Nyårsångest

Åhh vad jag har ångest.
Över några småsaker.
Herre vad jag inte orkar.
Och så undrar jag ju det där.
Fast vad är hemligt.

Ingenting

Mjauuw.

Filmtips?

God kväll. Idag har jag varit med världens sötaste Hannapanna! Vi var på vårt favvocafé och mös, fast det var ingen norrman där, buhu. Sedan var vi på pärlshoppen och spanade på fina pärlor och fick ha-begär. Sedan skulle Hanna åka hem och äta middag, men vi ska ses SNART. Dessutom ska vi ha värsta filmkvällen med alldeles för mycket godis och te och flera stycken bra filmer (just nu står The Gladiator, Amelie från Montemarte och Försoning på listan... Några fler förslag?)
   Tidigare på morgonen vaknade jag efter att för första gången på en vecka sovit längre än till nio (vilket inte alls betyder att jag har sovit lite eftersom jag har gått och lagt mig typ... senast elva uppe i fjällen). Åt frukost och läste min mucho spännande bok, Låt Den Rätte Komma In. Sedan tänkte jag att jag skulle gå ut och springa, men icke. Istället sprang jag runt och plockade undan, sedan hittade jag en massa (=2 stycken) fina väskor i mammas garderob. En svart ganska avlång sak och en... ORMSKINSMÖNSTRAD. Haha, den är bara föööööör cool, I lööööv it. Sedan stod jag framför spegeln och försökte välja kläder innan jag tillslut gav mig av till Lidingö Centrum för att använda en av mina julklappar, nämligen en presentcheck på InterSport, men det gick inge bra eftersom min storlek var slut. Det slutade med att jag bara hittade en foundation på H&M och nu är jag så gott som pank.
   Nu på kvällen har jag varit och åkt skridskor med pappa. Gick väl sådär, men ändå, träning som träning. Haha, skidor äger skridksor så lätt, speciellt slalom. Slalom i mitt hjärta, jag älskar farten och hatar liften (fast med Julia var det ganska skoj jue, så länge hon inte fick mig att trilla av, hihi).

Nu är det chilltime och middag snart (sent I know).

Tjingeling.

Ingen snö

Hemma från fina fjällen, känns trist. Det är liksom väldigt tomt på snö här hemma, inte så där vitt och fint som det var uppe i fjällen. Aja, jag har firat jul och åkt skidor, åkte mera skidor, träffat Julia och varit onyttig. Trevlans! Nästa vecka är jag hemma och då är det bara att höra av sig om man vill träffa mig... Så gör det!

God jul

Nu har vi haft mycket blåst, snöfall, härliga men något solfria skiddagar och en galen pappa. Och så har vi firat jul, en vit och härlig jul.

Idag åkte jag och brush skidor. Julia.T var med en stund, men hon skulle göra annat sedan så hon lämnade oss. Gustaf bytta till bräda samtidigt och körde det resten av dagen.

Turistglipa for lajf!

FJÄLLEN!!!

Idag åkte jag och bror min skidor.
Och så träffade vi Julia och pratade med henne.
Härligt, härligt.

Trasiga kläder

Imorse gick min svarta Monkikjol samt mina svarta byxor från fyran eller femman sönder. Och jag missade en massa tåg, fast jag kom i tid ändå. Vi sjöng i Aulan för övriga ettor och sedan var det jullov. Rektorns tal var väldigt kort, skönt. Efter avslutningen var det litet kramkalas vid skåpen och sedan gick jag och Lisa runt på stan och fixade lite julklappar. Jag åkte hem och städade och fixade. Snart ska jag gå ut och springa, ska bara installera The Sims till lanet ikväll...

IMORGON ÅKER JAG TILL FJÄLLEN!

Hejdå.


Ballerinakex, julspel och prov

I tisdags pluggade jag med mamma och gick ut och sprang alldeles för sent. Igår hade vi gympa på morgonen. Större delen av dagen ägnades dock åt julspelet eller att sitta på sexan och pratade med folk från klassen (Bisse är den nya hårstylisten!). Efter skolan åkte jag hem till Julia och vi hade myspys i hennes rum med väldigt många tända ljus, munkar och ballerinakex. Vi pratade och pratade och hade brabrabra. Åkte hem från henne vid nio och då hade vi även haft julklappsbyte.
   Idag var jag trött på morgonen så jag missade tåget. Kom sent till spanska, men aja. Vi fick tillbaka geografiproven på geografin och det hade gått bra. Lunch och sedan samhällsprov. Hoppas att det gick bra. Fick tillbaka min motion också, helt okej resultat. Vi slutade efter provet och jag, Bisse, Lisa och AG gick till Vurma och hade lilla julafton. Drack en massa te och hade väldigt skojigt. Jag fick finfina presenter, men Bisses ren slår ALLT.
   Efter lilla julafton var vi på In och Finn och sedan en stund på Åhléns. Sedan skulle jag på piano och så blev det. Åkte till farmor och farfar efter det och vi massa god mat. Hade laddat hela dagen för att få god mat där, haha. Vi hjälpte farmor att bära hyllplan och så fick vi med oss värsta julklappssäcken hem. Härliga tider, vårt garage fylls sakta men säkert med julklappar... Åhh, jag är så barnslig som går och spanar på paketen.
   Imorgon är det avslutning och vi ska sjunga en massa sånger. Sedan blir det lite snabb julklappsshopping som pappa vill att jag ska fixa och sedan ska jag hem och springa och dammsuga. På kvällen blir det flum med folk från klassen och på lördag åker jag till fjällen. Jag får en vit jul!

