Dagens leenden

Idag när jag var på väg hem från skolan kom jag på mig själv med att le åt några saker.

Den första var:
Vilken lättnad det var att få komma ut från biologiprovet. Provet var så sjukt enkelt. Fler sådana prov och jag blir glad!

Den andra var:
När jag kom ut från skolan och upptäckte att det snöade. Tyvärr har det blivit plusgrader igen, så snön har smält.

Den tredje var:
Lyssnade som vanligt på musik när jag åkte hem, plötsligt kom det en mystisk japansk låt. Jag började flina med en gång. Har inte varit med om att någon mina kompisar inte har börjat gapskratta när de har hört den.

image110

Annars har dagen varit ganska vanlig. Musik första lektionen, jag hann i tid. Sedan matte, ganska enkelt. På gympan hade vi konditionsträning. Vi körde klockan och mitt lag förlorade stort! Jag och Ellen skippade lunchen för att göra klart vårt Karin Boyearbete. Det dumma var att vi inte ens fick redovisa det idag, buhu.
   Vi hade några lektioner till och som sagt hade vi biologiprov.
   Spelade piano efter skolan. Artemis var typ nöjd, eller inte nöjd, men hon tyckte inte att jag var allt för dålig... När jag kom hem pluggade jag historia, har prov på fredag. Det är en hel del att plugga, suck.

Snart ska jag gå och lägga mig, är tröttish.

God natt alla glada

Gosh

Var ute och sprang idag. Det var iskallt, höll på att frysa armarna av mig innan jag hade kommit igång. Som vanligt var det jätteskönt efteråt.

Jag orkaaar inte!! Måste. Sluta. Vara. En. Sådan. Idiot. Blir så himla trött på mig själv bara. Och nu blir jag ännu tröttare på mig själv eftersom att jag beklagar mig i bloggen. Tror inte att det är så många som vill läsa om att jag är trött på mig själv... Tyvärr så måste ni det idag! Dålig dag, dålig tid, dåligt liv.

Hade bra


När jag har tråkigt

Som ni vet går jag i skola inne i stan. Till skolan åker jag buss och t-bana, under den tiden tänker jag på en hel del saker, här är några av de mest onödiga...

  • Jag håller på att få långt hår igen. Det växer typ hela tiden...
  • Jag är äntligen nöjd med min musiksmak. Det var typ en evighet sen som jag faktiskt tyckte om den och nu gör jag det igen. Känns så himla bra att jag har lyckats med att hitta bra musik!
  • Vi har bara åtta sidors biologiprov. Jag tror inte att jag har haft ett så kort prov sedan jag gick i fyran!
  • Betyg gör mig galen. Jag går typ och ältar mina betyg hela tiden.
  • Jag är en sjukt lat människa. Det är nästan pinsamt hur lite jag orkar när jag kommer hem från skolan.
  • Vädret är askonstigt. Ena dagen snöar det, nästa är det kallt och frost och nästa regnar det och är flera plusgrader. Jag vill ha snö!
  • Min iPod var den bästa investeringen jag någonsin gjort. Jag fattar varför iPods är så sjukt populära.
  • Det är sjukt segt att åka kommunalt.
  • Hur skönt det ska bli att få komma hem och starta datorn (ja, jag är en datanörd)
  • Hur mycket jag saknar folk...
  • Att jag ska skriva sådana här blogginlägg bara för att jag tänker på allt det här när jag åker kommunalt.

Klart slut från mig och mitt åkande till och från skolan.


Noter

YES! Äntligen har jag hittat noter till To Zanarkand. Inte för att jag har letat särskilt mycket, men jag har velat ha noter till den enda sedan jag hörde den första gången. Känns bra att jag äntligen har hittat dem. Tyvärr är det en annan version än den jag har hört innan. Får nöja mig med den version jag har hittat och vara glad över att jag överhuvudtaget har hittat noter till den!

Globen

Så, för första gången i år var det dags att börja öva i Globen. Känslan när man går in där och känner lukten. Jag kan inte förklara hur det känns. Det känns bara så Lucia och jul som det bara kan bli. Tyvärr är det några veckor kvar till själva Luciatåget i Globen, men det är skönt att slippa lite lektioner.
En negativ sak med Globen i år är att hela programmet är ändrat! Det kommer inte att vara en egen avdelning åt oss nior. Inte heller femmorna eller gymnasiet ska ha en egen del. Det tycker vi inte om...

