Första advent

Första ljuset i advent nu vi tänt.

I mitt rum sitter det en vit adventsstjärna och i flera andra fönster sitter det andra stjärnor.
Jag och min käre bror var i kyrkan idag och Gustaf fyllde i en kyrkogångslapp.
Mitt svenskaföredrag är klart och jag har pluggat geografi.
Egentligen borde jag gå ut och springa, men jag är för lat.
Imorgon är det måndag.

Jag tappade bort något
Som jag aldrig återfann
Någonstans hamnade det
När allting försvann

Söndag.


P L U G G


Bläää.

Lördag och ingenting att göra... Har sovit alldeles för länge. Ingen väcker mig, snyft.
Och min brorsa är dum.

Stolt kompis

Igår var det kulturcafé på VRG. Jag är en mycket stolt vän till Julia, hon var så duktig! Fast hon inte vill erkänna det själv... För mig var hon bäst. Kom hem sent och gick och la mig VÄLDIGT mycket försent. Har hela dagen idag varit trött. Somnade på kören, suck. Det är så segt när det bara är en stämma som repar.
   Imorse tog jag en liten segmorgon eftersom vi inte har någon spanskalärare den här veckan. Åkte till skolan och var där till nio, ångrar att jag kom till lektionen överhuvudtaget. Gjorde ingenting om jag ska vara ärlig. Efter det var det i alla fall geografi och vi fick veta att vår geografilärare har dansat med Prince på en efterfest. Haha, alltid bra att veta liksom. Till lunch fick vi tortillas och sedan var det kör. Håltimme istället för matte och samhälle sista lektionen. Fika på den lektion, mycket gott.
   Efter skolan spelade jag piano och efter lektionen pratade jag med Hanna i typ fem minuter innan hennes lektion började och det gjorde mig glad. Skyndade sedan till Friskis City och var på ett intensivpass. Ledaren tyckte att mina skor var coola. Åkte hem och träffade Tova på Ropsten. Middag och nu bakar mamma pepparkakor. DET ÄR FÖRSTA ADVENT PÅ SÖNDAG. Det är faktiskt lite svårt att fatta.

Nu ska jag titta på TV tror jag eller något. Sedan SKA jag gå och lägga mig. Verkligen, jag måste sova!

Trevlig kväll.

The Sound of Silence - Simon & Garfunkel

Hello darkness, my old friend
I've come to talk with you again
Because a vision softly creeping
Left its seeds while I was sleeping
And the vision that was planted in my brain
Still remains
Within the sound of silence


In restless dreams I walked alone
Narrow streets of cobblestone
'Neath the halo of a street lamp
I turned my collar to the cold and damp
When my eyes were stabbed by the flash of a neon light
That split the night
And touched the sound of silence


And in the naked light I saw
Ten thousand people, maybe more
People talking without speaking
People hearing without listening
People writing songs that voices never share
And no one dared
Disturb the sound of silence


"Fools", said I, "You do not know
Silence like a cancer grows
Hear my words that I might teach you
Take my arms that I might reach you"
But my words, like silent raindrops fell
And echoed
In the wells of silence


And the people bowed and prayed
To the neon god they made
And the sign flashed out its warning
In the words that it was forming
And the sign said, "The words of the prophets are written on the subway walls
And tenement halls"
And whispered in the sounds of silence


Inget att säga.

Jag vet inte vad jag ska säga.
Snön är kvar, men inte länge till.
En tjej på baletten bor precis vid mig, men vi har typ aldrig insett det förän nu.
Ingen spanska idag.
Jag kan nästan inga Luciasånger, måste lära mig (tjata är ni snälla).
Kulturcafé på VRG imorgon.
Engelskajävlaskitföredrag imorgon, vill inte.

Glitter

Det regnade glitter från molnen idag.


Fortfarande vitt

Igår var jag hos Lisa och hade det roligt. Vi tänkte göra en jättestor snölyckta, men vi gav upp efter fya varv eftersom det tog en hel evighet att göra den. Innan det hade vi bakat pepparkakor med Lisas syskon och syskons kompisar. Det var trevlans. Sedan bakade jag och Lisa kladdkakor (väldigt små). De blev supergoda och jag har en kvar fortfarande. Efter middagen tittade vi på Förtrollad och den var rolig. Prinsens miner är så sjukt bäst, haha. Jag åkte hem och det tog sin lilla stund eftersom det tar en evighet att åka från Nacka till Lidingö.

Snön är fortfarande kvar och jag tror att jag ska fota den så att den blir förevigad.

Tjo.

I'm singin' in the snow

Pappa kom in och väckte mig imorse och utanför fönstret snöade det. Alldeles vitt och fint, kanske mer snö än vad det var på hela förra året. Det är väldigt fint och tyst nu...

