Ventar

Tiden har gått snabbt hela dagen ända fram till nu. Hatar när tiden segar sig fram och det enda jag gör är att vänta. Har svårt att slå mig till ro med något annat än datorn när jag väntar. Just nu väntar jag på att klockan ska bli tjugo i åtta så att jag ska kunna beställa mat. Blir thai idag förmodligen. Känner för något riktigt starkt och med mycket grönsaker. Helst ska det vara så starkt att jag börjar gråta, sådant gillar jag.

Mössor

Och det gör lite ont att se alla mina kompisar och före detta klasskompisar i studentmössor. Jag kunde också ha haft mösspåtagning igår, men jag har slarvat bort mitt liv. Ibland längtar jag faktiskt nästan efter skolan. Är dock inte en särskilt stark längtan. Snarare bygger den längtan på att jag önskar att jag kunde gå ut skolan nu istället för om lite mer än ett år.

Allmän dag

En dag med omväxlande väder har den här dagen varit. Solen sken så fint imorse för att övergå i moln med korta regnskurar. Inte roligt, fast det spelade inte så stor roll för mig eftersom jag inte behövt vara ute så mycket. Krattade gräsmattan bakom planket i solen. Svettades och blev alldeles slut i armarna, magen och ryggen. I alla fall nästan helt slut. Att kratta en gräsmatta med en massa mossa är faktiskt inte det lättaste. Kändes i alla fall bra att göra något på förmiddagen.
Gick in när det började regna. Lagade lunch till far, bror och mig själv. Inget avancerat eftersom det skulle vara klart på en kvart. Åkte efter lunchen in till Östermalm och Yogayama för lite kundalini. Krian (=passet) tränade hjärtat och vissa övningar var riktigt jobbiga. Hade min matta bredvid en kille som andades väldigt högljutt och som dessutom har problem med både eldandningen och Sat-krian. Haha, jag höll på att börja skratta.
Hem igen efter yogan. Pratade med Rebeckan och blev ännu en gång inbjuden till stallet. Klart att jag vill komma, hihi. Ska ju bli ridproffs, eller något. Nä, det är väl inte det viktigaste... Men det är mysigt att vara i stallet (som jag sagt förut), ridning är roligt och Rebecka är ju min nya buddie (PingChat, Rebecka). Planen var egentligen, enligt mig och Rebecka, att hela Idun-gruppen skulle luncha, men det var bara vi två som kunde så planen blir som sagt stallet istället.
Här hemma har jag bara duschat, ätit mellis och läst sedan jag kom hem. Mamma och pappa är borta ikväll så bror min ska styra förkrök hemma hos oss för några kompisar och jag ska nörda mig med en bok. Jag tycker inte om Valborg, det är så överskattat och man fryser alltid.
Känner att jag mest bara svamlar idag. Är allmänt tjock och äcklig. Känns som att vikten skjutit i höjden bara sedan igår. Visst har jag känt mig stor tidigare i veckan, men inte såhär. Blir nog lite jobbigt imorgon i stallet eftersom jag har en tight tröja där och tighta ridbyxor. Tycker egentligen inte om att ha tighta kläder, men tycker att stallet är ett bra ställe att vänja mig vid det. Känns inte som att man måste vara jättesnygg där liksom. Plus att det känns som att Rebecka är någon sorts stöd bara för att jag vet att hon också brukar utmana sig med olika saker.
Nu tror jag att jag ska gå ut på en promenad för att få en liten nypa frisk luft samt för att försöka bli av med äckelkänslorna.

8:21

Har ingen lust att vara vaken såhär tidigt, men kan inte somna om. Frukostdax alltså.
Jag är tjock.

Störningsmoment

Fast jag är fortfarande arg på att det ska vara så svårt att utmana mig. Jag vet vad jag klarar, men jag vet inte vad som händer om jag gör mer än vad jag klarar. Måste våga, måste vilja. Jävla skit, trots att jag känner mig glad och så stör det mig så ofantligt mycket att jag inte är helt fri.

Snel hest luktar fest

Har precis duschat efter en lång dag. Började i och för sig dagen med att kliva upp och äta frukost i lugn och ro. Gjorde inte så mycket mer innan det var dags för mig att åka in till stan för att möta upp Rebecka för lunch. Vi sågs vid Centralen och gick till Konditori Hurtig (eller något sådant). Helt okej ställe faktiskt. Vi hade väldigt svårt att välja vart vi skulle gå, men jag tycker att vi gjorde ett bra val.
Lite innan ett gick jag och Rebecka till Hötorget och tog tunnelbanan och sedan buss till stallet. Fick hjälpa till med mockningen, pratade en massa skit med Rebecka, hämtade hestarna i hagen, åt mellis och var ute och red en sväng. Börjar få in traven och provade faktiskt att galoppera. Höll på att trilla av, men klarade mig från det.
Blev en längre dag i stallet än vad vi trodde så jag kom hem först strax efter åtta. Middag nästan på en gång och sedan hopp in i duschen för att duscha av mig stallet eftersom min familj är ganska mycket allergiska mot hestar.
Har i alla fall varit en skön dag. Rebecka är bra att vara med och vi har pratat så att jag känner mig alldeles slut, haha. Nämen, jag tycker att vi hade det väldigt trevligt. Uppskattar verkligen att Rebecka vill ta med mig till stallet trots att vi inte har känt varandra så länge. Är verkligen roligt att hitta någon som jag kan göra vanliga saker med, men som också förstår att hjärnspöket finns där. Känns liksom naturligt att prata med Rebecka och både sjukdomen och helt andra saker.

njfkwnufbghjsb

Alltså, jag orkar inte vara sjuk. JAG ORKAR INTE med att inte kunna göra precis så som jag vill. Är så jävla trött på det, på att ha den här skiten i mitt liv. Ändå gör jag inte ALLT för att bli av med det. Skulle ju kunna göra ÄNNU mer, kämpa ÄNNU hårdare. Göra precis, exakt, på pricken så som de säger på Idun att jag ska göra. Inte sätta upp mina egna fåniga gränser. Att det ska vara så svårt.

Fikafegis

Gick till Fåtöljen med Jennie. Hon åt lunch och jag tog en te. Pajen och kladdkakan lockade, men jag vågade inte. Vågade ju ett tag, men nu vet jag att jag måste sköta alla andra mål och då funkar det inte att fika. Jag vill fika, vill att det ska funka, men så kommer tveksamheten. Kriget börjar i huvudet och så vågar jag inte. Vi satt i alla fall kvar länge tills jag bestämde mig för att det var dags att åka hem eftersom jag kände att jag kanske skulle ha ätit i alla fall ett av dagens tre mellanmål innan middagen. Kan acceptera att jag äter två mellanmål efter, men alla tre... Skulle vara lite dumt.
Cyklade till Ropsten imorse så jag fick ta cykeln hem också. Fy tusan vad jobbig backen upp från bron är. Var helt slut när jag kom upp. Hej otränad jag är?! Sedan har det inte hänt så mycket mer. Middagen blev jobbig bara för att mamma lade sig i. Ångestklumpen i magen växte och jag kastade i mig maten för att slippa se hur mycket det var som låg på min tallrik. Vet inte varför, men maten växte verkligen framför ögonen på mig, sådär som den kunde göra förut. Hatar när mamma ska komma och lägga sig i.
Kvällen kommer inte att bli speciell på något sätt. Ska äta mina två mellis som jag inte ätit än och läsa Harry Potter. Åhh, jag vill verkligen gå på Hogwarts (och mitt rättstavningsprogram på datorn har Hogwarts i sin ordlista!). Jag skiter i att alla som går på Hogwarts råkar ut för en massa konstiga saker, det verkar så härligt där ändå.
Fan ta mitt liv.

Kort

Sitter och väntar på Jennie just nu. Hade en bra lunch med Rebecka och ett välbehövligt samtal med min behandlare. Så himla skönt att få motargument mot mina tankar. Att få höra att mina gränser är fel och att jag faktiskt, fortfarande, behöver gå upp i vikt.
Aja, känns i alla fall skönt att jag har en massa att göra idag. Skulle nog inte ha stått ut med en lång hemmadag idag. Trots det kan jag inte låta bli att längta hem lite. Vet inte varför jag jämt vill hem, men så är det. Kanske för att jag vet att jag skulle ha varit ensam hemma...

Odenplan

Blev en lång stunds klädprovning imorse innan jag hittade något som passade till mina chinos. Vitt till ljusa chinos kändes lite för somrigt, det är ju faktiskt inte ens maj. Hopp in i duschen när jag äntligen var nöjd och sedan frukost i ett soligt kök. Gick en promenad efter frukosten och njöt av mer sol. Såg en massa söta dagisbarn och blev lite sugen på att börja jobba igen. Blir nog så att jag jobbar de nästa två hemmaveckorna.
Tog cykeln till Ropsten för om en liten stund ska jag möta upp Rebecka för lunch. Får se vad vi hittar för något ställe att äta på idag... Efter lunchen ska jag i alla fall till min behandlare för samtal. Vet inte vad jag vill säga, men känner att ett samtal nog kan vara bra. När samtalet är slut ska jag möta upp Jennie. Blir alltså en fullproppad dag och jag har ingen aning om när jag ska äta mellis...
Aja, nu ska jag möta upp Rebecka!

HP

Apropå att jag läser om Harry Potter och Halvblodsprinsen så måste jag bara säga att Harry Potter-böckerna måste vara bland de bästa böckerna som någonsin har skrivits. Tänk om jag var häxa och gick på Hogwarts...

Kläder

Har haft på mig en tight body som tröja idag. Jobbigt, jobbigt och åter jobbigt.

Tråkmåns

Känner mig fortfarande elak och dum.
Har inte haft lust att skriva idag. Velat spara till kvällen, haha. Dessutom har jag inte gjort särskilt mycket idag, vilket betyder att jag inte haft så mycket att skriva om.
Började morgonen med att ligga i sängen en lång stund bara för att jag inte hade lust att kliva upp klockan halv åtta. Slutade med att jag klev upp åtta (vilket jag också tycker är för tidigt egentligen...) och gick och åt frukost. Inget speciellt med det, även om jag gjort en jobbig förändring på frukosten. Är lite orolig över det, men hoppas att min behandlare har rätt och att det är för liten skillnad för att det ska märkas. Ägnade förmiddagen åt att skriva på min gympauppgift, putsa vinterskor och läsa innan det var dags för lunch.
Efter lunchen gick jag igenom mina tillgångar, haha. Har äntligen fått min lön, två månader senare. Jag känner mig alltså lite rik nu. Har dessutom varit på banken och satt in en massa kontanter jag haft i mitt kassaskrin. Är alltså riktigt rik. Undrar därför, helt ärligt, om någon vill åka på en weekend med mig någonstans? Typ Barcelona, Paris, Rom? Ja, ni fattar. Är verkligen sugen på att åka någonstans utomlands. Är så långt kvar till USA i sommar.
Skulle lämna in mammas cykel på reparation på eftermiddagen, men det var en dag försent så det gick inte. Hade inte orkat sänka sadeln när jag cyklade hemifrån så jag fick stå och cykla hela vägen dit och tillbaka på någon superkonstig växel. Kändes en hel del i låren. Kom hem och vände när jag lämnat cykeln och gick min långa promenadsväng. Väl hemma efter promenaden tog jag ut kaninen, läste en stund, solade.
Sedan har det inte hänt så mycket mer. Jag stod för middagen idag och jag var nöjd med resultatet. Var en egenkomponerad rätt. Ja och nu sitter jag och lyssnar på musik och väntar på att klockan ska bli kvällsmellis.

Virrigt

Anklagar mig själv, är jag en sådan som jag avskyr? En svikare, lögnare, en fejker? Förvirrade är jag också. Är sjukdomen verklig eller är den en mask jag bär bara för att den "är rätt"? Riktigt sjuk var jag i alla fall inte, har haft en alldeles för enkel väg upp. Gräver inom mig, försöker hitta svar. Vill inte vara jag. Tänk att byta plats med någon annan, att få vara den jag önskar att jag var. Avundsjuka är hemskt. Det är en elak känsla som förstör relationen till andra, till sådana som man vill väl. Finns så mycket jag önskar att jag aldrig hade gjort. Hatar att ångra mig, men känner känslan vareviga dag. Hur kunde jag vara så jävla dum, elak? Nu är det försent, men inte förrän då inser jag hur fel jag gjorde.

Snyggingar

Jag förstår inte vad det är med de unga, manliga yogalärarna på Yogayama... De är så snygga! Blev ju lite småförtjust i en lärare för några veckor sedan och idag blev jag förtjust i ännu en. I och för sig tycker jag nog bäst om den som jag upptäckte först, men den vars pass jag var på idag var inte så dum han heller. Dessutom hjälper de en så mycket, fast det kan också bero på att det inte varit så mycket folk på de passen jag varit på som de har haft. Aja, gillade i alla fall vinyasapasset jag var på imorse. Fick mycket hjälp med att rätta till mina asanas och komma djupare in i dem. Dessutom var det mycket fokus på rörelse tillsammans med andning och på avslappning. Kommer nog dock ha träningsvärk lite överallt imorgon.
Känns fortfarande konstigt att familjen är hemma igen. Visserligen är Gustaf i skolan och mamma på jobbet, men ändå. Pappa är ju hemma och han bestämmer maten. Idag blir det tråkmat och det gillar jag inte. Tycker verkligen inte om när maten är tråkig. Varför ska man liksom äta sådant som går snabbt att äta och som är tråkigt?
Har väldigt mycket tjockkänslor idag. Ska fan sluta stå framför spegeln, om man inte räknar med när jag har valt kläder. Speglandet måste få ett slut, jag blir ändå bara ledsen och besviken över det jag ser. Speciellt när jag har linser. Då är det som värst... Men nej, nu får det vara slut med att stå framför spegeln alldeles för länge och deppa. Förändring, förändring, förändring är mitt ledord!

Ord och bilder

Stor, smal, tjock, fin, äcklig, normal, kulmage, okej, fet... Jävla spegel, visa mig det jag vill se.

Blöäää

Okej, bilden jag la upp på mig var mer än ocharmig. Den var SKITFUL, men det tänker jag skita i så den får ligga uppe i alla fall.

