Positiv tanke

Jag ska tänka på dig dig Erica innan jag somnar, som en positiv tanke. Bara så att du vet!

Och dagen har varit uppåt och neråt.
Att det alltid ska vara så svårt.




Kan inte tycka synd om andra alltid

God eftermiddag.
Dagen började lugnt med en dusch och frukost. Sedan åkte jag till skolan. Åkte hemifrån vid tio i nio eftersom jag trodde att vi började vid halv tio, vilket vi inte gjorde. Vi började tio i tio och jag kom till skolan kvart över nio. Suck. Läste lite och gick sedan och köpte te till samhällen. När vi väl började tittade vi klart på Lilja 4-ever. Bra, men väldigt hemsk. Det är så svårt att fatta att det finns människor vars liv ser ut så. Jag är så fruktansvärt bortskämd med mitt fina svenska liv. Fast jag kan inte sitta och ha dåligt samvete över att vissa har det skit medan jag har det bra för i sådana fall skulle världen verkligen bli trist.
   Efter samhällen gick jag och mötte pappa och vi åt sushi. Väldigt god sushi till på köpet. Pappa beställde dessutom yakiniku och blev proppmätt, hihi. Ännu en lektion med film. Den här gången var det på svenskan vi tittade på film, Tartuffe. Vi fick en roman i ska läsa också och sedan var det slut. Pratade lite med Andrea nere vid skåpen innan jag åkte till Centralen eftersom Bisse berättat för mig vart Cubus ligger. Där fanns klänningen, men inte i rätt färg. Att det aldrig kan gå min väg ad gäller kläder. Jag vet ju exekt vad jag vill ha, men antingen finns det inte eller så ser det inte ut som jag vill när jag tar på det.
   Åkte till Ropsten och ångrade att jag hade tagit cykeln. Fast det var nog ganska smart i alla fall. Cyklade till Centrum och lämnade mitt personbevis på banken, ID-kortet kommer alltså att komma snart! Köpte glass och cyklade hem.
   Här hemma har jag gjort tårta till mamma. Det blev hallonmarängtårta. Bilder kommer nog senare. Vill inte ta bort formen ifall den skulle bli förstörd. Är i alla fall väldigt stolt över min tårta.

Sedan har det inte hänt så mycket mer. Just nu är jag ensam hemma och det är skönt. Försöker komma på någon som har lust att leka med mig imorgon kväll eftersom mamma och pappa ska bort. Är någon intresserad är det bara att höra av sig, hihi.


Världens sötaste monster


Och en sak jag har tänkt på, jag har inga bilder, typ, på mig själv i kort hår... Jag vet att jag låter ego och det är jag, men hallå, jag borde ju ha några bilder på det.


Puss.


Pappas flicka

Jag önskar att jag gjorde fler listor, för jag är väldigt förtjust i listor. Vissa människor gör listor över vad de ska göra innan de dör eller kanske bara under dagen. Andra gör listor på sina favoritsaker (till exempel på glass, höhö). Jag vill göra fler listor liknande glasslistan jag gjorde i föregående inlägg, typ fem i topp godaste maträtten, bästa caféerna i Stockholm och så vidare. Eftersom jag gillar sturkturer tilltalar listor mig eftersom de visar någonting väldigt tydligt. Fler listor is coming kan jag bara säga, haha.
   Idag har annars varit en ganska dryg dag. Tog blodprov imorse (ingen svimningsattack!). Skola, engelska och sedan lunch med pappa på Ciao Ciao. Väldigt gott. Lååååångt hål innan kören och tillsist lite naturkunskapslabb. Åkte till Centralen för att gå till Cubus, men den affären fanns inte kvar. Gick och bokade tid för make upkurserna jag fick i födelsedagspresent. Sprang in på Urban Outfitters (nej jag kan inte låta bli att gå in i den affären). Det finns en jensskjorta jag vill ha därifrån, men den kostar 630 kronor. Dyrtdyrtdyrt. Åkte hem och gjorde inget särskilt. Åt middag och nu har pappa åkt iväg på Gustafs match så jag är ensam hemma, skönt.
   Ska slå in mammas födelsedagspresent nu också. Hihi, jag och pappa ser fram emot imorgon för att få se hennes reaktion. Sedan ska jag gå och köpa glass och sedan är det väl bara att starta TVn och titta på någon trevlig film eller något...

