First

Första lunchen på jobbet med Mandometern... Många frågor från barnen och kommentaren "orkar du äta ALLT det där?!". Inte helt kul kanske, i alla fall inte kommentaren. Aja, barnen vänjer sig nog.

 

Bilden i förra inlägget är från Kroatien i somras!


Flyttförberedelser

Full rulle heeela helgen. I fredags var mamma och jag en sväng i Lidingö Centrum och köpte en uppsättning handdukar, lakan, sovkuddar och en pressomat. Plus lite middag och annat smått och gott till kylskåpet.

 

I lördags packade jag ner de böcker jag vill ha med till lägenheten, en massa småprylar och porslin. Jag rensade också bland gamla papper och fick en del slängt! Skönt att göra sig av med en massa skit som man inte har någon användning för. Lördagens största var dock att mamma och jag var en sväng på IKEA och på Mio. Blev en massa bra-att-ha- och måste-ha-prylar från IKEA. Lite sådant från Mio också och där beställde vi även ett soffbord. Nu jävlar börjar det likna något! Beställde matbord igår kväll, har ställt undan en tv-bänk och har antagligen även hittat en matta jag tror skulle passa. Så himla härligt!

 

Igår söndag avslutade jag helgens tvätt av alla nya sängkläder, handdukar och lakan på morgonen innan jag, mamma och hunden åkte till Västerås för att hälsa på kusinen och gratta min ingifta moster på födelsedagen. På kvällen när vi hade kommit hem igen rensade jag lite till bland mina prylar. Nu är det mesta nedpackat! Jag och mamma har även gått igenom köksskåpen hemma och jag plockade ut mitt porslin och fick lite andra saker också. Idag jobbar jag och efter jobbet har jag ridning. Vill bara ha torsdag nu så att jag kan börja flytta. Längtar och fantiserar om hur det ska bli...


Tråkitråk dagelidag

Jag er så jevla uttråkad så det finns inte. Är inte gjord för att sitta instängd hela dagarna och bara stirra. Det kliar i hela mig av ett behov att hitta på saker. Snart är det ju dock helg och då får jag passa på. Börjar ju faktiskt jobba på måndag också så då är det slut på ledan. Nästa vecka blir det "bara" heldag på Mando på tisdagen samt ett besök på morgonen på torsdagen innan det är dags att bli lägenhetsägare, hemifrånflyttad och ensamboende. 
 
Det går bra på Mando, skäms över att det går bra, men det gör det. Har tankar som säger att jag gör fel, men jag orkar inte bry mig. Försöker att sätta på mig skygglappar mot det ätstörda i mitt liv och gå rakt emot det som är målet med att gå i behandling, nämligen att bli frisk. Känns skit att äta på ett sätt, på ett annat är det ju gott. Aja, det blir väl bra så småningom. Just nu vill jag skita i det lite, bevisa att jag är sjuk typ. Fast varför? Det är enklare att bara ha på mig skygglapparna och hoppas på att jag inte blir ett fläskberg (I will be!).
 
I helgen blir det prylshopping med mamma. Nu ÄNTLIGEN är det såpass nära flytten att mamma tycker att vi måste börja handla till lägenheten. Ska till IKEA och köpa täcken och annat bra-att-ha. Blir nog Hemtex också, och vem vet om vi åker någon annanstans också? Ska packa också i helgen. Eftersom det blir jobb i veckan är det ju skönt att ha det gjort i helgen. Hoppas på att kunna sova i lägenheten redan på torsdag! Aaaaahhhh, jag vill ha torsdag nu! Bara väntar på att torsdagen ska komma så att jag får den efterlängtade lägenheten. 
 
Fuck, jag borde inte gå på Mando. Jag kommer att bli fet! Jag är för fet redan.

För trött

Hej uggla sena moss! Här sitter jag i min säng, trött och allmänt seg. Var uppe lite länge inatt, till halv två närmare bestämt, men trodde inte att jag skulle få något jobb idag. Tji fick jag för det och jobb blev det. De ringde klockan tio över åtta imorse och jag fick kasta mig upp ur sängen för att fixa mig, äta frukost och hasta iväg till bussen. Tyckte ändå att ja var ganska effektiv eftersom jag var på jobbet en timme och tjugo minuter efter att jag blev väckt av telefonsamtalet. Synd att jag inte var lite snabbare för det var precis så att jag inte hann med bussen innan den jag tog...
 
