Ljugare

Att ljuga, att tala sanning.
Jag vet inte vad jag ska göra. Nu går det i alla fall utför och jag sitter här med en klump i magen över middagen. FAN, varför åt jag så mycket pasta. Inte okej. Och sådant här vill jag inte skriva om i bloggen men nu skriver jag det i alla fall.
Längtar efter morgondagens yogapass. Ska bli superskönt. Ska gå på något i helgen också, har bara inte bestämt mig för vilket pass än. Haha, jag har blivit helt beroende av yogan. Den är bara SÅ underbar. Vill bli värsta yoganörden som yogar hela tiden och som är i värsta harmonin med sig själv! Fast till den där harmonin är det ju en bit kvar...
Idol alldeles strax. Måste titta! Jag är seriöst beroende av Idol den här säsongen. Det är nästan som när första säsongen gick och jag följde vartenda avsnitt och var superkär i Darin. Har nog fortfarande kvar min och Ericas "We Love Darin"-skylt. Den som vi hade när vi var och tittade på Idol live med klassen.

Midsommarkrisen

What to say?

Fick ännu mera skäll i helgen av mamma och pappa, vilket resulterade i att jag knappt pratade med dem på två dagar. Sedan kunde jag inte vara arg längre. Vet egentligen inte ens varför jag var arg, orkade bara inte. Det är liksom trist att sitta instängd på rummet utan att kunna gå ut för att man inte kan möta sina föräldrars blickar...
Annars var väl helgen (typ lördagen) helt okej. Var på ett föredrag om vad yoga är på Yogayamas öppna hus. Helmysigt. Sedan var det dags för ett hathapass och det var verkligen underbart. Precis som alla yogapass år. Försöker bestämma mig för om jag ska gå på yoga imorgon och på torsdag eller på torsdag och i helgen. Två pass måste jag gå på och torsdagar är ju alltid inbokade för underbara ashtangapass.
Igår var en långlång dag. Började klockan åtta och tjugo med labb, sedan håltimme och lunch. Efter lunch var det religion och svenska och sist men inte minst psykologi. Kan säga att psykologin räddade den dagen för det är så roligt och intressant. Direkt efter skolan skyndade jag till SCÄ (men kom försent i alla fall). Hade möte med min psykolog och det var faktiskt skönt. Hem efter det och en lugn kväll med vetekudde, te och en bra bok.
Idag började dagen något senare och slutade något tidigare. Matte först, tyvärr... Men jag ligger inte efter längre i alla fall även om jag inte fattar precis allt. Sedan samhälle och då diskuterade vi planeringen och sedan tittade vi på film, Syriana. Sista lektionen var det klasstid och det bestämdes att det inte blir klassflak. Fan, vem ska jag ha flak med?!
Nu på eftermiddagen har jag pluggat på om Midsommarkrisen 1941 och det har varit... TRÅKIGT. Fan, orkar inte bedöma vilka källor som är bra och vilka som är dåliga och jag orkar faktiskt inte försöka gissa vad kungen (Konungen) faktiskt sa.
Och jag är dålig. Dåligdåligdåligdålig, men det bryr jag mig inte ett skit om. För det känns bättre på det sättet än på något annat sätt. Tyvärr. Vet bara inte vad jag ska ta mig till. Jag får inte be om hjälp längre, då blir det fel. Ber jag inte om hjälp kan jag göra som "jag" vill och det är så mycket enklare än allt annat.

Utskälld

Det kändes, att få en utskällning. Vad vill jag egentligen? Vart vill jag komma, vad vill jag visa? JAG VET INTE. Eller vet jag visst? Vill jag bara slippa allting, släppa allting? Är det vad jag inte vågar säga?
Gårdagen var lång. Skola från klockan tio i tio till klockan tjugo i tre (matte sista lektionen...). Sedan ett besök hos min psykolog på SCÄ. Det var bra. Lyckades liksom få fram det jag ville säga. Eller kanske inte det jag ville säga, det bara blev att jag pratade på. Jag delade med mig av vad jag gör för dumheter när jag blir ensam och kan bestämma själv.
Yoga efter det i alla fall, ashtanga. Hade verkligen ingen lust när jag åkte från Helene till yogan. Energinivån var nere på noll och jag ville bara åka hem. Ångrade dock inte att jag gick på yogan. När passet var slut kunde jag inte sluta le på en timme. Det var så skönt!
Åkte hem i alla fall. Mamma och jag beställde mat, wok. Satt framför Idol och åt. Vet inte riktigt vad jag tycker om deras prestationer. Blev besviken på vissa. Fascinerad över andra som gick vidare. Fattar faktiskt inte hur vissa har lyckats ta sig så långt. De har ju inte varit bra på hela slutauditionen.
Nu ska jag skriva min projektplan som ska vara inlämnad idag. Tror att jag har bestämt mig vad jag ska jobba med. Det enda jag inte vet är hur jag ska redovisa allting. Ska jag skriva en rapport? En bok? Fan. Måste bestämma mig nu.