Och min pappa är BÄST, hah. Jag är verkligen pappas flicka. Det är mysigt att vara med pappa ibland eftersom jag är mer med mamma.

Kyss.

Fem i Topp

Glassar 09:

1.
Magnum Temptation - Caramel & Almond
2. Cornetto Classico
3. Magnum Coco Choc
4. Magnum Strawberry White
5. Cornetto Strawberry



Med reservation för ändringar beroende på humör...


Ständigt uppåt

Jag är alldeles för negativ för mitt eget bästa, men för att sluta vara det måste jag sluta vara jag.
Varför kan jag inte må bra som den jag är?
Varför måste jag bli någon annan för att bli lycklig?


Mitt liv är ingen nedförsbacke, bara en uppförsbacke som ibland lutar mer. Ibland mindre.

Sussar

Jag är sjukt trött, men icke att jag tänker sova. Istället kan jag se fram emot en riktigt god natts sömn, vilket är mycket bättre en att sova en stund nu och sova lite halvdåligt inatt.
   Annars har det inte hänt så mycket idag. På svenskan tittade vi på Tartuffe, som avslutning på det vi gjorde förra året. Efter det åkte jag hem för lunch. Har bakat bröd också, filmmjölksbröd. Skiten gick sönder i botten och blev väldigt litet, men jag tror att det blev gott och det är ju huvudsaken!
   Ikväll ska jag inte göra något särskilt. Jag gör nästan aldrig något särskilt. Fast det är kanske skönt, att inte vara så upptagen hela tiden. I och för sig blir jag mest bara rastlös. Samtidigt vet jag inte riktigt vad jag har lust att göra. Gå på stan och handla kläder, men nej det är inte aktuellt för tillfället. Att gå på stan och bara titta är inte heller någon idé eftersom jag bara vill köpa allt fint jag hittar.

Jag tror att jag ska klippa gräsmattan nu. Det är i alla fall något att göra. Något mer än att sitta vid datorn och häcka och nästan somna. Äsch vad jag är trött just nu.

Kyss.

Vill ha kläder

Jag ville verkligen inte somna, men jag var sjukt trött och hade absolut inga idéer om vad jag skulle göra. Varför? Jag avskyr att sova bort tid. Det är helt värdelöst, man borde ju i alla fall kunna hitta på någonting.

Och i repotaget i ELLE om Mini Andén fanns det väldigt mycket fina kläder. Till exempel en tröja från Acne (som var dyr, suck), en lång t-shirt, en leopardmönstrad sjal, en randig klänning (från Cubus, hallelujah), en stickad klänning (från H&M) och hmm... Det var nog något mer, men fint som tusan. Jag vill ha nya kläder. Det är faktiskt det enda jag känner riktigt mycket för och det enda jag inte ska köpa just nu. Varför kan det inte vara som jag vill? Ge mig kläder.


Tyvärr inte från repotaget, men hon är så snygg. Önskar verkligen att jag kunde se ut som henne, så där avslappnat snygg på något sätt...

Med Erica

Mysmysig kväll med Erica igår. När hon kom gick vi och köpte mat, libanesiskt, jag älskar verkligen den sortens mat. Tycker att det är underbart att sitta med ett bröd och doppa det i olika goda röror. Efter att vi köpte mat hyrde vi i alla fall Låt Den Rätta Komma In. Sedan skulle vi försöka hitta små burkar Ben & Jerry's, vilket var lättare sagt än gjort. Vi tänkte gå till den andra filmuthyrningen som ligger ganska nära mig, men när vi kommer dit visar det sig att den är antingen under ombyggnad eller nerlagd. Erica frågar då om det finns någon annan affär i närheten och jag sa ja. Jag tänkte att vi skulle gå upp till Tempo som ligger där. Lite innan Tempo finns en tobaksaffär och Erica frågar om jag tror att att det finns B&J's där. Jaa, tänker jag och så kollar vi och det fanns!!
   Senare på kvällen kollade vi på film och pratade. Väldigt trevligt måste jag säga.



Fan vad jag suger.

Puss.