Men det är ändå Globen och Globen är roligt!

Romeo och Julia

Igårkväll var jag, Erica och hennes mamma på Balett. Vi såg Romeo och Julia. Jag fick värsta ångesten över att jag inte dansar balett längre. Saknar baletten asmycket!
   Balett är ganska jobbigt att titta på. Vet man inte vad som ska hända inna förstår man inte särsklit mycket. Jag hade nästan svårt att hänga med ibland och då såg vi ändå filmen i skolan för bara ett litet tag sedan. Det var i alla fall kul att titta.
   I pauserna sprang jag och Erica runt på Operan och flummade. Det var längesedan jag skrattade så mycket. I en paus satt vi i en soffa och fotade oss själva. Vissa foton blev så sjukt fula! Det var typ ett av tio som blev bra. Resten såg antingen en av oss eller båda ut som om vi inte riktigt visste vad vi pysslade med. Jag gapskrattar på hälften av fotona. Kul hade vi i alla fall.
   Jag måste bara säga att balettdansare som har trikåer ser väldigt roligt ut. Deras rumpor, HAHA! Men shit vilka benmuskler de har. Och hur lätt det ser ut när killarna lyfter upp tjejerna, det ser ut som att tjejerna inte väger någonting.

Efter baletten irrade jag och Erica runt och försökte hitta en 7eleven. Vi hittade en och åkte sedan hem till Erica. Där satte vi på Pirates of the Carabean 1. Vi hann inte se mycket innan vi somnade, så vi stängde av och gick och la oss istället.

Idag har jag inte gjort så mycket. Var hos en sångpedagog. Det var ganska kul. Annars har jag bara slappat typ.

Vet ni, nu är det ett år sedan förträffen. Helt sjukt vad fort tiden går. Men jag måste säga att DK-07 äger alla och så kommer det vara till tidernas slut!

PUSSKRAM


Mina ögonbryn

Okej, nu ska jag beskriva mina förstörda ögonbryn. Innan var de ganska oplockade, hade inte plockat dem på länge. Idag fick mamma för sig att hon skulle göra dem smalare. Problemet är bara att mina ögonbryn inte passar för att vara smala. Eller, de ska inte vara tjocka, men inte heller smala. Typ lagom ska de vara. I vilket fall som helst plockade hon dem mycket smalare än vanligt. Nu har jag alltså smala ögonbryn som nästan bara är raka sträck. Det ena ser dessutom tjockare ut i slutet än vad det gör på mitten. Hur ska jag lösa det här? Ett par ögonbryn går liksom inte att sätta tillbaka, och jag kan inte måla ögonbrynen. Alltså kommer jag behöva gå runt och se ut som att jag misslyckades totalt med min plockning (vilket också är sant, ungefär). Jag kommer inte att sätta min fot utanför dörren innan mina ögonbryn har vuxit ut. Kul för mig va? Jag ser helt koko ut. Det är helt sant, jag överdriver inte. Mitt ansikte ser jättetjockt och fult ut, usch säger jag bara. Snälla, låt mina ögonbryn växa ut!

image109

Varför ser mina ögonbryn inte ut som de gjorde på den bilden? Då var de såå snygga. Vill ha tillbaka det utseendet, men nu är det förstört, buuuuäääääääää!!!!


Nej jag är inte fåfäng och utseende fixerad...

Gymnasiemässan

Idag har vi varit på gymnasiemässan. Shit, jag blev helt speedad, det var så himla mycket. Jag och Ellen gick runt och tog broshyrer från alla möjliga konstiga gymnasier. Vår nya dröm skola blev förresten Lundsberg, haha. Han som informerade oss om Lundsberg (fråga inte varför vi pratade med Lundsberg) pratade värsta överklass. Det var hur kul som helst. Han typ berättade om hur FANTASTISKA vänner man får på Lundsberg. Och när Ellen frågade om man kan rida där gav han henne en broshyr om hur mycket det kostar att ha egen häst där. När vi gick ifrån honom höll vi på att bryta ihop.
   Annars gick vi runt och samlade på oss grejer. Ellen träffade massa människor hon kännde och jag träffade en. Mattias stod nämligen för sitt gymnasium. Alltid kul att träffa honom (tyvärr så retas han bara). 