Cold

Ute är det kallt, väldigt kallt. Jag har plockat fram ett par vantar som är färgglada. Tyvärr är det Djurgårdens färger, men ändå. Med vantar blir inte utomhusvistelserna lika kalla som de blir utan. Dessutom lockar kylan mig till tankar på min fjällräven. Min stora, varma jacka som alla vill slå på. Funderar på om den ska få komma fram nu när jag ska iväg och träna, hmm. Kalla mig fjortis, men jag älskar den. Haha, den är ju VARM. Precis som vårt matteklassrum som inte har några fönster. Blää. Vi har i alla fall ganska kul när vi leker med våra miniräknare. Lisa, Bisse och Agnes börjar bli väldigt skillade på att rita hjärtan.
   På lunchen idag (som var efter matten som var vår första lektion eftersom vi hade ledigt från svenskan) åt vi soppa. Fast jag och AG (Agnes) åt fil istället. Sedan blev det bråttom till musiken i Aulan. I Aulan sjöng vi julsånger och det var fint, ack så fint. Jah kan visserligen inga andra sopranstämmor, men det börjar bli bättre. Som avslutning sjöng vi Jul Jul och det var så fint att det nästan gjorde ont. Ingen var oberörd, utom möjligtvis Helene, men vi ska få henne att gråta för det har lyckats två gånger förrut.
   Om en liten, alltför liten stund ska jag iväg och träna och sedan är det chill hela kvällen för jag har inte kommit på något att göra. Imorgon ska jag träffa Lisa och sedan är helgen nästan slut. Det går snabbt när man har roligt.
  
Tjohopp.


Torsdag

Ingen samhällskunskap, ingen samhällskunskap!
L Y C K L I G


Omotiverad

Jag borde verkligen plugga och öva piano. Eller öva piano ordentligt, men det är inte roligt längre. Jag får panik, måste hinna öva så mycket men det gör jag inte. Har aldrig den tiden, det tålamodet. Istället övar jag lite halvdant och kommer ingenstans. Jag förtsår att han är besviken, men seriöst, jag har faktiskt ett liv. Dessutom blir jagså omotiverad om inte någon säger åt mig exakt hur långt jag ska spela. Blää på mig och blää på pianot.

Gympalektion med S1a

Roligaste gympalektionen ever idag. Kom nästan försent och rusade in i gympasalen och andades ut över att jag inte var sen. Sedan delade Gustaf (gympaläraren) in oss i tre grupper och min grupp fick börja med att visa upp sina uppvärmningar. Vi hoppade runt och tiden som vi skulle hålla på var helt fel. Alla hade planerat för tio minuter. Efter en kvart sa Gustaf att det var två minuter kvar, efter fem minuter sa han att tiden var ute. Sedan sa han till oss att vi hade planerat dåligt och alla blängde surt på honom och under resten av lektionen blev han det populäraste samtalsämnet.
   Efter uppvämningen fick min grupp gå ner och spela pingis. Det blev någon sorts dubbelpingis, jag och Bisse mot Julia och Lisa. Jag skulle tro att Lisa och Julia "vann" ganska stort eftersom både jag och Bisse var helt lost. Istället för att koncentrera oss på bollen hade vi ett trevligt samtal (även Lisa, Julia och Sigrid var med och pratade). Det var mycket trevligt och vi pratade till exempel om vad vi hade gjort för trevligt dagsverke igår.
   Det roligaste var när vår grupp bytte till stationen Gymmet. Hahahaha, först var vi lite seriösa och jag sprang på löpbandet. Mycket roligt, inte. Det andra löpbandet funkade inte så Lisa frågade Gustafs högra hand Lucas om hjälp. Lucas var inte till någon större hjälp så Lisa cyklade lite istället. Bisse körde "TV-shopsmaskinen" och Lisa hjälpte till en stund, det hade varit värt att filma.
   När vi gick in i rummet med styrkemaskiner blev det roligt. Joel sa att Jossan var en amerikansk hemmafru med en sexig man och en jävla massa barn. Det ledde till att Jossan hela lektionen blev kallad för Amerikanen. Carl mobbade även Jossan för att hon inte klarade av att lyfta hanteln så många gånger. De såg riktigt gulliga ut där de satt sida vid sida och körde hantlar.
   Joel upptäckte att alla maskiner kunde utnyttjas som hjälp till ett mer spännande sexliv och Freddie tyckte att alla maskiner såg ut som typ tortyrmaskiner ur Saw. Sedan blev Freddie och Joel ett kärlekspar när de bestämde sig för att stå på en balansplatta tillsammans. Alla andra satt och garvade och tittade på. Samtidigt spelades Lugna Favoriter med jävligt dålig mottagning i bakgrunden.
   När bara några minuter av lektionen återstod började Joel och Jossan att dansa och det var det absolut roligaste på hela lektionen. Alla skrattade och sedan var lektionen slut.
   Denna lektion var ett fantastiskt sätt att börja en morgon med. Nackdelen var bara att alla har varit zombisar resten av dagen. Ingen engelska, nästan ingen klasstid, lunch (äcklig), jag somnade väldigt gott på matten och det gjorde Bisse också, Sigrid och jag tog lite rast från matten, håltimme då jag och Bisse gjorde att kärlekstest och Joel fick veta att han behövde läggas in på ett vårdhem för överstressade människor eller leka bebis enligt hans horoskop, musikteori som var alldeles för enkel och till slut SLUT. Jag gick och tränade och nu är jag hemma i mitt kära hus. Lite plugg och sedan är allt chill och de är endast min braiga bok och en mugg de som väntar.

