Kort

Jag har klivit upp, duschat, varit och handlat med pappa.
Klockan tre blir det temys med Elli, Ellen och Julia.
Innan det ska jag baka scones och kolakakor.
Hösten kan vara fin ibland. I alla fall när man kan träffa de finaste vännerna.
Fast Hanna kommer att saknas kommer det är bli mys.

Jävla jag

Orkar inte leva med mig själv, jag är förjävligt överjävlig.
Vill sova.

Uschibuschi

Skitdag.
Möte på SCÄ imorse som slutade i att jag inte ens sa hejdå till min läkare. Hela besöket var en besvikelse, från första stund. Jag blev ledsen, pappa blev ledsen, läkaren blev frustrerad. Åkte hem och satte mig på mitt rum. Mamma kom och hade seriuos talk, suck. Orkade inte prata. Stängde in mig på mitt rum och satt där i några timmar och bara stirrade. Kul.
Mamma övertalade mig att äta, fil och flingor blev det. Kände mig så äcklig och dålig efteråt. Ser inte fram emot middagen och kvällsmålet.
Har tittat lite på TV också. Och skickat in en egenanmälan till Mandometerkliniken. Behöver liksom stöd hemma och det känner jag att jag inte får från SCÄ, alltså Mando. Får se hur lång tid det tar innan jag får plats där, hoppas inte alltför lång. Måste fan ta tag i mig själv, men jag klarar det inte som det är nu.
Nu ska jag hjälpa mamma att vattna blommorna och ikväll är det Idol. Blir fint. Hejja Linnea!

Väntan

Jag vill inte vänta på middag. VILL INTE.
Fan, låt mig bara slippa. Utan att mamma och pappa blir besvikna.
Och nu är jag dum.
Jag hatar att vänta. Hatar att vänta på allt. Väntar fan alltid.

Vilse vid DN-huset

Torsdag snart slut, alltså inte långt kvar till fredag. Ska bli skönt med lov även om det inte alls kommer att bli som jag hade tänkt mig det. Såg verkligen fram emot resan men får väl ta att hacka i mig att det inte var jag som såg konsekvenserna i tid. Fan, vad dum man kan vara.
Idag hade jag bara två lektioner. Först var det religion och vi pratade om bibelcitat. En helt onödig lektion, men ganska bra tidsfördriv. Sedan var det lunch och då fick jag ÄNTLIGEN handledning för min samhällsuppsats. Tror att jag hade lyckats ganska bra, men det är skönt att få bekräftelse på att man har fått med allt som ska vara med.
Väntade på Linnea, som fick handledning efter mig. Sedan skyndade vi oss allt vad vi kunde genom Rålis för att hinna till Läkare Utan Gränser. Klassen skulle på föredrag där. Linnea och jag gick i alla fall fel, vilket var mest mitt fel, så vi kom försent. Var i alla fall med på större delen av föredraget och det var spännande. Blev lite irriterade på de andra klasserna som var där för de var så himla nonchalanta och satt och flippade på sina mobiler HELA TIDEN.
Hade egentligen matte efter, men missade så pass mycket att jag tyckte det var bättre att åka hem. Gick alltså till Fridhemsplan och åkte sedan hem. Knallade från Ropsten i det nu varmare höstvädret. Det är så skönt att få frisk luft! Att liksom kunna andas ordentligt.
När jag kom hem satte jag mig en stund på mitt rum och bara gjorde ingenting innan jag satte mig framför TVn och tittade på Sex and the City. Har suttit och tittat ett tag nu, typ fem avsnitt. Jätteskönt att göra något helt kravlöst som inte ens kräver att man bläddrar sida för att komma framåt.
Imorgon ska jag till SCÄ, uschusch. Känner på mig att det inte kommer att bli ett roligt möte. Antingen är det jag som blir ledsen eller så att det pappa. Nej, fy tusan, det ser jag inte fram emot. Aja, blir bra med fredagen innan lovet. Och på lördag ska ju mina älskade tanter komma hit och mysa med mig. Ser jag fram emot eftersom jag inte har träffat dem på så länge.
Nu tror jag att det blir mer Sex and the City innan maten... Eller så ska jag ändra det sista i min samhällsuppsats.

