Sång på Gården - nu är våren här, på riktigt

Imorse vaknade jag och tänkte att jag var pigg, men när jag skulle resa mig upp från sängen lamslog min trötthet mig och jag föll tillbaka ner i sängen. Upptäckte plötsligt att jag faktiskt var tvungen att kliva upp för att hinna till skolan. Kom med 08.48 bussen och hann till skolan. Vi började med biologi, vi fick rita jättefina bilder som var ganska svåra att förstår tills vi hade fått förklaringar. Efter biologin hade vi Sång på Gården!! Bosse var tillbaka och pratade lika positivt som vanligt. Våren är nu invigd med sång av hela AF och Kungsholmens musikgymnasium, samt AF:s fanatsktiska MANSKÖR. Bosse har dessutom (som varje år) sagt att solen alltid lyser över Adolf Fredriks musikklasser. Efter Sång på Gården hade vi gympa. Jag var inte med eftersom att min hosta lät värre än vanligt idag. Istället satt jag i solen, lyssnade på musik, skickade några SMS (någon som är förvånad) och tittade på när tjejerna i klassen spelade fotboll. Jag kan berätta att det var väligt soft. 

 Erica och Maria softar i solen på ÖIP

Sedan var det lunch. Jag, Petra, Erica och Maria gick till donken... Där åt vi lunch och spanade på kebaber, haha. Vi fick nästan springa tillbaka till skolan för att hinna tillbaka i tid till Gretels lektion. Trots vår brådska kom vi såklart lite försent, men inte så snet att Gretel märkte det och blev arg... Sedan hade vi träslöjd. Jag ska mörda min jävlahelvetesjävlaskitsvepask (jag är hemskt ledsen att jag svär, men jag ska mörda den där asken!! Speciellt det där himla locket som typ kräver en hel termin för att man ska hinna göra det. Mitt MVG i slöjd kommer att försvinna den här terminen tror jag.
   Efter skolan hade jag pianolektion. Det gick typ bra. Min pianolärare var inte helt nöjd med min prestation, det är i och för sig inte så ovanligt... Fick värsta goda chokladtårtan av henne. Men jag blev sjukt mätt av den!! När jag kom hem fick jag kolla vad det ska bli för väder i New York den här helgen. Sedan fixade jag kaninvakt åt Deya. Hanna fick som vanligt passa henne (hon är världens bästa kaninvakt). Den sista förberedelsen inför resan var packningen. Det gick bra, men mamma packade ner typ 100 plagg till efter att jag hade packat.
 
Nu ska jag ut och hoppa studsmatta med Hanna.



 IMORGON ÅKER JAG TILL NEW YORK!!

PUSSKRAM

AIK är bäst!!

Så är det och så kommer det alltid att vara, vad än Erica och Maria säger.

Imorse klev jag upp väldigt mycket försent. Klev upp typ 07.10, inte bra. Missade min vanliga buss och tog bussen efter (den är också min vanliga buss nu för tiden). Första lektionen idag skulle jag hålla föredrag. Föredraget handlade om diabetes. Det blev inte en så stor katastrof som jag trodde att det skulle bli. Tyvärr drabbades jag av några hostattacker under föredraget. Lektionen efter hade jag spanska, snyft. Satt och SMS:ade längst bak i klassrummet. Bredvid mig satt Petra, hon SMS:ade också. Mobilnördarna längst bak liksom. Efter spanskan hade vi geografi. Arbetade med min lika mobilberoende kompis igen. Man skulle ta reda på namn på städer av lite bokstäver typ...
   Efter geografin hade vi lunch. Jag, Petra, Erica och Maria satt uppe i biblioteket och skrek, det ska man inte göra på ett bibliotek, biblotikarien blir sur... Bara så att ni vet liksom. Till lunch åt vi köttbullar. Erica tog en av mina, jag ska sno något av henne någon annan gång.
   På matten kändes det som att jag inte gjorde någonting, men det gjorde jag. På musiken blev det lite katastrof när vi skulle knacka rytmer eftersom att killarna aldrig kan göra något seriöst. Vi hade kör en stund med C-klassen. Det suger att ha kör med C-klassen. De är till och med en mer okoncetrarade än klass oss.
   Efter skolan åkte jag och Erica som vanligt till Tekniska Högskolans tunnelbanestation och köpte godis. Satt och flummade i omklädningsrummet på balett akademien. Sedan hade vi balett. Det var min sista balettklass för den här terminen, lite sorgligt. Dessutom ska min fantastiska balettlärare sluta.