Tjing.


Reeegn

Operation Dagsverke idag.
Det regnar och jag ska egentligen vara ute och kratta.
Har slipat trappsteg.
Orka.


Vavvavava

Skola idag, alltså slut på helgen, fan. Mamma väckte mig, men det märkte jag knappt så jag försov mig till halv nio och hade då en halvtimme att göra mig klar på. I och för sig ganska mycket, problemet var bara att jag helt plötsligt fick för mig att jag hade en massa tid. Självklart hade jag inte det och fick jättebråttom, missade tåget, tog en buss till Torsvikstorg bytte till buss mot Ropsten och... KOM I TID. Härliga tider, haha.
   Vi började med musik och det var roligt förutom att jag var trött. Sedan hade vi lunch och den var helt okej. Geografi och jag och Lisa hade mucho kul med våra små stirrkampanjer och allmänt flum. Sista lektionen (jag älskar måndagar... nästan, vi har bara tre lektioner) var svenska och vi fick tillbaka våra prov, det hade gått bra, gick igenom prefix och läste våra böcker. Jag har lite panik över min bok, skulle inte tro att jag kommer att hinna läsa ut den.
   Efter skolan gick jag till Friskis och körde ett spinnpass, styretränade lite och åkte sedan hem. Nu är jag hemma och imorgon är vi så gott som lediga. Jag ska bara kratta i trädgården. Hoppas att det blir fint väder för i så fall har jag inget emot att vara ute.
   Ikväll blir det lite softa och lite spela piano. Just nu är det en kökarkitekt här därför vill jag inte visa mig i resten av huset eller duscha, suck. Hoppas att det blir middag snart.

Give me summer and festival and SBG. Vill ha det nununu... Fast det ska bli trevlans med vinter och så också, men jag vill ha kul sommar.

Puss.


Ge mig sommar

Från Öckerö loge hörs dragspel och bas
och fullmånen lyser som var den av glas
Där dansar Fredrik Åkare kind emot kind
med lilla fröken Cecilia Lind


Hon dansar och blundar så nära intill
Hon följer i dansen precis vart han vill
Han för och hon följer lätt som en vind
Men säg varför rodnar Cecilia Lind


Säg var det för det Fredrik Åkare sa
Du doftar så gott och du dansar så bra
Din midja är smal och barmen är trind
Vad du är vacker, Cecilia Lind


Men dansen tog slut och vart skulle dom gå
Dom bodde så nära varandra ändå
Till slut kom dom fram till Cecilias grind
Nu vill jag bli kysst, sa Cecilia Lind


Vet hut Fredrik Åkare, skäms gamla karln
Cecilia Lind är ju bara ett barn
Ren som som en blomma, skygg som en hind
Jag fyller snart sjutton, sa Cecilia Lind


Och stjärnorna vandra och timmarna fly
Och Fredrik är gammal, men månen är ny
Ja, Fredrik är gammal men kärlek är blind
Åh, kyss mig igen, sa Cecilia Lind


Skuuum

Jag förstår inte problemet.
Det är nästan läskigt.
Jag tror att jag kryper ner under mitt täcke igen.
Fast jag kan ändå höra mobilens surr.
Och sedan chocken.
Eller som det oftast är Besvikelsen.
Ibland undrar man alltså.
Typ väldigt ofta.
Jag fattar inte var jag har gjort fel.
Please tell me.
Sedan så fattar jag inte vad jag inte förstår.
Godkväll.


SBG-bror

En bror har precis kommit hem från SBG. Niice, nu är han lite insatt i "den andra världen". Mohaha, han ska få se. Och han dygnade typ sista natten, dumt, nu har han ju inget att ladda för till kommande läger.

Gaaaad

DET SNÖAR!!!!




Jag fattar inte, verkligen inte. Vad vill du mig?
Ibland kan man ju faktiskt undra...


Middag med vänner

Igår sprang jag runt som en galning och städade och lagade mat. Mitt i alltihopa var jag även ute och sprang. Till kvällen var jag helt död i ryggen men då kom Ellen, Julia, Elli, Bisse, Lisa och Agnes (Hanna kom sent). Jag blev glad och vi åt paj. Elli var rädd för att jag skulle göra paj av henne, men icke! Efter pajen åt vi efterrätt och det var också gott. Väldigt gott. Jag hade bakat goda kakor (gaah, Linnea... Våra kakor!) och så hade vi glass. Sedan tittade Bisse, Lisa och Agnes igenom alla bilder jag har på stora datorn medan vi andra satt i mitt rum och pratade om mystiska saker.
   Sedan hände inte så mycket. Alla åkte hem utom Hanna och Elli och vi satt och pratade till sent. Vi sov och jag vaknade fast Elli och Hanna trodde att jag skulle sova jättelänge, hihi. Vi åt frukost och nu har de åkt hem. That's all from me.

