Sjusovare

Somande i soffan idag när jag kom hem. Var så fruktansvärt trött att jag knappt visste vad jag skulle ta mig till. Ögonen bara trillade ihop. Hatar att sova på dagen, är hellre trött under dage och sover riktigt gott på kvällen än sover en stund på dagen och får svårare att somna på kvällen. I och för sig har jag typ aldrig problem med att somna, men ändå. Har snarare det problemet att jag vaknar alldeles för tidigt om jag sover för mycket. Sover ja mer än sju timmar vaknar jag jättelätt på morgonen.

Och jag tål verkligen inte snurrar, mår illa flera timmar efter att jag har snurrat runt mycket.

Plingeling.

Bleknande

En blek skugga som snart försvinner
Är jag


Solig lördag

Idag har jag haft en skön dag. Först tog jag det lugnt med frukost och läste lite. Sedan gick jag ut med min lilla kanin och njöt av det fina vädret. Efter en stund orkade jag inte bara sitta still så jag började kratta gräsmattan. Kan upplysa om att det nästan ä lika mycket löv nu igen som innan jag krattade. Sedan krattade jag nere i ekbacken innan jag promenerade iväg till Centrum för att träffa Lovisa. Det var verkligen jättelängesedan jag träffade henne ordentligt! Vi tog en fika på Prinsess och hon övertalade mig att åka på efterträff nästa vecka.
   Gick hem, åt lunch, klippte gräset och sedan hr jag inte gjort så mycket mer. Ska snart gå och läsa lite till och kanske pyssla lite. Ikväll blir det Flickan Som Lekte Med Elden med familjen. Vill verkligen se den!

Puss.

I won't cry

Det känns bara fel.
Fel, fel, fel.


Gubben höst målar

Det är tillfredställande att bli klar med saker. Har precis skickat iväg inlämningsuppgiften i samhällen och det känns så skönt eftersom jag har gått och tänkt på den en hel del. Det var dock svårt att få med allt jag vill på bara trehundra ord. Det blev väldigt avklippt i slutet när jag upptäckte att gränsen var allt för nära för att jag skulle kunna skriva så utförligt som jag gärna gör.

Och annars har det inte hänt så mycket idag. Har haft historia, fick tillbaka tankekartan. Snacka om att CH rättar fort. Sedan klassråd. Åkte in till stan för att leta födelsedagspresent till Julia samt pröva ett par skor på H&M. Det blev ingenting, men jag tror att jag har en idé om present i alla fall.
   Här hemma har jag läst lite samt gjort klart samhällen. Och nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Egentligen borde jag plugga på Shakespear eftersom Mary-Ann är otrevligt förtjust i förhör, men jag tror att jag sparar det till imorgon. Kommer nog att behöva något att fördriva tankarna med imorgon, hmpf.

Ute har dte blivit höst också. Himlen är grå och träden har börjat bli gula. Det har gått fort, bara från igår till idag. Fast det är lite mysigt när man kan sitta inne och lyssna på vinden i träden och titta på den gråa himlen. Det är dock inte lika mysigt när man måste ge sig ut för tat ta sig till skolan. Då blir jag deprimerad.




Gubben höst tänk nu målar han
Björken i gult
Och med regnmoln intvålar han
Hela skyn så fult


Pyss.

Bli glad

gråt inte
inga tårar
får inte såra
förstöra


jag ska inte gråta
jag lovar
det är slut på det
jag ska bli glad


hur omöjligt det än känns

Kardemummabullar

Jag blir så avundsjuk när jag läser om min kompis Karins äventyr i Australien på hennes blogg. Hon är på utbytesresa där och jag vill också. Gaah, det verkar så häftigt att åka utomlands i ett helt år och bo i någon okänd familj. Visst, läskigt också och länge, men jag tror att det är värt det.
   Och idag har jag träffat Julia och inte så mycket mer. Vi satt på Vurma Vasastan i några timmar och pratade. Vurma har världens godaste kardemummabullar och underbara stora temuggar. Nu blev jag ju dessutom sugen på te. Jag tror att det får bli yogi ikväll. Var så gott idag med chaite. Har druckit så mycket te med typ fruktsmak på sista tiden att det blir väldigt gott med mer kryddsmak på teet.
   Jag och Julia pratade om mycket mellan himmel och jord, som vanligt. Sedan åkte jag hem och snart ska jag titta på TV. Känner att jag har blivit värsta TV-tittaren, jag som aldrig tittade på TV förut. Nu tittar jag typ varje kväll (intresseklubben antecknar). 
  