Yo


Högst ocharmig bild på mig.
Känns konstigt att familjen är hemma igen. De har helt andra tider än vad jag har haft under tiden som jag har varit ensam. Till exempel har jag ätit middag vid åtta, men de vill äta redan vid klockan sex. Kanske inget som en icke ätstörd person tänker på, men för mig blir det irriterande. Jag trivdes med de tider jag hade när jag var ensam. Kvällen blev liksom inte lika lång när jag åt först vid åtta.
Vill man inte bli fri går det inte, vill man är allt möjligt. Det tror i alla fall jag.

Dagen


Farmor och Fia ute i solen. Haha, Fia var jättesur på fotbollen. Hon skällde åt den och försökte bita i den.

Från farmor

Sitter på bussen på väg hem från farmor nu. Är en kille som sitter och nyser i handen... Hallå, man nyser i armväcket! Framför mig sitter dessutom ett par och gullar. Jobbig bussresa. För övrigt är bussen ganska full, många som ska hem från landet.
Dagen hos farmor har varit bra. Lekt mycket med lillFia. Blir väldigt sugen på att skaffa hund när jag är hos farmor. En liten som blir glad när man kommer hem och som man kan leka med och gå ut med. Måste allergitesta mig för hund. Är jag inte allergisk kanske jag skaffar en när jag flyttar hemifrån.
Åt alldeles för mycket till lunch. Fick sjömansgryta och det är så svårt att lägga upp. Köttet och potatisen ligger liksom tillsammans och potatisen är skivad så det är svårt att ha koll. Får bli en promenad hem från Ropsten i finvädret för att driva de jobbiga känslorna på flykten.
Kommer bilder på Fia när jag kommit hem.

Sliten familj

Nu är familjen hemma, slitna men glada. Både mamma och pappa var förbjöds, pappa har trillat en massa och Gustaf (som fortfarande sover) har hjärnskakning. Tur att jag inte följde med eftersom jag knappt hade hunnit åka någonting. Själv är jag just nu på väg till farmor för en dag med henne och Fia. Blir mysigt och lite skönt att slippa familjen ännu en stund. Nä, det var faktiskt kul att träffa dem igen, men kände hur de granskade om jag gått ner. Skulle inte tro det va?!
Vet inte om jag nämnt det, men mamma bantar. Hon har gjort det ett tag nu, men den här veckan har hon verkligen rasat. Känns son att jag är tjockare än henne nu. Jobbig känsla eftersom jag knappt vet om det stämmer eller inte. Det jag ser när jag tittar på mig själv i spegeln är i alla fall tjockare än mamma. Känns verkligen som att jag har rusat joo i vikt under veckan och helgen.
Solen skiner i alla fall och det är härligt. Har bara linne och jeans på mig, men ångrar nästan att jag inte tog shorts. Känns som om det är sommar ute.

Hemåkning

Familjen kommer hem i natt istället. Har plockat fram bröd till dem så att de har något att äta till frukost. Blev dock väldigt förvånad när pappa talade om det. Skulle vilja orka hålla mig vaken tills de kom, men tror inte att jag kommer klara det.

Besviken

Det var stängt på Yogayama. Har alltså åkt in till stan i onödan. Blir till att åka hem igen. Tog cykeln till Ropsten så jag tänker ta en cykeltur innan jag verkligen åker hem. Känns surt att det inte var någon yoga för jag hade sett fram emot det hela dagen. Aja, kom iväg hemifrån en stund och det var väl också bra.
Pratade med farmor när jag var på väg in till stan. Ska till henne imorgon. Blir mellis och lunch där och så ska vi, om det är öppet, köpa lite agilityhinder till Fia. Farmor tycker att jag ska gå på agility med Fia skulle faktiskt vara roligt. Synd bara att det tar så lång tid att åka till farmor.

Sunshine

Sitter ute i solen med bikiniöverdel och shorts. Känns lite småjobbigt eftersom det jag ser inte ser ut så som jag är van vid, som jag vill att det ska se ut. Ser min spegelbild i dataskärmen, magen som väckar sig, axlarnas nu mjuka rundning, bikiniöverdelen som faktiskt sitter okej och inte hänger. Visst syns det att jag gått upp i vikt. Det syns att jag har gått upp massor i vikt och det gör mig ledsen. Samtidigt vet jag innerst inne att det inte behöver betyda att jag är tjock. Jag kan vara smal i alla fall trots de många kilon som min kropp har lagt på sig.
Om en timme ska jag åka in till stan för yoga. Har tillbringat större delen av dagen i solen och hoppas på att det har gett något som helst resultat. Vill inte vara en blekfis, som jag blir på vintern. Har verkligen vit hy känns det som. Brukar vara den absolut blekaste i alla sammanhang.
Har haft en ganska skön dag, trots att jag gärna skulle ha något att göra. Är rastlös som få och försöker just nu knåpa ihop en uppsats till min gympalärare om mig och yogan. Vet knappt vad jag ska skriva så jag bara skriver skit, haha. Känns i alla fall bra att det är sommarvarmt och att jag kan njuta av värmen. Tänk, för två år sedan kanske jag skulle ha frusit, trots att det är såhär varmt. Konstigt att tänka sig, men det är ju sant.
Försöker verkligen hitta fördelar med att ha gått upp i vikt. Orkar inte se nackdelarna längre. Så fort jag börjar tänka på dem känns allting så hopplöst och jag vill inte att det ska kännas hopplöst när solen skiner och sommaren är på väg. Istället vänder jag mig till min nya tro, tron på frihet från den här djävulska sjukdomen. För jag tror verkligen, jag känner att friheten finns. Bara man vill och vågar närma sig den.

Sysslolös, typ


Jag och Rebeckas häst Strongen efter gårdagens uteritt.
Idag trodde jag att jag hade planer ända fram till igår kväll. Skulle ha träffat Ellen, men hon fick förhinder så nu har jag ingenting att göra förrän klockan fyra då jag ska på yoga. Blir ett en och en halv timme långt vinyasapass. Ska bli roligt eftersom jag inte varit på yoga på en vecka nu. Dock vet jag inte riktigt hur jag ska fördriva tiden fram till dess. Blir nog en promenad, men i övrigt, ingen aning. Om någon skulle vilja ses lite spontant innan klockan fyra är det bara att höra av sig!
Annars då? Sitter ute i solen och segar. Är ljuvligt när det är såhär fint väder. Känner mig dock som en klump idag. Hatar känslan, men vet att jag vinner över den. Äter ju inte mindre bara för att jag känner mig tjock. Visst finns tankarna, men inte handlingarna. Dessutom är känslan inte lika stark längre och det gör att jag tror att ätstörningen håller på att tappa greppet om mig. Hade jag sett det jag såg i spegeln idag för några veckor sedan hade alla måltider blivit lidande, men nu vet jag att bara jag följer schemat så har jag ingenting att oroa mig för. Måste dock våga utmana mig mer och det är svårt. Att göra som jag gjort de senaste veckorna är enkelt nu, men att våga göra på nya sätt är skitsvårt.
Tror att jag ska börja på min gymnastikuppgift om yoga nu. Lika bra att bli klar med den så att jag slipper gå runt och tänk på att jag måste göra klart gymnastiken. Tycker inte om att ha plugg liggandes som jag skulle kunna bli klar med.

Stalldag

På väg hem från en hel dag med Rebecka i stallet. Har varit mysigt och mycket nytt. Var ju ingen ridstjärna precis, men kan absolut tänka mig att sitta upp på en häst igen. Var dessutom skönt att var ute i stallet. Det var så lugnt och man pysslade med stallsysslor. Jag gjorde i och för sig inte så mycket eftersom jag inte kan, men man kan ju se och lära!
Nu är jag på tunnelbanan. Har pratat med pappa och bestämt planer för kvällen. Astrid ska komma hem till mig och vi ska laga mat. Blir trevligt. Var längesedan jag träffade Astrid så vi kommer nog ha en del att prata om. Sedan kommer jag nog sova gott efter den tidiga morgonen och dagens intryck.
Ska bli skönt att komma hem och ta en dusch. Det är bara när jag har gjort något som gör att jag innerligt smutsig eller så som jag uppskattar att duscha. Annars tycker jag mest att det är jobbigt.

På väg

God morgon alla!
Nu sitter jag på tunnelbanan på väg till Brommaplan där jag ska möta upp Rebecka. Är grymt taggad inför dagens ridning. Har typ bara ridit en gång tidigare. Fast jag har en känsla av att Rebecka kommer vara en utmärkt lärarinna. Blir mellis och lunch i stallet så jag har laddat väskan med mat. Sitter dessutom här med gummistövlar, vilket känns lite fel idag när solen strålar. Känns dock som att jag har glömt en massa saker, men det visar sig.
Har bytt ut glasögonen mot linser idag. Känner mig verkligen inte bekväm med dem. Tycker jag ser ännu tjockare ut när jag tittar på mig själv när jag har Linder. Hatar det för då undrar jag om det jag ser när jag har glasögon eller det jag ser när jag har linser stämmer. Dessutom känner jag mig ful i linser. Ansiktet ser så tomt ut.
Vädret är i alla fall toppen och jag tror att den här dagen kommer att bli bra. Varje dag som går är en dag närmare friheten! Jag tror på den och om det fortsätter som det för nu och om jag får hjälp av min behandlare och alla gulliga på Idun så kommer jag att nå den snart.

Reklampaus

Tittar på Harry Potter och Den Flammande Bägaren, men nu är det reklam. Har varit hur många reklampauser som helst. Är dock skönt att jag orkar titta i alla fall. Har ju lite svårt för att titta på film. Blir så rastlös och orkar inte titta klart. Nu borde jag dock orka eftersom filmen slutar redan vid tio. Ska läsa en stund sedan innan jag går och lägger mig. Ska upp tidigt imorgon eftersom jag ska med Rebecka till stallet och rida. Ska bli så himla roligt.
Pratade med mamma och pappa lite tidigare idag. Vågar inte säga till dem att jag ångrar mig. Känner mig ju så dum. Fattar inte vad jag tänkte. Det verkade ju jättebra, men inte nu längre. Blir bara ledsen när jag kommer hem på kvällen och det är helt tomt. Och att välja mat är inte lika roligt nu som det var i början av veckan. Det funkar i alla fall och det är ju huvudsaken.
Fattar inte hur jag kan vara trött. Känns som att jag ska somna när som helst. Att jag alltid blir så trött. Klockan är ju bara halv nio och jag vill gå och lägga mig. Dessutom är det ju det där med att jag mår sämre på kvällen också. Det känns bara så jobbigt allting. Det enda jag väntar på är att få sova för att slippa.

Lugn i stormen

Har suttit på Café Fåtöljen med Jennie sedan klockan tjugo över ett idag. Skönt att ha något att göra som kunnat förtränga ångern jag känner över att jag inte åkte till fjällen. Fattar verkligen inte varför det var så viktigt att inte åka. Jag är verkligen helt förvirrad. Var typ rädd för skidåkningen, för att jag skulle vars för svag och inte kunna. Konstiga tankar. Sedan ville jag ju inte åka bara för att bränna. Det skulle förstöra nöjet.
Ikväll då? Har inga som helst planer utom att jag ska äta middag och mellis. Hoppades på att jag skulle hitta någon som kunde ses, men hade otur. Ska i alla fall försöka hålla mig vaken ikväll. Inte bara gå och lägga mig. Det vinner jag ingenting på. Vet i och för sig inte när jag ska upp imorgon, men vill absolut inte sova lika mycket som i natt.
Känner faktiskt ingen ångest över att jag äter trots att jag skulle kunna strunta i det. Känns bara så himla rätt att göra som jag gör nu. Äta känns rätt och okej. Visst är vissa saker svåra, men det jag vet att jag vågar är inget problem. Önskar att jag kunde få andra att känna min övertygelse. Jag känner att det går att bli fri. Det är inte omöjligt.

Vårigt

Var ute på promenad och hittade dessa små vårtecken nere vid vattnet. Visserligen har jag sett andra blommor tidigare, men det var första tussisarna för i år.

Förmiddag

Goder morgon!
Jag är vaken och på G. Ska äta lunch med Jennie vid två, hoppas att det är några caféer öppna trots att det är långfredagen. Vet inte riktigt vad jag ska göra fram till dess. Kanske gå ut en sväng, om nu solen vill titta fram på riktigt. Vad hände med vädret liksom? När jag klev upp imorse var det jämngrått och hade regnat. Inte alls vad jag ville. Hoppas att de inte får strålande väder uppe i fjällen och att jag får skitväder. Ångrar fortfarande att jag inte åkte, men är ändå glad över att jag har så mycket inbokat i helgen.
Kvällen igår sov jag bort. Kände mig så nere att jag inte orkade vara vaken. Somnade vid halv nio, vaknade vid tio, åt mellis och somnade om. Blev alltså mycket sömn den här natten, men det var skönt. Hade dock velat sova längre för förmiddagen kommer att bli evighetslång nu. Kanske inte världens roligast kväll, men jag hoppas på att få sällskap ikväll. Får jag det kommer det vara mycket lättare att hålla ögonen öppna.
Och min skivspelare är dum. Den spelar en stund, sedan blir den knäpp och slutar spela musik. Jag vill ju höra på mina The Celtic Circle. Vet att de är superkonstiga, men jag tycker om dem. Det är ganska avslappnande musik + att jag hade en massa roliga minnen till skivorna.

FAN

Vet ni? Jag ÅNGRAR att jag inte åkte till fjällen, MEN jag ska utnyttja den här helgen till att äta PERFEKT. Inga misstag eller snedsteg. Allt ska flyta på och när mamma och pappa kommer hem ska de bli glada över att de litade på mig för att jag fick bevisa för mig själv att mina vingar bär. Det hade varit roligt att åka skidor, det hade varit mysigt att vara i stugan, men nu blev det inte så och det finns väl en anledning till det också. Den anledningen är dock INTE att inte äta. Jag vet inte vad anledningen är, men den finns där och gjorde så att jag stannade hemma.
Nu ska jag titta på TV en stund innan jag går till affären och fixar något att äta. Blir TV hela kvällen och bokläsande. Ska försöka vara vaken ett tag så att jag kan sova länge imorgon bitti. Den här helgen ska bli bra. Jag har bestämt det nu. Den ska bli så bra som den bara kan bli utan att jag åkte till fjällen. Kanske åkte jag inte dit för att jag är så rädd för att vara med mamma och pappa just nu...