Sov gott.

Plugghjälp

Varför finns inte Ellen vid min sida inför det här samhällsprovet? Jag behöver någon att argumentera/bråka mot. Det finns ingen i nya klassen som jag vågar eller kan ha lika galna diskussioner med. Skitsamma och mina och Ellens diskussioner urartade i bråk allt som oftast, jag hade i alla fall saker att skriva på proven!

Dö av skratt

En knasig norrman hade föreläsning för mig och Elli på Odenplan, väldigt... intressant. Jag häll på att dö av skratt när han skulle be för oss.



Dagens dummaste (hejja AG)

En snubbe från MSU kommer fram till mig, AG och Lisa och frågar om vi har lust att gå med. Nej säger vi och han forsätter att babbla lite. Efter en stund frågar han om vi är moderater och vi svarar ungefär nej. Det bästa är då att AG utbrister, efter att ha sagt nej:
Jag hejar på det parti som statsministern kommer ifrån.

Alltså, jag höll på att dö av skratt.

Flickan som alltid springer

Jag springer jämt. Seriöst, om någon av grannarna skulle sitta i fönstret hela dagarna skulle den nog döpa mig till Flickan som alltid springer. Det börjar på morgonen, oftast runt 07.35 då jag springer till tåget. Sedan fortsätter det efter skolan när jag springer före under och efter att jag tränat.
   När jag kommer hem händer det att jag går ut och springer om jag inte har tränat direkt efter skolan. Ska jag sedan iväg någonstans och ska med tåget springer jag igen. Jag springer och springer och springer, undrar varför jag alltid ska springa. Kanske har jag bråttom någonstans eller så är det för att jag är en sådan som är tidsoptimist som anser att jag har alla tid i världen tills det inte längre är så mycket tid kvar. Jag vet inte, men springer gör jag, oftast.


Tredje advent

Tredje ljuset i advent nu vi tänt.

Har pluggat samhälle nu och ska plugga lite spanska, sen kan jag vara nöjd.

God morgon mitt herrskap här kommer Lussebrud.

Morgonen började med luciatåg på Sturebadet. Tidig morgon idag igen alltså (vilket framgår i föregående inlägg, igår var jag dessutom i kyrkan klockan 05.45). Om en halvtimme ska jag iväg igen och då är det dags för genrep samt konserter på Nordiska muséet. Ser inte direkt fram emot det. Jag vill till Globen! Men nej, där hade de Idol-final igår och vi kunde inte ha konserter. Fy på Idol. Det programmet kan ju läggas ner, det har var ju för tusan femte säsongen.
   Ska dricka lite te så att min hals orkar med nu innan jag åker. Haha, te är det bästa som finns. Ikväll blir det gäster och jag kommer att vara en trött prick. Imorgon blir det sovmorgon och samhällsplugg. Den här helgen är en katastrof, jag kommer bara att hinna hälften av det jag vill.

Men nu har jag suttit alldeles förlänge vid datorn om man ser till den tid jag har kvar till mitt tåg kommer.

See ya.

Morgonstund har guld i mund, så det så

God morgon världen. Om ett tag ska jag åka in till stan och sjunga. Det kommer att bli skoj, fast egentligen vill jag sova!

Varför känns det som att du sviker? Svara på mina SMS!

Till en vän

Du får mig att le när jag gråter
Du kan få mig att gråta när jag ler
För tårarna bara rinner när man skrattar
Så att magen värker

När jag tänker på dig blir jag varm
Och jag minns allt vi har gått igenom
Du och jag
Tillsammans

Hade du varit en kille hade det kallats kärlek
Men det är du inte
Därför står du på andra sidan den hårfina gränsen
Och är min finaste vän

En plats i mitt hjärta kommer alltid
Att finnas där bara för dig
Så länge vi lever
Kommer vi aldrig att ta slut


Jag saknar dig Linnea!