Lyssnar inte

God eftermiddag. Efter en lång dag i skolan (den kändes lång) så är jag hemma. Började 08.20 med psykologdebatt. Var ganska roligt men jag snurrade till det riktigt rejält. Tror inte att det gick så bra på mig för jag sa emot mig själv hela tiden... Aja, det var typ min första debatt någonsin så det kanske inte var så konstigt.
Sedan var det historia med eget arbete. Pratade med Therese och SMSade med Jossan istället. Lunch. Naturkunskap och där hände det mycket, skönt. Alltså, jag fattar egentligen inte vad vi gör i skolan. Känns mest som att vi bara sitter och väntar på att lektionerna ska ta slut. Hallå lärare, gör någonting!
Sista lektionen var filosofi och då var det individuella samtal med läraren och etik diskussion. Hörde inte många ord av den diskussionen. Efter det var det i alla fall slut och jag styrde kosan hemåt. Tog en promenad från Ropsten för att få lite frisk luft. Inte helt fel efter att ha suttit instängd en hel dag.
Och imorse fick jag ett samtal från Ellen. Då blev jag glad, det gjorde min morgon. Är supertaggad på mitt lilla (väldigt litet må jag säga) tea party jag ska ha på lördag jag ska ha för gamla AF-gänget. Ska bli hur mysigt som helst. Hoppas bara att jag kan övertala Hanna att inte åka till landet!
Mamma tycker att jag trilskas. Det gör jag, men skitsamma. Det känns i alla fall rätt. Den här veckan får ingen lägga sig i mina planer för de är redan bestämda. Jag har liksom problem att ändra mig när jag väl har bestämt mig. HAH.

Tröttaste

Jag är så trött, så trött. Skulle helst bara gå och lägga mig nu, men då skulle jag säkert vakna klockan tre i natt och inte kunna somna om. Hopplöst. Försöker komma på något att göra, men det går inte så bra.
Ta bort mig från världen, jag orkar inte med mig själv längre. Och jag orkar inte med er besvikelse.

Two Days

Måndag och tisdag... Har varit i skolan två dagar nu och det har varit skönt. Underbart att slippa granskande blickar och besvikna ögonkast. Bara få vara, prata med klasskompisarna. Jag tycker om min klass, det är bra. Gillar människorna i den. Känner liksom att jag får kontakt och att de söker kontakt med mig. Det är fint.
Har i alla fall haft två riktigt onödiga skoldagar nu. Igår började jag 8.20 med labb. Sedan var det historia, men eget arbete. Lunchrast och håltimme. Alltså lite mer än tre timmars ingenting. Svenska med diskussion i grupp och till slut psykologi med filmtittande. Palla. Var i och för sig en bra film, Girl Interrupted (Stulna År på svenska). Handlade om en tjej som blev inlagd på en psykiatrisk vårdavdelning. Lite läskigt att se hur lika olika vårdavdelningar är varandra. Hmm...
Efter skolan igår så var jag och mamma hos Helene och pratade. Vi diskuterade hur jag ska göra med skolan. Om jag ska hoppa av och satsa på att bli fri. Känner mig kluven i frågan. Ska gå den här veckan och sedan fundera på höstlovet. Kanske läser klart några kurser som blir klara till jul och typ gör klart projektet. Eller så hoppar jag inte av. Eller jag vet inte...
Idag började jag med matte och det var tråkigt som vanligt. Sedan var det samhälle utan fungerande datorer, vilket ledde till att jag satt en hel lektionen och väntade på att få handledning utan att få det. Läraren hann inte, suck. Har i och för sig skrivit klart min uppsats, men jag vill veta om min frågeställning är okej.
Gick på stan efter skolan och fixade lite saker. Var på H&M och frågade om den himla byxdressen. De sa att den borde komma in snart, hoppas. Vill verkligen ha den!
Nu ska jag plugga psykologi och dricka te.

Tänker

Vad konstiga saker och ting kan vara. Till exempel vad jag vill och vad någon annan vill, fascinerande. Att dessa två viljor dock leder till samma sak är ännu intressantare.