Erica har hela dagen gått runt och sjungit Bajensånger. Om någon vill kan de döda henne och hälsa henne från mig. Hon tar nog inte så illa upp, haha.

PUSSKRAM

Promenix fram och tillbaka

FREDAG ÄR EN TOPPENDAG!!

Nu är det en lång och skön helg framöver, ska åka till Västerås i helgen. Nästa vecka har vi en hysterisk vecka, två svenskagrejer ska lämnas in, SO-prov (Sverige under 1800-talet) och en kemiredovisning som jag och Petra knappt har börjat på, jippie.

Idag kom jag med den buss som jag egentligen ska ta. Har bara hunnit med den en annan dag den här veckan, nämligen i måndags. Jag hinner alltid med rätt buss på måndagarna och fredagarna. Träffade Hugo och Tova på bussen och pratade med dem. Hugo stängde som vanligt in sig med sina hörlurar, han är alltid så osocial på morgonen (jag kan i och för sig förstå honom). I skolan började vi med biologi, sedan musik och sist innan lunch gympa. På gympan dansade vi bugg. Det gick helt okej, men jag känner att jag måste öva lite mer.
   Innan lunchen gick jag och Petra upp till biblioteket och började på vår redovisning. Vi kom så långt att vi nästan blev klara med första bilden i Power Pointen vi ska göra. Lunchen var någon konstig sås med pasta, inte särskilt gott, men det gick att äta till viss del. Vi satt och garvade åt Antonia som sa roliga saker (kommer tyvär inte ihåg vad).
   På SO:n babblade Gretel om religon under 1800-talet i Sverige. Men vi började prata om nutida sekter istället. Det va mycket intressantare. Sedan fick vi läsa om hur det var i kyrkan förr och fylla i något pappar som jag aldrig fattade vad vi skulle göra med egentligen.
   Efter SO:n gick jag, Hanna.S, Moa, Niklas och Zeke till kiosken. Zeke och Niklas tiggde pengar av oss, men vi gav oss inte. Så de fick inga pengar.
   På slöjden arbeteade jag med min katastrof till svepask. Jag förstår inte vad som har gått fel. Hela lektionen arbetade jag med att göra locket fint, men det var grymt jobbigt att skära ut faneret. Vi hade en seg vikarie som inte visste något. Jag, Fia och Nora satt och pratade om massa annat istället.

När jag kom hem från skolan promenerade jag och Hanna till Lidingö Centrum. En trevlig och lagomt kort promenad.

PUSSKRAM

Geografikonst

      

Erica har lekt konstnär på geografin!!

Rädda livet

Vi har haft en livräddningsdag i skolan idag. Jag har lärt mig att göra mun-mot-mun-metoden med en docka, samt hjärträddning. Jag och Fanny höll på att bryta ihop när vi övade. Efter det tittade vi på en urgammal film med jättedåliga skådespelare. Den var lite intressant att titta på. Filmen gick ut på att folk fick hjärtstillestånd och skulle räddas. Efter filmen hade vi lunch. Jag och Bisse tänkte äta i skolan, men ändrade oss och gick till Donken istället. Det var väldigt mycket godare. Bredvid oss satt några killar och garvade åt allt. De bettede sig som tjejer, haha.
   När vi hade ätit upp gick vi till Eriksdalsbadet och övade livräddning på någon som drunknar och klädsim. Det var jättejobbigt att gå upp ur vattnet med kläderna på. Bisse lät som att hon skulle dö när jag rädadde henne, men i övrigt lyckades jag riktigt bra när med att rädda Bisse.
   Vi slutade vid ett, så jag åkte hem och satte mig framför datorn. Sedan pluggade jag och lite så. Hamnade såklart vid datorn igen. Mamma kom hem och lagade mat. Åt på tre minuter (hastighetsrekord) sedan bytte jag om till dansen och sprang ner till bussen.
   Dansen var KATSTROFAL, jag har nog aldrig dansat värre i hela mitt liv. Allt blev fel och jag fattade inget. Känner i och för sig att jag har varit lite trög sedan i fredags. Kanske har kommit till det stadiet då jag förstår att jag är trött.