Sssstttrreeesssaaaddd

Weeei, jag är stressad. Rep klockan åtta imorse på Nordiska Muséet. Kom dit tjugo minuter innan och fick stå och frysa till fem över, jätteroligt... Sedan repade vi och jag är lite orolig över hur det kommer att gå. Aja, jag kan inte göra någonting åt det, men jag ser fram emot Luciamorgonen mer än Nordiska.
   Efter repet åkte alla tillbaka till skolan och klass S1a hade teaparty på engelskan. Det var trevlans. Dessutom hade vi julklappsbyte och alla som hade haft med sig en klapp fick byta den mot en annan. Jag fick fyra stycken helt amazing tofsar. Lisa fick mina hembakta kakor som jag bakade igårkväll. Jag kan upplysa som att det inte är helt enkelt att slå inte kakor...

   Lunch och sedan matte. Håltimme och jag fixade lite med julklapparna. Sista lektionen var musikteori. Hälften av lektionen ägnade jag åt att sitta och göra ingenting eftersom jag var klar. Bengt släppte dessutom en bomb, vi har prov efter jullovet. Buuuhuuuu.

   När skolan var slut gick jag till Friskis. På väg dit pratade jag med Bisse i telefon. Sedan trodde jag att jag hade blivit av med min telefon och fick panik. Hittade den tillslut i min jackfick. Hade liksom inte märkt att den var där trots att jag flera gånger hade känt efter i den fickan. Tränade, intensivpass och avslutade med några minuters löpband. Sedan skyndade jag iväg för att köpa krans och trodde att jag hade tappat bort Lisas fantastiska julklapp, på exakt samma ställe som jag inte hittade min mobil. Hittade julklappen och skyndade ner i tunnelbanan och åkte till Hötorget för att köpa en krans. När jag kom dit trodde jag först att de hade hunnit ta ner alla stånd. Men icke, det var ju Nobeltjafs, så det fick ju inte vara där. Haha, jättebra. Sprang ner i tunnelbanan och åkte till centralen för att missa det jävla tåget mot Östermalmstorg. Sedan kom det inga fler tåg eftersom det var stopp på Röda linjen. Alltså gick jag bort mot Östermalmstorg istället, men hittade en krans på Norrmalmstorg. Där ringde jag pappa och så fick han komma och hämta mig.

   Om en liten stund ska jag duscha och sedan är det hopp i säng eftersom jag ska vara på Nordiska imorgon också och på fredag är det upp 04.45. Det blir ju jättemysigt, verkligen.


Tjing.


Jag är inte ensam...

om att gå ut och springa klockan halv tio en regnig (suck) decemberkväll.

Jag har ont i huvudet

Imorse var jag trött, så trött. Klev upp ganska mycket i tid, men var seg på att äta frukost och på att välja kläder. Det var ingen lätt uppgift idag. Jag bytte hur många gånger som helst och när jag till sist gick hemifrån var min säng täckt av kläder och så hade jag missat tåget. det fixade sig ändå och jag kom i tid till skolan och kören. Helene babblade och var på bra humör. Hon tyckte att konserten i lördags hade gått bra, tur för oss. Dessutom fick vi vet att NK kommer att vilja ha oss på fler gig, kulkul.
   Lunchen var inget särsklit. Andrea tyckte att jag såg ledsen ut, men det var denna trevliga trötthet. Ingen geografi så vi knallade ner till Kungsholmens kyrka och så hade vi rep. Nu är vi liksom fit for fight inför Luciamorgon på fredag. Haha, 05.45 är det uppsjungning, kul för oss va?
   Efter repet var jag på Åhléns och fixade lite saker innan jag åkte hem. Har inga läxor ikväll, trots prov imorgon. Istället blir det en springtur och lite chill, det behövs. Den här veckan kommer att bli väldigt mycket att göra och inehålla väldigt lite sömn.

Tjingeling.

Andra Advent

Andra ljuset i advent nu vi tänt.

Shoreline - Broder Daniel


<3

ever since I was eight or nine
I've been standing on the shoreline
for all my life I've been waiting
for something lasting
you loose your hunger and you loose your way
you get confused and then you fade away


oh this town
kills you when you are young
oh this town
kills you when you are young


I'm not the boy that I used to be
this town has got the youth of me
all the eyes turn hollow
from the work of sorrow


you die young
you die when you're young
you die when you're young
we are shadows
oh were shadows
just shadows in the alley


you're standing on the paving
by the office building
they've got so much to do
never time for you


you die young
you die when you're young
you die when you're young
we are shadows
oh we're shadows
just shadows in the alley
I've got nothing
nothing to wait for
nothing to wait for
where is life
in this town
where is life in this town