Ånger

Ångrar för tillfället att jag inte åker till fjällen. Vill just nu bara kasta mig på första, bästa buss och åka. Skräms av ensamheten och av att jag ska vara hemma. Fast det blir nog bra. Har inget speciellt att göra ikväll, men imorgon har jag planer i alla fall på eftermiddagen och på lördag, söndag och måndag är hela dagarna fullbokade. Antagligen kommer jag ha jätteroligt här hemma, men nu börjar jag känna att det skulle vara roligt att åka skidor. Skulle dock inte våga säga det till mamma nu när jag tjatat så mycket om att få vara ensam hemma. Aja, det löser sig nog.
Sista dagen på Idun för den här veckan då... Bra samtal med min behandlare. Vi pratade mycket om de krav som ställs på Idun och som gör att jag faktiskt klarar av att följa schemat. Det ska bara gå att göra precis som man ska. Inget farligt kommer att hända. Jag vill inte tro det, jag vägrar att tro det. Sedan hände det inte så mycket mer innan lunchen. Vi satt och pratade, jag pratade med mamma. Lunchen intogs på Légumes, där de har vegetarisk buffé. Är faktiskt riktigt gott där, men jag har kanske lite svårt att välja de läskigare alternativen så det blir mycket grönsaker.
Gick tillbaka till Idun vid ett och gick till bildrummet. Hade bild, gjorde något konstigt som Rebecka tycker såg ut som en måne, vilket det gjorde och plötsligt var min bild mycket finare. Alla andra hade gjort väldigt fina och uttrycksfulla bilder. Jag blir så imponerad över hur kreativa alla är!
Avslutningssamling när vi kom tillbaka eftersom det var sista dagen den här veckan. Jag och Rebecka satt kvar och segade en stund som vanligt innan vi började dra oss hemåt. Jag gick från Ropsten som vanligt, blev supersvettig eftersom jag har alldeles för mycket kläder på mig. Kom hem och sedan dess har jag inte gjort så mycket. Ångrar som sagt att jag inte sitter på bussen mot fjällen nu, men det kan inte hjälpas. Skulle kanske vilja ha sällskap ikväll, men vet ingen som har tid. Synd, synd.

Från mobilen

Rebecka har lärt mig att blogga från mobilen. Snälla och gulliga Rebecka.
Blir inget fjällen för mig. Ska vara hemma blev det bestämt till slut. Har planerat upp hela helgen, träffa Jennie, rida med Rebecka, träffa Ellen och åka till farmor. Har lite dåligt samvete över att jag inte åker, över att jag inte ska åka skidor. Det hade nog varit roligt, men vill visa för mamma att jag klarar mig själv.

Haha

Lyssnar på mina The Celtic Circle-skivor. Vilka minnen.

Depp

Tjockkänslorna attackerar.
Ätstörningen säger att det är bra att jag ska åka skidor fredag, lördag och söndag. Bränna kalorier på hög nivå liksom. Dumma tankar, dumma skidåkning. Dumma, dumma liv som är skit.

Ehm

Dagen började okej. Var trött när jag vaknade och långsam när jag skulle välja kläder. Blev klar med duschningen precis när städerskorna kom, som tur var. Åt frukost och cyklade iväg till Ropsten. Kände mig faktiskt inte så sugen på Idun idag, men det ändrades när jag väl kom dit. Hade sena samtalstiden så jag satt en timme i soffrummet och skrev en massa skit. Samtal, som var bra. Pussel efter med några av de andra tjejerna. Sedan lunch på Krukans.
Efter lunchen var det temagrupp om att ge och ta kritik. Blev en ganska bra diskussion, men jag satt mest och tänkte på annat. Ringde mamma efter gruppen och blev arg och ledsen. Satt kvar några minuter i soffrummet efter samtalet, men stod inte ut och åkte hem.
Blev en kort dag på Idun idag och försöker nu bestämma mig för om jag ska gå ut och promenera eller vad jag ska göra annars. Måste äta mellis också, men det blir inte förrän vid halv fem. Äter ju middag ganska sent så då är det skönt att skjuta på melliset också.
Känner mig väldigt låg och trött. Vill helst sova, men vill som vanligt hellre sova hela natten så jag får helt enkelt stå ut och hålla mig vaken. Skulle inte heller vara helt fel att träffa någon och sitta och prata, men nu har ju mamma satt käppar i hjulet för alla sådana planer. Fan, jag som hade så bra planer för helgen om jag inte hade behövt åka till fjällen.

Fjällen

Jag ska tydligen åka till fjällen. Vill inte. Känner hur det kryper i mig bara av tanken på att vara i lilla stugan med familjen + min morbror och min kusin. Nej, jag vill absolut inte åka. Ätstörningen i mig vill åka för den vill åka skidor hela dagarna, men jag vill inte. Jag vill vara ensam hemma, visa att jag kan, träffa mina kompisar, slippa familjen. Känner mig så elak mot min familj, men jag orkar verkligen inte med dem just nu. Det känns ju faktiskt bättre att vara utan dem än med dem för tillfället.
Får en massa trotstankar. Tänker inte vara trevlig, tänker inte prata med mamma. Är så arg på henne att jag inte vet vad jag ska göra. Hon skickade ett litet "släta-över-allt-SMS" till mig. Fan heller, jag vet vad du har sagt och jag tog åt mig. Nu har hon sagt att jag ska komma och då får hon stå ut med en sur dotter. That's it. Hon får skylla sig själv.
"Kolla om Erica vill följa med då. Men det måste lösa sig med buss. Sen kan jag ju inte bestämma om du ska komma eller ej. Men det blir tråkigt om du inte kommer. Vem ska åka skidor med mig annars!?? Det blir tomt utan dig om du inte kommer." (mammas SMS)
Tänker inte åka några jävla skidor med henne. Kanske med pappa. Vet inte vem jag vill åka med. Är sur på båda två och vill helst inte vara med dem alls.

Kväller

Tröttheten har lägrat sig över mig. Känner mig helt slut och vill bara gå och lägga mig. Har inte alls lust att vara vaken, att äta mellis, att borsta tänderna, att låta kvällen fortsätta. Tycker att det bara ska vara slut nu så att jag får sova och slippa de elaka tankarna som säger att jag valde fel mat till middag, som säger att jag rör på mig för lite, som säger alltalltallt.
Är så trött på mitt liv, på att leva. Det slutar ju alltid såhär, med att jag är missnöjd och inte vet vad jag ska göra. Uppskattar livet mer på morgonen än på kvällen och blir mer destruktiv på kvällen. Dagens samlade prestationer hinner ikapp och slår på mig i samlad trupp. Vet inte riktigt hur jag ska förklara, men jag är så trött på allt. Sova är bra, det duger. Annars, jag vet inte. Känner mig inte lockad av någonting. Hur känner man lust till livet?
För det mesta känns det ju faktiskt bra. Jag är glad, skrattar, pratar, äter, har inte ångest. Sedan kommer de här stunderna, varje dag, då jag bara inte vill mer. Det räcker, jag har levt färdigt. Vet inte vad jag ska leva för. Blir det någonsin roligare än såhär? Har jag förstört mina förutsättningar eller är det såhär för alla människor? Känner alla hopplöshet?
Det destruktiva drar i mig. Fast jag får inte. Det är förbjudet och det är jobbigt, men jag skulle skämmas så om jag gjorde det jag vill göra nu. Tur det för annars skulle jag göra sådant som är dumt. Kanske inte farligt, men jävligt korkat.
Vad jag önskar att jag kunde börja svälta mig igen. Slippa vara glad, slippa orka, slippa ansvar, slippa framsteg, slippa livet. Fan, jag står inte ut med att vara på väg framåt. Det är hemskt. Jag tycker inte alls om det. Hur mycket jag än önskar att jag aldrig hade blivit sjuk (om jag någonsin har varit sjuk) så önskar jag ännu mer att jag slapp leva livet.

2

Dag två, vecka två på Idun börjar nu gå mot sitt slut. Är trött och vill ändå prata. Prata med min behandlare och säga att nu fan är det jobbigt. Nu kommer ätstörningen smygandes och visar bilder på den framtid som inte längre är min. Den vill att jag ska komma närmare, ta den till mig. Inte strunta i den och välja frysportioner med så många kalorier som min behandlare tycker är okej. Jag känner hur min kontroll sakta glider ur mitt grepp och jag låter omvärldens kontroll ta över. Fy fan vad det är jobbigt, inte ångestjobbigt utan jag-orkar-inte-livet-jobbigt.
Annars har det varit en bra dag på Idun. Cyklade till Ropsten och ångrade att jag inte tog några handskar. Var kallt på morgonen och i fartvinden. Hade samtal med min behandlare nästan direkt när jag kom dit, åt mellis, hade samtalsgrupp och sedan lunch. Blev att alla gick till pastastället idag. Blev mättmätt av min pasta eftersom man får så himla mycket. Ändå kände jag mig lite dum som körde på det enkla kortet med räkor och tomatsås när jag kunde ha tagit med pesto-gräddsås och fetaost. Vågar bara inte utmana mig själv så mycket.
Eftermiddagen flöt på i lugn takt. Satt ute med först en tjej och när hon gick på samtal kom en annan tjej. Båda är nya för den här veckan så det var roligt att prata lite mer med dem. Vid tre gick jag upp till soffrummet igen och åt mellis med Rebecka. Vi satt som vanligt kvar ungefär en timme till. Vill inte riktigt gå därifrån, lämna tryggheten.
Cyklade till Willys från Ropsten för att införskaffa kvällens middag. Hittade även lite annat att handla också, men glömde en eller två saker jag hade tänkt köpa, typiskt. Cyklade hem, var hemma en stund och gick sedan långa slingan och nu sitter jag här och latar mig.
Förresten, pratade med dem jag skulle ha åkt upp till fjällen med. Som sagt är min familj redan där och jag skulle ha åkt upp på torsdag. Tyvärr har det visat sig att de jag skulle åka med inte kan längre så jag har ingen som kan skjutsa mig. Blev glad för jag är gärna ensam hemma hela veckan. Har inte alls lust att åka upp till min familj. Trivs utmärkt med att vara ensam och slippa ha dem hängandes över axeln. Känner mig faktiskt lugnare och trivs bättre hemma när de inte är hemma. MEN, mamma och pappa tycker inte att jag ska vara hemma så de har bokat en bussbiljett till mig så att jag ska kunna ta bussen upp. Blev verkligen besviken då. Såg fram emot en helg med kompisar och egentid, kanske lite yoga. Inte fjällen.

Cykla

Morgon, morgon. Väntar just nu på att det ska bli dags att ta cykeln till Ropsten. Ja, ni läste rätt, jag tänker cykla. Vet att jag ändå kommer promenera hem därifrån, så varför inte cykla? Det går ju så mycket snabbare, tar kanske tio minuter dit och tio minuter hem medan det tar minst tjugo minuter att gå.
Har samtal med min behandlare klockan nio idag. Sedan är det en samtalsgrupp om hur man smyger. Lunch, och sedan soffrummet. Skönt att slippa fara runt som en tok. Räcker med att jag måste göra det när jag kommer hem. Har visserligen inga direkta planer för eftermiddagen, men hoppas att någon har lust att sitta kvar en stund på Idun med mig. Jag och Rebecka satt kvar ända till klockan fyra igår. Blir väl att jag tar en promenad när jag kommer hem och sedan cyklar iväg för att hitta något att äta.
Sov så gott i natt, men vaknade innan klockan ringde. Hade tänk vara uppe längre igår kväll, men lyckades bara vara uppe till elva. Varför kan jag inte hålla mig vaken? Jag får ju i mig energi (mat) alltså borde jag inte vara så trött. Men trött är jag och går och lägger mig tidigare än vad jag vill gör jag också. Ibland blir jag bara så irriterad på mig själv (ganska ofta typ).

Euw

Hittade denna i mitt och Gustafs badrum. Blev ett kort och sedan åkte den ut!

Hoho

Det är ljuvligt att familjen är borta. Ingen som ser vad jag gör, vad jag känner, vad jag tycker och vad jag tänker. Jag kan gå runt och skrota så mycket jag vill, kan vara hur rastlös jag vill men mamma och pappa kommer inte att märka det. Skulle till och med kunna gråta utan att de blev irriterade på mig. Skönt.

Idunvecka 2 Måndag

Det är konstigt för när jag är på Idun blir allt så mycket enklare. Jag blir lugnare och känner mig mer social och öppen för att prata om annat än ätstörningen. Visst ägnar jag en hel timme åt det med min behandlare, men sedan i soffrummet pratar vi mest om en massa annat. Jag trodde aldrig att jag skulle kunna umgås med andra ätstörda och prata så lite om sjukdomen. Trodde faktiskt inte att jag skulle kunna prata så lite om sjukdomen överhuvudtaget. Bra övning inför riktiga livet.
Lite trist att vara inne så mycket när det är så härligt väder, men samtidigt är det skönt att bara sitta i sofforna (fåtöljen) och bara vara. Inte känna att jag måste, måste, måste. Även om alla måsten kommer tillbaka när dagen på Idun är slut. Som idag, jag kunde sitta hela dagen, kunde slappna av på avslappningen, men när jag började åka hemåt kom genast tankarna på att promenera och det gjorde jag. Hem från Ropsten bar mina ben mig och jag vet att det kommer att bli en till promenad samt en cykeltur till Lidingö Centrum. Kan bara inte vara stilla så mycket som jag borde.
Och domedagsmaskinen visade inte så hemska saker som jag trodde att den skulle göra och det räddade mig lite också. Var så rädd, så rädd när jag klev upp på den och lättnaden över att allting inte hade spårat ur... Skrämmande hur mycket av mina tankar som hänger på en liten jävla maskin. Hade det bara gått en vecka hade det maskinen visade varit katastrofalt, men på tre veckor, inte så farligt.
Kvällen kommer bjuda på en promenad som sagt och en cykeltur. Har även städat kaninburen och tänker äta middag samtidigt som jag tittar på Project Runway. Sedan blir det nog att jag hyr film på datorn och äta kvällsmellis innan det är dags att sova för att morgonsdagens Idun ska börja.

Morgon

Idag åker familjen till fjällen och jag får huset för mig själv.
Idun också. Ska bli så skönt. Känner verkligen att jag vill prata med min behandlare. Och ladda batterierna för det börjar bli jobbigt nu.
Ska ta en dusch så att jag är fräsch och sedan iväg till SCÄ.