PUSSKRAM 

Hehe

Johanna, MIN MAMMA <3, samt psykolog

+20° i skuggan

Idag har det varit väldigt varmt. Det har varit fruktansvärt skönt, jag och Hanna satt ute i solen och schtekte. Hon brände sig på axlarna och jag har fått FRÄKNAR. Jag hatar att ha fräknar, det är gräsligt. Det är helt otroligt att folk kan tycka att det är gulligt. Eller, det kanske är gulligt, men jag avskyr dem ändå. Vi hjälpte även Hannas mamma Rebecka att städa bilen och jag har tvättat min cykel. Dessutom har jag lärt mig att pumpa cykeldäck (alltid en bra kunskap).
   När Hanna och jag hade suttit ute och njutit i skuggan kom en mycket arg mamma och ville att jag skulle gå ut med ninen. Sagt och gjort, jag gick ut med det lilla monstret. När jag kom in igen hade hela familjen redan ätit lunch, så jag fick äta efter dem. Sedan fick mamma för sig att jag skulle hjälpa henne i trädgården. Det blev FA för mig (Frivilligt Arbete). Suck, det var tråkigt men jag blev lite mer färgad av den somriga vårsolen. Efter ett tag lät mamma mig gå och jag gick och läste en bra bok.

IMORGON ÄR DET SKOLA, JAG GRÅTER

PUSSKRAM

Telefoner <3

Becka. | SBG <3 säger:

men det finns ju telefoner

Erica säger:

dem är fina djur

Becka. | SBG <3 säger:

jag vet, de smutsar inte ner och de låter lagomt mkt

Erica säger:

och lätt hanterliga

Becka. | SBG <3 säger:

precis

Erica säger:

fast de beror ju på vilken ras

Becka. | SBG <3 säger:

jaa, vissa är ju lite trilska

Erica säger:

jo

Becka. | SBG <3 säger:

det kan va lite jobbigt


Tråååkigt

Denna dag har varit mycket tråkig. Jag har inte gjort någonting. Visst det är kul att ta det lugnt i två, tre dagar, men efter ett tag blir det bara segt.

I alla fall, dagen började med att jag vaknade av min väckarklocka, och stängde av den. Jag somnade så klart om och vaknade en timme senare. Klev upp och fick ett SMS inte långt efter. Gick ner och åt seeeeeeg frukost. Satte mig framför datorn efter frukosten och segade lite till. Sedan gick jag upp och borstade tänderna. Kände sedan för att vara lite duktig och bytte sängkläderna i min säng. Dammsög sedan hela huset, vattnade blommorna och dammtorkade i mitt rum.  Det var dammigt, vi har inte städat på länge...
   Gick och satte mig framför datorn igen, men det var inga roliga människor inne så jag gick och spelade piano istället. Det gick faktiskt riktigt bra och jag LÄRDE mig något (jag är väldigt stolt). Gick ut med monstret. Sedan segade jag lite på mitt rum samtidigt som jag skickade lite SMS. Kan ni gissa vad jag gjorde sedan?? Jo jag satte mig framför datorn. Men gick ganske snabbt därifrån då Hanna ville att jag skulle komma över till henne och Chantal. Var hos Hanna en stund, sedan gick jag hem åt middag. Nu sitter jag här igen och försöker komma på något annat att göra.