Gustaf är hemma från kick offen och han är snaggad... Väldigt kort. Det är inte fint. Saknar min brors fina, rufsiga, halvkrulliga, rödblonda hår, så det så! Kan det inte bara växa ut igen?

Tjing.

En viss Claras status på facebook fick mig dessutom att bli väldigt sugen på skummad mjölk med kanel...

Ååååaaaäääeee

Jag hatar att ljuga och jag hatar att inte göra som jag borde, ändå gör jag det.



Inte konstigt att allt känns skit.


Höstens helgkvällar

Det är något speciellt med fredags- och lördagskväller. Jag blir så nostalgisk när vi lyssnar typ Norah Jones, äter middag och har tända ljus. Så typiskt för min familj och jag kan känna lukten av raclette eller någon annan god mat. Jag tycker om min familj.


Sminkmodeller, hah

Härligt strålande dag! Saltimbanco (Cirque de Soleil) igår var ascoolt och jag tror att jag satt och gapade hela tiden. Jag vill också stå på scen och göra sådana där coola saker. Hej, de var ju inte alls starka... Och nej jag är inte avundsjuk, inte alls. Haha.
   Imorse blev jag i alla fall väckt av pappa och sedan var det frukost och så. Efter frukosten åkte jag inte till stan i finvädret för att möta upp Erica och vi gick sedan till Make up Store för sminkkurs. Både min och Ericas sminkningar blev asbra. Vi kände oss snygga när vi gick därifrån. Och lite irriterade på att Make Up stores kassasystem suger. I vilket fall som helst är jag några sminktips och några sminkgrejer rikare nu. Dessutom tycker jag att jag och Erica skulle ha en fin karriär om sminkmodeller, hihi.
   Efter sminkningen gick vi till Sandys och åt varsin wrap. Smaskigt och fräscht. Vi satt och pratade innan vi började springa runt på stan för att Erica skulle hitta något att ha på sig i eftermiddag på hennes pojkväns födelsedagsfirande. Hon hittade en väldigt fin rosa blus på H&M och den blev det. Sedan, typ, åkte jag hem. Hemma läste jag lite innan mamma och pappa kom hem och jag och pappa åkte och slängde grejer på miljöstationen (jag är så duktig och hjälper till så) och tvättade pappas bil. Sedan hem och jag gick ut med monsterkaninen samt drack en kopp te.

Imorgon kanske jag ska träffa Julia, annars vet jag inte. Nu ska jag ta det lugnt och typ läsa fram till middagen sedan hoppas jag på att det ska gå någon bra film på TV ikväll.

Kyss.

Ersättningsbussar går mot Rådhuset

Idag har vi varit i tingsrätten och lyssnat (och tittat) på en rättegång. Det var ganska spännande, fast lite sorgligt eftersom killen som dömdes bara var ett år äldre än oss. Det var dessutom spännande för mig att ta mig dit eftersom jag inte hade någon koll på ersättningsbussarna för blå linjen. Kom i alla fal i tid, hihi.
   Sedan hade vi ett långt hål innan jag och mamma gick och åt lunch. Caesarsallad på CiaoCiao blev det för mig. Den är väldigt god och jag kan varmt rekomendera den. Efter lunchen var det svenska och jag har äntligen fått hålla min diktanalys. Fast den blev inte så bra, men vem bryr sig. Jaa... Sedan var det slut på dagen och nu är jag hemma.
   Ikväll ska jag, mamma och pappa på Cirque Du Soleil i Globen. Blir nog bra. Gustaf ska på hockeyläger, typ kick off så han kommer inte att vara hemma på hela helgen. Imorgon ska jag och Erica på sminkkurs på make-up store och sedan får jag se vad som händer resten av helgen.