Utrensning

Har rensat bland mina kontakter på Facebook. Känns lite sorgligt att antalet vänner krympte, men samtidigt skönt att slippa en massa folk som jag knappt känner. Sakta men säkert kommer antagligen antalet vänner att stiga igen och det förhoppningsvis med sådana som jag kommer ha kontakt med.
Promenaden var för övrigt skön och välbehövlig. Njöt av att jag svettades medan jag gick, trots att jag bara hade klänning och strumpbyxor, för att det var så varmt.

Middagsplanen ikväll

Nu tänker jag gå på långpromenad för ikväll ska jag och Jennie till Vapiano och äta middag, pasta + sås = jobbigt. Inte för att jag är rädd för själva pastan, utan grejen är att man får så mycket pasta på restaurang. Hemma äter jag inte att lika mycket pasta till en portion som de serverar på restauranger. Dessutom är jag ju faktiskt rädd för sås och det gör ju inte det hela enklare, men det kommer att bli trevligt i alla fall.
Har varit ute större delen av dagen som hittills. Suttit och läst i solen, hjälpt mamma plantera frön, tittat på när pappa har fixat med poolen. Det känns verkligen som att sommaren är på väg nu och därför känns det lite trist att jag på torsdag ska upp till stugan i Fjällnäs, till snön. I och för sig kommer det att bli så kul att åka skidor, att orka åka skidor, men ändå.
Aja, nu bär det av ut på promenad.
Mina vader dallrar när jag går...

Klänningar

Mycket bättre natt i natt än vad jag haft på hela veckan. Gick och la mig lite senare än vanligt och kunde därför sova ända till klockan kvart i nio. Hur skönt som helst. Låg kvar i sängen en stund efter att jag vaknat, bara för att jag vet att jag alltid har tyckt om att ligga vaken i sängen och dra mig en stund. Klev upp efter typ en kvart, åt frukost. Fick sällskap av både mamma och pappa vilket inte är helt vanligt. Eftersom jag har helt andra tider än resten av familjen blir det ofta så att jag äter frukost ensam eller med pappa.
Har inte hänt så mycket mer sedan dess. Har provat lite klänningar som var för stora förut. Eller, de passade ju när jag var frisk men nu när jag varit sjuk så har de varit som hängande trasor. Alla passade, typ. Ingen var ju för liten, utan jag börjar snarare växa i dem igen. Fy tusan vad jobbigt det är. Visade en av klänningarna för mamma och hon sa glatt att "men titta vad fin den var, den passar ju". Fan, fan, fan var det enda jag kunde tänka. Visst, de är jättefina och det är ju kul att jag kan använda dem, men fan vad stor jag har blivit. Kan de i alla fall inte sitta liiite fel? Vara liiite mer för stora?
På tal om kläder så har kjolen jag köpte i veckan krympt så nu är det precis så att jag kan ha den. Känner mig jätteglad för att den krympte för nu slipper jag sy upp den. Mamma kommenterade att den såg tight ut i midjan och det gjorde också ont. Bara för att allt var stort förut betyder det ju inte att bara för att något passar så sitter det tight. Fast det gör ju inget eftersom det är resår i linningen så den kan bli mycket större och jag kommer att kunna ha den när jag går upp ännu mer.
Fattar ni att det enda jag tänker på just nu är hur mycket jag kan ha gått upp i vikt. Det är så himla jobbigt och jag blir alldeles galen. Jag vill ju inte gå upp i vikt och jag vill inte bli tjockare, men jag måste. Därför tänker jag på det hela tiden. Jag hoppas bara att jag inte gått upp hur mycket som helst. Att jag tror att det är värre än vad det är. HOPPAS verkligen det, för om jag har fel kommer hela nästa vecka bli en katastrof.

Kan vara positiv

Det har i alla fall varit fint väder idag och jag har fått min första take away-te ute i en park.

Viktviktfuck

Vaknade halv fem imorse av att mamma och pappa försökte prata med lillebror. Det första jag hörde var:
"Gustaf, Gustaf... Lever han?"
Orolig blev jag och kunde inte somna om på en lång stund. Kom dessutom på att jag stoppat min nya kjol i tvättmaskinen på eftermiddagen så jag var tvungen att gå och hänga upp den. Lyckades till slut somna om för att vid halv sju vakna av att något går på mitt fönsterbläck. Eftersom jag precis drömt en dröm om råttor blev jag livrädd, men det visade sig att det bara var en koltrast. Svårt att somna om denna gången också, men lyckades och vaknade igen vid åtta och klev då upp.
Frukosten kändes bra, men efter. Jävlaspegeljävel, du förstör hela mitt liv. Jag var så TJOCK. Det var helt vidrigt. Har inte sett riktigt HUR MYCKET jag har gått upp i vikt förrän idag. Visst har jag sett att jag blivit större, men inte så mycket. Grät för första gången på flera veckor. Mamma och pappa däremot bara suckade och sa att jamen vad bra att du gått upp i vikt. Tack för den och aj vad ont det gjorde. Vet inte vad jag ville ha för reaktion från dem, men absolut inte den.
Pappa lyckades i alla fall övertala mig (och ätstörningen) att jag skulle följa med honom och hämta hans bil som han och mamma lämnat där de var på middag igår. Blev på bättre humör medan vi gick dit. Åkte och handlade med pappa också, kom hem och åt mellis. Var ute en stund och läste min nya ELLE innan det var dags för lunch. Efter lunchen åkte jag till Yogayama för kundalini. Fick finsällskap i form av Hanna, som för första gången provad kundalini. Mycket skönt med yoga.
Blev att vi satte oss i Humlan efter yogan och drack te och pratade. Jag prata för mycket om den jävla ätstörningen som vanligt och Hanna sa att man märker att jag tänker väldigt mycket på det. Så sant, så sant, men hon är fin min Hanna. Åkte hemåt vid halv sex och gick från Ropsten. Middag en stund efter att jag kom hem och nu har jag precis duschat. Känner mig äckelmätt och äckeltjock och vill inte riktigt vara med. Skulle vilja gå och lägga mig, men ska titta på 27 dresses. Blev inget filmtittande igår tyvärr, men idag ska det bli av.
Imorgon ska jag försöka sova lite längre och hoppas på att jag hittar på något att göra, vad som helst går bra. Bara jag slipper vara med mamma och pappa. Jag är arg på dem. Arg på att jag inte får må dåligt, på att de är så trötta på mig, på att de förväntar sig så mycket mer av mig. Arg, arg, arg är jag.

TJOCK

Vidriga, äckliga jag.
Vill bara ställa mig på domedagsmaskinen och få min dom.
Det kommer inte att vara en bra dag, men en välbehövlig dag.
Fan, jag vill inte gå upp mer.
Long time ago, men lika glupsk då som nu.

Middagsplanering

Velar om vad jag ska äta till middag. Säkert kort med frysportioner eller osäkert med hämtmat? Vad är jag sugen på, vad vill jag ha, vad vågar jag, vad vill jag? Frågor som sprutar i huvudet. Jag blir galen. Borde göra som de på Idun säger, men då behöver jag inte dem. BEHÖVER DEM INTE. Jag vet allt, gör allt, fast ändå inte. Behöver ju dem fast jag inte tycker det. Vet dock inte hur jag ska utnyttja dem på bästa sätt. Längtar till nästa vecka för då ska jag dit. Ta nästa kliv i behandlingen.
Har inte gjort något på hela eftermiddagen, utom chattat med Jossan. I och för sig är det inte fy skam, men känner mig lat som bara stirrat på datorn. Hade tänkt gå en promenad, men det blev inte så. Ska nog gå innan middagen. Mamma och pappa ska bort och Gustaf också så jag blir ensam. Tänkte vänta till lite senare med middagen eftersom jag ska skjuta på kvällsmelliset eftersom den filmen jag tänker titta på (V for Vendetta) börjar först vid tio. Dessutom är jag fortfarande mätt. Inte ens sugen så det är inte dags än.
Gaaaah, jag vill att kvällen ska försvinna. Jag vill att hela helgen ska försvinna för nu vill jag ha Idunvecka. Fattar inte hur jag kan längta till SCÄ. Fast jag längtar ju bara efter Iduns soffrum, samtalen med min behandlare och min fina lunchkompis. Känner inte de andra i gruppen så bra så dem längtar jag inte lika mycket efter. Fast det är så skönt att sitta där i soffrummet och bara prata. Man behöver inte göra något annat. I och för sig behöver man inte ens prata, men jag känner mig obekväm om jag inte pratar när det finns andra människor i rummet.
Dessutom längtar jag efter att få vara ensam hemma flera morgnar och kvällar i rad. Ska bli så skönt att få ha hela huset för mig själv och kunna bestämma allting. Lite trist att kaninen inte ska vara hemma heller, men det kommer att vara väldigt lugnt. Jag gillar att vara ensam hemma. Visst kan jag bli rastlös, men det gör inget då för det är inge som märker om jag bara går runt och inte kan hitta på något. Skäms alltid så himla mycket när jag är rastlös och mamma eller pappa märker det.

Min vän solen

För tillfället är jag kompis med solen. Den skiner så fint och varmt på mig när jag är ute. Åkte till exempel till yogan idag i min träningsbyxor som bara går ner på halva vaden utan att frysa.
Klev upp redan klockan åtta dag för då var jag färdigsoven och ville kliva upp. Fick vänta på att en sjukt seg lillebror skulle duscha klart innan jag fick tillgång till badrummet. Till slut blev han klar (tjugo minuter innan han skulle börja skolan, observera att han inte hade ätit frukost än heller) och jag kunde göra mig klar för frukost.
Efter frukosten provade jag kläder (varför?) och sedan gick jag ut och hjälpte pappa i trädgården. Rensade i vår stora rabatt vid poolen, blev klar med typ en fjärdedel innan jag gick in och åt mellis. Åkte sedan till Yogayama för Vinyasa i en timme. Skönt och mysigt var det. Som vanligt hade jag ångest på vägen dit för att jag åkte hemifrån, men väl där var det bara bra. Hem igen efter, stod en lång stund inne på Superstore (25 minuter närmare bestämt) och valde mat... Svårt det ska vara. Blev till slut en kompromiss mellan det jag tyckte lät gott och det som innehöll okej med kalorier. Ångrade mig dock ändå när jag gick ifrån affären.
Hemma åt jag min utvalda mat. Satt och pratade med lillebror som kom hem och gick sedan och duschade.
Och nu fick jag plötsligt en liten tillstymmelse till ångesthugg i magen över det jag åt. Hur kunde jag vara så dum?! Det bröt mot alla mina principer. Vad ska min behandlare på Idun säga? Han kommer visserligen berömma mig, men han kommer tycka att jag är så KONSTIG som valde den maten. SHITFANHELVETE.

Ny

Ny dag imorgon.
Borde leva i nuet.

Läsa

Har haft en bra dag idag med mycket att göra. Blev en långpromenad när jag var ute, kanske 45 minuter eller något. Visst ingen JÄTTEJÄTTElång promenad, men det var den längre av de två slingor som jag brukar gå. Härligt att vara ute i det strålande vädret och bara njuta. Blev svettig trots att jag bara hade en vanlig kofta ovanpå min klänning. Riktigt skönt och jag blev nästan sugen på att plocka fram sandalerna. Fast jag vet att jag får vänta ett tag till.
Tog ut kaninen när jag kom hem och satt och njöt av solen innan det var dags för mellis. Jaa, sedan har det inte hunnit hända så mycket mer. Har i alla fall haft hela dagen fylld med saker att göra så nu ska jag bara lyckas få tiden att gå fram till klockan nio då jag tänker sätta mig och titta på Himlen Är Oskyldigt Blå. Fattar inte hur jag har gått från att inte vilja ha något att göra till att vilja göra saker hela tiden. Blir otroligt rastlös när jag inte gör något. Kan inte koncentrera mig på någon aktivitet som kräver att jag sitter ner och koncentrerar mig, typ att läsa. Jag som ALLTID har älskat att läsa läser nästan ingenting för tillfället.
Kanske ska försöka läsa lite nu?!

Lunchsällskap

Trevlig, trevlig lunch med Rebecka. Det gör verkligen stor skillnad att ha någon bra att äta lunch med istället för med mamma eller pappa. Vet inte varför, men jag tror att det kan bero på att matsituationen har varit spänd för dem så länge att det fortfarande märks. Föredrar då mycket hellre att äta själv eller med någon trevlig kompis. Äter jag själv är dock risken att det blir slarv, så det är bra att äta med någon som inte heller får slarva och därför få stöd från den.
Var på H&M efter lunchen. Shortsen jag ville ha var SLUT och västen var också SLUT. Blev faktiskt riktigt besviken. Speciellt över shortsen. Drömde ju om att de skulle vara slut och så fick jag rätt. Blev i alla fall en lång vit kjol, bild kommer senare. Dessutom köpte jag ett par vita spetsstrumpbyxor och ett par vanliga svarta. Var verkligen i stort behov av nya strumpbyxor.
Blev en ganska lång vända inne i stan innan jag åkte hem. Nu är jag i alla fall hemma, men ska gå på en promenad alldeles strax. Är ju, till skillnad från igår, helt underbart väder så det gäller verkligen att passa på. Dessutom går tiden så himla mycket snabbare och det är ju inte helt fel.

Väntar på tåget

Sitter och väntar på att klockan ska bli tjugo över tio så att jag kan snöra på mig skorna för att sedan gå ner till tågstationen för att åka in till stan och träffa Rebecka för en lunch. Efter lunchen ska jag vidare till H&M och kolla in deras nya kollektion. Har sett flera guldkorn i den som jag hoppas finns kvar när jag kommer. Har drömt mardrömmar om att allt jag vill ha ska vara helt slut. Hemskt, men väldigt mycket i-landsproblem. Får se om jag kommer hem med något... Finns det jag har spanat in blir det nog så. Visar i sådana fall här i bloggen var jag har inhandlat.
Efter H&M blir det antingen att jag åker hem eller att jag träffar Jennie. Hoppas på det senare eftersom jag inte alls är sugen på en långtråkig eftermiddag till. Blir det att jag åker hem kommer det nog att bli en långpromenad för att hålla rastlösheten i schack.
Ja ni, annars har det inte hunnit hända så mycket mer den här morgonen. Som jag sa till Jossan igår "morgonstund har guld i mun". Morgonen innebär för mig att jag kan ta det lugnt en stund utan att känna mig dålig eftersom det typ inte händer något på morgonen. Visst kan jag ta det lugnt senare på dagen också, men då framkallar det ett hejdundrande dåligt samvete över att jag inte gör något.
Svart prickig klänning med rosetter - Camden Market, London
Svarta leggings - Mammas
Har även min svarta kofta från Peppercorn till, men det var inte snyggt att ha med på bilden.

