Hmmmmm

Känner mig så sämst...

Mwihihi

"-Du mamma, sa hon. Visst är det konstigt? Gud, han finns, men han syns inte. Fast jultomten, han syns, fast han finns inte."

-En Plats I Solen av Liza Marklund

En gris

Jag är trött som en liten gris och önskar att det kunde sluta blåsa ute så att solvärmen skulle kunna kännas. Är i alla fall glad över att det inte började regna idag. Hoppas att det betyder att solen kommer att skina (och att vinden försvinner) imorgon, för jag och Ellen har planer på att hon, jag och Julia ska sitta i en park och mysa.

Idrott imorse, men jag var inte med så jag och Sigrid promenarade runt lite på Kungsholmen. Sedan var det lunch och då hände inte något särskilt. På engelskan hade jag en misslyckad nyhetspresentation, hade ju så klart glömt mina papper hemma. Sedan tittade vi på A Midsummer Night's Dream i Aulan, engelska sektionen hade nämligen Shakespear day idag. Förutom att jag inte hörde något spelade de som var med väldigt bra.
   Efter pjäsen jobbade jag och Freddie med en bildanalys till samhällen och till sist (nästan) var det musikteori. Eftersom Tartuffe ska spelas upp imorgon stannade vi kvar i skolan efter musikteorin och övade. Känns inte så bra att det var första och sista repet, menmen vi får skylla oss själva. Vi hade kunnat planera bättre, men ibland förtränger man att tiden går liksom.
   Nu är jag i alla fall hemma och jag tror att vi väntar på att pappa ska komma hemmed sushin som mamma beställde för ett litet tag sedan. Ska bli gott med sushi, men tjockis som jag är så är jag sjukt sugen på pizza. Och så är jag sjukt sugen på en munk med vanlijkräm inuti och en väldans massa socker ovanpå. Fråga inte varför, men jag blev sugen på det under musikteorin.
    Ikväll tror jag att jag ska prata med Tess i telefon och så hade jag tänkt titta på någon romantisk komedi som går på trean klockan nio. Jag behöver en rolig liten film för att bli glad.

Pysspyss.

Slut på det roliga

Idag var det skola igen, synd eftersom man gick miste om det fina vädret.

Sanningen är förjävlig

Livet är inte som på film.

Nu är det dags

Kort vecka, väldigt kort vecka... Orientering i en och en halv timme i måndags och rep på eftermiddagen. Sjuk i tisdags och konsert. Igår var det skola, men nästan inga lektioner. Sprang Kungsholmen runt på håltimmen. På eftermiddagen/kvällen följde AG med mig hem och vi hade kul med nagellack, upptäcksfärd i nya köket och Mamma Mia.
   Idag ska jag baka (eller något sådant), laga mat, säkert städa och sedan får jag se. Julia kommer på middag ikväll och dessutom kommer pappas kusin och vår syssling hit. Det blir fullt hus inatt eftersom både Patrik och Sebben och Julia ska sova här.

I vilket fall som helst är skolveckan slut nu och det blir inte mer skola förrän på måndag. Fast vi måste öva vår akt i Tartuffe imorgon, men inte i skolan...

Tjing.


Sommar och sol och cykel

Promenerade iväg och hämtade min cykel eftersom jag lämnade den på Ropsten igår. Cyklade runt en stund på Ön och hade det fint. Väldigt somrigt det var överallt. Och det luktade sjukt gott, typ blommor, grillning, gräs och allmänt mycket sommar. Hallelujah på att sommaren är här och att jag faktiskt, tro det eller ej, har lyckats få lite färg idag. Snart är det sommarlov och min födelsedag och Hultsfred och SBG. Ser fram emot det som fan!

LINNEA, vi måste fixa tågbiljetter! Ringer dig kanske i veckan om jag får tid.


Alltid fel

Jag försöker bli en pepparkaka.
Om jag lyckas? Hmm...

