Rock for Moc imorgon, packning ikväll

Imorgon bär det av till Rock for Moc. Det ska bli så himla kul. Jag bara längtar tills jag får träffa alla. Innan är det tågresa tillsammans med Elin min lilla kines, Martin och Mattias. Så det börjar kul och kommer att bli ännu bättre sedan när vi möter upp alla i Västerås. Det enda som jag är lite tveksam inför är tältningen. Jag är nog inte ensam om att tycka att det är kallt ute. Men jag det kommer i alla fall att bli kul!!

Att vara borta en hel helg betyder tyvärr att man måste packa. Jag avskyr att packa. Det är så himla svårt. Jag vet aldrig vad jag ska ha med mig. Den här gången var det dessutom ännu svårare eftersom att vi ska tälta så ska jag ha med mig sovsäck och sovsäckar tar plats. Mamma tyckte dessutom att jag skulle ha en ryggsäck... Men vi har inga ryggsäckar som är stora nog. Stort problem!! Och eftersom att jag inte ens kan välja kläder som jag ska packa, hur ska jag då kunna välja mellan den ena väskan som är värre än den andra.
   Ett annat problem med packningen var att jag inte hinnner hem mellan Skansen (ska dit med klassen imorgon), vilket betyder att jag:
1. Måste släpa med mig packningen till Skansen.
2. Måste ha med mig handväskan till RFM, suck.

Jaja, kommer att skriva när jag kommer hem.

Ha det så bra i helgen!!

PUSSKRAM


AF är idiotförklarat

Morgonen började tidigt, tidigt. I alla fall enligt min inre klocka. Klev upp i tid dock och kom till och med i tid till bussen. Det första vi gjorde imorse var att gå till Konserthuset där vi fick lyssna på lite olika personer som berättade om renoverningen av AF. Första personen som pratade måste ha trott att AF är en lågstadie skola för hon berättade en saga. Sagan handlade om att Adolf Fredriks musikklasser mådde dåligt. AF ringde till tant SISAB. Tant SISAB kunde inte hitta problemet, så hon ringde till farbror Specialisten.
   Och så höll det på... Snacka om idiotförklaring, som att vi inte skulle fatta ändå?? Jag och Bisse hade väldigt kul åt den lilla sagan. Fast det var nog snarare så att vi var plågade.
   Efter "sagan" pratade en annan snubbe och efter honom kom det en som hela tiden sa att "det fanns en konstig lukt". Jag drev med det ganska rejält. Inte nog med det, sist, men inte minst, pratade rektorn. Gaah, jag skiter fullständigt i om ni inte vill ha klotter i er nya fina skola. Hur mycket ni är pratar om det så kommer folk ändå att klottra. Det är bara så det är!!
   När informationen var slut åkte vi tillbaka till skolan och Marianne (en av våra mentorer) berättade lite om vår kommande klassresa. Den kommer nog att bli bra, förutom att jag inte förstår hur jag ska orka vara med min klass i fem dagar. Jag som inte ens klarar av att umgås med den under dagarna och slippa den på kvällarna. Jaja, det blir nog bra (hoppas jag). Sedan fick vi läsa. Vi läste även lektionen efter.
   Efter det hade vi lunch, pannkakor. Helt okej mat. Och efter det musik med bara sopraner. Det var kul att sjunga igen. Det lät riktigt fint om oss idag. Fick lite ont i öronen eftersom att aukustiken gjorde så att de höga tonerna studsade tillbaka, eller något...