Ain't no sunshine

Det suger att jag inte känner mig frisk. Avskyr verkligen att vara sjuk, så jag vill helst inte bli det. Skulle dessutom förstöra kvällens mysplaner. Jag och Erica ska köpa libanesiskt, typ olika röror, pitabröd, godis och hyra film. I alla fall är det vad jag har tänkt att vi ska göra, men jag tror att hon är på. Vi kanske kan duka upp fint och tända massa ljus också, hmm... Ska prata med henne om det här alltså. Miin hjärna svämmar över med idéer. Som vanligt då.
   Igår hade vi en lektion som var samhällskunskap. Brände tungan på teet jag köpt och som sedan blev för kallt eftersom vi var i biblioteker för att fixa böcker i en halvtimme. Efter skolan träffade jag mamma på Odenplan och vi gick till Eastanbul och åt. Det var gott och trevligt. Sedan tittade vi på lite kläder och jag har antagligen hittat höstens kappa, hur fin som helst. En blandning mellan prinsessa och armé typ.
   Träffade Hanna och vi gick till Vurma och åt smaskiga bullar, drack te och pratade. Vad mys och väldigt längesedan sist! Sedan kollade vi runt lite på stan innan vi skilldes åt eftersom hon skulle hinna med en buss till sitt landställe. Jag åkte hem och åt god middag, kräftor, räkor, aioli, bröd och brieost. Tittade på film på kvällen och inte så mycket mer.

Den här morgonen/förmiddagen har jag mest fixat mina naglar med det fina nagelkitet mamma köpte igår samt läst. Det är tråkigt väder ute, men det gör mig inget för det är samtidigt lite mysigt.

Puss.

Ensam är inte alltid starkast

Önskar att det fanns någon som ville hålla mig tätt intill sig och aldrig släppa taget.


Köpa

God kväll.
Idag började dagen hemma och med att jag vaknade runt kvart över sju och kände mig förvånad över att mamma inte hade väckt mig eftersom hon sa att hon skulle väcka mig klockan sju. Klev upp och letade igenom huset. I köket fanns diskreta spår efter att pappa hade varit vaken, men ingen mamma. Hon sov, hihi. Gjorde i alla fall frukost och ägnade resten av förmiddagen åt ingenting särskilt. Åkte till skolan efter lunch och hade samhällskunskap och kör. Fast på kören lyssnade vi på en lite konsert med en vokalgrupp från Tyskland.
   Dagen var alltså slut efter två lektioner och jag åkte till Ordning & Reda och köpte pärmen jag ska ha till kalender efter årsskiftet. Känner mig väldigt nöjd, hihi. Speciellt eftersom den matchar min plånbok litegranna. Sedan åkte jag hem. Köpte glass på Pressbyrån och cyklade hem till Ön. Här hemma har jag inte gjort så mycket. Pysslat lite, men med vad är hemligt...

Alltså, jag fattar inte att det är så fruktansvärt lätt att spendera pengar. Mina pengar bara flyger iväg på helt onödiga saker. Ett exempel är ju att jag har köpt en almanacka för 0910, men ska bara ha den i ett halvår. Är det inte väldigt onödigt så säg? Eller att jag köper tuggummin och glass HELA TIDEN. Det känns bara inte okej. Imorgon får det bli mackor till mellis och därmed basta. Måste verkligen sluta slösa och spara lite mer.

I vilket fall som helst skiner solen (vad nu det är för intressant upplysning).

Puss.

Aja

Idag började skolan...

Och jag har köpt en kalender men kom på att jag inte vill ha den efter att jag skrivit i den, suck. Ska köpa en pärm där jag kan sätta in egna sidor istället... Fast det funkar bara från nyår så tills dess får jag ha den jag har nu.

Utan drömmar


Perfekt och oförstörbar
Som jag

Baktant

Alicebrödet är färdigt och hela huset luktar gott.

Längtar till ikväll och att få träffa några av mina favoriter!



Gräslig bild, men vem bryr sig...

Kalenderbrist

Jag vill ha en almanacka men jag har bestämt mig för att jag ska använda gymnasiekalendern i år för att slippa lägga ut en massa pengar på en dyr kalender eftersom jag i sådana fall skulle köpa en på Ordning & Reda (deras kalendrar är bara bäst!). I vilket fall som helst känner jag mig väldigt hanikappad i brist på en kalender eftersom jag gärna vill kunna se klart och tydligt vad som ska hända i alla fall den närmaste veckan. Menmen, nästa vecka börjar ju skolan och då borde jag få en kalender om inte allt för lång tid.

