Carl von Linné

Idag hade vi vår första temadag om Linné i skolan. Första lektionen (som började 09.00, yees) berättade Gretel om Linné och babblade om hur det var på 1700-talet. Det var inte så farligt, bättre än matte som vi skulle ha haft annars. Efter "uppstarten" gick vi ner till Sverigesalen och tittade på en film som hette Expedition Linné. Den handlade om några "ungdomar" (de sa så i filmen) som tillsammans med en fotograf besökte alla världsdelarna. De fick se lite olika växter och så. Jag och Erica störde oss grovt på stadskillen som inte kunde fatta att man kunde intressera sig för växter. Och så står han och håller i blad från ett utrotningshotat träd. Det lät lite okänsligt typ, haha. I slutet av filmen så skulle jag tro att det var fler än jag som började bli lite sömniga, jag satt och sov hela slutet, ledsnade på en film som var likadan hela filmen igenom...
   Efter filmen slut hade vi lunchrast. Jag, Erica och Petra sprang runt och frågade efter Petras djurgårdenhalsduk. Petra hittade den inte, vilket jag tycker är bra (ta inte illa upp Petra). Sedan fick Petra för sig att hon skulle starta en kampanj mot en irriterande sjua, så hon satte upp lappar på en toalett. Till lunch fick vi korvstroganoff med ris samt gårdagens köttbullar.
   Klockan 12.15 samlades hela klassen nere i tunnelbanan och åkte till Bergianska trädgården. Jag och Erica klagade över att vi hade ont i huvudet/halsen. I Bergianska fick vi ett papper som vi skulle fylla i lite fakta om Linné på, hitta några växters namn på latin och några träds namn på svenska. Det var inte så farligt som vi trodde och man behövde inte gå så långt. Det sista vi gjorde i Bergianska var att titta inne i Viktoriahuset där det finns jättestora näckrosblad. Jag och Erica sprang runt  växthuset två gånger, sedan gick vi ut. Efter Bergianska slutade vi för dagen.

 Viktorianäckrosen har stora blad. De kan hålla upp en bebis.

 Liten prydnad på den "Japanska ön".

Erica på den Japanska ön. Hon hade ont i fingret också...

När jag kom hem var jag onyttig och gjorde härliga nutellamackor (ojdå). Sedan kom min käre bror hem och sa att jag var lat som slutade tidigt, ska han säga som har varit sjuk sedan i söndags. Efter ett tag åkte jag till Cebtrum och köpte present till min pianolärare. På affären kom jag också på att jag ska ha matsäck imorgon, så jag köpte raskt ett bröd till imorgon. Har upplyst alla i familjen om att det är MITT bröd...

PUSSKRAM


Sista "riktiga" skoldagen för terminen

Så var den över, den sista dagen med lektioner för terminen. Vi gjorde inte så mycket på lektionerna. Det största som hände var att vi fick tillbaka matte- geografi- och musikprovet. Matten och geografin hade gått strålande!! Annat var det ju då att säga om musikprovet... Fick också veta betygen för den här terminen i matte, fysik och kemi... Helt okej betyg, ska försöka höja matten och kemin i nian.
   Annars har det inte hänt så mycket i skolan. Lunchen var utom kommentarer, alltså väldigt äcklig. Några nior satt och skrek i matsalen när en lärare kommer fram:

- Hej Britt!! säger en av killarna
- Hej på er. Vad är det ni håller på med?? säger Britt
- Betygen är satta och köttbullarna flyger, svarar killen då.

Efter sista lektionen sällskapade jag Erica när hon städade i sitt skåp lite. På grund av att Oscar inte svarade när Erica försökte få tag på honom fick vi gå ner till vaktis och fråga om hen kunde klippa upp hennes lås.

   Vaktmästare är ett eget släkte. Jag kan faktiskt inte förstå hur man ens kan fundera på att bli vaktmästare. De får stå ut med att eleverna i skolan ber dem klippa upp deras lås, får ta hand om borttappade grejer och fixa lite allmänt i skolan. Dessutom är de alltid jättekonstiga. Idag berättade en vaktmästare om hur man får upp ett kådlås enkelt. Det kan i och för sig vara kul att veta i framtiden. Men ändå, varför berätta det för oss liksom??