PUSSKRAM

Skolstart

Nu har den börjat igen, skolan. JAG VILL INTE GÅ I MIN SKOLA OCH JAG VILL INTE HA MIN KLASS. Jag började nästan gråta imorse när jag kom till skolan och såg att hade hängt upp banderoller, fått några snubbar att spela och flickkören att sjunga. Denna fina invigning av renoverade Adolf Fredriks musikklasser ledde till att vi fick stå ute på skolgården och lyssna på tal och sjunga i en timme. Det hela avslutades med att massa ballonger släpptes iväg. Det var inte okej!!
   Och så ska jag inte glömma bort min klass. Killarna hade inte vuxit en enda centimeter under sommaren, en tjej hade färgat håret blått och klippt det kort och en kille hade skaffat vita dredsextetions och hade helt vita kläder. Han såg ut som en snögubbe!! Sedan ska vi inte tala om en tjej som tycker det är konstigt att man kan ha tjej- och killsnack. Det här säger hur konstig min klass är. Min klass suger!!
   Dessutom är vårt schema hemskt. Vi slutar halv fyra varje dag. Däremot ar vi tre sovmornar. Men ska jag vara ärlig skiter jag heller i sovmornar än har dem. För jag kliver upp samma tid men får men bråttom till skolan än vad jag har när vi börjar vanlig tid. Jag gör ändå ingenting på morgonen. Plus att vi har slöjd och teknik/bild lektionerna efter varandra. Det är inte okej.
   Visst det är bara ett år kvar på AF. Men eftersom att jag redan är less på skolan så undrar jag hur det kommer att vara efter ett helt år.
 
Att börja skolan var en lika stor besvikelse som vanligt!!

Efter skolan gick jag och mina kompisar till Espresso House (nämen oj så ovanligt). Där satt vi en lång stund och pratade och klagade på vår klass. Har kommit fram till att jag är beroende av Chai Latte. Dessutom har jag fått Erica att börja drick denna fantastiska dryck.

PUSSKRAM

Sommar 07

Sista dagen på sommarlovet. Det känns trist, men samtidigt ska det bli skönt att få göra något på dagarna. Inte för att mitt sommarlov har varit händelselöst... Det har hänt så mycket den här sommaren, både bra och dåliga saker. Jag har fått minnen för livet från den här sommaren. Och kompisar som alltid kommer att ha en speciell plats i mitt hjärta.
   Dessutom har jag blivit förföljd av turkar, blivit uppäten av mygg, gjort illa foten, blivit dumpad och mycket, mycket mer.

Det känns som att jag den här sommaren verkligen har utvecklats. Kanske inte bara utvecklats till att bli någon som verkar äldre och mer mogen. Jag har den här sommaren insett hur viktigt det är att ha barnasinnet kvar. Och hur viktigt det är att jag vågar visa mina känslor, innan känslorna tar över.
   För att våga allt det här så behöver man kompisar, det är nog det viktigaste jag har kommit fram till den här sommaren. Utan alla ord av förståelse och förklaringar kanske jag inte hade kunnat inse hur viktigt det faktiskt är att jag kan visa mina känslor.

         

Tack för den här sommaren.

PUSSKRAM


Bara...

en gång till, bara ett kapitel till, bara en låt till. Hur ofta tänker man inte "jag ska bara läsa ett kapitel till" och så slutar det med att man helt plötsligt har läst ut hela boken, eller nästan i alla fall. Jag vet inte hur många gånger jag tänker bara en gång till när jag sitter och spelar Röj på kvällarna för att jag inte orkar stänga av datorn. Istället spelar och spelar jag tills min hand blir helt slut och jag bara måste duscha för att klockan är hur mycket som helst och jag egentligen borde sova. Men jag kan inte låta bli. 

Det blir alltid likadant. Och jag bli varje gång lika irriterad över att jag inte kan få mig själv att sluta. Jag bara fastnar och sedan kan jag inte få mig själv att sluta. Det gäller inte bara Röj, utan mycket annat också. Haha, det kommer att bli jobbigt nu när skolan börjar eftersom att jag aldrig går och lägger mig på grund av att jag inte kan slita mig från det jag håller på med.

Jag ska bara leka lite till med datorn nu...