Snart måndag

Trodde aldrig att jag skulle säga det, men jag längtar efter att det ska bli måndag. Det kommer att bli min räddning. Står inte ut med att vara hemma, ångesten slår och slår. Snälla, ge mig skola så att jag får vara ifred. Jag blir tokig av att bara gå hemma och inte göra någonting. Ingenting blir ju direkt bättre...
Mamma berättade precis om en indier som hon satt bredvid igår när hon var på 50-årsfest. Han utövade yoga och han berättade att för honom hade det tagit ungefär sex till sju år att nå det stadium när han började meditera och tidigare när han arbetade som datatekniker brukade han stå på huvudet när det blev för mycket i huvudet. Yoga är verkligen fascinerande.
Idag ska jag träffa Jossan. Känner inte riktigt för att gå ut i regnet, men det ska bli trevligt att träffa Jossan eftersom det var så längesedan. Tror att vi kommer att ha mycket att prata om. Det blir ju så när man är med varandra hela tiden och sedan inte ses på hur länge som helst. Det är nästan fascinerande att vi inte tröttnade på varandra de där veckorna i somras.
Åhh, jag önskar att jag kunde stänga av alla mina tankar. Blir verkligen tokig på allt jag tänker. Det är inte roligt att tänka och tänka och de enda man tänker är destruktivt. Jättekul, verkligen. Blir så himla trött på mig själv, men aja. Det är mitt eget fel, men det känns liksom rätt i alla fall.
Badade ju jacuzzi igår, var mysigt. Har inte badat på länge, länge trots att vi har en jacuzzi. I och för sig är den inte på under sommaren, men jag badade bara en gång förra vintern så det var liksom ett tag sedan. Fick sådan ångest förra året när jag badade att det inte var mysigt ens. Fast igår var det skönt, och varmt. Hallelujah. Var varm när jag gick och la mig för en gångs skull.
Skulle behöva skriva på mitt projektarbete, men jag har ingen lust. Eller jag har lust, men jag vill ha mycket tid att skriva på och det känns som att jag har för lite tid nu. Ska skriva massor på lovet eftersom jag inte kommer ha någonting att göra då. Och ja, Egyptenresan är inställd för min del och det är bara mitt fel, det också.

Täbyyy Centrum

Jahaja, så var den lördagen snart över...
Blev väckt sent imorse, vid tio. Haha, jag tycker i alla fall att det är sent. Segfrukost och sedan lite fix innan jag och mamma åkte till Täby Centrum. Vi letade efter kappa åt mamma. Hittade ingen kappa, men däremot en jacka. Hon får helt enkelt fortsätta leta efter en kappa.
Var på Åhléns också, där vi köpte ett par skinnhandskar till mig. Och på Gina där det blev en svart långärmad tröja med knappar fram och tightsen jag letade efter förut. Hittade dem äntligen. Trodde att de var slut överallt eftersom de inte fanns på internet heller, men på Täby Centrum fanns de.
Vi åt lunch på TastyThai/TacoBar. Inte något fantastiskt direkt. De glömde kycklingen till min nudelwok först också. Ångest, ångest att äta ute! Var superlängesedan jag åt ute utan att det var planerat i förväg. Känns som att jag åt alldeles för mycket. Tycker jag inte alls om.
Efter lunchen köpte mamma smink för en massa pengar innan vi åkte hem. Sedan har det inte hänt så mycket mer idag. Hjälpte mamma fixa sig till en fest hon ska på nu ikväll. Hon köpte lösögonfransar idag så jag hjälpte henne på med dem och så... Mamma blev superfin.
Snart ska vi äta middag och sedan ska jag bada jacuzzi innan jag kryper ner i soffan och tittar på Juno som går på TV ikväll.
Och jag blir tokig på att vår dator tar bort styckeindelningen och mellanrummen mellan raderna...