Nu är jag helt slut och förkrossad över att jag knappt har några ögonbryn längre. Mamma plockade som vanligt mina ögon bryn. Jag kan nämligen inte plocka den själv eftersom att det gör så djävulskt ont. I vanliga fall brukar det bli jättebra när mamma plockar, men idag... Jag har knappt några ögonbryn kvar typ! Vem vill ha typ två smala sträck som ögonbryn? Inte jag i alla fall. Sitter och deppar över mina obefintliga ögonbryn. Dessutom oroar jag mig för morgondagens matteprov. Det känns som att jag inte kan någonting. Menmen, det ska bli skönt att sova om en stund. Ska se om jag kan gå och lägga mig i tid för en gångs skull (hoppashoppas).

PUSSKRAM

Julstämning långt innan jul

Tisdag. Vi började med sovmorgon och jag hade massor av tid imorse. Jag hann till och med plugga matte innan jag kunde till bussen! Det är inte vanligt det. Träffade Astrid på bussen och vi disskuterade gymnasieval. Vid bussen på Centralen träffade jag Tova. Eftersom att vi aldrig på den himla bussen gick vi upp till skolan. Skönt, förutom att det snöade. När vi kom till skolan kändes det som att jag hade mascara i hela ansiktet typ. Vi hade kör första lektionen och det sjöngs julsånger. Snälla ge mig Lucia och Globen. Det var nästan julstämning med snöandet utanför fönster och julsånger inne. Efter kören hade vi engelska och vi läste på i vår bok som vi ska läsa. Långlunch, vår enda lunch då vi hinner göra något annat än att äta typ. Lunchen förstärkte julkänslan, vi fick köttbullar och korv. Inte långt från ett julbord.
   Första lektionen efter lunch var spanska. Vi repeterade till provet som är på torsdag (!) och tittade på en fånig film. Jag blir typ generad för skådespelarnas skull för att de måste vara så töntiga. Efter spanskan hade vi kemi. Vi fick tillbaka fysikproven också. Det gick faktiskt bra för mig! Jag och Hanna var dock hysteriska innan Hynge delade ut provet. På grund av oss blev Olle hysterisk också, så vi satt där och visste inte vad vi skulle ta oss till. Sista lektionen var matte och vi gjorde G-prov. Det är jätteskönt att ha G-prov i matte lite innan själva provet. Då vet man liksom att man har G och behöver inte oroa sig för att få IG (eller sträck som det heter, IG finns inte i högstadiet).
   Efter skolan åkte jag med Frida i F-klassen till LC och väntade på hennes mamma där. Hon skulle köpa nya skor. Jag vill också ha nya skor! Typ ett par lågklackade stövlar eller något... Måste säga det till mamma, haha.

Nu borde jag egentligen plugga till spanskan, men det orkar jag inte. Ska nog göra det i alla fall innan ag tar in kaninisen...

PUSSKRAM

Vad är helgen till för?

Skulle man fråga min mamma skulle hon säga att den är till för att göra massa saker. Man ska handla, städa, fixa, fixa och åter fixa. Kanske låter det inte så farligt, men det är det. För om man frågar vad helgen inte är till för skulle hon säga sova och ta det lugnt. Hon avskyr om jag och Gustaf sover för länge på morgonen. Sover vi för länge hinner vi ju inte uträtta alla tusentals grejer som hon tycker att vi ska hinna med.
   Frågan är då, när ska vi sova och när ska vi få ta det lugnt? Det undrar jag faktiskt. Kanske ska man inte ta det lugnt någonsin, utan man ska springa runt 24/7 och hela tiden ha något att göra. Fråga inte mig... Jobbigt är det i alla fall när mamma  varje vecka skäller ut en för att man har sovit för länge. Bara för att jag föredrar att vara uppe på natten.

image107

Och så ner igen...

Helvete, varför är jag inte en normal människa som är GLAD? Jag har så sjukt lätt att bara bryta ihop och inte orka. Orkar inte vara glad, orkar inte med alla, med dig. Först är jag glad och på bra humör, men plötsligt PANG så går det neråt. Sedan är det så himla svårt att komma upp igen. Jobbigt, vill nästan stanna där nere. Eller egentligen inte, men av någon anledning känns det bättre nere på botten än vad det gör att vara glad och veta att man snart kan trilla dit. Säger det igen, har sagt det så många gånger och kommer att säga det igen. Jag är en idiot och jag drömmer. Det ska man inte göra om man vill ha ett liv!