Fick födelsedagspresent av Hanna (lite sent, men det är tanken som räknas!). Fick två påsar te, Hanna hade gjort påsarna, två stycken mobil/iPodfodral och en fin ask. Taaaaack, du är BÄST!

Puss.

Trötta ben

Intensivpass på Friskis idag.
Mina ben gör ont... Eller det är min smalben som gör ont, typ benhinneinflammation. Jiho, egentligen ska man inte träna när man har det, men det skiter jag i (okej jag vet att jag är korkad). Dessutom är benen trötta efter diverse utfall och liknande. Fast jag är stolt för att jag nästan klarar av intensivpass. Vissa armstyrkeövningar kan jag erkänna att jag har lite svårt för, men det är ju den styrkan jag behöver träna upp. Jag vill ha snygga armar, haha. Och snygga ben och snygg mage och snygg rumpa och snyggt allting, det är fan bara att kämpa. Kanske äta lite mindre onyttigt. Tyvärr är det svårt när man har kompisar som gillar att äta mycket onyttigt (mina och Julias filmkvällar säger jag bara!). Men äsch, jag får göra så gott jag kan. Fast det är ju inte så jag tänker egentligen, menmen.
   Imorgon är det torsdag och sedan fredag. Sibelius är inte det bästa jag vet, inte sexfjärdedelstakt heller. Fredagar är en väldigt bra dag och på lördag ska jag ha middag med vänner. Ska baka kakor och laga mat till dem, då blir de snälla och glada. Hihi, det är kul att skämma bort andra.

Och så undrar jag... Har någon lust att bara gå en liiiiten stund med mig på stan på fredag? Jag vill hitta någon/några nya tunikor och tröjor. Helst minst en ny tunika. Tights for life!

Puss.

Disco till folket ffs

Jag orkar inte
Jag kan ingenting
Jag är så fruktansvärt rolig
Alltid

På kvällen var jag och dansade och det var ganska kul, förutom att hela salen var full av speglar. Aj.

Pappa har berättat en rolig sak. En förälder i klassen tyckte att vi ska ha ett disco, för hela skolan.

S1a:s disco
19.00 är det soaré sedan börjar discot kl. 20.00
Discot är slut klockan 23.00
Inträde 50 kr

Välkomna

Ehm, nej tack. Faktiskt, vi går inte i ettan i grundskolan, vi går på gymnasiet.

Och jag fattar inte meningen med att börja en konversation om man inte ens fortsätter den. Det är ju mycket uppmuntrande.

Tjingeling.

Glad eller vad?

Hur kommer det sig att man ibland gråter för att man blir så glad?

Present

Och varför sitter jag inte och gör engelska eller gympan just nu? Jag undrar verkligen det för det var ju det jag hade tänkt göra när jag kom hem från skolan. Istället sitter jag här framför datorn som den nörd jag är och gör nada. Usch och fy... I och för sig vet jag knappt vad gympaläxan går ut på, men det löser sig säkert. Det gör det ju typ alltid.
   Idag har vi haft kör och julsångerna bankas in i våra små huvuden. Första julkonserten är den femte november och den ska sjungas på NK. Sedan är det konsert i någon kyrka den sjätte typ. Lucia är helt fullbokat och jaa... Det är kul. Konserterna är ju det som man övar för, alltså målet. Dessutom är det ju svårt att inte tycka om (=älska) alla fina, traditionella julsånger. Lucia är nog den allra roligaste högtiden när man sjunger i kör.
   Efter kören var det lunch och då hände inget särskilt. Sedan var det geografi och då släppte Tor oss typ tio minuter tidigt bara för att vi är så gulliga (sa han). Tyvärr innebar det en lite för lång rast innan svenskan som var vår sista lektion. Jag började på min något tjocka bok som jag ska läsa. Känner att jag nästan har tagit mig vatten över huvudet eftersom den är på tusen sidor. Men va fan, jag måste erkänna att jag är lite stolt över att jag ska läsa en så tjock bok till något vi gör i skolan.
   Efter skolan var jag på spinning och så gymmade jag lite. Det behövs, jag har så sjukt svaga armar. Dessutom har jag en liten dröm att få snygga armar. Hihi, jag är knäpp. Eller något. I vilket fall som helst kommer jag säkert att ha träningsvärk imorgon och det gör mig lycklig. Och nu låter jag riktigt knasig, fast det är jag bra på.
  
Bisse, det här är till dig!!

Nu finns den i min blogg...

Under ytan, finns stora och små.
Under ytan, finns det skratt och gråt.

Det finns mycket där som händer
som vi inte kan förstå,
men vi hittar alltid svaren,
Där i botten av oss själva.
Under ytan.