Idoooooldax

Lite smått träningsvärk i ryggen och nacken efter söndagens yogaklass.
Och nu är det skola igen. Ägnade mig, tillsammans med Cecilia i min klass, med en samhällsuppsats från klockan 11.40 till klockan 13.50. Ojojoj, vi arbetade på riktigt rejält. Observera att vi hade skrivit hälften redan innan detta också. Haha, snacka om sega.
Åkte hemåt i alla fall och mötte upp far och bror på Fältöversten där bror hade varit och köpt NHL '11. Därefter åkte vi hem i pappas nya bil. Han är så stolt! Hemma igen och sedan dess har jag inte gjort särskilt mycket. Har fixat det sista på samhällen och läst en urgammal bok.
Alldeles strax är det Idol. Jag ska sitta bänkad och döma de stackars sökande... Mohahaha, fast nu är det ju mest sådana som är bra kvar. Även om alla inte är lika bra nu som de var när de först sökte in. Har inte tittat på Idol på flera säsonger, men fick för mig att jag skulle titta på denna så nu är jag helt fast. Kan dock tröttna när finalerna börjar. Då blir det liksom inte lika roligt längre.
Och jag slarvar, men det känns så bra. Ångesten krymper ihop till bara en liten boll i magen och jag känner mig återigen stolt över mig själv. Dumma, dumma mig. Får skylla mig själv om det får konsekvenser.

Vinyasa

Har haft en relativt händelselös helg efter en tröttsam vecka. Förvånansvärt nog tog den ju faktiskt slut, även om den kändes evighetslång. Torsdagens musikalbesök, We Will Rock You, var riktigt bra. Blev inget vinyasapass på fredagen och inget yinpass på lördagen eftersom mamma och jag kände oss alldeles för slöa.
Istället för yoga i fredags satt jag och läste och kände mig allmänt lat. Hela lördagen läste jag också, förutom en liten promenad när det var uppehåll i regnet. På kvällen hade vi gäster och jag somnade i TV-soffan. Hade tänkt titta på 300, men det blev ju inte mycket av det.
Söndagen började med röstning. Hur läskigt som helst. Hade egentligen ingen aning om vad jag ville rösta på, men slog till på något till slut. Röstade inte på SD i alla fall... Att de lyckades ta sig in i riksdagen var ju inte riktigt vad jag hade väntat mig.
Aja, efter röstningen pluggade jag lite, läste lite. På eftermiddagen gick jag och mamma äntligen på yoga, vinyasa. Kanske lite svårt, men roligt. En och en halv timme bara flög förbi. Vågade mig dock inte på det avslutande huvudståendet, kändes lite väl häftigt. Har ju aldrig vågat stå vare sig på händerna eller på huvudet...
Och ångesten kryper sakta men säkert närmare. Känner mig så otroligt tjock idag och det vill jag inte. Efter en så här lat helg skulle det i och för sig inte vara konstigt om jag gick upp i vikt, men jag vill inte. Trodde att jag hade kommit över det här nu, men icke. Dumma, dumma mig.