Jag faller, faller mot marken.

Känner grus mot min kind.

Vet att jag inte kan resa mig upp.

För jag kan inte stå utan att falla.


Jag faller, faller mot marken.

För jag ska lära mig att stå.


Pannkaka

Jag gillar torsdagar. De är inte så långa och man är inte alltför trött. Igårkväll blev mamma skitsur på mig för att jag satt uppe och chattade för länge. Hon har typ aldrig brytt sig förut, men igårkväll så...
   Idag har det inte hänt så jättemycket. Geografi först lektionen, spanska andra, SO tredje och svenska fjärde. Vi tittade på någon film om sekelskiftet på SO:n. Den var ganska bra, men seg. Sedan var det lunch. Vi fick pannkakor! Haha, alla var så glada. Men det är ärligt talat en av de bättre rätterna.
   Efter lunchen hade vi gympa. Det var dans på schemet. Alltså dansade vi bugg och foxtrott. Jag är *host* grym på bugg. Bäst är mina fina poser. Det kanske inte säger så mycket, men jag gjorde väldigt snygga poser när jag snurrade ut, haha. Vi dansade på gympan igår också. Men då dansade vi alla gamla danser som vi har dansat genom åren "Steg till sidan steg dutt, steg till sidan steg dutt. Tjejen under armen dutt, tjejen under armen dutt. Steg kick steg kick. Pannkaka, och SKJUT ifrån!" Jag kan höra Uffes röst just nu...
   Sista lektionen hade vi klassråd. Inget särsklit bestämdes typ. Eller, vi ska göra klasströjor. Alltid kul med ett litet minne från sin klass (hrm).

Efter skolan drog jag, Erica, Petra och Petras kompis Carro till Espresso House och fikade. Vi satt ute på uteserveringen och frös tills vi bestämde oss för att byta fik till Maddes. Satt där ett tag och jag pluggade lite. Varför ger alla lärare oss läxor till fredagar och när vi har prov dessutom. Kan det inte sprida ut läxorna lite?

Men nu ska jag plugga till morgondagens fysikprov. Är sjukt nervös inför det. Jag vill verkligen att det ska gå bra!

PUSSKRAM


TV

Uhh, efter två dagar i skolan är jag less. Det är så segt att sitta på lektion efter lektion och lära sig något. Måste ju vara riktigt aktiv den här terminen och nästa så att betygen blir bra (nej vadå, jag är inte hysterisk inför slutberugen i nian och gymnasievalet). Jag och Hannie tänkte skriva upp oss hos SYV för enskilt samtal, men alla tider var upptagna. Snyft säger jag och hoppas på att jag någon gång i mitt liv ska lyckas välja gymnasium, haha.
   I övrigt har det inte hänt så mycket idag. Hade i och för sig utvecklingssamtal på kvällen. Jag är allatid lika nervös innan. Fast jag vet att det inte finns så mycket att anmärka på (vi får omdömena innan samtalet) så blir jag nervis. Kanske bara är en dålig ovana. Men nu är det en hel evighet kvar till nästa, så jag slipper oroa mig.

För en stund sedan tittade jag på House. Värsta äckliga avsnittet. Men för en gång skull var jag ensam hemma så jag kunde titta på House. Jag är typ den enda i familjen som vill se det... Och imorgon är det Heroes och då blir jag riktigt glad! Dessutom har vi typ bara halvdag i skolan, tjihoo.


House idag image105image106 Heroes imorgon

http://isil.bilddagboken.se

Den där känslan

Jag hatar den där känslan jag får när jag gör något jag vill men ångrar det precis efter. Varför kommer den alltid och varför känner jag mig så patetisk och påträngande när den kommer? Usch och fy, det säger jag bara!

Pigg!!

Gaaah, jag är piggelipigg men måste sova för att inte vara en trötter i skolan imorgon.

Välkommen till verkligeheten Rebecka Ericson...