Globalt

Har just avslutat en tråkig samhällsuppsats och det känns väldigt bra. Ska läsa igenom den lite senare för att se hur jag tycker att den verkar då, men för ögonblicket är jag klar med den. Haha, har skrivit om hur epidemier påverkas av globaliseringen och har analyserat detta utifrån en massa globaliseringsteorier. Kom fram till att valet av ämne var dumt då alla teorier utgick från ekonomi medan jag snackade om hälsa. Fast jag tror att det blev bra i alla fall...
Snön som föll imorse har nu under dagen börjat smälta och det känns ungefär som att det är vår, strålande solsken och snösmältning. Måste erkänna att det var lite fint att vakna med snö utanför fönstret. Eftersom mina julkänslor och min jullängtan är överdrivet hög just nu späddes ju dessa på av den fina snön. Samtidigt kändes det helt fel med snö i OKTOBER. Vi bor ju faktiskt inte inte i Norrland.
I övrigt har jag inte gjort så mycket idag. Skulle ha varit på SCÄ på morgonen, men min läkare var hemma för vård av sjukt barn. Alltså blev det inget läkarbesök utan en trött morgon eftersom jag klivit upp tidigt för att hinna dit. Satt och halvsov i min fåtölj, mådde skit. Pratade med pappa, fan vad han blev besviken på mig.
Sedan så har jag pluggat, läst lite. Ska plugga lite till nu. Måste komma en bit till på projektet, det är så mycket kvar att göra. Fast det är ju ganska kul så det är väl inte så farligt. Jag menar, jag är ju i alla fall intresserad av ämnet. Det enda tråkiga är att jag måste sitta och skriva källhänvisningar stup i kvarten för att veta vart jag har fått informationen ifrån.
Ikväll är det Idol och det ser jag fram emot, tror att de ska ha The Beatlestema, kan bli riktigt spännande. Mina favoriter för ögonblicket är Daniel och Linnea. Daniel för att han har så mjuk och fin röst och för att han är charmig. Linnea är att hon är så sjukt cool. Mycket coolare än vad Idol är!
Nu har ni fått veta lite om min tråkiga fredag. Funderar på hur det blir med skolan nästa vecka. Vill gå, men kommer inte att få om jag gör som jag gör. Fast vad spelar det för roll, jag kan ju göra som jag vill. Eller?!

Hmmm...

Kan man bli fri från anorexin utan vårdsnurran, blir fri på egen hand?
Får man det?

Städerska

Dagen idag började relativt tidigt eftersom vår städerska skulle komma. Klev upp, åt frukost, kollade i SvDs Kulturdel, letade ord i Nian... Jaa, jag hade en helt vanlig morgon helt enkelt. Vid nio åkte jag och pappa till farmor för att vara ur vägen för städerskan. Hos farmor hjälpte vi henne med hennes nya kaffemaskin och pappa bytte däck på farmors bil.
Medan pappa bytte däck pratade jag med farfar, som inte alls brukar prata. Blev väldigt konstig stämning när farmor kom in och frågade varför farfar pratade med mig men inte med henne. Shit alltså, jag vet ju att farfar är sjuk och att han är elak mot farmot, men det blev verkligen konstigt när han helt plötsligt kunde konversera med mig.
Farmor fixade lunch åt mig och pappa också (och åt sig och farfar). Jag fick broccoli med stekt skinka. Mumsigt och ganska okej. Haha, när jag var liten brukade jag få broccoli med extrasaltat smör och leverpastej hos farmor. Lite konstig kombination kanske. Fast jag tyckte det var gott så inget fel med det!
Efter att vi varit hos farmor åkte jag och pappa till Kvik och kollade på min och Gustafs blivande badrumsmöbel, det kommer att bli superfint i vårt nya badrum! Pappa beställde möbeln och sedan åkte vi hem. Jag tittade på TV och sedan bäddade jag i nya sängkläder i sängen.
Just nu funderar jag på vad jag ska hitta på, vet inte riktigt vad jag känner för. Skulle gärna gå ut på en promenad, men det får jag inte. Måste säga att vädret verkligen är fint idag. Vad hände med snöstormen liksom?! Haha, det blev ju strålande solsken istället. Fast jag såg inte fram emot snö i oktober så det känns okej att det inte blev någon snöstorm...
Juste, är det någon som känner igen att man känner sig väldigt mycket i vägen om man råkar vara hemma när städerskan är där? Jag lyckas alltid behöva gå in i samma rum som hon håller på och städar i. Känns så himla pinsamt för hon vill ju inte vara kvar i det rummet då och då känns det som att jag hindrar hennes arbete. Vilket i-landsproblem alltså...