Jag vet, jag vet, jag vet att du finns där.
Jag vet, jag vet, jag vet.

Det skrattas och det skålas,
men slutar snart i kaos.
Någon sparkar och slår en stackare
som är helt utan chans.
Jag ser att ingen verkar bry sig,
och inte heller jag.
Rädslan är för stor och stark
för att göra något alls.

Under ytan, skäms jag för mig själv.
Under ytan, bränner bilden mig.


Jag vet, jag vet, jag vet att du finns där.
Jag vet, jag vet, jag vet.


Jag tänker på det ofta:
Om det varit min egen bror,
då hade också jag förvandlats
till ett monster utan ord.
När jag ser all den ondska
som vi människor släppt lös,
det meningslösa lidandet.
Då har jag svårt att förstå,
att alla har vi varit barn
och hjälplösa nån gång.
Älskat utan gränser, älskat utan tvång.


Under ytan, är vi alla små.
Under ytan, kan en god själ förgås.


Änglarnas tårar rinner längs rutan på en tunnelbana i Stockholms lokaltrafik

Sitter ensam på tunnelbanan. Eller inte ensam eftersom det sitter människor överallt i vagnen, men ensam utan någon att prata med. I öronen har jag hörlurarna instoppade och jag lyssnar på den där låten som påminner så mycket om förr. Den påminner om lyckliga stunder och om sorgsna stunder och får tårarna att stiga upp i ögonen, men tårarna får inte komma eftersom de andra i vagnen skulle titta så konstigt om jag satt där och grät alldeles ensam. Istället låter jag regndropparna som rinner längs tunnelbanans fönster representera alla min tårar. De bildar ränder efter sig när de rinner nerför rutan, men bara en liten stund senare syns inte längre den randen eftersom nya regndroppar hela tiden faller, faller.
   Jag tänker på det som hänt under dagen. Hur ont det gjorde att inte vara viktig. Att jag alltid ska hoppas och innerst inne veta att jag kommer att bli besviken, sviken. Vad jag än säger och hur jag än säger det så blir det fel. Allting ska vara på någon annans villkor och jag har ingenting att säga till om. Eller jag skulle kunna ha det om det inte var för att jag är så feg och inte vågar säga till om vad jag vill och vad jag känner. Istället sitter jag på en tunnelbana och önskar att det var annorlunda. Blundar och försöker att glömma allt det som har etsat sig fast.
   Ner för rutan på tunnelbanan rinner regndropparna och bildar ränder. Ränder som försvinner, precis som mina minnen borde göra. Precis som du borde göra.


Vart tog tiden vägen?

Hur kan fyra timmar gå så himla snabbt? Jag har ju inte hunnit någonting av dte jag skulle göra. Egentligen skulle jag ju hinna skriva hela spanskan, springa, välja en bok och göra gympaläxan... Men nej nu måste jag åka, suck.

Change

Jag gömmer mig under täcket och blundar. När jag tittar fram igen tror jag att allting ska ha försvunnit, att det som var jobbigt inte längre ska finnas. I alla fall är det vad jag hoppas när jag ligger under mitt täcke och försöker att somna. Vilket jag också brukar lyckas med. Problemet är bara att när jag vaknar igen och tittar fram från täckets värmande skydd så är allting precis likadant som det var innan jag kröp ner under täcket. Ingenting förändras.

Och så börjar allting om från ruta ett
För att komma till samma punkt
Precis som gången innan

Varje gång du tar fram ett spel
Är reglerna likadana
De förändras aldrig

Du kan spela om och om igen
Utan att få ett annat resultat
En av oss förlorar

Den andre vinner

Tack

Alltså måste inte bland det finaste man kan säga till någon vara: "Tack för att du finns"?
Det kan betyda så himla mycket och det låter väldigt fint... Eller hur?

Teknikproffsen misslyckas

Förlåt Bisse, jag vet att du är en tjej, haha!