Sista dagen på lovet

Snyftstönblääusch lovet är slut. Vill inte att det ska vara slut. Inga fler sovmornar till ett, inget mer slöande. Tillbaka till skolan ska man, alltid. Jag vill också tycka att det är kul att gå i skolan. Är avundsjuk som tusan på dem som tycker det.

Idag har jag först sovit alldeles för länge. Klev upp och segade framför datorn. Jag älskar att kunna vara riktigt långsam på morgonen. Det är så himla skönt! Vid halv två åkte jag in till Centralen för att säga hejdå till Linnea. Hon får se till att komma till Stockholm snart igen. Åkte hem igen, fast jag hade tänkt titta födelsedagspresent åt Hannie som fyller år imorgon, var dock för lat. Åkte till Ropsten och promenarade hem därifrån, vilket tog en dryg timme. Det var jätteskönt, lite kallt kanske. Kom hem och satte mig uppe på mitt rum och läste. Ibland är det riktigt skönt att bara få sitta och inte göra något viktigt. Har lite dåligt samvete för att jag sket i att plugga till fyiskprovet på fredag. Var ute med kaninen i kylan en stund också. Det har blivit riktigt kallt nu ju.

image104


Första snön

Jag blir barnsligt förtjust när jag ser snö. Upptäckte att det snöar ute för en stund sedan. Okej, det kommer inte att ligga kvar, det ligger inte kvar något vidare nu heller. Men ändå, det är snö. När den första snön faller kommer jag ihåg när jag var liten och jag, Evelina, Josefin och Gustaf kastade oss ut på gatan för att leka i snön. Vilka minnen!! Jag får lust att springa ut och bara rulla mig i snön. Åhh, jag vill ha massot med vit snö och jul. Lägtar asmycket till julen. Det är så himla mysigt. Och Lucia. Sista året på Globen för mig.

DET SNÖAR

image102

Såå

När leendet bleknar tar gråten över, helvete.


Finns där för mig... snälla

Mörkt om natten
Mörkt i mitt hjärta

Inga stjärnor

Inget ljus


Vart är stjärnorna?

Vart är ljuset?

Vart är du när ingen annan är här?


Mörkt om natten

Mörkt i mitt hjärta

Inga stjärnor
Inget ljus

Där är stjärnorna
Där är ljuset
Men vart är du när allt annat finns här?


VILL

Jag vill vara bra på att skriva dikter! Varför kan inte jag komma på fina dikter med smart innehåll? Det tycker jag är lite orättvist. Visst jag skriver dikter, men de är inte särskilt bra. Vissa kan få ett djup i det dem skriver. De skriver om något men läser man mellan raderna menar de något annat. Så vill jag också kunna skriva. Jag skriver bara fjolliga dikter som jag tycker att bra tills jag inser att de inte alls är bra. Hmm, bra självinsikt?
   Jag måste verkligen skaffa bättre självinsikt. Eller självförtroende, eller självkänsla. Kalla det vad ni vill, men jag måste skaffa bättre av allt det. Och jag måste lära mig att man ska gå och lägga sig, inte sitta framför datorn trots att jag inte har något att göra. Bara skriva blogginlägg där jag klankar ner på mig själv. Jag känner mig lite egoistisk eller något.

image99

Till roligare saker... Idag var det Sundbornsfika. Martin lyckades dra ihop massor av söta små SBG:are. Askul och mysigt att träffa så många igen. Det är ju en hel evighet kvar till påsken. Men snart kommer det nya små konfirmander och då är det inte vi (vi = årets konfirmander) som kan allt sämst på gården längre. Flummade med Linnea under fikat. Haha, man kan ju vara lite mer seriös än vad vi var. Trots att vi hade ett seriöst samtalsämne dog vi av skratt. Jag och Linnea kommer att få väldigt långa liv. 


Det här höstlovet har hittills varit bra! I söndags var jag med Erica. I måndags sov jag alldeles för länge och Linnea kom till Stockholm. Sov över hos Mattias eftersom att jag inte ville sova ensam med Martin och Linnea. På tisdagen segade vi som tusan och jag var hemma en sväng. Sov över hos Martin tillsammans med Linnea och Mattias. Så nu är jag trött och vill sova. Men jag orkar inte sova, eller jag orkar snarare inte göra mig i ordning...


http://isil.bilddagboken.se/


PUSSKRAM


RSS 2.0