   I vilket fall som helst klippte en vaktmästare upp Ericas lås och hon städade där en stund. Sedan fikade vi lite. Efter fikan var Erica fortfarande sugen på godis, så hon gick och köpte lite. På tåget satt vi och pratade, sedan var det dags för mig att byta tåg. När jag kom hem gjorde jag inget särskilt. För en liten stund sedan kom Hanna över och ville att jag skulle hjälpa henne med hennes musikteori. Det gick kanske inte så jättebra för henne. Jag kan inte göra annat än att önska henne lycka till imorgon på hennes prov...

PUSSKRAM
  

Tröttish dag

Värsta trötta dagen. Vaknade imorse och somnade om x antal gånger. Efter ett litet vredesutbrott från mamma klev jag dock upp och började göra mig i ordning. Hann inte äta ordentligt med frukost, så jag nöjde mig med lite te. Skyndade mig sedan till bussen. Precis när bussen är på ingång kommer Hanna springandes och jag får sällskap en bit av vägen. Väl framme i skolan börjar vi med svenska. Vi fick utvädera årets svenska- och SOarbeten, jag såg att allt blev bättre och bättre ju längre av läsåret som hade gått. Efter svenskan hade vi spanska. Vi tittade på något tråkigt program och lite annat tråkigt. Sedan hade vi håltimme. Satt nere på fritids med Lotta och Tilda och lekte kategorileken. Det gick kanske inte så jättebra för mig, men vi hade väldigt kul. Lunchen var som vanligt gräslig, typ oätbar sås med ris.
    Efter lunchen hade vi engelska. Jag fick hålla mitt föredrag utan Bisse som var sjuk. Det gick typ bra, blev bara sjukt nervös som vanligt. Fick dessutom veta att jag sänkt mig i engelska, men jag blev inte så förvånad. På fysiken hade vi ingen lärare så vi tittade på Al Gores, En Obekväm Sanning. Den är ganska bra, namnet stämmer väl in på det som filmen handlar om. Jag var dock lite för trött för att titta på film, så jag somnade över bänken. Sista lektionen för dagen var klassråd. Vi fick veta lite om vad vi ska göra de sista dagarna i skolan. Sedan slutade vi.

Efter skolan åkte jag hem och slappade en stund. Sedan var det dags för klassmöte om klassresan. Det var inte så många från klassen som var där. Men vi som var där deltog med lite åsikter. Dessutom försökte vi får våra föräldrar att fatta att INGEN VILL dricka på en klassresa. Men det vägrade föräldrarna att fatta. I allmänhet kan jag säga att jag bara tyckte att mötet bestod av sådant som vi redan har diskuterat i klassen.

PUSSKRAM

Fattar inte...

Jag hör ju vad ni säger, fast ni inte tror det.
Jag berörs ju av det ni säger, men kan inte säga stopp.
Det blir så himla fel...

Eller är det bara jag som inte fattar att ni inte menar det??

Så jävla bra

Helgen blev så jävla braa!! Vi hade så himla kul du och jag.

Du "fish flashbacks"
Du och jag kom fram till hur kul det är att svära (haha, skämt åsido).
 
Kul helg vi hade Linnea <3

Tova + Becka = förvirrade

Morgonen började bra, vi hade sovmorgon och jag hade inte allt för bråttom till bussen. På tunnelbanan mot Mörby träffade jag Fanny och Erica som jag sälskapade med den korta biten som var kavr till skolan. Första lektionen var musik. Vi fick veta vad vi ska ha prov på imorgon: rytmdiktat, melodiska diktat, höra dur-och molltreklanger och höra intervall. Jag bara vet att det här provet kommer att sluta i katastrof.
   Efter musiken hade vi hemkunskap. Vi lagade husmanskost av olika slag. Min grupp gjorde rårakor, de blev helt okej. Men jag kan ändå säga att husmanskost inte är min favoritmat. I slutet av lektionen blev det nästan storbråk mellan flera tjejer. Det är lite spänd stämmning just nu i klassen. Tur att det är sommarlov snart så att alla slipper varandra.
   På SO:n hade vi ett läxförhör. Det var ganska enkelt. Undra vad vi ska göra nu på SO:n... Efter SO:n hade vi halvklass i svenska. Vi fick lyssna på dem som inte hade redovisat sina Livsödesarbeten. Dagens citat går till Filip och är hämtat från när han berättade om sin mormor:
"... hon hade inte så många syskon. Hon hade inga syskon!! Men hon hade många kusiner..."
Annars var det ganska segt att lyssna på redovisningarna. Erica gjorde i och för sig en ganska levande redovisning. Sist ut som hon var så var det ganska skötn att lyssna på någon som gjorde det hela lite intressant. Sista liektionen var spanska. Vi gör nästan inget på spanska på torsdagarna. Ingen orkar göra något, inte ens vår lärare. Istället sitter folk och SMS:ar eller leker.