Kvällskvisten

Svär över att klockan är för sent och att jag var för lat innan middagen för att ta en promenad.
Längtar efter nästa vecka. Idunvecka och vara ensam hemma, ska bli så skönt. Prata, prata, prata med min behandlare och känna att jag gör något trots att jag inte gör ett skit. Sedan måste jag ju erkänna att jag vill ha nästa vecka för att jag sjuktmycketväldigtgärna vill ställa mig på den där domedagsmaskinen som kallas våg. Hatar att känna mig så osäker, att inte veta. Vet att det som de digitala siffrorna på displayen visar kan krossa mig totalt, men jag vill ändå få klarhet i HUR STOR katastrofen är.
Nu ska jag titta på Kärlek i New York. Hoppas att den är bra. Den var inte så lång i all fall så jag borde orka se klart den.

Mellanting

Tickande klocka. Fy fan vad jag har tråkigt. Sitter i köket och känner hur min rumpa blir större och större av att vara placerad på en och samma punkt hela tiden. Usch och fy, känner mig verkligen helseg och borde verkligen gå ut bara för att pigga upp mig själv och för att få tiden att gå. Blir tokig på att jag bara sitter framför datorn och glor. Inget hinner ju hända eftersom jag inte gör något annat än sitter och klickar.
Dessutom blir jag deppig av att det är så grått och mörkt ute. Vad hände med våren liksom? Eller, varför kan det inte regna så att det i alla fall finns något syfte med dessa tunga, gråa moln? Regn eller sol, inget jävla mellanting tack. Jag är tillräckligt mycket mellanting själv för att fylla ut hela mitt liv.

Babbel

Mötet gick bra och jag stötte inte på någon jag kände. Ska skriva ett prov i idrott och hälsa samt skriva en uppgift om mig och yoga. Ganska mycket att plugga på inför skrivningen, men bara jag får G på den så har jag klarat kursen. Skönt att min lärare accepterade att jag inte får träna. Han sa att hade det varit en annan elev som han aldrig haft förut hade han låtit den vara med på en massa lektioner, men jag slapp. Ju mindre jag behöver vara i skolan desto bättre.
Känner mig fruktansvärt lat för tillfället. Tycker att jag borde gå ut och promenera, men gör det inte. Vet att jag mår bättre efter en promenad, men vet också att det kan vara väldigt ångesthöjande om jag har gått upp massor nästa vecka trots promenader. Alltså ingen promenad idag. Det går duga med att det lilla jag rörde på mig när jag städade garderoben samt att jag har gått lite när jag åkte till och från stan.
Imorgon blir det lunch med Rebecka, trevlans. Sedan ska jag till H&M och titta på de fina shortsen jag har sett i H&M-katalogen. Hoppas verkligen att de inte tar slut på en gång. Är helt kär i dem! Tror dessutom att jag ska köpa en väst från samma kollektion och kanske, kanske en lång vit kjol. Sommarlängtan.
Fast jag vet egentligen inte om jag längtar efter sommaren just nu. Vad fan ska jag göra i sommar liksom, förutom att åka till USA. Känns som att sommaren kommer att bli superlång. Och tanken på att gå runt i bikini lockar ju inte sådär jättemycket. Finns ju inget jag vill visa upp direkt. Snarare vill jag gömma. Fast det blir skönt med lite värme ute, nu är det ju kallt.

Tåralängtan

Snart ska jag gå till tåget för att påbörja resan till skolan. Jag vill inte, men har i och för sig inte så mycket annat för mig så jag kan lika gärna åka till skolan som något annat. Hoppas verkligen att jag inte träffar någon jag känner. Vill inte se blickarna jag antagligen kommer få då, vill inte att någon ska fråga hur det är nu. Vet fan inte hur det är. Känner mig låg, känner mig vanlig, känner mig tjock. Tror att jag känner precis så som jag kände innan jag blev sjuk. Eller nej, nu ljuger jag, jag känner mig så som jag har gjort de senaste veckorna. Uppgiven, osjuk och falsk.
Jag vill prata, men vet inte med vem. Vet inte vad jag ska säga när jag väl har någon att prata med. Det som kommer ur min mun är ju bara en del av sanningen. Ibland är ju sanningen mycket bättre än vad jag framställer den som. Inte fan säger jag det jag tänker i alla fall för mina tankar är så annorlunda mot mina ord. Mina tankar bara är, mina ord både gråter och skrattar.
Vet inte vad jag vill skriva egentligen. Ville bara skriva. Ord, ord, ord som sprutar ur mig genom mina fingrar. Jag tänker så mycket. Tänker och tänker men känner ingenting. Det skrämmer mig att jag inte har några känslor. Skulle ge massor för att få tårarna att börja rinna, för att få känna mig verklig.

Garderobsstädning

Idag är det garderobsstädning och skolan som står på schemat. Har tömt så gott som hela min garderob och hängt/lagt ut allting utomhus så att det ska vädras lite. Dessutom har jag dammtorkat hela garderoben så nu är den fräsch och fin. Gillar verkligen att städa saker i mitt rum för det känns som att det blir så fint sedan. Har också passat på att fixa till högarna med kläder lite så att de ligger snyggare än förut.
Nog om min städning. Har haft en lugn morgon, klev upp vid nio och duschade. Åt frukost, fixade mig (tog på fula hemmakläder, borstade tänderna och bäddade sängen). Loggade in på datorn och blev uppfångad av finaste Josefine. Hade en lång chattkonversation med henne. Alltid fint att prata med henne. Hjälpte pappa att dra lakan. Haha, hur många familjer drar egentligen lakan och manglar dem? Lakanen blir i alla fall väldigt fina och mysiga av att manglas.
Ja, snart är det väl dags för lunch. Efter lunchen ska jag plocka in alla kläder igen och vid tre åker jag in mot Fridhemsplan och Kungsholmens Gymnasium för möte med min gympalärare. Är ganska rejält nervös inför mötet eftersom min gympalärare är läskig. Hoppas verkligen att vi kan lösa det här med idrotten. Har egentligen ingen lust att plugga i vår, men hellre det än att jag måste försöka läsa klart idrotten samtidigt som jag går på komvux.
Känner mig fortfarande som en tjockis. Inte roligt alls. Borde täcka för spegeln i mitt rum igen, men vet att jag bara springer till mammas och pappas rum då för att kolla mig  spegeln. Speglar måste verkligen vara en av människans sämsta uppfinningar. De förstör verkligen mitt humör. Skulle kunna stå hur länge som helst framför spegeln. Tyvärr blir det jag ser i spegeln bara värre och värre för varje sekund jag står där. Önskar att jag kunde tycka att det jag ser är fint eller i alla fall okej. Tyckte ju det ett tag, men nu... Blir nästan arg på mig själv för att jag tackade ja till Idun. Kunde jag inte ha gett mig på en vända till ner i skiten?

Down

Jag känner mig tjock. Sådär tjock som jag var innan jag blev sjuk. Äckligt.
Vill lägga upp en bild på hur jag såg ut då, men skräms av att jag ser ut precis som jag gör nu. Skäms, trodde jag att jag var smal eller?! Trodde jag att jag inte har rusat upp i vikt sedan första Idunveckan? Kul att jag känner såhär och fortsätter att äta. Det får mig verkligen att känna mig jätteduktig, inte.
Ni skulle inte se någon skillnad på mig nu och mig då, därför skiter jag i bilden.

School

Ska till skolan imorgon, vill inte. Avskyr att åka den långa vägen till Fridhemsplan (känns långt) och sedan komma till skolan. Det är som att all frusenhet jag har känt där kommer tillbaka, all ångest, allting som har med sjukdomen att göra. Jag hatar Kungsholmens Gymnasium. Ångrar att jag började där. Usch. Dessutom ska jag dit för att planera för hur jag ska kunna läsa klart idrott och hälsa A det här läsåret. Jag som inte ens får träna, haha, det är ett skämt. Hoppas bara att min lärare går med på att jag får läsa kursen teoretiskt eller något. Aja, bara jag får G så är jag nöjd.
Sitter och tittar på TV nu. Tänker ägna hela den här eftermiddagen åt TV-tittande. Började med Top Model (efter en cykeltur till Centrum). Nu är det Project Runway som gäller och jag hoppas att det fortsätter gå sådana program som jag kan tänka mig att titta på. Brukar gå ganska mycket såhär på eftermiddagarna som går att kolla på. Typ mer än vad det går på kvällarna.

Intensiv morgon

Tisdag 12 april. Vad ska jag säga? Samtal med min behandlare klockan tio. Skönt att få prata. Även om jag inte får så djupa dalar längre är det ändå skönt att få ur sig lite av det som rör sig inne i skallen. Längtar efter nästa vecka för då är det Idunvecka och då har jag samtal varje dag. Blev mycket prat om mina föräldrar idag. De påverkar mig så otroligt mycket. Både i hur jag är som person och hur jag agerar i sjukdomen. Till exempel vågar jag inte börja äta "vanlig" fil istället för mellanfil bland annat för att jag är rädd för att de ska bli sura på att jag inte har börjat med det tidigare. Sedan är jag ju skiträdd för de där extra kalorierna som vanlig fil eller yoghurt innehåller också...
Efter samtalet tog jag bussen till Odenplan där jag mötte upp Rebecka för en lunch. Vi velade en stund om vart vi skulle äta innan vi bestämde oss. Hade en okej lunch med mycket trevligt sällskap. Är bra att prata med Rebecka eftersom hon har så lätt för att prata, det gillar jag. Blir en lunch på torsdag också och sedan är det ju som sagt Idunvecka och då blir det säkert lunch med henne de flesta dagarna, haha.
Åkte hem efter lunchen och nu är jag hemma och har tråkigt. Hade en intensiv morgon, men nu har jag ingenting att göra på resten av dagen. Vet verkligen inte hur jag ska få tiden att gå och det är riktigt plågsamt. Sitter här och känner mig tjock och önskar att jag kunde sluta äta igen. Tyvärr vet jag att det skulle kännas så rätt, men jag ska inte lyssna på mig själv. Jag ska lyssna på min behandlare för det är ju han som har rätt egentligen. Vet ändå att det enda JAG vill är att gå ner i vikt, men det ska jag inte. Ingen skulle bli lyckligare av det, inte jag heller. Det enda är att jag vet att det skulle kännas rätt att göra så.
På måndag åker familjen upp till fjällen och lämnar mig med stora huset.

För fan

Ibland får jag för mig att ätstörning bara är en mask som jag kan dra av mig när jag vill.
Det är ju för fan bara att äta.







Jag tror att jag är kär i yogaläraren som hade lunchklassen jag var på idag.

Tidsfördriv

Var så arg på att pappa inte förstår att jag tog en promenad när han hade åkt. Gick den "vanliga" korta svängen. Vet att jag inte borde träna något alls, men jag kunde inte låta bli. Kände mig så inaktiv, så dålig, så värdelös och då är det enda som hjälper, för att jag inte ska bli väldigt destruktiv, att ta en promenad. Då kan jag liksom hålla känslorna lite på avstånd, samtidigt som jag kan bearbeta dem i lugn och ro.
Stannade på Superstore och köpte vaniljyoghurt eftersom den nästan var slut. Kom hem och då hade pappa kommit hem igen. Han verkade inte vara sur på mig längre och vi åkte och handlade. Mellanmålet blev alltså förskjutet, åt det när jag kom hem. Middagen däremot åt vi tidigare än vanligt så nu är jag väldigt mätt eftersom jag tryckt i mig en hel del på bara en timme.
Är trött, igen. Har känt mig ganska pigg idag men nu tog energin slut. Längtar efter att få gå och lägga mig, men först blir det Project Runway, bokläsande och mellis. Ska nog flytta melliset lite så att jag inte är så fruktansvärt full i magen när det är dags att äta det.
Har egentligen inget spännande att skriva, försöker bara fördriva tiden fram tills det är dags för Project Runway. Känner mig fortfarande ganska arg på pappa. Vad är det han är missnöjd med? Jag jobbar och sliter, äter sex gånger om dagen, tar normala portioner, rör inte på mig överdrivet mycket. Alltså, vad fan. Det är jobbigt och svårt även om jag inte får ångestattacker längre. Trots att jag inte har ett lågt (inte superlågt, bara lågt) BMI. Jag mår dåligt i alla fall, fast jag kanske inte vet riktigt varför jag mår dåligt just nu.

Oförstående

Att det alltid är något varje dag som ska förstöra mitt humör.
Började dagen helt okej med frukost. Gjorde mig i ordning och sedan åkte pappa och jag till Sollentuna och hämtade ut våra pass. Nu kan vi alltså åka till USA, haha. Kom hem igen en timme senare och åt mellis. Åkte sedan in till stan och gick på yoga, Vinyasa. Ett härligt pass och jag fick beröm av ledaren efteråt. Vet att yoga inte handlar om prestation, men det är alltid roligt att få beröm.
Förresten, snacka om att ledaren var vältränad. Han gjorde en grej som var helt sjuk! Och vig var han också. Blev lite imponerad måste jag erkänna. Kanske inte så lite heller... Dessutom var han snygg.
Aja, efter en bra yogastund åkte jag i alla fall hem igen. Pappa hämtade mig på Ropsten och så bar det av hemåt för lunch. Lunchen, mina vänner, den förstörde mitt humör. Far min hade varit och köpt soppa och bestämt att vi skulle ha varma mackor till. Jag vill INTE ha varma mackor. Speciellt inte med pesto på. Jag tycker det är läskigt med smörgåsar jag inte har gjort själv och med pesto. Pappa hade visserligen inte satt någon ost på min smörgås, men vad är en varm smörgås utan ost? Alltså tog jag andra smörgåsar och pappa blev arg.
Nu är det såhär att pappa tycker att jag har backat flera steg bakåt sedan jag skrevs ut från Avdelningen. Jag förstår inte vad han syftar på... Visst att jag backade innan Idun, men nu när jag börjat där så sköter jag mig fan bättre än precis efter Avdelningen. Blir så arg. Och när jag frågar vad jag gör fel kan han typ inte säga något. Dessutom blir han besviken på att jag mår dåligt. Han trodde också att man BLIR FRISK på Avdelningen. Alltså tror han att bara för att jag skrevs ut från Avdelningen tidigare än planerat så är det mitt fel att jag inte är helt frisk nu. Hallå, Avdelningen gör en INTE frisk. Inte på långa vägar. Pappa förstår verkligen inte att det är SVÅRT att bli fri. Han tror att det bara är att äta så är allt bra. Och när man äter, ja då mår man inte dåligt heller.
Ska prata med min behandlare om det här imorgon när jag är hos honom. Blir så himla irriterad på att mina föräldrar hela tiden ska testa mig och sedan blir arga för att jag inte klarar allt. Jag kan erkänna att jag ångrar lite att jag inte tog den varma mackan eftersom jag kommer att gå upp i vikt i alla fall, men samtidigt, vad fan skulle han göra en macka åt mig för innan jag ens sagt att jag ville ha en?!
Tja, sedan har jag duschat. Känner mig fräsch nu och det är uppskattat. Varit ute en stund med kaninen också. Är nästan fint väder ute och varmt. Härligt faktiskt. Skulle vilja ta en promenad, men har sådana skavsår att jag inte vet om det är en så bra idé.