Kräftor och Grannar

Kräftskiva med grannarna... År efter år äter vi kräftor med våra grannar. Som vanligt var Sven-Åke och Christina med, familjen Abrahamsen, familjen Zacharias och vi. I år saknades dock familjen Norvell. Värre kräftätarfamilj får man ju leta efter. Jag vet inte hur många kräftor Jossan smällde i sig förra året, men många var det.
   Årets kräftskiva var likadan som alla de andra. De vuxna satt och pratade medan de åt och avbröt sig då och då för att sjunga snapsvisor. Efter några snaps blev stämningen gladare och de pratade glatt om allt som man inte vill veta. Alla vi barn satt och klagade på att det är omöjligt att käka kräftor och Sven-Åke försökte lära oss hur man gör.
   När det blev för kallt ute gick vi barn in och tittade på Shrek 2 som gick på TV, medan de vuxna satt kvar ute. Under filmen tryckte vi i oss massor med godis. Dessutom åt Laura och Charlotte lite cheescake. Det är mammas specialitet och alla vill ha den utom jag och Gustaf som är sjukt trötta på den. I slutet av Shrek gick Charlotte och Mikalea hem och jag, Laura, Gustaf och Elinor var kvar. Vi fortsatte kvällen med att titta på filmen Sleepers. Den var hemsk men ändå bra. Handlade typ om fyra killar som fick åka till en ungdomsanstalt där de blev torterade och våldtagna av vakterna. I slutet hämnades de på vakterna på olika sätt. Fast det var bara jag som såg slutet, för alla andra hade gått hem eller gått och lagt sig. Under filmen kom Hanna in en stund innan hon gick och la sig eller något.

PUSSKRAM


Glömmer inte

When you're down and troubled
and you need a helping hand
and nothing, whoa nothing is going right.
Close your eyes and think of me
and soon I will be there
to brighten up even your darkest nights.


You just call out my name,
and you know whereever I am
I'll come running, oh yeah baby
to see you again.
Winter, spring, summer, or fall,
all you have to do is call
and I'll be there, yeah, yeah, yeah.
You've got a friend.


If the sky above you
should turn dark and full of clouds
and that old north wind should begin to blow
Keep your head together and call my name out loud
and soon I will be knocking upon your door.
You just call out my name and you know where ever I am
I'll come running to see you again.
Winter, spring, summer or fall
all you got to do is call
and I'll be there, yeah, yeah, yeah.


Hey, ain't it good to know that you've got a friend?
People can be so cold.
They'll hurt you and desert you.
Well they'll take your soul if you let them.
Oh yeah, but don't you let them.


You just call out my name and you know wherever I am
I'll come running to see you again.
Oh babe, don't you know that,
Winter spring summer or fall,
Hey now, all you've got to do is call.
Lord, I'll be there, yes I will.
You've got a friend.
You've got a friend.
Ain't it good to know you've got a friend.
Ain't it good to know you've got a friend.
You've got a friend.


Just nu...

Senaste dagarna har varit händelslösa, därav bristen på skrivande. Har mest suttit hemma och lekt med min bästa kompis (datorn). I måndags träffade jag dock Erica en stund, men för ovanligehetens skull sov hon inte över.

Igår har jag krattat gräset. Jag säger bara det, det är jobbigare än att vara ut och springa. När jag stod och lagade lunch (klockan halv fyra) kom Hanna och sällskapade mig. Hon klagade på sitt nya schema. Jag kan förstå henne Och jag försökte förklara för henne hur man kommer till Hagaparken. Det gick... inte så bra.
   Nu precis har jag kollat igenom alla bilder från SBG. Kollade på dem från förträffen också. Vad små alla var!! Vissa har förändrats totalt. Och andra har inte förändrats lika mycket. Saknar alla jättemycket. Men snart är det Rock for Moc.

 

Kan upplysa om att min hurtighet håller i sig. Har vart ute och sprungit varannan dag sedan förra veckan. Jag är så stolt!!