Lite strunt

Nyklippt och fin. Jag älskar att klippa mig nu för tiden. Älskar förändringen det skapar, jag är så trött på mig själv att alla förändringar (nästan) är välkomna.

Ikväll blir det middag med sötnosar på Halv Grek Plus Turk. Kommer nog att bli mysigt... Och gott. Haha, jag älskar verkligen meze eftersom det är så många små rätter man får in. Då slipper jag välja bara en rätt av alla goda.
   Jag har verkligen beslutsångest vad gäller allting. Det är nästan lite galet hur svårt jag har att bestämma mig för vissa saker. Att välja glass är ju så gott som omöljgt. Eller mat på restauranger eller vilken tröja jag ska välja bort om jag väljer mellan två fina i en affär. Det är väldigt svårt för mig att inse att jag inte kan få allting jag vill ha. Vilket tragiskt i-landsproblem, att ha för många valmöjligheter.
   Aja, resten av dagen kommer det nog inte att hända något särskilt. Ska kanske ta mig för och baka lite bröd. Alicebröd tror jag står näst på tur. Fast egentligen skulle jag vilja ha filmjölksbröd eftersom jag är väldigt förtjust i bröd med mycket frön i och filmjölksbröd innehåller både linfrön och solrosfrön.

Nu ska jag i alla fall ta ut mitt monster till kanin, eller varulvskaninen som hennes nya namn är. Sedan ska jag sätta mig och läsa Snabba Cash. Har redan läst den en gång, men som många antagligen vet brukar jag läsa om böcker minst tre fyra gånger.

Ha det fint.

Puss.

Tråksork

Solen skiner köp gardiner.

Jag är så sjuuuuuuukt varm!

Värdelös

Jag vill verkligen inte gnälla, bråka, gråta, skrika eller vara jobbig på något sätt, men jag kan inte hindra mig själv. Det är tragiskt att jag är så tragisk och egoistisk att jag bara bryr mig om mig själv och skiter i vad alla andra tycker. Huvudsaken är att det jag vill går igenom. När det inte gör det rämnar min värld och allt blir en katastrof. JAG VILL INTE.
  
Problemet är att jag jag inte tycker om att känna mig äcklig. Det funkar inte. Ingen medicin kan faktiskt stoppa vad jag tänker. Medicin kanske kan lugna ner, men den kan inte ändra mina tankar. Det kan ju faktiskt ingen utom jag själv, kanske. I och för sig kan inte jag det heller så där förstördes ju det också. Jag varken kan eller vill för jag är alldeles för värdelös och jag tycker synd om att som försöker hjälpa mig eftersom de är värda så mycket bättre, faktiskt. Ni som försöker, inse att ni är alldeles för värdefulla.

Födelsedagar på rad

Helgen har spenderats med födelsedagsfiranden, solande, snickrande och lite slappande. I lördags fyllde pappa år och dagen börjades alltså med sång för honom. Sedan hände det inte så mycket mer på förmiddagen. Efter lunch åkte vi dock till farmor och farfar och åt tårta. En väldigt god tårta med jordgubbsmousse, vanlijgojs och chokladbrowniebotten. Vi åkte hem och det kom gäster. Vid halv åtta åkte jag in till stan för att fira Astrid som fyllde arton igår. Hon firades på lördagskvällen med middag på restaurangen Halv Grek Plus Turk. Sitt flummiga namn till trots var maten sjukt god. Har skaffat mig en viss crush på hoummus och det satt jag och tryckte i mig. Vi satt kvar till stängning och sedan åkte jag och Fredrika hem. De som var över arton åkte däremot och partade.
   Igår (söndag) snickrade pappa och jag äntligen klart trallen. Det är väldigt fint och jag är en rikitg hejare på att skruva med skruvdragare nu. Sedan låg jag i solen ett tag. Tog ett dopp också. På kvällen skulle Assi återigen firas och jag cyklade hem till henne. Där bjöds det på räkor, tårta och prat. Tårtan var sjukt god och tydligen väldigt enkel att göra. Åkte hem ganska sent och så.


Idag ska jag bara fixa lite hemma tror jag. Det är ju sol ute så jag kommer antagligen att softa vid poolen. Nu ska jag och Gustaf i alla fall spela pingis!

Tjing.

RSS 2.0