Vakna och glömma

Jag känner äcklet. Ser det växa fram över hela min kropp. Drar in magen framför spegeln, släpper ut den igen. Fan. Tittar på bilder från London, maj 2010, tre veckor innan jag blev inlagd. Det syns inte, syns inte att jag är smal. Eller, shortsen är stora i benen, det är de inte nu. Fast det ser väl ingen annan.
Jag syns inte längre. För varje gram jag lägger på mig så syns jag mindre. Den enda som ser mig mer är jag själv eftersom det finns mer av mig jag kan äcklas över. Desperat, rädd, ledsen. Hur kunde det bli såhär? Hopplösheten. Jag var aldrig smal, jag kommer aldrig att bli smal. Om jag gick ner i vikt skulle ingen tillåta mig att stanna där nere. Alltid upp.
Det här var en bra dag ända tills jag ställde mig framför spegeln. Såg det jag inte vill se, det jag måste se. Stod där alltför länge. Såg för mycket. Sedan var det middag. Åt så mycket. Kanske var det en normalportion, men ändå alldeles för mycket. Är trött, trots en lång sovmorgon. Vill vara vaken hela natten så att jag kan sova bort morgondagen.
Längtar tillbaka, längtar efter det jag aldrig fick. Önskar också att det har inte hade varit min sanning, att det bara är en dröm. Fast i sådana fall vill jag vakna nu. Vakna och glömma, precis som man gör med drömmar.

Vårpromenad

Dagens outfit:
Vit blus - Line of Oslo
Grå kavaj - H&M
Blå haremsbyxor - Deeday
Converse
Sjal - Monki

Vårpromenad

Fint vid vattnet

Blommor
Blev en lång promenad efter lunchen. Skönt att komma ut i solen och att få röra på sig. Gick min vanliga sväng och njöt av att solen sken. Känner dessutom att jag har fått bättre kondition, blir inte andfådd i uppförsbackar längre. Härligt! Fast det får mig att längta efter löpningen ännu mer.

Längtan

När jag, för bara en liten stund sedan, satt och åt frukost kom en tanke till mig. TÄNK OM jag skulle hälla ut juicen och slänga den andra smörgåsen som jag fortfarande inte hade ätit upp. Ingen skulle märka något eftersom varken mamma eller pappa var där. Det skulle vara så enkelt att bara gå och slänga smörgåsen, så som jag har gjort jag vet inte hur många gånger förut. Ändå gjorde jag det inte för nu är det ALLT som gäller. Inget fuskande och smugglande, inget ljug och tjafs. Istället åt jag lugnt upp min smörgås, drack upp all juice, tömde filskålen och blev hejdundrande mätt.
Konstigt nog blir jag inte längre panikslagen av att känna mig mätt. Varje gång jag har börjat äta (vilket jag i och för sig inte har gjort nu, det var ett tag sedan jag började äta ordentligt igen) så har jag blivit helt panikslagen över att jag inte kunde känna tomheten i magen. Visst, jag TYCKER INTE OM att vara mätt, det gör att jag känner mig misslyckad, men jag blir inte helt galen av det längre. Ändå saknar jag, konstigt nog, den där hysteriska paniken. Jag saknar att ligga på golvet och skrika och gråta. Däremot saknar jag INTE att mamma och pappa drar mig tillbaka till bordet, men saknar absolut att ha ångest. Hur hemsk den känslan än är så SAKNAR JAG DEN.
Hur jag kan sakna den är dock ett mysterium. Vad är det som är så fantastiskt med att hyperventilera, med att gråta i flera timmar, med att skrika hur mycket man hatar världen? Jag har ingen aning. Det låter verkligen helt sjukt att jag kan sakna den känslan, men det gör jag. Fast jag längtar efter den dagen jag är nöjd med att känna mig mätt, den dagen då jag inte längre saknar sjukdomen.

Haha

Jag vill inte sova för jag vill sova bort morgonen imorgon.
Okej, knäpp?

Tråk

Har haft en riktigt skön dag. Var ute på förmiddagen. Kaninen fick också komma ut, jag åt mellis ute och hjälpte mamma och pappa att rensa löv i gruset vid poolen. Härligt att vara ute efter att ha varit inne mest hela tiden senaste två veckorna. Trots att jag verkligen inte tycker om att hålla på i trädgården var det värt det för den friska luftens skull.
Åt lunch vid ett och sedan åkte jag och mamma in till stan för kundalini. Var ett grymt jobbigt pass och jag tror att träningsvärken kommer att sitta i några dagar. Flexebility and spine hette passet och det var mycket statiska övningar. Gillar dock när passen är jobbiga, både för att de brukar innehålla fler konstiga asanas då och för att avslappningen blir extra skön. Det blir typ lättare att slappna av om man har varit riktigt spänd och på hugget än om man redan är lite halvslö.
Kollade lite i Yogayamas shop innan vi åkte hemåt igen. Tog en dusch, chattade, åt mellis och sedan in till stan igen för opera. Kärleksdrycken hette den och den gick på Folkoperan. Helt okej. Opera är väl kanske inte det bästa jag vet, men den var mycket bättre än Den Flygande Holländaren som jag såg i mellanstadiet. Föredrar dock musikal framför opera. Det är ju liksom både dans och sång på musikaler. Opera är mest bara sång. Fast jag tycker att de som uppträdde var duktiga, var elever från Operahögskolan. Förutom att de textade dåligt så jag missade nästan all text.
Hem igen efter operan i alla fall. Köpte thaimat åt mig på Ropsten innan jag och mamma tog bussen hem. Åt framför TVn. Har sedan dess kollat på TV (sedan klockan tio över nio alltså). Känns bra att jag inte sover än. Då har jag en ursäkt för att sova bort morgonen imorgon också. Tur för mig.
Det sköna med den här dagen är att den har varit lugn men att det ändå har hänt en hel del. Jag har inte bara suttit framför datorn och varit negativ. Vet att jag inte mår alltför bra av att sitta för mycket framför datorn, men gör det i alla fall eftersom jag inte vet vad jag ska göra annars. Har dessutom varit aktiv idag (trädgårsarbete + yoga) och det gör att ångesten inte är riktigt lika elak. Känner mig bättre när jag får röra lite på mig än när jag bara sitter still.
Nu ska jag alldeles strax sova. Ny dag imorgon, kanske med planer.

Planer

Dagens planer: Kundalini och opera.
Klev upp ganska sent imorse, halv tio närmare bestämt. Skönt att sova bort morgonen. Jag menar, vad gör man egentligen på morgonen? Ingen är vaken, man åker ingenstans, det enda som händer är att jag äter frukost och sedan väntar på förmiddagsmelliset. Fast det är väl lite det som är grejen med helgmorgnar, att man inte ska stressa runt och göra en massa saker.
Som jag skrev i början av inlägget så ska jag och mamma på opera idag. Kärleksdrycken på Folkoperan blir det. Ska bli spännande. Har bara varit på opera en gång förut och den var verkligen urtråkig. Dessutom såg jag inte vad som stod på textmaskinen och förstod alltså inte vad de sjöng, operan var nämligen på tyska. Var där med hälften av min mellanstadieklass och till och med min lärare somnade. Det kanske säger hur intressant den operan var.
Känner mig inte helt förstörd idag. Hade en rejäl dipp igår kväll då jag kände att jag bara är tramsig som har den här sjukdomen. Det är ju för fan bara att sluta bry sig om vad man äter och när man äter och hur man äter. Sluta tänka på hur stora ens lår är och hur tjock ens mage ser ut. Fast det är nog inte så enkelt, för jag slutar ju inte med det bara sådär. Aja, jag vet inte. Dock tror jag att jag är på väg mot det friska just nu. Jag tror faktiskt att jag kan bryta mig fri även om det är en bit kvar. Känner att jag har det stöd jag behöver från Idun och från några kompisar jag träffat på vägen och från mina kompisar som jag känt länge. Att jag inte har mammas och pappas stöd på samma sätt längre är faktiskt ganska skönt.

Banka

Det finns så fina människor i min omgivning.
Bara så att ni två vet, jag tror ni vet vilka ni är, ni säger verkligen det jag behöver höra.
Bankar in vettiga ord i min skalle.
Tack.
Förresten så funderar jag på att spara ut håret!

Trött på mig själv

Jag är en ganska elak människa egentligen.
Elak och egoistisk.
Det är så sorgligt.
För jag vill ju vara den där som är fin, som är snäll och omtyckt.
Vad är det som är värdefullt?
Som är vackert och bra?
Varför dras jag till det som drar mig neråt?

Känslor?

Jag vet inte vad jag känner för tillfället. Mina ögon vill sluta sig och jag vill sova. Orkar inte vänta på middagen, orkar inte vänta på kvällsmelliset. Efter kvällsmelliset är det nästan dags för sängen och sedan börjar en ny dag av matväntan. Det känns så tråkigt, att jag inte kan finna någon glädje i livet bara för att jag hela tiden väntar på att det ska bli dags att äta. För tillfället är det svårt att göra saker bara för att jag inte vill äta vad som helst. Det är förskräckligt jobbigt och jag hatar att jag styrs av maten. Känner mig inte ätstörd längre, ändå spelar maten en STOR roll i mitt liv. Vet att det jag skriver nu låter ätstört, men hallå, vart är den hysteriska ångesten som jag borde få av att äta?! Känner ju bara en total värdelöshet istället.
Blev inte att jag träffade Jennie idag. Hennes planer för dagen blev lite ändrade så hon hann inte träffa mig också. Istället har jag varit hemma, tittat på TV, varit med pappa och köpt löparskor åt honom. Haha, killen som hjälpte oss i butiken frågade om jag skulle dra med pappa ut i löparspåret. Skulle inte tro det, har ju ingen kondition kvar alls. Fast han kanske tyckte jag såg ut som en löpare?! Jag var ju faktiskt ganska bra på löpning ett tag innan allt gick överstyr. Eller, jag var bra då också, men jag fick ju inte springa.
Hemmamyskläder
Blommigt linne - Weekday
Svart kofta - Peppercorn
Byxor i haremsmodell - Culture

Lunch

Så var det lunchen som jag åt tillsammans med pappa idag. Skulle helst ha velat äta ensam, men eftersom pappa var hemma hade jag ju inget val. Från Idun har jag fått direktiv om att jag inte ska laga mat själv. Det beror på att jag faktiskt aldrig lyckas laga mat som innehåller tillräckligt mycket näring (kalorier) när jag lagar mat till lunch. Istället har de sagt att jag ska köpa färdigportioner, äta rester, köpa take away eller, som idag, äta det som serveras av mina kära föräldrar. För tillfället föredrar jag färdigportioner, då jag VET hur mycket de innehåller. Jag tycker att det är oerhört jobbigt att inte ha någon som helst koll.
Idag alltså, tyckte att min portion såg okej ut ända tills jag började äta. Då växte pastahögen med en väldig fart och plötsligt var det alldeles för mycket pasta på min tallrik. Detta är inte något nytt, det händer ganska ofta. Problemet var bara att jag satt och tänkte på hur säkert det hade känts med den där färdigportionen. Då hade jag inte behövt fundera på om det blev för mycket. Det hade helt enkelt varit en portion.
Jag vet att det är fånigt, men jag kan inte hjälpa det. Vill så gärna ha koll, vill att det ska vara enkelt att räkna. Helst skulle jag vilja stå med mått och våg varenda måltid och väga upp all min mat, men så långt går jag inte. Mamma och pappa skulle dessutom aldrig tillåta det. Önskar att jag kunde släppa mitt behov av att ha kontroll och koll. Det är förskräckligt jobbigt, men ännu svårare att sluta med.
Nu åkte pappa iväg och jag blir irriterad över att han hann äta med mig innan han åkte. Hade jag kommit hem lite senare hade han inte hunnit och då skulle jag ha haft kontroll.

Glad?!

God morgon.
Idag skiner solen och så har jag läst ett glatt blogginlägg, så jag känner mig faktiskt riktigt glad. Känns bra att mitt humör är uppåt utan att jag behöver låtsas. Kan ju vara glad ändå, men inte sådär genomglad. Idag känner jag att glädjen faktiskt går runt i hela kroppen och det bara på grund av ett litet blogginlägg och lite sol. Dessutom är det skönt att få sova längre på morgonen eftersom dagen blir lite kortare då.
Planerna för dagen är ett läkarbesök, fast inte på SCÄ. Glad att jag har frikort eftersom det annars blir så himla dyrt. Blir en promenad till läkaren också. Känner att jag vill ta vara på solen. Dessutom är det inte en särskilt lång promenad och det är alltid skönt att röra lite på sig. Efter det hoppas jag att jag ska träffa Jennie. Vi sa i alla fall att vi skulle ses igår så förhoppningsvis står den planen fast. Vad vi ska göra vet jag dock inte än.
Det är konstigt hur ens humör kan gå upp och ner så mycket. Igår kände jag mig totalt värdelös för att jag aldrig lyckas med det jag vill. Idag däremot känner jag mig glad och på hugget. Kan till och med erkänna att jag är lite hungrig. Det går verkligen i perioder det där. Ibland är jag sugen på mat hela tiden och ibland vill jag bara slänga all mat som finns i kylskåpet och frysen för att den äcklar mig så mycket. Är dock skönt att jag har vant mig vid att äta en lite större frukost. Iduns frukost innehöll nämligen en smörgås mer än den på Avdelningen. Jobbigt att trycka i sig MER mat, men det funkar.