Tja, blev alltså jobb halv tio till kvart över tre idag. Pigga hade vi barn = trött Rebecka. Lekte dansstopp med några av barnen efter lunch och höll på att bli tokig på att de bara skrek mer och mer istället för att prata ju längre vi lekte. Samtidigt ville de höja musiken och ni förstår nog själva att det inte har någon positiv inverkan på ljudnivån att höja musiken. Kände mig helt borta i huvudet efter det, lite sömn och hög ljudnivå är ju inte någon bra kombination enligt mig.
 
Åkte hem efter jobbet och gick ut med hunden. Sedan tog jag det lugnt en liten stund innan jag bytte om till ridkläder och fick skjuts till stallet. Red Laylock även denna vecka (rider honom mest hela tiden). Var en rolig lektion med mycket jobb. Himla häst till att vara stel i ena sidan och bråka så fort han måste böja på den! Haha, är dock kul att få arbeta med hästen. Tyvärr blev min ridning något lidande den här lektionen av att jag fick jobba så mycket med Laylocks "problemområden", men det är väl sådant som leder till att man blir bättre i längden. Tänk den dagen jag kan korrigera honom utan att mina sits blir sämre och så.
 
Stallet på Barbados där jag var och red. 
Lite annorlunda mot ett svenskt stall, haha. 
 
Nyss åt vi middag, morotssoppa med ingefära och koriander samt lite kesella med citron och bröd. Längtar efter att sova. Är så himla trött just nu, men jag behövar fler timmar sömn per natt än vad jag fick den senaste natten. Fast det är i och för sig bara mitt fel att jag inte sov mer än så. Jag kunde ju ha gått och lagt mig tidigare med tanke på att jag visste att jag kunde få jobb idag. 

Can you hear the people sing?

Var och såg Les Miserables tillsammans med mamma och pappa i fredags. Den var bra, helt klart sevärd, men lång. Har lyssnat på en av låtarna från filmen (Do you hear the people sing? heter den) väldigt många gånger sedan dess. Blev min favorit.

Igår var en jobbig dag på sätt och vis. Tog avsked av en del av mitt liv och det var otroligt sorgligt, även om det var mitt val att göra så. Som tur var kom Hanna över på kvällen. Blev middag med mor och far för oss. Sedan gjorde vi ansiktsmask och till slut tittade vi på filmen Empire of the Sun. Känns som att jag säger det otroligt ofta, men mina vänner är bland det finaste jag har!

Imorse var jag trött när klockan ringde. Har varit hos mormor och morfar över dagen så var tvungen att kliva upp i tid för att hinna med ett tåg till Västerås. Hos mormor och morfar blev det till att klippa kaninens klor och så har vi kollat på möbler. Taggataggatagga lägenheten! Hittade en matta som jag ska prova i lägenheten och lite så. Är dock mycket kvar att hitta. Soffbord, tv-bänk, tv, dammsugare osv osv i all oändlighet känns det som. Ska försöka kolla auktionsställen också.

Sitter för närvarande på tåget mot Stockholm. Får se om jag får något jobb imorgon... Resten av veckan blir det ju Mando. Nervös, hoppfull. Bara de låter mig gå där, trots att jag vägrar sjukskrivning för dagvård... Vill ha hjälp nu. Snälla Mando, gör som jag vill. Hoppas dessutom att jag passar med behandlaren jag ska ha.

Vet ni vad jag önskar? Att man kunde göra om saker i sitt liv. Ångrar alltför mycket jag har gjort i mitt liv, trots att jag ändå är såpass ung. Fan, jag är en så hemsk och egoistisk människa och ju äldre jag blir desto värre blir det. Fatta elak jag kommer vara om tio år bara!