Vinnaren i Eurovision igår sög. Varför var det en dålig låt som vann när det för en gångs skull var något annat är öststatsländerna som vann? Han var en ful, töntig norrman som inte kunde sjunga och som posade fult med handen hela tiden (förlåt till dem som gillade bidraget).
  
Imorgon blir det orientering... Blä!


Avkortad

Mitt liv blev underbart för ett tag sedan för vi är lediga imorgon. Denna vecka som har varit så fruktansvärt lång, eftersom helgen var obefintlig på grund av alla rep, kortades av med en hel dag, hallelujah!

Annars har det här varit en vanlig, dryg torsdag. Sista pianolektionen, skönt. Träning och när mamma har solat klart ska jag också utsätta mig för det hudcancerframkallande solariet. Haha, jag är blek som ett litet lakan. I och för sig är det inte så ovanligt att jag är det så här efter de långa vintermånaderna.
   Soarén igår gick hyfsat. Gjorde inte så mycket mer än sålde fika och satte fel fikapriser, hihi. Vi tjänade i alla fall några tusen så det kanske inte gjorde så mycket.
   Köpte en bikini igår också, en randig en. Och idag köpte jag en silvrig ögonskugga och ett turkosblått nagellack. Jag är så mycket konsumtionssamhällemänniska (långt ord jag kom på). Aja, vill man bli lite glad är det alltid bra att shoppa lite. Hittade en fin klänning också, men den fanns bara i storlek 42, lite stort kanske...

Hejhopp.

Hej jag är lat

Mattenationella idag var drygt.
Soaré imorgon är drygt.
Att jag måste baka till den är ännu drygare.

Jag orkar inte göra någonting.
Jag vill ha helg och lov, speciellt nästa helg eller sommarlov...

Och jag tänker bli festfixare, tror att det skulle passa mig...

Dåligdåligdålig

Dåligt samvete.
Vad fan ska jag göra?

Och ikväll kommer det att bli ännu värre...

Perfekt och oförstörbar

Finns det någon som är helt nöjd med sig själv? Många som jag har trott inte påverkas av andra, som inte bryr sig om vad andra tänker om dem, har bevisat att det jag tror är helt fel. Bara för att jag ser dem som något jag vill vara betyder det inte att de är precis som de vill vara. Det som är perfekt enligt mig är inte det som är perfekt enligt andra och bara för att jag strävar efter något betyder det inte att alla andra gör det. Vad jag vill uppnå i mitt liv är inte alls det alla andra vill uppnå, det är bara jag som tror att det är nödvändigt. Allting som jag kämpar för påverkar egentligen inte andra och det gör egentligen inte mig själv nöjd eftersom jag inte får någon direkt respons på det.
   Alla drömmer om något och ingen har exakt samma dröm. Det som är gemensamt med alla drömmar är inte att de är likadana, utan att det är något man strävar efter och som nästan ses som ouppnåeligt. Hade det gått att uppnå det man drömmer om skulle det inte vara en dröm, då skulle det vara verklighet. Det största problemet är dock inte att så många drömmar krossas, utan att de drömmar man har kan ha blivit uppnådda utan att man märker det eftersom drömmen är det ouppnåeliga. 
   Att vara perfekt är ingenting som går att sträva efter. Det går heller inte att sträva efter total kontroll, brister den kontroll man har lyckats bygga upp blir fallet bara svårare och landningen hårdare än om man släpper taget ibland och låter livet gå sin egen väg. När man släpper kontrollen kanske man faller först, men har man tur finns det någon som kan fånga en innan landningen och sedan sätta ner en med fötterna först. Den personen kanske till och med kan visa att livet inte går ut på att kontrollera, utan att livet går går ut på att leva. Att le, att gråta, att skratta, att dansa, att sitta på en båt mitt i natten med levande ljus och lyssna på musik, att bara släppa taget och njuta av att livet rusar vidare och att ingenting är precis som det ska vara.
   Livet är ingen amerikansk film med en början då problemet presenteras, en mitt då det händer en massa saker och allting är skit och ett slut då alla lever lyckliga i alla sina dagar. Livet är snarare som flera filmer, ibland med lyckliga slut och ibland med olyckliga. Varja slut har sin egen historia och ingen vet hur den slutar förän den är slut.