Tanke

Tänk om det inte spelade någon roll.

Åka bil

Har åkt bil idag. Och suttit stilla. Och ätit. Fy fan vad jag inte mår bra över det. Vill bara gå ut och gå och gå och gå, men det gör jag inte och jag borde väl känna mig stolt över det. Ändå vet jag att jag skulle känna mig mer stolt och nöjd om jag gick ut och gick. Efter en promenad kan jag känna en sådan frihet över att jag faktiskt har rört på mig. Nu känner jag mig bara stor och klumpig och dålig.
Städning idag på förmiddagen så jag och pappa åkte ut till farmor och Fia. Var där en stund innan vi åkte vidare och letade Converse till mig. Blev ett par gula efter mycket tvekan. Var så himla svårt att välja vilken färg jag ville ha. Neutrala eller färgglada? Skinn eller tyg? Aja, valde ju ett par tillslut och känner mig faktiskt nöjd. Mamma lät dock förvånad när jag sa att jag köpt gula.
Åkte hem och åt lunch. Farmor ringde och sa att farfar hamnat på akuten så vi var tvungna att ta hand om Fia. Pappa och jag åkte alltså iväg igen och mötte upp farmor på SÖS. Sedan ut till Sollentuna för att lämna in ett papper innan vi åkte hem. Väl hemma flyttades kaninen in i mitt rum så att Fia skulle kunna springa runt i huset. Hon var jättesöt när hon sprang runt här. Blev en liten promenad runt kvarteret också innan vi åkte tillbaka med henne till farmor.
Middag vid åtta eftersom det tog ett tag att åka tillbaka med Fia. TV-tittande, fotmassage och bloggläsande. Nu ska jag alldeles strax äta mellis och sedan krypa ner i sängen och sova. Orkar verkligen inte med kvällar. Avskyr att vara vaken och ligga och känna hur humöret blir sämre för varje minut som går. Fattar inte hur vissa kan vara vakna hela nätterna utan att deppa ihop...
Äckelkänslorna är tunga. Ser hur jag förändras åt det håll som jag inte vill förändras. Det är jobbigt och tungt. Avskyr det. Värdelöshetskänslorna kommer närmare och närmare. Jag har aldrig varit sjuk, jag har inte varit "en duktig" anorektiker. Jag fick aldrig de sista medaljerna.

Löpning

Jag såg en tjej i min ålder som var ute och sprang när jag var på väg hem från affären. Avundsjuka.
Det såg så härligt ut när hon kom springandes. Trots att hon flåsade av ansträngning och var röd i ansiktet så såg det helt underbart ut. Jag vill också ut och springa, springa ifrån mina bekymmer. Det såg så lätt ut, som en dröm. Ändå kunde jag inte låta bli att fundera på varför hon sprang. För att förbränna, för att bli mer vältränad, för att hon tyckte om det?

Blandat

Har varit iväg och fixat pass tillsammans med far och bror. Såg ut som ett tjockt monster på fotot, men det hade jag ingen lust att säga till tanten som satt i luckan. Istället sa jag att visst ser det bra ut, men tänkte att fan att jag alltid ska se FÖRJÄVLIG ut på vartenda foto jag är med på.
Jag har verkligen blivit sjukt rund i ansiktet. Tycker att det ser hemskt ut. Har i och för sig ALLTID varit rund i ansiktet, men nu ser det precis ut som innan jag blev sjuk. Hatade hur runt det var då och hatar att det är runt nu. Varför kan inte jag ha smala, fina kinder där kindbenen avtecknar sig?!
Usch, det är sådan där stel stämning hemma. Mamma låter irriterad och pappa försöker låta glad. Varför ska mamma alltid vara så himla irriterad? Det är fler än hon som är trötta. Men nej, hon sitter där framför datorn och tycker att alla andra är skitdumma om de klagar men själv får hon vara hur jävla arg hon vill. Okej, jag älskar min mamma men ibland blir jag bara så TRÖTT på hennes humör.
Eftermiddagen försvann ganska fort efter att vi åkt iväg för att fixa passen. Skönt det eftersom tiden innan bara släpade sig fram som en halvdöd snigel. Inget snabbt där inte. Tiden är verkligen min största fiende. I tiden får tankarna plats och tiden förflyttar mig långsamt mot framtiden. Den där ovissa, läskiga framtiden.

Missnöje

Självutvärderingen skickad! Nu är det bara att vänta på betyget...
Jag är så jävla missnöjd med mitt projektarbete och jag vet att jag kommer att bli så besviken när jag får betyg på det. Fan, varför la jag inte ner mer tid på det?
"Kliv eller HOPPA bakåt"
Den här bilden ser helt störd ut.

Livsvärden

Vad gör jag? Ingenting.
Borde jag göra något? Ja.
Har ingen aning om vad jag ska hitta på. Helst skulle jag vilja gå ut på en promenad, men jag ska ju inte promenera. Önskar jag nästan att jag gick i skolan. Fast bara nästan, avskyr alla krav i skolan, alla måsten. I och för sig måste jag skriva en självutvärdering av mitt projekt. Den ska vara inne på fredag och jag har inte ens börjat. Ska nog göra det nu. Är klar med allt annat jag skulle göra idag...
Funderar på vad jag tycker är roligt. Min behandlare sa att jag inte ska fundera så mycket på det just nu, utan försöka tänka dag för dag vad som känns bra. Det låter så bra, men är så himla svårt. När dagarna står stilla och timmarna släpar sig fram är det som om jag bara kan tänka framåt eller bakåt. Vem vill liksom vara i ett händelselöst nu?
Skulle behöva lite livsinspiration. Typ vad gör man i livet när det är totalt utfattigt. Jag har ingenting i mitt liv som jag kan hålla fast vid. Mina kompisar har sina liv med skola, andra kompisar, läxor och fester. Jag ska lämna min ätstörning som har varit mitt liv. Mamma och pappa lämnar mig mer och mer och det är jag glad för. Men fortfarande, vad ska jag hålla fast vid för att känna att mitt liv är värdefullt. Inte för att jag kände att det var värt något när jag var som sjukast, men det var ändå något som jag levde för. Nu lever jag för varje mål mat som ska ätas under dagen. Där emellan tänker jag bara på vad nästa mål ska bli. Det värsta är ju att jag oftast inte ens vill äta utan gör det i alla fall. Alltså fyller jag livet med något som skrämmer mig och som får mig att känna mig värdelös när jag egentligen vill hitta ett värde i livet.

Seg

Segstartad dag idag. Sov länge, efter att ha vaknat flera gånger på grund av en högljudd familj samt att jag egentligen hade sovit klart långt innan jag klev upp. Frukost och tandborstning. Bloggläsande. Ja, det har inte hänt så mycket hittills idag och kommer inte att hända så mycket mer heller. Ska städa hos kaninen för det ser verkligen förskräckligt ut hos henne och sedan ska jag stryka kläder. En så rolig dag jag har framför mig.
Önskar att jag, när jag har sådana här dagar, kunde tänka mig att åka iväg för att göra något roligt. Jennie har frågat om jag vill träffas idag också, men det är som att jag inte kan ge mig iväg hemifrån när jag har saker att göra hemma och när det dessutom inte är någon annan här. Känner mig så otroligt lat och tråkig. Vad ska jag göra här hemma liksom? Hålla koll på min mat typ. Veta när och vad jag ska äta, följa schemat. Bara det att det är så förbannat jävla tråkigt att vara här hemma. Ingen som har lust att komma hit och besöka mig?!
Har egentligen inte så mycket att säga för tillfället. Längtar redan efter att få gå och lägga mig, slippa tänka och känna. Men nej, jag ska vara vaken en hel dag, äta, göra saker, ha tråkigt. Juste, jag skulle kunna gå iväg till mitt jobb och lämna in anställningskontraktet så att jag får min lön någon gång! Behöver verkligen pengar så jag vill mer än gärna lämna in kontraktet så att jag får lite mer på kontot. Det tär på ekonomin att äta ute så mycket som jag har gjort på senaste tiden.
Det känns som att vädret ute för tillfället är som mina känslor. I ena stunden tittar solen fram för att i nästa täckas över av gråa, tunga moln. Precis så känner jag mig, glädjen tittar fram för att sedan försvinna bakom min mask av dysterhet och tyngd.

Händer och fötter

Händelserik dag, fast det har för en gång skull varit skönt. Började med ett besök hos min behandlare på Idun. Skönt att få prata med någon som har lite distans till ätstörningen och som dessutom vill hjälpa mig med att hitta ett friskt liv. Det är liksom den stora frågan, vad är friskt? Jag har ingen jävla aning och därför kan jag inte heller bedöma om jag fortfarande är sjuk eller om jag någonsin har varit sjuk. I alla fall känns det så för mig. Kanske har jag varit frisk hela tiden, kanske är jag frisk nu.
Gick från SCÄ vid kvart i elva eftersom samtalet blev avbrutet. Tog fyran till Odenplan där jag skulle möta upp Rebecka klockan halv tolv. Kom lite tidigt så jag gick en sväng på Åhléns. Hittade en fin hatt där (jag köpte den inte). Fotade mig själv med hatten och då kom en tant fram till mig och började prata om hur bra mobiler är och att hon använde sin till allt. Jag log och sa att "ja visst är mobiler bra", men hon ville aldrig sluta prata...
Gick från Åhléns och bara en liten stund senare dök Rebecka upp. Vi gick till en indisk restaurang och hade en väldigt trevlig lunch ända tills vi blev bortdrivna från vårt bord på grund av att det behövdes till andra gäster. Hm, lite trist att det blev ett så abrupt avslut på något som var så trevligt. Hade gärna suttit och pratat en stund till. Jag och Rebecka är liksom på samma nivå. Vi vet vad vi vill och vad vi ska göra och vi gör det också. Känns alltid bra, tycker jag, när det är fler än jag som gör "det rätta". Jag kan liksom hämta kraft från dem och känna att jag inte är ensam. Att jag och Rebecka dessutom har Idun gemensamt samt att hon är en väldigt trevlig och gullig tjej gör ju inte det hela sämre.
Vi skiljdes åt vid Odenplan och jag åkte in till City. Gick runt i lite affärer (och hittade en massa fint som var alldeles för dyrt = ingen shopping). Vid ett mötte jag upp Jennie, som jag inte har träffat på evigheter, nere på Plattan. Vid var på någon utställning på Kulturhuset innan vi gick och satte oss på Wayne's och pratade. Tiden rusade iväg och plötsligt var jag tvungen att åka hem för att äta mellis. Känner mig inte riktigt trygg med att fika nu när jag äter sex gånger om dagen och kände alltså att jag hellre åkte hem för melliset.
Väl hemma frågade pappa om jag ville följa med och handla. Det ville jag så det blev lite handling innan mellis också. Kom till slut hem, åt mellis och såg klart Eclipse som jag hyrde på min dator igår. Sedan dess har jag inte gjort så mycket.
Resten av den här veckan känner jag kommer att vara väldigt händelselös efter min händelserika helg samt de här två dagarna då jag varit iväg en hel del hemifrån. Det är så synd när allting trycks ihop på en och samma dag. Samtidigt ska det bli skönt att slippa äta ute, att ha mer "koll" på maten. Känner liksom att det blir okontrollerat när jag äter ute och det är jobbigt. Känns typ som att maten ute är onyttigare än den jag äter hemma. Dessutom känns det som att man får mer mat på restaurang. Alla ska ju bli mätta och då tror jag typ att de lägger upp lite extra så att det inte ska bli för lite.
Och tjock- och äckelkänslorna förföljer mig. Jämför mig med allt och alla, på tåget, hemma, kompisar, ALLA och varenda jävel som ser normal eller väldigt smal ut är fan smalare än mig.
Lång svart klänning - H&M
Färgglad stickad kofta - Indiska

Fake

Allt är bara ljug.
Jag har aldrig varit sjuk och jag är inte sjuk.

Fan så mycket bättre

Project Runway på TV3 klockan 20.00. Sedan vet jag inte vad jag ska göra.
Jag avskyr kvällar, vill bara gå och lägga mig. Sova bort oron och äcklet. Slippa tänka, slippa känna. Vara utanför mig själv i drömmarnas värld. Visst, drömmarna är inte alltid snälla, men de är fan så mycket bättre än min verklighet.

En sådan där

Timmar, minuter, sekunder. Klockan går, den släpar sig fram. Vet inte vad jag ska göra, vad jag vill göra. Vill absolut inte göra det jag gör nu. Känner hur misslyckandet sprider sig samtidigt som jag bara sitter här. Ändå finns det inte något jag kan göra. Jag får inte gå ut och gå (eller jag får, men jag ska inte), jag orkar inte läsa, vill inte sova, har ingen lust att titta på någon film/serie. Nej, jag har verkligen inte lust med någonting. Jag andas, lever, men roas inte. Vardagen är grå, trots att molntäcket på himlen har splittrats upp.
Känner hur det destruktiva inom mig drar. Fast jag vet vad jag ska välja, jag ska välja det som inte drar. Strunta i de känslor jag känner och bara låta tiden släpa sig fram. Ett år ska jag ge det, ett år då jag ger allt. Jag kan inte gråta längre, men kan som liknelse säga att det får kosta mig blod, svett och tårar, mitt liv.
Just nu önskar jag att jag aldrig hade blivit sjuk, har önskat det länge. Jag känner en avsky över att jag någonsin började mixtra med maten. Känner en avsky över att jag aldrig har gjort det tillräckligt. Om man ändå kunde vrida tillbaka tiden, om jag ändå kunde rädda mig själv, men det går inte. Tänk om jag kunde drömma om ett liv som fri. Som Jossan sa idag "undrar vad vi skulle ha gjort just nu om vi aldrig hade blivit sjuka". Hemska tanke, men ändå så nära och så relevant. För att vli fri måste man kunna drömma, man måste ha ett mål. Tror jag.
Känner mig så uppfylld av ätstörningen för tillfället. Den skriker i mitt huvud. Talar om vad jag har gjort fel, vad som är fel på min kropp. Precis allt som gör ont skriker den. Samtidigt kilar äcklet runt, runt i min kropp och petar på allt som sväller. För det gör det, det sväller. Jag har gått upp i vikt. Det är inte något som jag inbillar mig, det är sant. Ont gör det och jag avskyr det.
Trots allt detta kan jag le. Jag kan skratta och jag kan... Må bra. Visst är det lustigt, att under ytan kokar tankarna och på ytan är jag fri och frisk? Det skrämmer mig. Jag ÄR INTE min sjukdom längre, men den finns där och smutsar ner. Gör mig till en sådan där som äcklas över sig själv, en sådan där som är rädd för mat, en sådan där ätstörd.