Answer

Svar till Anonym:
Jag vet inte vad ätstörningen ger mig och vad den har gett mig. Vad jag vet är att jag inte orkar, kan, vågar, vill, vet hur jag ska ta mig ur den. För ögonblicket står jag totalt stilla och bara låter den styra. Orken finns inte och därmed inte motivationen. Jag lever efter det som känns enklast just nu och det som känns enklast är att skita i allting och låta ätstörningen styra.
Ingenting är bra och ingenting är lockande i den. Trots det är den är ändå någon sorts tillfredsställelse och jag kan inte hitta den tillfredsställelsen någon annanstans. Jag önskar verkligen att jag kunde och jag vet att jag borde, men det går inte att tvinga sig själv att bli tillfredsställd. Alltså, jag vet mycket väl vad jag missar men det räcker inte.
Tänk vad bra det vore om jag vågade bryta mig fri från det här livet, bryta mig fri från vårdsnurran. Just nu är jag dock fast och jag vet ärligt talat inte hur jag ska bli fri. Jag ska ge vården en sista chans, om inte det hjälper vet jag faktiskt inte vad jag tar mig till. Vill jättegärna hitta motivationen, men jag kan inte göra det själv. Ätstörningen tillåter inte det.

Uppgiven

Det känns faktiskt som att jag inte bryr mig längre. Det får gå hur fan det vill för jag har ingen motivation kvar.

Höstigt

Jaha, så var det höst på riktigt. Vädret är skit och jag vill gå ut och promenera. Känns dock inte så kul att vara ute i regnet. Aja... Det här är ändå en skitdag hittills. Fast det kanske beror på vädret? Önskar i alla fall att den villa skynda sig på att ta slut så att jag slipper den.
Igår blev det inte så mycket av dagen. Läste, pluggade religion, skrev på projektet, tittade på TV, var hos Helene. Ganska skön dag i alla fall. Mycket bättre än idag. Shoppade också... Hade tänkt köpa ett par leggings på GinaTricot, men de var slut. Istället blev den en kort svart t-shirt från Monki och en långärmad svart stiickad tröja med knappar bak från Monki. Finns så himla mycket fina kläder just nu!
Gick och funderade på vinterjacka igår också. Har kollat i en massa tidningar nu och överallt står det att man ska ha fårskinnspäls. Rätt som det var kom jag på att jag faktiskt har en sådan. Glädje. Alltså, jag är en stolt ägare av en trendig, grå fårskinnpäls. Mycket mysigt måste jag säga. Så slipper jag dessutom köpa en ny jacka till vintern.
Nu ska jag försöka ta mig i kragen och plugga lite samhällskunskap. Vet egentligen inte riktigt hur arbetet ska se ut, men det blir säkert bra. Samhälle C är skitsvårt och inte alls roligt. Eller, det skulle kunna vara roligt om det inte var så himla krångligt.
Åt helvete med mig.

Äckel

ÄCKELÄCKELÄCKEL.
Känslan är inte rolig.

Ericafika

Fanfanfanfanfan, jag vill ju gå till skolan imorgon.
Hade en väldigt fin dag igår. Pluggade på förmiddagen och det kändes bra att lämna in den där himla filosofiuppsatsen. Efter det fixade jag ju lunch till mig och bror min innan jag styrde kosan mot staden för att träffa Erica. Vi ville vara lite alternativa så istället för att gå till Kofi gick vi till Fresco. Där satt vi i ungefär två timmar och snackade skit. Helmysigt. Kan upplysa om att Fresco har väldigt fint porslin!
Såg en tjej med en byxdress jag trodde att jag sett i senaste Elle och som var från H&M så jag och Erica sprang runt på en massa olika H&M efter vår fika. Hittade dock inte byxdressen, utan det blev en sammetsklänning istället. Supermysigt höst/vinterplagg.
Åkte hem vid fem och gjorde inget särskilt. Jag och pappa åkte och hyrde film, The Ghost Writer (som vi titta på senare), The Green Zone och Prince of Persia. Åt middag och sedan blev det film med mamma och pappa som sagt.
Idag tänker jag ta en tur till biblioteket för att låna lite fler böcker till projektet och så tänkte jag skriva lite på projektet. Måste verkligen uppdatera min loggbok för projektet också. Sedan har jag inte så mycket mer planer...
Funderar på att ha frågestund också här i bloggen... Alla har ju typ det. Vad sägs? Har någon några frågar kan ni ju ställa dem.