Psykologi

Jahaja, så var skolveckan nästan över. Den här veckan har faktiskt gått riktigt snabbt trots att jag trodde att den skulle vara evighetslång. I och för sig är det fortfarande en dag kvar, men har bara två lektioner imorgon så det borde inte vara alltför ansträngande.
Sitter just nu och skriver på en psykologiuppsats. Gillar det ämnet, är nog mitt favoritämne just nu. Än så länge har vi visserligen bara pratat om Freud, men alla hans teorier är ju inte helt otroliga även om jag tycker att hans metod verkar vara överdrivet tidskrävande. Dessutom fattar jag inte hur man kan sitta och hålla värsta monologen helt själv samtidigt som någon annan sitter och lyssnar, verkar superpinsamt.
Och jag fryser. Fast jag har en massa kläder på mig (eller inte en massa, men stickad yllekofta borde ju värma) så är jag iskall. Okej, jag får skylla mig själv lite, men ändå. Blir bättre när jag har ätit middag antagligen. Ett tag kvar till middagen visserligen, men jag ska till SCÄ innan, så tiden kommer nog att gå ganska snabbt. Tiden går liksom snabbare när jag åker iväg en stund. Tar ju sin lilla tid att åka dit, sedan vara där och till sist åka hem...
Skulle egentligen haft yoga idag, men kommer inte att hinna det för vi ska på We Will Rock You ikväll. Ska bli roligt, fast synd på yogan. Såg verkligen fram emot den. Hade värsta träningsverken efter passet förra veckan. Aja, tänker gå på yoga imorgon istället, Vinyasa blir det då.
Borde verkligen försöka koncentrera mig nu, men det är inte helt enkelt. Tankarna liksom svävar iväg och jag vet inte riktigt vad jag ska skriva. Kommer inte ihåg vad Jaget gör, så jag kan inte riktigt bestämma hur "Sirpa-Lisas" personlighetsstruktur ska se ut, haha.
Annars händer inte mycket. Går i skolan, känner mig nere, vill helst bara sova. Hoppas att jag känner mig lite gladare någon gång snart annars vet jag inte vad jag ska ta mig till. Är så himla trött på att känna mig ledsen och nedstämd. Får försöka se det bra i livet... Som att jag och Hanna var på tecermoni på Etnografiskas testuga i söndags eller att det snart är helg...

Kan inte

Jag kan inte.
KANINTEKANINTEKANINTE.

Helt jävla värdelös. Imorgon är det i alla fall ledigt och det blir skönt. Fattar inte hur jag ska orka med skolan hela den här terminen. Kan ju inte ens koncentrera mig en hel lektion.

Kort dag i korta drag

Kort dag i skolan, först matte och sedan tio minuter samhälle. Vi fick veta att vår lärare inte var där sedan gick jag hem. Borde ha pluggat samhälle, psykologi och matte när jag kom hem men sket i det och tittade på TV och läste en bok istället.
   Jaa, det har väl inte hänt så mycket mer idag... Ångesten är SKYHÖG, kan det inte bli fredag snart? Var på yoga också, Yin yoga. Passet var en och en halv timme, men kändes max som en halvtimme. Var urmysigt. Ser verkligen fram emot nästa pass på torsdag. Då blir det lite mer ansträngande yoga, nämligen Ashtanga.
  

Fanfanfanfanfanfan, jag hatar mig själv.

Bokat

Ashtangayoga på torsdagar klockan 17.45-19.00. Skönt.

Söndagstrisstess

Så var det söndag och jag har ingenting att göra. Mamma har dock lovat att vi ska kolla upp yogan idag, längtar efter att få gå ett första pass. Ska bli så skönt att känna att jag rör på mig lite, att jag inte är helt inaktiv. Känner mig verkligen stor när jag inte rör på mig något. Okej, jag går i skolan och vi har en jävla massa trappor, men det räcker inte. Måste få känna den där tillfredsställelsen när jag faktiskt har motionerat. Visst, det kanske är lite sjukt men känslan är så underbar.
   Dock ska det aldrig, aldrig, aldrig mer få ta över mitt liv. Kompisar är mycket viktigare än träning, välmående är viktigare än träning och jag (ska jag i alla fall lära mig att tycka) är viktigare än träning. Fast jag mår ju bra av att träna i lagom mängd. När jag tränar litegranna, två-tre gånger i veckan, ökar det mitt välbefinnande och gör att jag kan ta det lugnare när jag inte tränar. Det gör också att jag känner att jag har ett liv, ett liv som innehåller mer än att bara sitta hemma.
   Annars borde jag väl gå ut nu när det är fint väder. Liksom passa på innan det bara regnar. Fast jag gillar regn, i alla fall i lagom mängd. Det var inte kul i veckan när det vräkte ner när jag skulle från skolan eftersom jag blev en dränkt katt efter, frös gjorde jag också. Däremot är det mysigt när jag sitter hemma och dricker te och läser en bra bok. Då kan jag sitta och lyssna på regnet utanför.