PUSSKRAM

Impuls

Idag tog jag mitt tredje hål i vänstra örat!! Jag kom på att jag skulle ta ett till när jag var på väg hem från Centrum. Så nu har jag äntligen gjort det, jag vet inte hur länge jag har gått och sagt att jag ska ta ett till hål i örat...



Upplysningsvis, det gör ont...


Kinespatrullen i stora staden

Jag hade tänkt sticka ut och springa imrose, alltså hade jag ställt klockan på väckning klockan nio. Tror ni att jag vaknade?? Nej, det gjorde jag inte. Istället tryckte jag på snooz flera gånger tills jag stängde av väckningen och somnade om. Vaknade av att mamma ringde för att väcka mig och Gustaf. Vi klev upp och jag segade hela morgonen tills Elin SMS:ade. Jag och Elin bestämde oss för att ses. Det var ganska förvånande att vi lyckades eftersom vi sa flera gånger mellan förträffen och påsken och mellan påsken och sommaren att vi skulle ses.
   Vi sågs på Östermalmstorg vid halv tre och styrde då stegen mot Ung-08 i Kungsan. Där började vi med att gå in i Tjejzonens tält dör att göra smycken. Vi gjorde ett jättefint armband som Elin knöt fast på min handled, hmpf. Efter det tältet gick vi och målade i ett annat tält. Det blev en fin målning tillägnad Kinespatrullen. Vi irrade runt på Ung-08 en stund till och jag träffade min gamla danskompis Clara. Dessutom lyssnade vi på någon snubbe som sa att vi skulle stoppa framtiden.
   När vi tyckte att vi hade sett allt intressant som fanns att se på Ung-08 gick vi till Ordning & Reda i Sturegallerian. Där köpte jag en kalender (den är guldig). Det är det enda bra med att börja skolan, man får köpa en ny kalender. På Ordning & Reda glömde vi dessutom vår fina måling. Men det kom vi inte på förrän lågt senare.
   Efter Ordning & Reda gick vi och fikade. Det var myspys. Vi pratade om minnen från SBG. Shit, jag började längta tillbaka hur mycket som helst. Jag ville sitta i Bras och dricka te, smyga ut på natten och jaa, allt vad man nu gör på SBG. Det var många fina minnen som togs upp. Vi kom till och med att tänka på förträffen, hur annorlunda allt var då. Till exempel så var alla DK-tjejer sminkade under förträffen, men redan första dagen på påsken sket vi i sminket. Vi satt och fikade i flera timmar.
   När vi hade fikat klart började vi fundera på att dra oss hemåt. Innan vi gick till tunnelbanan gick vi till Urban Outfitters och kollade på alla skojiga prylar där. Elin köpte en present åt sin kompis också. Därefter gick vi till tunnelbanan för att åka hem. Nästan hemma kom Elin på att hon hade glömt bort att hon skulle ge mig mina shorts, så vi kom fram till att vi måste ses inom en snar framtid så att jag kan få tillbaka dem. 
   Väl hemma läste jag en stund innan jag stack ut och sprang.

"En kines fegar ALDRIG ur"
"OH YES"

  
PUSSKRAM


Hurtig

Nu har jag äntligen gjort det som jag har sagt åt mig själv att göra hela lovet. Jag var nämligen ute och sprang för en liten stund sedan. Hanna anklagade mig för att vara helt dum i huvudet eftersom att jag klev upp klockan halv tio för att sticka ut och springa. Men nu är det gjort och jag är grymt stolt!!

Om jag orkar fortsätta vara hurtig får jag se. Kanske klarar det i en vecka innan jag segar ihop igen...