HUR?

Allt är fel. Allt.
Fan, jag fattar inte varför det måste bli så fel hela tiden. När jag äntligen får känna mig lite bra får jag höra att det som gör att jag känner mig bra är F E L. Hur jävla kul är det? Hur kul är det att höra att ens handlingar och drömmar inte hänger ihop, att drömmarna aldrig kan bli verklighet om man gör som man gör? Och hur tusan vet man vilka drömmar som är viktiga och vilka som bara finns där för att de SKA finnas där? HUR, VAR, VARFÖR, VEM, VAD, NÄR
Frågor och åter frågor men jag har inga svar.

Ny frisyr

En sådan där dag som har varit relativt tråkig. Efter ett ganska hemskt och dåligt-samvete-framkallande läkarmöte på SCÄ imorse åkte jag och pappa till skolan och jag hämtade lite skolböcker. Sedan åkte vi hem och pappa åkte till jobbet. Själv kröp jag ihop i soffan i vardagsrummet och drack en kopp te och läste En Geishas Memoarer.
Vid halv två styrde jag kosan in till stan för att klippa mig, är nu alltså nyklippt och känner att mitt här ser roligare ut än vad det gjort på länge. Hade ju tänkt spara ut, men jag stod inte ut med att det såg så fult ut... Efter frisören gick jag i alla fall till Urban Outfitters och deppade över alla fina saker som jag inte har råd att köpa. Eller, jag kanske har råd men jag har ingen lust att lägga ut så mycket pengar efter mitt relativt dyra frisörbesök.
Åkte hem och har typ tittat på TV hela eftermiddagen. Mamma och pappa är irriterade och det är jobbigt. Hatar när det är så tryckt stämning här hemma. Vill att det ska vara glatt och att alla ska prata med varandra. Eller, jag vill inte att alla ska prata hela tiden, men jag vill att det ska kännas som att någon ska få ett utbrott om man säger något.
Fan för mig, jag är totalt värdelös.

?

Jag vet inte vad jag ska säga.

Morgon

Snart är det dags att åka till skolan. Har sovit dåligt i natt... Vaknade lite innan fem och sedan dess har jag inte sovit särskilt mycket. Känner mig dock inte så trött, men det kommer väl.
Igår var vi på en jättekonstig teater på kvällen med psykologin. Dessutom struntade vår lärare i att dyka upp så det kändes ju lyckat. Aja, vi såg i alla fall teatern sedan styrde jag kosan hemåt och väl hemma startade jag Bröllopsduellen och satt och tittade på den innan jag gick och la mig.
Idag blir det att vara i skolan (dålig dag, religion, samhälle och matte, tråkigt) och sedan ska jag träffa Hanna innan yogan. Det blir i alla fall mys och yoga är ju aldrig fel. Taggar för fredag och lite lugn och ro. Har i och för sig så mycket som två lektioner imorgon, menmen.

Korkad

Jävlahelvetes tankar...
Varför är jag så ärlig? DUMT, jag får ju bara dåligt samvete. Dessutom vet jag ju att jag är både ärlig och oärlig på samma gång och det är så himla korkat. Orkar faktiskt inte med mig själv just nu. Vill bara sova hela tiden. Det är det enda som lockar. Glömma allting och drömma konstiga drömmar.
Snart middag. Inte särskilt taggad om man säger så, men jag har inget val. Vågar inte bråka med mamma och pappa. De blir så himla arga och det orkar jag inte med. Ännu en sak jag inte orkar med...