   Aja, nu borde jag väl försöka hitta på något och inte bara sitta och drömma mig bort framför datorn. Haha, drömma och drömma, men titta på bilder från Egypten och kolla in yogahemsidor. 
  


Resa!!!!!

Det blir Hurghada, Egypten med pappapå höstlovet. Längtar som bara den! Okej, det är en hel evighet kvar men ändå. Har ju inte varit borta på hela sommaren så det känns som en välbehövlig paus från vardagen. En paus från skola, hemma och allting som är förknippat med den jävla sjukdomen.
   Har dessutom satt upp en massa mål som jag ska klara av tills dess. Det viktigaste målet är att jag ska vara normalviktig. Då kanske jag inte längre skäms för att gå runt i bikini på stranden. Vill verkligen inte det. Okej, det kommer nog att kännas jobbigt men det behöver ju inte kännas lika jobbigt som det gör nu.
   Haha, jag och pappa hade stora problem när vi skulle boka resan. Vi visste inte om mamma skulle med, resorna tog slut blixsnabbt och vi kunde inte välja hotell. Fast jag tror att hotellet vi valde blev bra till slut. Det verkar bra om man går in på deras hemsida i alla fall.
   Skolveckan var lång men fick ett hastigt slut eftersom vi bara hade en lektion på fredagen, filosofi. Största flumämnet jag någonsin har varit med om. Efter skolan tänkte jag och pappa åka till farmor så vi åkte ut mot Värmdö. Fick inte tag i farmor så vi åt lunch på Systrarna Delselius. Åt en grymt god och matig tomatsoppa, så om ni har vägarna förbi Delselius kan jag varmt rekommendera den!
  Farmor var tyvärr inte hemma så vi åkte hem och softade och kollade på resor istället. Idag har jag nada att göra så jag softar lite till. Det blir nog en lite promenad i det klara höstvädret och bokläsande. Mamma och pappa ska också ut i friska luften på eftermiddagen, men jag ville inte följa med dem.

Säsongsavslutning

Förkyld och trött.

Ikväll blir det säsongsavslutningen av Fångarna på Fortet och säsongsavslutningen av So You Think You Can Dance. Fullspäckad TV-kväll alltså. Hoppas verkligen att jag orkar hålla mig vaken ända till So You Think You Can Dance. Är så himla trött. Satt och sov på naturkunskapen idag!
   Och jag vill verkligen inte till SCÄ på fredag. Skräcken är total. Jag orkar seriöst inte bryta ihop, inte ännu en gång liksom. Har verkligen ansträngt mig den här veckan och jag vet att det har gett resultat. FAN, jag hatar det. Ändå är det ju det som krävs för att jag ska bli fri, för att jag ska slippa SCÄ helt.
   Och på vilket sätt har jag ansträngt mig då? Joo, jag har ätit lunch "på riktigt" varje dag och inte tagit några promenader efter skolan. Dessutom har jag ätit alla mellanmål, samt middag och frukost. Känner mig duktig, samtidigt som paniken ligger där och lurar. Skitskitskit, så mår jag just nu. Vill inte må så, men gör det i alla fall.
   Just nu sitter jag och tittar på resor till höstlovet. Ska åka bort med antingen mamma och pappa eller bara med pappa. Blev ju ingen resa i somras så det får bli nu istället. Vill verkligen åka bort och vill ha något som kan ge lite extra motivation. En resa är ju aldrig helt fel och om jag ska klara av att ha bikini måste jag ju känna mig mer bekväm med mig själv än vad jag gör nu. Vägen till att bli bekväm är vägen mot friheten och vägen mot friheten går tyvärr genom maten. Alltså, en resa som motivation.
   Blää, jag har tråkigt. Borde egentligen läsa religion, men jag tänker läsa den imorgon på väg till skolan. Ingen framförhållning här inte. Fast det var i och för sig inte så mycket och han kommer antagligen inte att ha något förhör. Det är bara elaka lärare som har förhör, säger vi...

RSS 2.0