Igårkväll var jag med Julia. Först hade jag rundvisning och sedam satt vi nere i spaavdelningen och pratade om olika saker. Efter det var det mat och vi åt en massa god mat som pappa hade lagat. Under middagen hade jacuzzin värmts upp så vi gick ner och badade länge. Det resulterade i ännu mer prat och skrynkliga fingrar. Dessutom var det urmysigt med tända ljus och helt släckt i övrigt där nere.
   När vi hade badat klart bunkrade vi upp med chips och dipsås och stängde in oss i Gustafs rum för att titta på Parfymen. Den var... inte så bra och hade en väldigt intressant slut. Eftersom det knappt har med filmen att göra så kan jag upplysa om att en hel by har gruppsex, väldigt spännande. Eller något sånt. Vi dog av skratt på grund av det överraskande slutet. När vi skulle titta på den andra filmen ville Gustaf ha sitt rum så att han kunde gå och lägga sig. Det innebar att vi var tvugna att försöka koppla in playstationet i TVn. Eftersom min och Julias tekniska sida inte är så välutvecklad fattade vi inte att man kunde dra ur boxen och vi drog slutsatsen att det inte gick att koppla in playstationet. Istället kokade vi te och tog fram glass, startade datorn, drog in Gustafs saccosäckar i arbetsrummet och tittade på Saw 2.
   Hopkrupna med händerna för ögonen lite halvt tittade vi på filmen och fattade typ nada eftersom det var engelska tal och ingen text. Jag fattar inte varför Jigsaw och polisen var tvugna och halvviska hela tiden. Man hörde ingenting. Det var bättre när man var med offren. Filmen var i alla fall brutal och nästa filmkväll är det Saw 3 och kanske Saw 4, som står på tur.
   Vi gick och la oss och vaknade alldeles för sent idag. För sent = 13.25. Alltså, inte okej. Vi hade tänkt ta det ganska lugnt på morgonen och äta frukost och så. Istället blev det en hastig frukost, på med kläderna och sedan ner till tåget. Julia åkte hem för att plugga och jag åkte in till stan för att köpa fars dagpresent och träffa Bisse och Lisa. Eftersom det alltid går bra för mig blev det så och nu är jag hemma igen och ska snart gå ut och springa. Ska spela lite piano först bara.

Igårkväll var verkligen mysigt!

"There will be blood" hihi

Puss.

Sussex Carol

Jag är trött. Verkligen jättetrött. Skulle helst vilja gå och lägga mig eftersom mina ögon typ faller ihop. Istället ska jag ha filmkväll med Julia och det är ju inte heller så dumt. Visserligen har det inte så mycket med sömn att göra, menmen.
   Idag hade vi först svenska och sedan matte. På matten fick vi tillbaka proven och det fick mig att undra när vi ska få tillbaka svenskaproven. I vilket fall som helst hade det gått ganska bra på matten, inte riktigt nöjd, men skitsamma.
   På lunchen hände det ingenting kul och på kören sjöng vi först för vår lärare Helene som fyller år idag och sedan sjöng vi en massa julsånger. Sussex Carol var den första sången vi sjöng och den gav större delen av klassen minnen om den misslyckade och fula dans vi dansade i Globen förra året. Efter Sussex sjöng vi Advent och julstämningen höjdes ytterligare. Som sista sång sjöng vi en sång som Pelle (åhh att vi aldrig slipper honom) hade skrivit. Helene drev lite med Pelle och jag tror att han hade lyckats skriva fem arr för olika körtyper av den sången. I vilket fall som helst var den ganska mystisk.
   Efter skolan gick jag och Bisse in på Åhléns och han köpte en film. Sedan åkte jag för att hyra en film, vilket inte gick särskilt bra då jag inte kunde välja. Det slutade i alla fall med The Omen (klassiska versionen) och Parfymen. Hoppas att jag har gjort bra val.
   Nu sitter jag och väntar på att Julia ska ringa och undra hur man åkre hit. Dessutom tror jag att mamma vill att jag ska hjälpa henne att städa, suck. Gustaf behöver säkert inte hjälpa till för han har en kompis här.

Pöss.

Jobbig träning = lycklig Becka

Idag har jag varit med om typ jobbigaste styrkan ever. Var på ett intensivpass på Friskis och jäklar i min låda... Värsta superövningarna som jag knappt fattade hur jag skulle utföra och när jag lyckades kändes det rejält i musklerna. Fast jag tyckte om det, älskade det. Äntligen ordentlig träning. Det ska KÄNNAS efter att man har tränat. Jag vill typ vingla ut från salen lite smått illamående så att jag vet att jag har tränat riktigt bra. Haha, jag kanske är lite galen, men ändå, detär väl ingen idé att träna om det inte ens märks? Då kan man ju lika gärna skita i det. Alltså, intensivpass here I come.. Min nya grej. Konditionen nästan lika jobbig som på spinningen, fast med en massa styrka. Jackpoint. Åhh, vad jag är nöjd.

Nu har jag och pappa (och lite mamma) mätt upp måtten till mina bokhyllor så snart kommer jag att ha hyllor för mina böcker och sedan är mitt rum klart. Det ska bli skönt att kunna ha böcker och om det får plats, lite prydnassaker i rummet. Känns så opersonligt annars. Just nu ser det lite ut som att mitt rum ska vara med i någon inredningstidning bara för att allt är så opersonligt (om man inte räknar med högen bestående av överkast och kuddar som ligger på golvet och kläderna som hänger över min stol).


Nu ska jag duscha och så ska jag, som alltid, försöka gå och lägga mig i tid. Imorgon är det fredag och då ska jag först vara i skolan och sedan ska jag hyra film (några tips). På kvällen kommer Julia och vi ska ha myspys!


God kväll.

Snart är det tea time också. Mamma har sagt att jag ska få en hylla med teburkar i det nya köket. Glad, jag tycker inte när teet är i påsar, det går jämt sönder...