4/12

Jag tror att jag ska slå in lite paket, men orken vill inte riktigt räcka till. Inga läxor denna kväll dock. Egentligen borde jag duscha, men jag väntar på att Tess ska ringa upp eftersom hon ringde mitt i maten. När jag ringer nu trycker hon bara bort samtalen, suck. Aja, sitter här fixerad vid min dator, som förövrigt gör mina tidigare väldigt kalla ben lite varmare.
   Spanska, geografiprov som var alldeles för långt, lunch, nördvarning uppe på sjuan innan kören, matte, samhälle, piano och träning. Jag hatar torsdagar. Kommer hem runt sju efter att ha sprungit runt som en galning. Först från skolan till pianot och sedan på en kvart från Rådmansgatan till Friskis City och byta om innan jag rusar in något sen på intensivpasset 17.30. Det är så himla skönt att komma hem då. Att få ta det lugnt. Idag lagade jag middag själv och det blev mums.
   Imorgon ska vi sjunga på NK klockan 16.00 tror jag. Det blir skoj. Sedan ska EllenDellen följa med mig hem och vi ska vara yoga-Pelle hela kvällen, säger vi. På lördag blir det konsert och sedan ska jag hem till Hanna och göra något mys. Dricka te till exempel. Söndagen ska tillägnas plugg och träning och efter det är det återigen måndag. Nästa vecka bli hysterisk, veckan efter något lugnare och sedan... JULLOV!

Nu ska jag göra något innan det blir försent.

See ya.


Betygen goes djur

Papegoja

Hund

Delfin

Och vad fan kan jag inför geogrfiprovet?

Fy och fy

Åh sådan ångest.

Fördragna gardiner

Mörkt ute men i huset mitt emot, det som alltid har sina gardiner fördragna, strålar ljuset. De har gäster och för en gång skull är det inte tillstängt. Konstigt, att jag aldrig har sett in i deras hus på dessa tre månader som vi har bott i huset som har lite, lite insyn i deras. Ibland blir jag nästan fundersam, vad pysslar de med där inne. Har de en hemlig sekt eller är det bara för att de inte är från Sverige. Kanske är det så enkelt att de har ett så stort hur att de inte behöver använda alla sina rum eller inte vill ha någon insyn. Fast ändå, varför alltid ha igendraget? Det känns så ovälkomnande och inbjuder till den egna fantasin att komma på både det ena och det andra.

Julsånger på företag. Vi är ju bra, riktigt bra. Helt utan lärare och ändå lät det så himla fint.
 


Nu börjar gymnasiet

Vad har lärare för problem? VARFÖR måste allting komma samtidigt? Alltså, kommande veckor har vi tio stycken konserter/gig och dessutom har de flesta lärare bestämt sig för att det är dags att ha prov nu. Jag menar, kunde de inte ha haft det för typ en vecka, eller kanske två, sedan. Det hade helt klart förbättrat min syn på de kommande tre veckorna. Konserter, mer än gärna, det är skitkul. Men prov... Det tar på mina nerver.
   Idag var det en ganska vanlig måndag. Bisse kom i tid och jag är stolt över henne. Kören var som vanligt och Helene förbjöd mig att gå till tandläkaren imorgon, fan. Jag kan inte hoppa över spanskan. Aja, such life, vi kanske sjunger Veni imorgon. Det skulle behövas.
   Efter kören hade vi lunch och den var ok. Vi stod i lunchkö i ungefär en halvtimme, suck. Efter lunchen hade vi geografi och lektionen spårade eftersom den skulle ägnas åt egna studier. Jag började ganska seriöst, men när AG tog min bok var det ju ingen idé att försöka längre. Har i alla fall pluggat lite nu på kvällen.
   Svenskan var hemsk eftersom jag hela lektionen satt och var nervös inför mitt föredrag. Det gick dåligt. Jag pratade för snabbt, nämnde alldeles för många personer och ingen fattade. Åhh, så fruktansvärt lyckat, haha.
   Efter skolan skyndade jag bort till Friskis och tränade. Sprang lite på en löpmaskin. Man förbränner nästan 200 kalorier på tio minuters löpning, nice. Haha, jag gillar alla konstiga funktioner. Var på ett medelpass också och skuttade runt lite. Sedan åkte jag hem. Hem ljuva hem. Jag älskar mitt hem och mitt rum och min säng och allting. Måste jag gå till skolan imorgon? Vi börjar klockan åtta och då ska vi vara på Nordiska Muséet och vara duktiga och öva inför Lucia. Jag vill till Globen!

Men nu ska jag skriva en mycket fin "First Impressions" till engelskan om min engelskabok. Jag har typ nada att säga om den eftersom man ska skriva om sina första intryck efter typ tjugofem sidor. På den lilla tiden har man ju VERKLIGEN bildat sig en uppfattning om boken, hrm.

Trevlig kväll.

RSS 2.0