Flummigt värre

Idag har jag träffat Astrid. Vi var som vanligt ute och promenarade och pratade. Jag pratade på om SBG (inte så ovanligt kanske) och hon berättade om hur hennes konfa varit, fast hon konfirmerades förra året. Jag kunde dessutom inte prata riktigt normalt, har inte kunnar göra det på hela dagen. Så fort jag säger n¨ågot så blir det fel...  Efter att ha gått en lång promenad satte vi oss på gungorna i en park och "gungade". När vi suttit på gungorna en stund kom vi på att vi var tvugna att sticka till Astrid för att hon skulle ha gäster. Så vi gick hem till Astrid och åt paj.
   Med lite paj i magen betsämde vi oss för att gå ut med Astrids galna hund Noppe. Efter det gick vi hem till mig för att åka med mamma, pappa och Gustaf in till stan för att först äta på CiaoCiao och sedan gå på Per Gessles konsert. Jag är inget direkt Gessle fan, men hans låtar är väldigt mycket sommar för mig. Vem tycker liksom inte att Sommartider eller Här Kommer Alla Känslorna är ultimata sommarlåtar?? Det var alltså lite mysigt och väldigt segt att vara på den konserten. Jag stod och flummade under hela konserten. Och så kom jag på att jag kan pinsamt många Per Gessle/Gyllene Tider låtar, inte bra...

Har bestämt för att jag ska åka på Rock for Moc. Vill träffa er mina kära SBG:are...

PUSSKRAM

Jaa...

Om man i slutet av sitt liv fick se ett diagram som visade hur stor del av ens liv man hade varit lycklig/olycklig, skulle den delen som visade alla de gånger man hade varit olycklig dominera.


Historien om Hanna, Becka, Mirri och Stella.

Det var en gång fyra vääääääldigt trötta flickor som började sin dag med att sätta sig på Espresso House vid Stureplan. Flickorna hette Hanna, Becka, Mirri och Stella. Stella och Becka var båda blonda och Hanna och Mirri var brunetter. Dessa fyra flickor satt och drack sina olika drycker på Espresso House och såg allmänt trötta ut. Dessutom betedde de sig som att de inte var riktigt normala. Alltså tittade folk lite konstigt på flickorna.
   När flickorna hade suttit på Espresso House ett tag kom Hanna på att hon var väldigt sugen på MCDonalds. Då förslyttade sig flickorna till MCDonaldsen som bara låg en liten bit bort. Där satte de i sig stora menyer och kände sig riktigt feta. Det var då de kom på den braiga idén att åka och spela laserdome.
   Väl framme vid Cybertown där de skulle spela laserdome kom de på att Mirri och Hanna skulle låtsas som att de inte kunde svenska. Alltså gjorde de det och han som jobbade på Cybertown trodde på att de inte kunde prata svenska. När flickorna skulle börja spela berättade de för dem tre pojkarna de skulle spela mot att de pratade svenska utmärkt. Pojkarna som flickorna spelade mot var tre helt okända pojkar som fick tävla mot dem. När spelet var klart visade det sig såklart att det var flickorna som hade vunnit eftersom att de var så överlägsna.
   Efter att de hade spelat laserdome bestämde de sig för att ta en buss och åka runt lite. De tog buss tre och åkte till Karolinska sjukhuset. Där vände bussen och flickorna satt kvar. Efter bussresan åkte de fyra flickorna hem till sig. Hanna och Becka tillsammans och Mirri och Stella till helt andra ställen.

SnippSnappSnut, så var sagan sluuuuuut!!


Jag vill:

sova | sova |sova |sova |sova | sova |sova |sova |sova | sova | sova | sova |sova |sova |sova | sova |sova |sova |sova | sova | sova | sova |sova |sova |sova | sova |sova |sova |sova | sova | sova | sova |sova |sova |sova | sova |sova |sova |sova | sova | sova | sova |sova |sova |sova | sova |sova |sova |sova | sova | sova | sova |sova |sova

Trötta jag

Dagen som har varit idag tillbringade jag, Hanna, Stella, Miranda och Anna i Rålis. Vi solade och badade, fast det blev inte så mycket bad. Hanna fick solsting av för mycket sol och för lite vatten. Jag och Anna var desperata efter vatten, så vi tog vatten från en dusch som fanns vid badet. Om det var okej att dricka märker vi om vi blir sjuka eller inte... Fast en som jobbade i kiosken där sa att det var drickbart så...
   När vi åkte hem blev jag sjukt sugen på Djungelvrål. Så när jag, Hanna och Anna kom till Ropsten kastade jag mig in på Pressbyrån för att köpa Djungelvrål. På Ropsten upptäckte jag också att de hade gjort vissa ändringar. Det fanns till exempel elektroniska busstider på busskurerna. Mycket bra om jag får säga det själv.