Växelfel

Kaos på Ropsten imorse. Växelfel mellan Ropsten och Gärdet och endast EN ersättningsbuss. Hoppades liksom att jag skulle hinna till psykologen någorlunda i tid, men tji fick jag. Stod på Ropsten till tio över nio, då hade jag ringt pappa och han kom och hämtade mig och skjutsade mig till Karlaplan. Kom till SCÄ vid tjugo i tio så det blev inte ett särskilt långt samtal. Det gjorde dock inget eftersom jag vet att jag har samtal med min behandlare från Idun imorgon.
Efter samtalet mötte jag upp finaste Jossan i receptionen och vi gick och köpte mellis till mig. Gick sedan och satte och på Café Fåtöljen vid Götgatan och satt där en lång stund och pratade. Lite efter tolv började vi leta efter ett ställe att äta lunch på och hamnade till slut på SöderManna i Söderhallarna. Var en vegetarisk restaurang. Där satt vi och pratade länge, länge. Irrade runt lite efter att vi gått från restaurangen innan vi bestämde oss för att åka hem. Hade kunnat prata ännu mer, men det kan ju bli en annan dag den här veckan... Eller hur Jos?
Nu är jag hemma. Kranen i nya badrummet läckte och det var ju lite dumt. Pappa fixade nog dock läckan. Nu ska jag äta mellis trots att min mage känner sig väldigt full och trots att jag känner mig äcklig. MEN, det är nu det gäller, allt eller inget.
Mörkblå, trekvartsärmad tröja - G-Star
Svart byxdress med dragkedja - H&M

Trött

Äckel, äckel, äckel, äckel, äckel, äckel.
Leva på inget, för inget?

Skrämmande värme

Fy fan vad rädd jag är. Rädd för att ändra på mig, rädd för att testa en ny väg. Ändå gör jag det och avskyr mig själv för att jag utsätter mig för det. Vill bara försvinna. Skräms av värmen som sprider sig i min kropp, som gör att jag känner mig som en kastrull med kokande vatten. Längtar efter sängens trygghet, sömnens glömska. Jag vet att många har svårt för att sova, för att vila, men sömn är det enda som räddar mig från mig själv.

Inte hem

Vodou-utställningen var bra. Kändes skönt att komma iväg hemifrån. För bara någon vecka sedan avskydde jag att åka hemifrån, men nu är det snarare tvärtom, jag hatar att vara hemma. Jag vill bara fly när jag är hemma, bort från mitt jävla rum, från mina föräldrar, från alla minnen, från allt... jaa allt som är jobbigt. Just nu skulle jag helst vilja öppna dörren och springa så långt bort jag bara kan. Springa och springa tills fötterna blöder och tills jag inte är hemma längre. Då skulle jag kunna stanna och börja om på nytt.
Okej, jag vet att det där bara är en fantasi, men önska kan man alltid. Är som sagt så djävulskt trött på att vara här hemma. Eller kanske är jag inte trött på att vara hemma, jag är snarare trött på att vara jag. På mitt liv. Just nu vill jag ha förändring, jag vill att något ska hända. Vad som helst som gör att allt det som varit bara försvinner i ett töcken. Om det ändå vore så enkelt.
Back to the day. Supermysigt att ha en lång dag med Hanna. Vi sågs vid busshållplatsen för buss 69 vid Sergels Torg och åkte därifrån till Museiparken. På Etnografiska gick vi först runt på utställningen innan vi avslutad med en lunch på Etnografiskas restaurang MatMekka. Tycker om den restaurangen, men de har sjuka överpriser. Ekologiskt kostar extra liksom. Satt och pratade om våra djupa tankar en lång stund innan vi tog en promenad tillbaka in till stan. Vi skiljdes åt vid Karlaplan och jag åkte hemåt efter en snabb tur på Fältöversten. Så nu är jag alltså hemma igen och vill bara åka iväg. Samtidigt vet jag inte vart jag vill för jag vill ju ha hemmets trygga struktur där allting finns. Jag vill ha min garderob, mitt badrum, "rätt" mat i kylskåpet/lådorna/skafferiet/frysen.
Tänk, det finns så många tankar i mitt huvud som påverkar mig och som, när jag sedan berättar om dem, låter så fruktansvärt fåniga. Jag vet att det är det här som jag borde prata med min behandlare om, men då kan jag inte säga det. Jag är så rädd för vad han ska säga om det och att han ska tycka att det är bullshit, ingenting som är viktigt att prata om. Det enda jag kan prata om är maten, maten och maten. Den fyller mitt liv och gör mig GALEN. För tillfället känner jag inte ens för att äta, men måste göra det i alla fall. Jag känner ingenting för maten, den bara är och förstör. Förstör mig och gör mig till någon som jag inte vet vem det är.
Nej, fy, nu är jag alldeles för negativ och öppen. Ingen vill väl läsa om min förvridna relation till mat. Hur jävla konstig den har blivit. Från att ha varit fruktad, till älskad, till... något konstigt. Jaa, det är så jag känner. Maten är konstig och passar inte in. Hm, nu är det väldigt snurrigt i mitt huvud.
På väg mot stan efter museibesöket. Är det höst eller vår i Stockholm?!

Hemska tanke

Snart dags för voodoo-utställningen på Etnografiska tillsammans med Hanna. Längtar efter att få åka iväg. Känns bra att jag har något att göra idag, att jag inte bara ska sitta sysslolös. Måste verkligen hitta saker att göra de här två veckorna så att jag inte blir tokig. Risken finns ju att jag börjar älta och så är jag fast i alla mina tankar. Känner redan hur de smyger sig på, men jag får inte ge vika. Måste göra som jag vet att jag ska göra. Längtar dock efter tisdagens samtal med min behandlare. Bara att få säga hur det känns kommer att vara så himla skönt.
Jag hatar det jag ser i spegeln för tillfället. Avskyr varenda liten del av min kropp. Den är inte som jag vill och den kommer aldrig att bli det heller. Aldrig kommer jag att få triumfera igen. Visst är det hemskt att jag ens kan tänka så, men jag gör det i alla fall. Jag skiter i vad alla andra tycker, just nu känner jag bara hur mycket jag skäms över att visa mig. Speciellt nu efter frukosten och melliset. Skräms dessutom av värmen som sprider sig i min kropp. Till och med händerna och fötterna är varma och det är läskigt. Visst, det kanske tyder på att förbränningen börjar komma igång, men jag litar inte på min förbränning.
Aja, nu ska jag sluta älta och istället tänka på hur trevligt och mysigt det kommer att bli att träffa en av mina favoriter.
Bara för att du och jag är vi.

I wish

Önskar att jag kunde gråta.
Sitter och lyssnar på "yogamusik". Kan verkligen rekommendera Snatam Kaur (finns på Spotify). Lite småflummigt, men jag tycker att det är avslappnande.
Gammal, gammal bild.

Tristess

Dagen har flutit på ganska bra. Tittade som sagt på film på förmiddagen. Den var bra, men lite lång. Har svårt att titta på film, tycker att en och en halv timme är alldeles lagom och den här var två och en halv timme. Gick och lämnade tillbaka filmen när jag tittat klart på den i alla fall. Hade tänkt hyra en annan film, men hittade ingen som föll mig i smaken. Har alltså ingen aning om hur den här kvällen ska spenderas. Kanske får titta på någon av de filmer som vi har hemma (och som jag sett alldeles för många gånger).
På vägen hem från filmuthyrningen stannade jag på Superstore och köpte en fryst färdigrätt att äta till lunch. Lyckades till slut välja en och gick sedan hemåt. Värmde maten, åt och drog sedan iväg in till stan för kundalini. Var inte ett lika plågsamt pass som förra veckan, då läraren bara fokuserade på mage. Idag blev det istället en lååång uppvärmning, sedan några övningar och meditation innan den underbara avslappningen. Älskar verkligen avslappningen efter yoga. Då kan jag verkligen slappna av, utan att somna, bara slappa liksom.
Åkte hemåt. Köpte en Damernas Värld som ska läsas ikväll. Sparar den så att jag har något att göra efter middagen. Köpte en glass att äta till mellis också. Gick hem och tog en dusch med mina dyrt inköpta produkter från DharmaZone. De luktar underbart, men är galet dyra. Efter duschen så har jag ägnat tiden åt att titta på Sex and the City och längta till på måndag då jag ska träffa Jossan. Fattar inte hur man kan ha så mycket att prata om med en enda person. Är faktiskt riktigt skönt att veta att det finns människor som jag kan prata så mycket med.
Längtar även efter morgondagen eftersom jag och Hanna ska och kolla på Etnografiskas Voudou-utställning då. Ska bli spännande. Det stod på hemsidan att utställningen kunde vara skrämmande för yngre barn, ohh.
Nu väntar jag på middagen, trots att jag inte alls är sugen på något. Har inte varit sugen på hela dagen så det har inte varit sådär jätteroligt att äta. Förut var jag sugen mest hela tiden, men nu... Det är som att maten inte har någon dragningskraft på mig längre. Jag orkar inte äta, men gör det i alla fall. Som sagt, uppgivenheten finns där och gör att jag bara fortsätter och accepterar läget. Jag har inget val. Eller, det är klart att jag har ett val, men jag tänker inte välja det andra alternativet för i sådana fall sviker jag så himla många människor.
Aja. nu ska jag försöka hitta på något att göra innan jag somnar av tristess och trötthet. Fattar inte varför ag jämnt är så trött på kvällen. Aldrig pigg och alert som jag var förut.

Min nya sång

Rulla, rulla, rulla runt som en full, full tunna.

Eat, Pray, Love

God förmiddag alla!
Frukosten intogs idag framför TVn i källaren eftersom jag hemskt gärna ville se Eat, Pray, Love som jag och pappa var och hyrde igår. Hade tänkt titta på den på min dator igår kväll, men eftersom jag av ren vana hyrde den i Blu-Ray så funkade inte det. Alltså tittar jag på den nu istället. Hoppas att det är en sådan där feel goodfilm för jag behöver verkligen det just nu.
Annars tänkte jag att dagen skulle få bjuda mig på lite kundalini. Blir alltså till att åka in till stan efter lunchen för att röra lite på kroppen och kanske låta knoppen slappna av lite. Får se hur det går med det idag. Känner hur tankarna bubblar inom mig och jag vill helst inte äta alls. Det känns ju så bra medan jag är på SCÄ, men sedan... Fan. Typ, "hej jag är en elefant/flodhäst/jätte". Nej, så ska jag inte tänka alls. Jag ska bli fin och fri och frisk och allt vad man nu kan bli.
Jaja, nu ska jag gå och fortsätta titta på filmen så att jag hinner se klart den. Är ju en väldigt lång film så jag har en bit kvar...
Måste bara tillägga att jag känner mig otroligt snygg då jag har träningsbyxor, jättelik tjocktröja och tofflor på mig. Mycket snyggt och trendriktigt skulle jag kalla det. INTE. Haha, känner mig i alla fall lite mysig och om kändisarna kan gå runt på stan i sådana kläder kan väl jag göra det hemma också.

1 slut

Idunveckan är nu slut och jag känner mig smått panikslagen över att jag ska vara hemma och klara mig själv i två hela veckor. Jag ska ta ansvar, gå emot mina tankar, ändra mina beteenden och sedan känna att jag behöver gå tillbaka till SCÄ. I mina tankar låter det helsnurrigt. Vad ska jag göra på SCÄ om jag jobbar med mig själv hemma? Fast det är ju det som är lite idén med Idun. Man är där och laddar och sedan släpps man iväg och ska arbeta med den kraft man byggde upp under veckan. Eller jag tror att det är idén i alla fall.
Dagen har i alla fall varit bättre än igår, trots att tjocktankarna har blivit värre. Är dock van vid att de finns där hela tiden så jag låter dem bara finnas och lägger inte all min kraft på dem (även om jag hatar att jag måste känna dem). Började dagen med att träffa läkaren på Idun. Hon var gullig och så gjorde hon en liten kontroll och ställde några frågor. Sedan en stunds soffhäng innan det var dags för samtal med dietisten och min behandlare. Läskigt värre. Var ärlig och det var ju inte sådär jätteroligt. Kändes som att dietisten och min behandlare satt och undrade vad fan det var för fel på mig. Varför jag ens tänker som jag gör, som att jag var... FÅNIG.
Mellis efter alla samtal och sedan satt vi i soffrummet och pratade mer innan det var dags för lunch. Jag och Rebecka (nej jag pratar inte om mig själv i tredje person, som mamma och pappa undrade om jag gjorde) gick till pastastället och beställde varsin pasta. Tycker vi var duktiga som åt upp våra (normal)stora portioner med pasta, även om jag var tveksam till om jag skulle äta upp allt. Gick tillbaka till Idun vid halv ett och där satt vi som vanligt och pratade. De andra kom också tillbaka och sedan var det dags för yoga. Yoga är min flykt från ätstörningen så jag tyckte det var härligt.
Jaa, så var dagen nästan över. Fredagssamling med all personal och alla i gruppen. Två stycken som slutade och det var tråkigt även om det är skönt att få höra hur mycket bättre de har det nu. Mellis efter det och sedan tog jag och Rebecka sällskap på tunnelbanan ända till Centralen.
Tjaa, nu är jag hemma och dricker te. Väntar på middagen trots att det är ett tag kvar. Ska titta på MasterCheffinalen på Åttan (matlagningsprogram borde jag nog inte titta på, hrm). Helgen är faktiskt lite bokad och det är skönt. Då vet jag liksom att jag kommer slippa sitta sysslolös. Kommer nog att få göra det i veckan dock, men det är inget jag kan göra åt det. Har två luncher inbokade både nästa och nästnästa vecka och det känns fint.
Ska fråga pappa och vi kan åka och hyra film också. Behöver något att titta på så att jag klarar av att hålla mig vaken lite längre. Annars går jag och lägger mig så tidigt och då kan jag inte sova på morgonen. Sover nämligen hellre bort morgonen än går och lägger mig på kvällen trots att jag avskyr kvällar och blir mer deppig under natten.

RSS 2.0