Slöa dagar

Igår hade jag ledigt och det var väldigt skönt. Klev upp halv tio och spanade på dimman utanför fönstrena. Sedan åt jag frukost, spelade piano, gick ut och sprang, sjöng julsånger och satt framför datorn. Valde kläder i en evighet och promenerade sedan iväg till Ropsten och åkte in till stan för att möta den nyblivna sextonåringen Hanna. Vi gick till Café Saturnus och blev besvikna över att norrmannen inte var där. Fikade i alla fall länge och hade det väldigt mysigt. Hannapanna fick en present och vi sex gick vi ifrån caféet. När vi ska gå ut hör vi någon som säger hejdå och det var norrmannen!!! Dagen var räddad och jag åkte hem.
   Vid åtta åkte jag åter in till stan för att tillsammans med resten av S1a och N1b sjung på Grand Hotel. Vi gjorde det och akustiken inne i den sal som vi sjöng i var gräslig. Ingen hörde någon och det lät hemskt, men åhörarna hade druckit lite vin och märkte det förhoppningsvis inte allt för mycket.

Idag missade jag tåget på morgonen och kom försent till spanskan tillsammans med Karro i N1a. Vi låtsades att vi hade gjort läxan, men jag tror inte att läraren gick på det eftersom typ hela klassen gjorde det, haha. Efter spanska hade vi geografi och då hade vi vikarie och han var rolig/skum. Han skämtade om en massa mystiska saker och sedan tittade vi klart på Blood Diamond. Den var verkligen jättebra! Se den och ni kommer inte att ångra er. Fast den var sorglig och hemsk, men ändå.
   Geografin var sista lektionen för dagen och jag åkte hem och åt lunch och alldeles strax ska jag gå ut och springa. Sedan lite fix och därefter ska jag in till stan igen för att spela piano, vilket jag inte alls har lust att göra. Jag tycker inte om min pianolärare. Dessutom var det väldigt längesedan jag hade lektion. Jag missar hela tiden lektioner. Det är inte heller bra eftersom jag övar sämra då.

Hejdå.

Nu är de också sexton!

Grattis Hanna och Ellen 16 år nu!
Nu är ni lika gamla som oss andra gamlningar, hihi.

Och jag är ledig idag, skönt som jag vet inte vad.

Lite gnäll igen

Och jag har ont i huvudet, varför?

Gardin och val om valvaka

Jag har fått en gardin i mitt rum nu, en svart. Fett bra, nu ser det mycket mysigare ut. Dessutom är det bara hyllorna som saknas nu. Längtar verkligen efter att mitt rum ska bli klart eftersom jag tycker om ordning. I och för sig så har jag ju inga kartonger kvar i mitt rum, så det är bra.
    På baletten var det jobbigt att göra konstiga rörelser som strider mot allt var tyngdlag och normala kroppsrörelser. Fast jag försökte så gott jag kunde och lyckades ganska bra ända tills vi kom till assambléerna (jaja, jag vet inte hur det stavas). Då gick det inte alls lika bra och de sista tio minutrarna av lektionen ägnades åt denna fantastiska övning, suck. Fast jag kunde nästan känna hur mina benmuskler stärktes av andra övningar.
   Om någon vill ha bra musik att lyssna på tipsar jag grymt mycket om The Killers. Visserligen lyssnar redan många på dem, men det skulle vara synd om någon missade detta fantastiska band. Musik är bland det bästa som finns och The Killers är bland den bästa musiken.
   Nu ska jag hitta på något annat och försöka komma fram till om jag ska vara lite mainstream och titta på valvakan. Fast samtidigt vill jag sova så att jag är pigg och glad imorgon. Imorgon när jag är ledig. Måste säga att den här kvällen känns mycket bättre än de två föregående eftersom jag vet att jag kan slappa imorgon, hihi. Jag är så lat och det tycker jag om. Eller jag ska inte slappa, men jag får göra vad jag vill och riskerar inte att få en massa läxor so  går ut över min fritid. Ahh, glädje.
   Tea time I think. Borde duscha, men det är så jobbigt och jag är lat. Dessutom kommer jag bara att fastna framför den jävla spegeln om jag ska duscha och det orkar jag inte för i så fall kommer humöret att sjunka. Och jag vet minst en person som skulle mörda mig för det uttalandet och ja, mitt självförtroende suger.

God kväll.

Trött Becka, snart är det dans

Det är mörkt utanför fönstret och klockan är fyra!
Imorgon är det ledigt och jag är glad. Då ska jag chilla och träffa Hanna. På kvällen är det konsert och sedan hem igen. På torsdag har vi halvdag, vilket innebär spanska och geografi på morgonen men ingenting på eftermiddagen. Ganska trevlig första vecka efter lovet, eller hur? Fast matteprovet idag förstörde veckan lite. Näst sista talet var en katastrof!

När kommer snön?

Puss.