Jag är så sjukt trött. Kan inte förstår hur jag kan vara så himla trött. Jag gör inget särsklit på dagarna och jag går inte och lägger mig allt för sent på kvällarna. Ändå känns det som att jag håller på att somna så fort jag sätter eller lägger mig ner.

Nu ska jag dra in till stan med Hanna och lite andra männsikor. Måsta hinna göra mig i ordning. Bussen gå om en halv timme...

PUSSKRAM

Eriksdalsbadet

Idag har det varit finfint väder. Jag, Hanna, MIranda och Stella tyckte alltså att det var dags att bada lite (speciellt Hanna). Så vi bestämde oss för att åka till Eriksdalsbadet. Där var vi större delen av dagen. Vi solade och badade, och Hanna tvingade mig att käka pommes frites... Hannsipannsi blev dessutom i knuffade av någon turk. God, Eriksdalsbadet vimlar av turkar... Dessutom finns det kebaber där. Gula badbyxorna, snacka om att han var riktigt ögongodis. Han var en av de snyggaste killarna som jag någonsin har sett!!
   Efter badet skulle Hanna till Åhléns för att byte ett par byxor som hon hade köpt. På väg till Åhléns kom vi fram till att vi måste se ut som Muntragänget (ironi). Vi typ släpade oss fram... Vi var helt slut efter vår ansträngande dag på Eriksdalsbadet. I Åhléns omklädningsrum dog jag och Hanna. Det innebar att vi satt i en timme där inne och gorde typ ingenting. Helt normalt. Sedan åkte vi hem.

Nu på kvällen har jag pratat i telefon med först Tess och sedan Erica. Tess och jag pratade om... mycket. Och jag och Erica pratade om vad vi hade gjort sedan vi sågs sist. Typ sedan ag åkte till SBG.

PUSSKRAM

Sola och Bada

Äntligen hemma från Turkiet. Det var fint där nere med massor med sol och bad. Fast ändå segt eftersom att jag har varit borta så himla mycket den här sommaren. styrde jag mot Jag kom fram till att jag har varit borta större delen av sommarlovet. Första jobbade jag i två veckor, då var jag ju visserligen hemma men var borta hela dagarna. Sedan var jag hemma en vecka och efter den veckan styrde jag mot SBG. Där var jag ju i tre fantastiska, underbara veckor. Direkt efter SBG bar det av till Fjällnäs, kom hem en dag innan vi åkte till Turkiet. Jag kom hem imorse och vid halv tio åkte jag, mamma och Gustaf upp till Rättvik till kusin Oscars konfirmation. Det var fint, fast mycket större och inte lika bäst som SBG. Men nu ska jag i alla fall vara hemma större delen av sommarlovet som är kvar.

Som sagt var det VARMT i Turkiet. Det var ungefär 40 grader på dagarna och 30 grader på kvällarna. Vi har mest leget på stranden och blivit bruna. Hanna är sur för att jag är brunare än henne. Alla turkarna tyckte att jag var skitsnygg, haha. En kom utspringandes från en butik och ropade efter mig...
   Vi bodde på ett superfint hotell. Det låg precis vid stranden. Dessutom fanns det en jättestor pool med vattenrutschbana och vågmaskin. På dagarna låg jag nere på stranden och läste senaste Harry Potter, nu vet jag hur det slutar!! Den var superspännande. Jag kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta för Harry Potter-böckerna. 

PUSSKRAM


RSS 2.0