PUSSKRAM

Det nya ordet

Jag har kommit på ett nytt ord (bara ingen har kommit på det förrut)



SUNDBORNIG

Solen, solen jag ramlar av stolen

Idag vaknade jag vid åttatiden, precis som jag troddeatt jag skulle göra, men sedan somnade jag om igen och sov  något längre än vad jag hade tänkt mig. Svarade på ett SMS och gjorde sedan frukost som jag åt framför datorn, haha. Satt en stund farmför datorn. Men jag kom fram till att det var mycket fint väder ute och bestämde mig för att gå ut och sätta mig i solen. Sagt och gjort, jag hämtade mitt monster (kaninen) och tog ut "den perfekta solstolen". Satt ute i solen en stund och bara chillade (svarade även på x-antal SMS). Sedan kom jag på att det var längesedan jag hörde av lilla Hanna. Så jag skickade ett litet SMS till henne och det visade sig att hon var hemma. Hon gjorde inget särskilt så hon kom ut till mig och solen.
   Hon satt i mitt knä och gnällade om att hon är sjuk. Jag berättade även lite om konfan. Men det är så mycket en utomståenade inte förstår när man berättar. Dessutom fick hon en lektion i vad alla pärlor i frälsarkransen står för, jag tror inte att hon kommer ihåg så mycket av den. Det var i alla fall trevligt att träffa Hanna igen.
   När hon hade gått hem gick jag in och satte mig framför datorn igen. Chattade med folk från konfan (saknar er alla <3). Satt där tills pappa kom ner och sa att jag var tvungen att följa med honom när han skulle åka ut till storkomposten i Södergarn. När jag kom hem berättade jag för mamma om veckan på SBG. Och nu sitter jag här framför den älskade datorn igen, min räddare i nöden.

Jag fick lite färg av att sitta ute i solen. Jag tycker lite synd om vissa som var tvugna att sitta inne och plugga...

PUSSKRAM

Hemma igen :(

Och så kom man hem igen. Segt värre, bara en jobbig lillebrorsa och tjatande föräldrar. Jag tror till och med att FAFNU (frivilligt arbete för nattligt utespring) är bättre. Fast, det är ändå ganska skönt att komma hem igen och få ta det lite lugnt. Ska nog försöka att gå och lägga mig i tid ikväll så att jag blir frisk. Jag vill ju inte vara sjuk hela lovet. Det är tur att jag har lov nu. Jag känner att jag behöver ett lov.

Idag vaknade jag i AL-huset (AL = arbetsledare) på Sundbornsgården. Maria ligger och snarkar i mitt öra och jag fryser. Inte ett helt kul uppvaknande. Sedan kommer några våra kära ledar inspringandes (Kalle, Becki och Maria) i vita klänningar och tofsar i håret. De lät skumt och försökte bjuda oss på kakor. Jag flydde upp till mitt riktiga rum där jag hittar Mirjam sovandes. Men jag slapp inte ifrån de galna ledarna nu heller. De kommer inspringades igen och låter lite till. Menmen, de ville väl hämnas för att vi hade vart ute hela natten.
   Jag och Elin gick och duschade sedan plingade det i kapellklockan och vi hade myyysig stund i kapellet (saknar det redan). Städade lite uppe på våra rum... Sedan lekte vi lite lekar. Städade lite till och leket några lekar till. Hur ska jag överleva utan alla dessa lekar?? Dags för kapellet igen, den här gången var det extra högtidligt, det var nämligen en DK (dum konfirmand) som skulle döpas. Sista lunchen för den här påskveckan, snyft. Vi fick god efterrätt, chokladkaka, mums. Och tillslut det som hör mest ihop med SBG, nämligen kramarna. Kramade alla hejdå, några fick visserligen några extra kramar... Sorgligt, sorgligt. Karin fick allt att bli ännu sorligare när hon började gråta. Fick skjuts av Lovisablond in till Falun där jag väntade hemma hos henne på att mitt tåg skulle komma. På tåget hem halvsov jag, lyssnade på musik och skickade hur många SMS som helst. Så fort jag höll på att somna fick jag SMS. Här hemma var allt som vanligt, bara det att jag önskar att jag kunde få åka tillbaka upp till SBG.

Nu ska jag gå och lägga mig. Jag orkar inte sova, det är jag alldeles för trött för. Kommer antagligen att vakna vi åttatiden och tänka att jag ska till kapellet.