Efter skolan åkte jag hem med Tova (min "busskompis"). Vi var så inne i vår diskussion att vi inte tänkte på vad vill höll på med på tunnelbanan. Först var vi nära att missa att vi skulle av på Östermalmstorg. Som tur är kliver vi av där. Men istället för att ta ett tåg mot Ropsten tar vi tåget mot Mörby Centrum igen. Vi upptäckte det när vi kom till stationen som vi hade åkt ifrån. Alltså fick vi åka tillbaka till Östermalmstorg. Dock lyckades vi ta rätt tåg andra gången vi kom till Östermalmstorg. Åkte hem och var hemma i typ en kvart. Sedan tog jag bussen till Centrum för att ha pianolektion. Näst sista för terminen. Det ska bli skönt när det inte är några pianolektioner längre.

PUSSKRAM

Dålig dag/Bra dag

Nedsättande kommentarer är det värsta som finns. Jag vet att jag kanske inte alltid säger så snälla saker till alla. Men vissa kommentarer gör så att man bara vill gå hem och lägga sig i sängen igen.
   På morgonen väljer man kläder och går till skolan i dem. Det är klart att man inte har på sig sina finaste kläder... Men av någon anledning har man ju satt på sig dem. Anledningen är så enkel som att man gillade plagget och kände sig någorlunda snygg i det. När man sedan kommer till skolan och får en nedsättande kommentar om det, ja då kan man lika gärna gå och slänga det och vara naken resten av dagen. Speciellt då man har köpt det utomlands och man VET att den nedsättande kommentaren som har sagts inte stämmer.

Dagen började dåligt... Någon hade ätit upp halva den macka som jag skulle ha till lunch idag. Istället fick jag köpa en äcklig och dyr smörgås på Pressbyrån istället. Eftersom att klassen skulle till Operan idag gick jag från T-centralen och dit. När jag kom fram till Operan kändes det riktigt bra, och så får man en nedsättande kommentar om sina kläder... Irritationen från morgonen kom upp igen och morgonen kändes urkass.
   Sedan fick vi gå in på Operan. Klassen fick en rundvandring blan lokalerna. Det var ganska intressant. Jag har dock gått en rundvandring på Operan med min gamla klass. Efter rundvandringen fick vi titta på en balettklass. Det var väldigt intressant. Jag kände till och med igen namnen på vissa steg som de gjorde. Sedan var det ju sådant som jag antagligen aldrig kommer att lära mig.
   Vi åt lunch ganska länge. Det var väldigt skönt att slippa skollunchen för en gång skull. Efter lunchen tittade vi på en repetition inför en föreställning som ska gå på Operan. Även nu så var det balett vi tittade på. Den var ganska konstig... Typ modern balett. Dessutom var det svårt att hänga med i vad som hände eftersom att man inte säger något i balett. Men det var ändå ganska kul att titta.
   Efter en stund tyckte vår guide att vi hade sett tillräckligt och vi fick sluta för dagen. Då var klockan bara halv ett ungefär. Så det har varit en ganska lat dag...