Jag gnäller

Jag vill inte, vill inte, vill inte. Nu tycker jag att skolan ska vara slut så att jag slipper alla, snälla. Tre år till, fy fan säger jag bara. Det räcker med en halv hösttermin och jag är så trött på det hela. Vadå nystart i gymnasiet? För mig är det ändå bara samma gamla skit. Grupper hit, vänner dit, en jävla massa plugg och ingenting roligt. Nää, jag vill inte mer.
   Vädret har varit tråkigt idag, min mobil blev knäpp när jag åkte hem och vägrade skicka SMS. Nu har den visserligen gjort det, men det tog några timmar, typ, innan det funkade. Det enda roliga idag, eller roliga, var att titta på Blood Diamond på geografin. Den är asbra, fast hemsk. Och så var det ju trevligt att få det bekräftat att vi är lediga på onsdag och har halvdag på torsdag, tack snälla skolan.
   Nu ska jag dra ett täcke över huvudet och jag vägrar att gå ut och springa, i alla fall just nu. Kommer säkert att tvinga ut mig själv bara för att jag för så dåligt samvete annars. Plus att jag vill kunna använda min supertighta svarta poloklänning snart. Jag mår bara dåligt när jag har den nu efter lovet. Det var ett bra lov, men extremt onyttigt.

Tack för mig.

Deppkväll

Den här kvällen känns sorglig. Som jag sa i inlägget innan säknar jag dig och det suger. Dessutom är det slut på lovet efter den här kvällen. Snälla ge mig mer lov, det här lovet har varit så himla bra. Egoistisk som jag är blir jag glad när så många vill träffa mig. Samtidigt blir jag ju glad av att träffa alla som jag tycker så himla mycket om. För bara några år sedan trodde jag aldrig att jag skulle ha så sjukt fina vänner. Det är mer värt än allt annat i världen. Jag skulle aldrig orka gå till skolan imorgon om det inte hade varit för att ni har gjort det här lovet till en helt fantastisk vecka.
   Idag har jag gjort allt möjligt och haft det riktigt bra tills nu. Att kvällar framför datorn alltid ska vara så sorgsna. Jag vet inte vad det är, men något är det som gör att jag helst skulle vilja hoppa från en bro eller något. Haha, nu är jag överdrivet dramatisk. Fast det är lite min grej, i alla fall i mina tankar. Jag skulle nog kunna bli en bra drama queen om jag bara vågade leva ut den sidan hos mig själv.
   På tisdag är det matteprov och jag undrar hur det kommer att gå för det känns som en hel evighet sedan jag räknade matte, trots att jag faktiskt gjorde det idag. Fast det kändes som den lilla tiden inte gav något. Kanske är matten så enkel som den kändes.
   En sak som gör att det inte känns helt sämst att lovet är slut är att nästa helg också kommer att bli bra. Tur är väl det. Jag vill inte tillbaka till skolan. I skolan finns inte Hanna, Ellen, Julia och Linnea. Buuhuuu! Jag är fånig nu, men det tycker jag att jag har rätt till så här sista dagen på lovet.  

Ikväll ska jag titta på Click som går på TV. Sedan ska jag sussa och vara pigg som en mört imorgon. Åhh, om det bara var så bra.

Nu ska jag deppa över skolstarten.

Yiruma - River Flows In You
Dagens depplåt, den är fin.

God natt och sov gott.
Ha så kul imorgon i skolan!
    

Ett gott skratt förlänger livet

Jag saknar dig. Mycket, mycket och det är jobbigt. Fast samtidigt kanske det är bra för då vänjer jag mig. Aja, det är nästan så att jag kan skratta åt det. God kväll.

Snyft

Sista dagen på lovet. Det är i alla fall fint väder.

Klassreunion

Idag strålar solen på ett höstkallt Stockholm. Det är verkligen sjukt fint ute och jag kan inte låta bli att njuta. Bisse är här och vi promenerade i finvädret för en liten stund sedan. Just nu sitter hon och spelar piano och det är mycket fint. Igårkväll var hon och Lisa här och vi tittade på film, åt kladdkaka, drack en jävla massa te och pratade.
   Jag vill verkligen inte tillbaka till skolan. Den här veckan har varit så himla bra med en massa kompisar som betyder mest! Fika och filmkvällar, födelsedagsfirande, massa snack och lite laserpang. Alla ni som jag har träffat under lovet har fan gjort det bäst. Det var längesen jag kände mig så glad så länge. All credd till er. Dessutom har jag och my dear Hanna hittat ett nytt café. Och jag och Linnea har kommit på en till fråga. Hon och SK måste komma snart och göra en helg guldkantad.
   Ikväll är det reunion med gamla klassen. Jag är så lagomt taggad. Palla träffa dem, förlåt. Grejjen är att jag träffar redan dem jag vill från den klassen typ varje vecka så jag saknar ju ingen direkt. Men vem vet, det kanske blir askul och vi kommer på att klassen var heeeelt amazing. Haha, skulle inte tro det.


Klass 9b

RSS 2.0