Och nu har jag ingenting att göra, blää... Inte heller något att skriva, haha.

Hejdå.

Man kan alltid vänta för länge

Jag tycker inte om att vänta.
Nu har jag väntat tillräckligt länge, varför måste jag då vänta mer?


Och på engelskan ska vi spela upp en pjäs och eftersom vi är alldeles för få för mängden roller måste alla gifta sig med sig själv, haha. Och sedan har det inte hänt så mycket mer. Idag SKA jag klippa den himla gräsmattan, så det så!

Puss.

Oväntad gäst

Okej, jag vet att jag sa till dig Bisse att jag skulle blogga igårkväll... Men jag hann inte. Åt middag och efter middagen gick jag och köpte glass och sedan var det en massa TV-program och sedan så var det sent och jag skulle sova. Typiskt mig, hihi.

Idag har vi skolfoto med OLW-tema. Vet inte riktigt varför, men alla ska ha varsin OLW-påse med sig. Kommer se ut som vi är värsta svulloklassen. Jag tycker att vi egentligen borde ha ballerina- och singoallakakor istället. Hela ettan köpte folk dem så fort man skulle bjuda klassen på fika, hade liksom varit en anledning till att ha det då.
   Annars tror jag inte att det kommer att hände så mycket idag. Funderar på att gå ut och klippa gräsmattan. Den är ju mitt ansvar. Fast det är så kallt ute nu på morgonen att jag inte har någon riktig lust att gå ut. Senare blir det ju varmt, men nu på morgonen märks det att hösten är på väg.'

Värsta grejen igår förresten. Vi hade besök av en liten och väldigt söt mus inne i vårt vardagsrum. Hur den kommit dit vet vi inte, men söt var den. Har tagit några bilder på den. Fast jag orkar inte hämta sladden så att jag kan ladda upp någon av dem.


Den såg typ ut så här...

So long.

Fly från livet

Sovande flykt.

Pluggah

Det är trist att plugga på en lördag, men måste man så måste man. Om någon vill veta något om antiken så är det bara att fråga mig. Kan i alla fall se fram emot att jag ska träffa Hanna i eftermiddag. Det är betydligt mycket roligare. Tror att det blir Söder för att spana efter något nytt bra café. Sak försöka få med Hanna på att vi ska börja recensera caféer. Givna ettan just nu är antagligen Saturnus, trots att vi typ inte har varit där på hela sommaren.

 

Nu ska inte jag sitta framför datorn något mer för jag måste verkligen jobba med min dumma tankekarta (det jag vill ha med får inte plats där jag vill ha det!). Blurk och blä på det. Och utanför fönstret strålar solen, så egentligen vill jag ta ut kaninen och sitta ute och läsa antingen min tidning eller någon bra bok. Fast om jag gör lite mer på tankekartan nu så kanske jag hinner med det också innan lunchen.

See ya.

Ska bara boka biobiljetter...

Förstöra något bra

Idag var det en telefonföräsljerska som försökte sälja grönt te i tablettform till mamma.

Varför äta grönt te som tabletter när man kan dricka det?

Tankekartor

Idag har jag ägnat två och en halv timme till min tankekarta om Grekland. Den innehåller nu extremt mycket fakta och jag kan absolut inte fylla på den något mer. Ska färlägga lite, men först ska jag göra en tankekarta om Rom. Det stora problemet är att jag inte har lust. Absolut ingen lust alls att gör den tankekartan. Det var tillräckligt jobbigt att göra den om Grekland. Dessutom fattar jag inte hur man gör en tankekarta med MVG-kvalitet. Jag tror att jag blir tokig. Och så tycker jag att det var lite taskigt av vår lärare att ge oss en sådan uppgift som första uppgift eftersom vi inte har en aning om vad han vill ha.
   Annars har jag ägnat dagen till att läsa, att klippa gräset och till att hjälpa mamma. En ganska soft dag alltså. Fast jag önskar på något sätt att jag skulle ha gjort något annat, men jag orkade inte ta tag i det. Och självklart är det ju skönt att ha gjort så pass mycket på tankekartan.
   Egentligen borde jag jobba med tankekartan om Rom nu. Jag känner att detta inlägg domineras av tankekartor, men det är dessa som fyller min gärna just nu. Jag vill inte och orkar inte jobba med dem...