PUSSKRAM

Bara plugga

Så var det slut på helgen. Efter en lång och skön helg som blev halft lyckad halft misslyckad så kom måndagen. Dagen började med att jag nästan klev upp i tid, men som vanligt lyckades jag inte riktigt. Första lektionen var spanska, tråkigt som vanligt. Bråkade lite med Petra. Ett extremt onödigt bråk. Istället har jag umgåtts med Hanna.S idag, inte så dumt faktiskt.
   Efter spanskan hade vi engelska, vi ska ha föredrag i engelska nästa vecka (inte så långa i och för sig). Jag och Bisse ska göra ett arbete om NY. Men istället för att arbeta på det himla fördraget så fick jag göra engelskaprovet. Ärligt talat så är jag lite tveksam på hur det gick... Det kan ha gått bra, men det kan också ha gått åt helvete. Nu är det gjort i vilket fall som helst.
   På SO:n disskuterade vi om Islam, vilket beyder att vi ägnade nästan hela lektionen åt att disskutera om kvinnor som bär slöja och så vidare. Jag är väldigt stolt över att jag deltog i disskusionen. Gretel kanske blir nöjd med min muntliga aktivitet på lektionerna snart (man kan ju alltid hoppas). Men det var ett ganska lätt ämne att disskutera i.
   Äcklig mat till lunch, jag åt typ morötter till lunch, haha. Hade som tur var varit och köpt mackor nere på fritids (varför inte öppna ett café i skolan??), så jag dog i alla fall inte av hunger sedan. Vi disskuterade klassresan och kom fram till att vi egentligen inte ville åka till Montenegro, dit det är tänkt att vi ska åka. Tyvärr kunde vi inte komma på någon annanstans som vi vill åka heller. 
   På svenskan var SYV och hälsade på. Hon berättade lite om PRAO:en. Trots att Gretel hade pratat om att vi inte skulle få någon PRAO så ska vi få det. Två veckor i nian, jihoo. Sedan pratade SYV lite om gymnasieval också. Det är något som jag inte ser fram emot. Jag som aldrig kan bestämma mig för någonting...
   Gympalektionen var i Lilljanskogen, vilket betydde att vi skulle ut och springa. Hade som vanligt glömt gympaskorna hemma, så jag försökte springa i ballerinaskorna. Det blev dock inte så mycket springa av eftersom att jag drabbades av en hostattack efter typ 50 meter. Efter hostattacken kunde jag inte andas, så jag beslutade mig för att promenera istället. Jag och Anton gick en rask promenad och kom på något sätt före flera stycken som inte var sjuka. 

Efter skolan kom jag hem och pluggade på matteprovet. Pappa fick hjälpa mig med det jag inte förstod. Det var mycket mindre än vad jag trodde som jag inte förstod. Och så har jag skrivit stödord eftersom att jag ska redovisa livsödet imorgon. Tyvärr fick jag även veta att vi skulle skriva en uppsats om dagens telefoner eller något till fysiken imorgon. Det sa inte Martin när jag frågade om vi hade någon läxa i fysik...

Det enda dagarna består av egentligen är plugga... Vad lever vi för liv egentligen??

PUSSKRAM

Sealhunter

Vadå blodigt och mordiskt??


Sjukt tråkigt att vara sjuk

Nu har jag varit sjuk i två dagar. Är grymt trött på att sitta hemma och göra ingenting. Har läst ut en bok på 600 sidor och pluggat engelska till ett prov som jag ändå missade. Hämtade matteboken eftersom att jag tydligen inte får gå till skolan imorgon heller. Alltså måste jag räkna sjukt mycket matte imorgon för att fatta något på matteprovet nästa vecka.
   Det enda som är bra med att vara sjuk är att jag får sova hur länge jag vill på morgonen. Har sovit till ungefär halv tolvtiden både idag och igår. Min käre bror är dock lite chockade över hur jag kan sova så länge på morgonen.
   Hoppas att jag blir frisk nu till långhelgen. Tess har ju tänkt komma upp från Skåne. Det har varit planerat ett längre tag. Så jag vill ju inte förstöra med att vara sjuk.
  
PUSSKRAM

Sommar!!

Jag vill ha sommar NU!!


     

Ähh...

Varför bry sig egentligen??
Allt känns ändå som det går åt helvete just nu!!

Kotterikväll

Dagen började med en stor trötthet. Det är inget smart drag att prata i telefon sent på nätterna. Men jag och Gustaf har lite svårt för att lägga på. Har lyckats få samma utskällning som jag fick förra våren, dock inget telefonförbud eller liknande än.
   Lyckades ändå hinna till skolan, fast jag höll på att missa 07.48 bussen... Började med kemi och lyssnade på några föredrag. Fick veta betyget för mitt eget föredrag, tänker inte kommentera det. Sedan hade vi spanska, grymt tråkigt som vanligt, vi tittade på film. Efter spanskan hade vi geografi, vilket betydde prov(!). Det gick relativt bra. Tror dock att jag inte låg på min vanliga nivå när det gäller geografi. På lunchen stod jag, Issan och Erica och flummade utanför matsalen. Jag tror att alla småglin i mellanstadiet tycker att vi är jättekonstiga. Lunchen var ätlig, men var inte särskligt mättande.
   På matten räknade vi och jag har börjat fatta vad det är vi håller på med. Erica kom som vanligt med en sjukt logiskt lösning på ett tal och jag fattade ingenting av vad hon pratade om. Efter matten hade vi musik. Under rasten satt Martin och Filip i ett skåp där det brukar stå pärmar, de var jättesöta.
 