Förstår icke

Så var det tisdag. Matte och jag förstod nada, som vanligt. Ligger långt efter och känner att jag inte borde ha valt matte C. Efter matten skulle det ha varit samhälle, men läraren var hemma med sjukt barn så jag gick till skolbiblioteket för att se om de hade några bra böcker till mitt projekt. Men icke, det fanns inga bra böcker alls om yoga!
Åkte hemåt och njöt av finvädret när jag gick från bussen och hem. I solen var det så pass varmt att jag inte frös ett dyft. Snarare tvärtom, tyckte att det kändes lite väl påklätt med Uggs och tjockaste stickade tröjan. Det tyckte jag dock inte när jag så småningom hamnade i skuggan. Då var det inte riktigt lika varmt längre...
Här hemma har jag pluggat naturkunskap. Har prov imorgon, men jag är inte särskilt nervös. Känner liksom inte så svårt. Beror liksom på vad det blir för diskussionsfrågor. Visst, det är mycket ord men jag brukar vara ganska bra på att lära mig ord. Mitt minne är ju kanon liksom.
Annars så går det väl fint för mig. Jag står på benen, går till skolan, pratar med kompisarna och pluggar. Nu ska jag nog titta på TV. Hoppas att det går något roligt. Skulle helst vilja ta en promenad, men jag tror inte att jag får. Gaah, behöver LUFT. Har världens huvudvärk.

Ehh...?

ONÖDIGT.
Hemma från skolan idag för att mamma och pappa är nojiga, suck. När jag för en gångs skull ville gå till skolan så fick jag inte. Blä på det, blä på att jag har tråkigt och blä på att jag precis har ätit lunch...

Happ

Torsdag klar, nu bara fredag kvar sedan HELG.
Började med tråkreligion. Min religionslärare är typ världens sämsta och han har pratat om samma sak i... Väldigt många lektioner nu. Är så trött på att höra honom prata om Koranen så jag blir alldeles slut när jag tänker på religion.  Efter religionen var det i alla samhälle och det var och trist. Vi diskuterade globaliseringsteorier, kanske spännande egentligen, men trist när man knappt fattar vad det är man har läst.
Sist på dagen var det matte, och som ni säkert vet ÄLSKAR jag ju matte... inte. Räknade på och tyckte att det var den längsta mattelektionen i världshistorien. Alltså, jag skiter i hur man multiplicerar och dividerar polynom. När tusan ska jag ha användning för det?!
När skolan var slut gav jag mig ut i regnet. Eller, det regnade inte så mycket men tillräckligt för att det skulle vara omysigt att gå ut i. Skyndade mig till fyran och åkte till SCÄ för samtal med min psykolog. Var ett väldigt deppigt samtal och om jag kände mig hopplös innan så känner jag mig ännu hopplösare nu. Fan, det är inte roligt längre. Inte alls. Vad i hela friden är fel på mig egentligen? Varför kan jag inte bara skita i allt det här nu?
Dagens sista hållplats innan jag styrde kosan hemåt var Yogayama för ett ashtangapass. Kom tidigt så jag satt där i värmen och läste en bok om yoga. Ska låna den på biblioteket till mitt projekt sedan. Den var verkligen superbra. Sedan var det ju yoga och det var underbart som vanligt. Ett pass innehåller verkligen allt jag behöver, rörelse, andning och avslappning.
Nu är jag hemma och ska alldeles strax ta en skön dusch. Sedan ska sängen bäddas med nya sängkläder och sedan tänker jag mysa med min bok, Diamanter Är För Evigt av Lauren Weisberger. Det är samma författare som skrev Djävulen Bär Prada, som är en av mina favoritchic-lit. Den här boken är inte riktigt lika bra, men det är absolut inget fel på den.

