Tova + Becka = förvirrade

Morgonen började bra, vi hade sovmorgon och jag hade inte allt för bråttom till bussen. På tunnelbanan mot Mörby träffade jag Fanny och Erica som jag sälskapade med den korta biten som var kavr till skolan. Första lektionen var musik. Vi fick veta vad vi ska ha prov på imorgon: rytmdiktat, melodiska diktat, höra dur-och molltreklanger och höra intervall. Jag bara vet att det här provet kommer att sluta i katastrof.
   Efter musiken hade vi hemkunskap. Vi lagade husmanskost av olika slag. Min grupp gjorde rårakor, de blev helt okej. Men jag kan ändå säga att husmanskost inte är min favoritmat. I slutet av lektionen blev det nästan storbråk mellan flera tjejer. Det är lite spänd stämmning just nu i klassen. Tur att det är sommarlov snart så att alla slipper varandra.
   På SO:n hade vi ett läxförhör. Det var ganska enkelt. Undra vad vi ska göra nu på SO:n... Efter SO:n hade vi halvklass i svenska. Vi fick lyssna på dem som inte hade redovisat sina Livsödesarbeten. Dagens citat går till Filip och är hämtat från när han berättade om sin mormor:
"... hon hade inte så många syskon. Hon hade inga syskon!! Men hon hade många kusiner..."
Annars var det ganska segt att lyssna på redovisningarna. Erica gjorde i och för sig en ganska levande redovisning. Sist ut som hon var så var det ganska skötn att lyssna på någon som gjorde det hela lite intressant. Sista liektionen var spanska. Vi gör nästan inget på spanska på torsdagarna. Ingen orkar göra något, inte ens vår lärare. Istället sitter folk och SMS:ar eller leker.

Efter skolan åkte jag hem med Tova (min "busskompis"). Vi var så inne i vår diskussion att vi inte tänkte på vad vill höll på med på tunnelbanan. Först var vi nära att missa att vi skulle av på Östermalmstorg. Som tur är kliver vi av där. Men istället för att ta ett tåg mot Ropsten tar vi tåget mot Mörby Centrum igen. Vi upptäckte det när vi kom till stationen som vi hade åkt ifrån. Alltså fick vi åka tillbaka till Östermalmstorg. Dock lyckades vi ta rätt tåg andra gången vi kom till Östermalmstorg. Åkte hem och var hemma i typ en kvart. Sedan tog jag bussen till Centrum för att ha pianolektion. Näst sista för terminen. Det ska bli skönt när det inte är några pianolektioner längre.

PUSSKRAM

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0