När musiken väl började berättade vår lärare att hon inte kunde sova för att hon är så nervös för att vi inte ska klara konserten på lördag. För att glädja henne skärpte sig den del av 8B som hade musik och sjöng... fantastiskt. Jag tror att Helen blev riktigt glad. Som avslutande lektion hade vi kör. Skön sjungandet fortsatte även på kören, konserten kommer nog att bli riktigt bra.
   Efter skolan åkte jag, Petra, Fanny och Li ut mot Täby. Vi var allmänt förvirrade och var nog ganska störande för övrigt folk som åkte Roslagsbanan. Vi hade ingen aning om vilken station vi skulle till, så det var någon trevlig människa som berättade det för oss. Väl framme var vi tvugna att fråga oss fram till skolan vi skulle till också. Som tur var låg skolan nära stationen.
   Vi var ganska tidiga till skillnad från många som kom sent. Jag och Fanny satt vid pianot och spelade jättefint (inte). Vi funderade ett tag på att ställa upp med ett flumnummer, men det vågade vi inte. Till slut kom de flesta i klassen dock och vi kunde börja repa till Klass 8B:s kotterikväll (lotterikväll). Genrepet var en katastrof. Trots det så var det flera nummer under kvällen som blev fina när det verkligen gällde. Pratade med Tess i telefon en stund också, det var längesedan. Kotterikvällen slutade vid 21.00 och då åkte jag hem.

PUSSKRAM

Kan inte ändra på texten, så den får vara centrerad...

Tillbaka i Sthlm, men grymt trött

Kom hem från New York igår. Vi fick vänta i flera timmar på flygplatsen i Frankfurt där vi bytte flyg. På flyget sov jag mest, jag som hade tänkt plugga lite (jag kände mig väldigt duktig när jag släpade med mig skolböckerna). När vi kom hem från Arlanda anföll Hanna mig.

Idag har jag varit grymt trött. Det är liksom sex timmars skillnad mellan tiden här och tiden i New York, så när klockan var mitt på dagen här så var klockan typ fem på morgonen eller något i New York. Imorse var det inte så jobbigt att kliva upp däremot. Jag hann till och med bussen!! Träffade Tova på bussen och satt och pratade med henne. Första lektionen blev utesluten idag, istället var vi på en teater. Den var ganska bra, den handlade om några tjejer som skulle städa efter en fest typ. Ganska lik verkligheten faktiskt. Efter det hade vi musik, jag kunde inte sjunga eftersom att min hals är en katastrof efter all hosta. Sedan hemkunskap, vi fick lyssna på något föredrag och titta på en film, tråkigt som f*n!! Jag somnade typ, blev väckt av att jag fick SMS lite då och då och av att Erica puttade mig i sidan.
   Vi fick sluta tidigare på HK:n så vi gick ner och åt lunch. Det var gulashsoppa, typ köttfärssås utspädd i vatten. Som tur var fick vi i alla fall gott bröd. Vi satt och pratade (skrek) vid matbordet. Bästa diskussionen för dagen var om det är snyggast killar i USA eller i Sverige. Majoriteten tyckte att Sverige hade dem killar som såg bäst ut. Jag kan säga att det stämmer, killarna i USA såg inte särsklit bra ut... Inte dem jag såg i alla fall.
   Efter lunchen hade vi SO, vi försökte komma fram till något inför klassens lotterikväll. Den är på onsdag och kommer att sluta i katastrof (bara så att alla vet liksom). Jag och Fanny tänkte hjälpa till med att sälja korv, tyvärr tog killarna den uppgiften innan oss. Erica, jag, Petra och Hanna.S avanmälde vår dans, vi kommer aldrig att hinna lära oss den. Efter SO:n hade vi svenska. Vi fick läsa en sång av Evert Taub (jag tror det stavas så), sedan skulle vi skriva den ur ett annat perspektiv, inte kul. Som sista lektion idag hade vi spanska. Jovana och Issan lekte en lek som påminner om russinleken. Jag och Bisse arbetade lite men tittade mest på Jovis och Issans lek. Vi har spanskaprov nästa vecka, det känns inte bra.
   Träffade Tova på bussen när jag åkte hem från skolan. Hon kom fram till att vi nästan var de enda som pratade på bussen. När jag kom hem ringde jag till Hanna och vi satt ute och pratade en stund, jag berättade om New York och hon berättade om sin Valborg... Sedan gick vi in till mig och jag åt lite mackor. Vi satt och pratade en lång stund. Tyvärr så kom vi på att vi hade läxor, så Hanna försvann in till sig och jag började med biologin.

PUSSKRAM

RSS 2.0