Snurrigt

Jag tror att jag håller på att bli galen.
Idag har dagen verkligen känts meningslös. Klev upp imorse (såklart) valde kläder, för kalla fast ingenting är tillräckligt varmt i och för sig, åt frukost, letade efter mina Uggs (BORTA), sprang till tåget. Missade tåget. Fick vänta på tåget efter, frös inte ihjäl. Kom till skolan, lite sen och rusade in på mattelektionen. Försökte räkna matte och försökte fatta vad matten går ut på.
Efter matten styrde jag kosan en trappa upp i skolan till samhällslektionen, som vi tog beslut om att skita i när vår lärare inte kommit efter tjugofem minuter. När hela klassen hade pallrat sig nerför alla trappor säger någon att vår lärare var på väg upp i hissen till lektionen. Det sket alla fullständigt i. Jag åkte hem.
Här hemma har jag inte gjort någonting. Läst, titta på En Plats På Landet, kollat bloggar, försökt engagera mig i mitt projekt. Hade tänkt gå på yoga, men energin ville inte infinna sig. Satt kvar hemma framför datorn. Pappa kom hem från fjällen. Han hade köpt en mjuk, varm (jag blir nästan varm om händerna av den, nästan), rosa tröja i Åre åt mig.
Mammas garderobsgrej rasade. Vi förstod först inte vad som hände. Sedan förstod vi inte hur det kunde hända. Jag och pappa åkte och köpte mat, sushi för mor och far. Inte för mig, dumplings tog jag. Mat ja. Men jag vägrar att äta... NIO bitar sushi.
Nu har jag ägnat ännu mer tid framför datorn. Vill röra på mig, vill sova, vill försvinna, vill... ATT ALLTING BARA SKA BLI HELT FANTASTISKT JÄVLA BRA. Men det blir det inte och det är mitt fel. MITT fel. Fast jag orkar inte bry mig. Energin tryter. Fast jag äter ganska mycket. Tycker jag. I jämförelse med andra.
Samtal med psykolog och mamma igår. Var bra, var hemskt. Jag var ärlig och jag är genomskådad. Alla fattar allting, men kan inget göra. HAHA, något skrattar inombords. Och jag blundar, önskar att allt var annorlunda, att det var fredag, att det var höstlov, att jag bara kunde, vågade, orkade bli bra, bli nöjd.

Memories

Påsken och sommaren -07, Sundbornsgården. Shit vad jag önskar att jag kunde få uppleva dessa fyra veckor igen. Fantastiska, underbara minnen av vänner, sång, sorg och absolut glädje. All kärlek till alla DK-07 som gjorde dessa veckor till de hittills bästa veckorna i mitt liv. Så många minnen som väller fram när jag tittar på bilderna från årets efterträff. Inte många som jag känner igen, ingen från mitt år vad jag sett, men gården ser ju ut som den alltid gjort och samma sånger sjungs från de svarta pärmarna i kapellet.
Efter en lång och seg vecka, som ändå inte var så farligt lång så är det nu helg. Har varit väldigt dum i veckan, men det tänker jag inte erkänna för mamma. Får ångest bara av tanken på all mat jag kommer att behöva äta den här helgen...
Har fortfarande träningsvärk i ryggen sedan torsdagens yoga. Egentligen skulle jag och mamma ha gått på kundalini idag, men det passet hade tydligen inte börjat än. Trist för jag var taggad. Istället åkte jag och mamma hem och snart ska jag ta en promenad i solen och njuta av det fina höstvädret. Känns fint med sol så här på hösten. Vackert med alla gula, röda och orange löv som riktigt sprakar i solskenet.
Imorgon ska jag och lyssna på mammas kör när de har konsert. Inte direkt supertaggad, men mamma har köpt biljett till mig. Aja, det blir säkert bra. Annars hade jag nog tänkt pallra mig iväg på ett hathapass vid klockan elva. Låter inte helt fel. En sådan där söndag när man har mycket att göra, men ingenting jobbigt.
Och jag måste börja med mitt projekt. Känns inte så bra. Ska börja med att ta reda på mer om yogans historia och ashtanga, de åtta stegen/grenarna... Är på ett sätt väldigt sugen på att börja samtidigt som tanken på all tid det kommer ta tar emot. Fast det blir nog bra när jag väl har tagit tag i det och kommit igång.
Men nu, promenad i solen. Måste tanka D-vitamin inför vintern...!

RSS 2.0