Tunnelbanor och lediga platser

Jag kom att tänka på en sak idag på tunnelbanan (tror att det är fler som har tänkt på det också), vi människor är sjukt primitiva och vill helst inte ha att göra med människor som vi inte känner, så kallade "främlingar". När jag kommer in i en tunnelbanevagn letar jag alltid efter en ledig "fyra". Finns det ingen ledig letar jag efter en där det inte sitter så mycket folk. Ett undantag för det här är om jag råkar se någon jag känner, då sätter jag mig mer än gärna i samma fyra som den. Samma sak är det på bussen. Jag vill helst sitta ensam i en egen rad. Många gånger låter jag min väska ligga på sätet bredvid mig bara för att ingen ska kunna sätta sig där.
   Jag vet inte någon enda människa som väljer att sätta sig i en fyra på tunnebanan där det redan sitter någon som det finns en ledig att välja på. Lite läskigt hur mycket avstånd vi människor tar från varandra...

Nu ska jag sluta leka smart, för det är jag inte.

Ha en trevlig kväll


Öppet Hus

Idag har jag varit på öppet hus på Norra Real och Kungsholmen. Jag har ju alltid sagt att jag inte vill gå på Kungsholmen, men nu har jag ändrat mig. Det var hur fint som helst där! Enda nackdelen är ju den som jag har sagt hela tiden: sjukt mycket AF-människor. Och ja, jag är less på de flesta som går på AF. Synd att jag inte kommer in på Kungsholmen på en vanlig linje (kommer i andra hand när jag söker in till kommunala gymnasier).

Och nu vill jag sova, men jag orkar inte gå ner och duscha. Så himla jobbigt att släpa sig ner för alla trappor och så. Sedan måste jag ta ut kaninen... Usch, kvällar är jobbiga tills man har släckt lampan. Då får man lyssna på musik en stund och sedan somna. Kan det inte vara helg så att jag får sovmorgon? Dessutom ska jag till Tessissen i helgen. Ska bli sjukt kul <3

Sov Gott  och Dröm Sött!


Tid

Jag är världens sämsta på att planera. Det börjar med att jag har lite tid, sedan får jag mer tid, men den tiden tar alltid slut. Det gör att jag fortfarande tror att jag har tid, så jag kommer på något att göra. Till slut har jag ingen tid alls och stressar. Jag förstår inte hur det alltid kan sluta så! På morgonen innan skolan, när jag ska till dansen eller när jag ska träffa kompisar. Det blir alltid fel. Men det kan vara som mamma säger att jag inte kan klockan ordentligt eller något, för jag tänker alltid fel när det gäller klocktimmar. Hmm...

Ett år

Idag är det ett år sedan jag startade den här bloggen. Tyvärr har jag ledsnat lite på skrivandet, men jag kanske kommer igång igen någon gång. Ibland är det i och för sig kul att skriva fortfarande. Men för det mesta orkar jag inte på grund av att det är stressigt i skolan.

So long

Pianot

Jag måste bara säga hur skönt det är att kunna spela piano. Att bara kunna sätta sig ned och spela något. Försvinna in i musiken. Slippa tänka på något. Får inte tänka på något annat, för då blir det fel.

När jag spelar kan jag släppa hela världen. Eller snarare lägga världen i det jag spelar. Väva ihop allt och... njuta.

Det var längesedan jag tyckte att det var kul att spela, men jag har insett hur viktigt det är. Skulle jag sluta spela vet jag inte vad jag skulle lägga världen i. Hur jag skulle slippa tankarna, som annars alltid finns där.

Morgon

Uschochfyochblä. Jag vill inte. Det är så tråkigt, så invant. Måste jag kliva upp varenda morgon för att gå till skolan? För att få träffa mina klasskompisar? För att få höra alla elaka ord som sägs i vår klass? Vad är det egentligen att kliva upp för. Jag vill kliva upp till en dag med trevliga kompisar (jo, det finns några roliga i klassen), snälla ord och något roligt inplanerat. Istället måste jag varje morgon tvinga mig upp ur sängen, dra på mig kläder (som jag är nöjd med tills jag kommer till skolan) och sedan springa ner till bussen. Nej, usch och fy. Inte kul alls.

Känner en växande panik över gymnasievalet också. Jag har ingen aning om vad jag vill välja. Då menar jag verkligen ingen aning. Inte ett endaste litet gymnasium finns med på min lista. Jag som inte kan välja någonting. Min bästa idé just nu är att jag ska ha en katalog med varenda gymnasium i Stockholm sedan slår jag upp en sida och pekar. Det gymnasium jag pekar på blir det. Bra idé va? Nej inte alls, men det är nog enda sättet för mig att lyckas med bedriften att välja gymnasium.

Nej nu får det vara slut på min negativa syn på livet. Jag lovar och svär att jag ska blir en gladare och mer positiv person med bättre självförtroende (och det ska jag lyckas få någon att tro på).

Dröm Sött

Tralala

Alltså, jag blir så trött. Varför kan aldrig saker som jag vill installera på datorn fungera? Jag tror seriöst att datorer har något emot mig (vem har sagt att en dator inte har känslor). En dag kommer jag att slänga min dator i marken. Kommer dock ångra mig eftersom jag missbrukar min dator. Men ändå, då slipper jag det problemet.

Och jag är stolt, för jag har varit uta och sprungit idag. Har som nyårslöfte att träna ordentligt i år. Inte komma med dåliga undanflykter. Det finns ju nästan alltid någon ursäkt för varför man inte ska orka gå ut och springa eller träna på något annat sätt.

Äntligen

Jag är hemma, äntligen.


RSS 2.0