PUSSKRAM <3 


SBG

Idag bär det av till SBG. Vill ni höra något från mig kan ni alltid skicka ett SMS, jag tror att jag kommer att kunna hålla mobilen hemlig. Tyvärr kommer jag antagligen bara kunna svara på kvällarna. Så det är bara att passa på sisådär framåt halv tio någon gång. Om ni däremot inte orkar skicka SMS men ändå vill veta något om vad jag pysslar med kan ni alltid spana in konfans blogg på: http://www.ifss.nu.

JAG HAR PACKAT, jag lovar Linnea.

Jag är borta från och med idag (4/4-07) till nästa tisdag, 10/4-07.

GLAD PÅSK <3

PUSSKRAM

Leende

Petra: Du har lett hela dagen Becka, det är jobbigt att titta på dig.

Men jag kanske vill vara glad. Eller, bättre förklaring, jag har varit trött idag. Dessutom så hade mitt kemiarbete som jag skrev igår försvunnit från datorn, så jag var även deprimerad. Fick skriva om det idag. Hade läskigt mycket läxor på eftermiddagen idag. Men jag har gjort alla. Tyvärr har jag bara hunnit sitta vid datorn annars.

Denna måndag har mamma och Gustaf åkt upp till Fjällen, så det är bara jag och pappa hemma. Var i tid till bussen imorse, men jag hade glömt busskortet hemma så jag var tvungen att gå upp och hämta det. Men jag kom i alla fall i tid till skolan. Vi började med spanska. Sedan engelska och sista lektionen innan lunch var SO. Inte så ansträngande. Efter lunch var det svenska och till sist gympa. Vi lekta indiansmyg. Det var Olle och Tobbe som hade anordnat lektionen, bravooo.

Efter skolan hämtade jag tågbiljetterna. Jag ska åka klockan 13.44 med Elin. Sedan åkte jag ju hem och pluggade. Laddade ner lite dålig musik. Hanna.Z kom över och visade sina nya kläder. Har umgåtts med henne ganska mycket nu här på senaste tiden.
   Efter en stund kom pappa hem och vi åt. Satte mig framför datorn igen, datanörd?? Det var inte bra att vi skaffade bredband.

PUSSKRAM 

April, april din dumma sill - inte

Jag har inte blivit utsatt för ett enda Aprilskämt idag, är det inte sorgligt??  Men det kanske ändå är bra eftersom att jag antagligen skulle gå på det med råge. Suck, det känns ändå som att något saknas om man inte har blivit utsatt för något Aprilskämt första april.

Men i alla fall, fick kliva upp sent idag. Jag blev faktiskt väckt av att Erica ringde och vill leka. Men jag kunde inte eftersom att jag skulle ut till farmor och farfar, trodde jag. Satte mig ute i solen med min kära kanin och arbetade på att få något så när brunare ben, jag kan genast tala om att det inte har gett något resultat ännu. Sedan kom Hanna.Z ut och började hoppa studsmatta (familjen Zacharis satte upp studsmattan idag, nu är det verkligen på väg att bli vår). Jag joinade henne efter en stund. Sedan gick vi ut med Bonny (hon passar honom åt sin kompis). Vi promenerade till Lidingö Centrum och köpte glass. Eller, jag köpte galss och hon köpte en bubbelvatten, hmpf. Sedan gick vi hem igen och jag satte mig framför datorn i cirka tio minuter för att hitta lite fakta om diabetes till mitt kemiarbete. Fick sedan springa till bussen eftersom att jag skulle ut till Breviks kyrka på gudstjänst. Nu har jag gått på alla tio gudstjänster. Jag känner att jag var mycket bättre på att gå i början. Blev så slö nu i sluttampen. Det är ju faktiskt bara två dagar tills jag är tillbaka upp till SBG. Efter gudstjänsten haltade jag ner till tåget eftersom att jag har grymma skavsår (åhh, du grymma värld som gör så att man får skavsår). Väl hemma beställde jag och pappa tågbiljetter så att jag ska komma upp till SBG. Ska sitta bredvid Elin, tihi. NU ska jag skriva på mitt kemiarbete.

PUSSKRAM

RSS 2.0