Jag vill se Slumdog Millionaire. Funderar på när jag ska ta mig tid att hyra den.

Aja, nu ska jag försöka att ta tag i mig själv.

Puss.

Det värsta är att jag suger på att göra tankekartor...


Babbel

Jag är förkyld och trött... Måste dock vara vaken till 22.40 för då börjar Heroes. Ska försöka att inte somna ikväll, vilket jag gjorde igår.
   Idag hade jag historia och kör. Sedan åkte jag hem och började om med min mind map om antikens Grekland. Hur tråkigt som helst. Dessutom är det svårt, önskar att jag kunde få skriva istället. Det är mycket enklare! Pysslade i alla fall med tankekartan i två och en halv timme, sedan orkade jag inte mer. Läste lite och sedan var det middag.
   Har idag hittills lyckats hälla i mig tre koppar te och fler kommer det att bli. Jag är seriöst beroende, det är inte okej. Vet inte vad det är, men något är det.

Nu tänker jag gå och köpa glass. Vet dock inte riktigt vilken jag är sugen på, svårt. Och imorgon är jag leeeeedig!

Kyss.

Det här inlägget var väldigt tråkigt... Men så är det när det inte har hänt något särskilt. Förutom att min kära kanin har varit knäpp, hihi.

Pysseltanten nummer ett

Jag önskar att det inte kostade så himla mycket att köpa grejer att pyssla med. Det är så skönt att sitta och pyssla, typ göra smycken och slå in paket. Längtar efter att få tillbaka min scrapbook från Ag, den har varit där ett tag nu. Har en hel del grejer att sätta in och dessutom är det fler jag vill ska göra något fint i den.
   I vilket fall som helst önskar jag att priset på pysselgrejer sänktes eller att jag fick obegränsat med pengar att köpa tidigare nämnda saker med. Jag vill pyssla! Haha, jag kan till och med inbilla mig att jag är bra på det...


Haha, underbar egobild!

Och idag har varit en trött dag. Samhälle, lunch (sushi, mumsmums), svenska och vi ska hålla på med diktanalys = jag är lycklig. Sedan var jag hos en sjukgymnast, köpte pärlor till ett halsband åt mormor och till sist åkte jag hem. Åt mellis och gjorde sedan halsbandet + slog in det. Jag har fått dille på att göra flätor av pappersremsor när jag slår in. Om en halvtimme ska jag åka till Bisse för lite middag. Varför bor alla så himla långt bort?!?!
   Imorgon blir det Västerås för att fira mormor och att titta på kusinen när hon tävlar med sin häst. Skönt att ha något att göra. Stannar i Västerås till på söndag och sedan är det en ny vecka. Veckorna är verkligen konstiga. Ibland går det så fort, men helt plötsligt stannar allting av och den nya veckan kommer aldrig. Jag fattar verkligen inte grejen.

Blabla, nu vill ni säkert inte veta något mer för det här är blaj. Måste gå och byta kläder, kan ju inte ha samma som i skolan. Känns lite trååååkigt. Fast jag har inget kul att ha på mig, suck. Och jag är så trött, skulle kunna somna typ nu.

Puss.

Skoproblem

Idag har jag bakat hönökakor och jag är väldigt stolt! Hoho, tyvärr har mamma delat på dem nu för att de skulle få plats i en plastpåse, annars hade jag lagt ut en bild på dem. Speciellt på den som såg ut som ett hjärta.

Och jag har hittat två par snygga stövlar idag. Först hittar jag inga och sedan hittar jag två. Ena paret är bruna och platta. Det andra paret är höga (över knät). Är ju tydligen modernt i år, jag kanske ska satsa. Tyvärr är de svarta och jag vill ha bruna.

Puss.

RSS 2.0