Uppbokad

Fullspäckad dag igår, fullspäckad dag idag och fullspäckad dag imorgon och på söndag...

Igår var det engelska nationella, Svansjön, piano och rep till halv tio.
Idag hade vi matteförmiddag, geografiplugg (vi gjorde sockervadd), träning och myspyskväll med Hanna och Elli. Vi gjorde underbara toasts och krispigt godis med glass och strössel. Badade i jacuzzin också och hade det allmänt super. Det vägde halt klart upp det faktum att vi mest bara har rep till Sea Symphony.
Imorgon är det rep hela dagen och sedan ska jag till Julia på middag. Bra att ha något trevligt att se fram emot efter en hel dags repande.
På söndag slutligen blir det rep och konsert. Sedan plugg för glatta livet. Måste bli klar med geografigrej och plugga inför mattenationella på tisdag.

So long.


Update

Igår var det måndag och det var surt att komma tillbaka till skolan. Kör första lektionen och då sjöng vi Vårnatt! Sedan lunch, potatisbullar med keso. Haha, jag önskar att man kunde leva på keso, det är så gott. Efter lunchen var det i alla fall geografi och då jobbade vi på vår gruppredovisning. Sedan samhälle och klassråd.
   När skolan var slut rusade jag och Lisa till Vurma och beställde varsin supergod macka. Jag åt en Tant med haloumi och massa sallad och grejjer. Värsta god, men ångesten över smörgåsens storlek sitter fortfarande i. Kvart i fyra gick vi tillbaka till skolan för rep i två timmar, drygt och efter repet åkte vi till Rådmansgatan för att titta på inspelningen av Snacka om Nyheter (torsdag klockan tio på kanal nio!). Det var ganska drygt och höll på till sent. Kom hem ännu senare och jobbade med spanska och chattade. Gick och la mig senare än senast.
   Idag var det tisdag och jag hade ingen lust att kliva ur sängen. Kom av den anledningen sent till skolan, fast det gjorde nog inte så mycket. Samhälle, matte och engelska innan lunchen. Sedan lunch och kör. Struntade i spanskan eftersom jag inte hann klart. Åkte hem istället och gick ut och sprang. Spelade piano och hjälpte mamma med maten. Skyndade iväg till sista danslektionen. Trist att den är slut nu...

Nu ska jag spana in något som pappa vill visa och sedan blir det hopp in i duschen för att sedan titta på House tror jag. Haha, tisdagar och House är inte helt fel!

Puss.

Vår ja...

Var ute och sprang för ungefär en halvtimme sedan och det luktade så sjukt gott. Det luktade typ gräs och blommor och det var helt underbart. Älskar lukten av vår.

Aja, nu ska jag försöka fixa tågbiljett till Hultsfred! Har hittat en biljett för tvåhundra kronor, sjukt bra pris måste jag säga...

Humörshöjare

Har haft en helt underbar helg med Linnea. Önskar verkligen att den hade varit längre, men jag har i alla fall tre veckor med henne att se fram emot i sommar. Och ett besök från henne och Lovisa, för det har jag bestämt.
 
Picnic, studsmatta och Twilight i fredags.
Frukost i solen, stan, shopping och utekväll i lördags.
Tidig morgon om man jämför med läggningstid, dans, scrapbooking och nostalgi idag.

Jag vill tillbaka, vill inte gå ut och springa och vill absolut inte tillbaka till skolan imorgon. Aja, har en någorlunda helg att se fram emot (om jag bortser från rep och Sea Symphonykonsert).

Är man bäst så är man och ingeting kan ändra på det, eller hur Linnea?

Det finns bara en av mig och det är jag.
Det finns bara en av dig och det är du.
Det finns bara två av oss och det är vi!

RSS 2.0