Sötaste vovven


Ny hjälp

Tja, var ju som sagt iväg och red i tisdags kväll. Var lite orolig att jag skulle ha en sjujäkla träningsvärk efter måndagens ridning, men det klarade jag mig ifrån (den som igår, onsdag, istället. Dessutom skottade jag i tisdags, vilket ledde till träningsvärk i axlar och rygg också). På förmiddagen i tisdag var jag även på nybesök på Mandometerkliniken i Huddinge. Ska börja där på tisdag! Hm, varför? Det går inte så jävla toppen med maten och jag är så less på det. Tror dessutom inte att SCÄ kan hjälpa mig mer, de vill bara prata om andra problem och jag har inga SÅDANA andra problem som gör att jag har problem med maten. Nej, jag har problem med maten för att jag har problem med maten och därför tänker jag att Mando kanske kan hjälpa mig med det eftersom det är deras fokus. Dessutom är derasmatscheman mer precisa och personliga och Mandometern tar man ju med sig hem, vilket förhoppningsvis kommer att hjälpa mig att arbeta med behandlingen även hemma. I och för sig tänker jag vara så lite på Mando som möjligt, men lite kanske jag måste vara där...
 
Det där med Mando förresten... Känns lite som om jag bara flyttar runt problemet och hoppas på att någon annan ska lösa det, vilket jag väl också gör. Men fan, det är väl bättre att försöka få någon ny hjälp än att skita i det och hoppas på det bästa? Det jobbiga med det är väl att ibland tror jag att jag skulle kunna bli frisk på egen hand, fast vem vet? Jag kanske inte alls kan det. Eller så kan jag det. Skitsamma, nu får vi se hur det går på Mando, jag ska verkligen försöka satsa och följa allt det säger åt mig. Jag vill inte bli tjock, men jag vill hellre orka leva att riktigt liv (JA DET ÄR JU DET JAG VILL, måste komma ihåg det!).
 
Igår träffade jag fina Johanna och satt med henne på Muggen på Götgatan och pratade skit och hade det allmänt bra. Jag har ju himla bra vänner. Så himla värdefullt!
 
Måste bli bättre på dethär med bilder i bloggen, så varsågoda, me myself and I.
 
Idag var första jobbdagen efter julledigheten. Lite småjobbigt att jobba igen, samtidigt som det kändes skönt. Känns fel att bara gå hemma och skrota som en annan latmask. Är antagligen ledig imorgon dock och på måndag (men det återstår väl att se). På tisdag blir det Mando och så även onsdag, torsdag och fredag. Veckan efter det börjar jag ju tjänsten jag ska ha resten av terminen så då blir det jobb alla dagar utom tisdagar. Blir väl några tisdagar också, men hur många vet jag ju inte just nu. Soft att ha jobb i alla fall, det suger att vara arbetslös. I alla fall tycker jag att det känns bättre att jobba, trots att jobbet är svintråkigt, än vad det känns att inte ha något jobb alls.
 
Oh, and I'm so fucking tired. Det är inte okej någonstans. Skulle bara vilja sluta ögonen och somna just nu (det värsta är att om jag blundade skulle jag somna på ett litet kick). Varför denna förskräckliga trötthet? Jag förstår inte!

Kalla Svedala

Hej och hallå, tänk att jag lever trots att min blogg har varit så död...

 

Vad har då hänt sedan jag skrev senast? Tja, mycket och lite skulle jag vilja säga. Hade jordens bråk med en tjej jag arbetade med på förskolan där jag hade det lite längre vikariatet, vilket slutade med att jag avbröt vikariatet två veckor tidigare än planerat. Kände mig totalt värdelös som förskolevikarie efter, på grund av mycken kritik från tjejen jag bråkade med, men jag har fortsatt jobba som vikarie på andra förskolor samt fått en fast tjänst på en förskola. Den fasta tjänsten är en 75%-tjänst och jag börjar jobba där den 28 januari. 

 

Förutom jobb har jag varit iväg och ridit med Hanna, eftersom det var hennes födelsedagspresent 2012. Var en helt underbar dag och vi var ute och red Tyresö nationalpark som var insvept i så gott som orörd snö. Tyvärr blev både jag och Hanna väldigt nedkylda och på hemvägen satt vi och skakade i bussen och på tunnelbanan, brr. Dagen efter det var jag och mamma en sväng i Västerås och då red jag med kusinen min. 

 

Jag och min fina Hanna

 

Julafton firades i hemmets lugna vrå tillsammans med mamma, pappa, lillebror och farmor på dagen och med Sven-Åke, Christina och Sven-Åkes bror på kvällen. En ganska skön julafton med andra ord. 

 

Den 27 december åkte jag och resten av familjen till Barbados i två veckor och njöt av sol, bad och värme. Blev mycket strandhäng, men även en del annat. Vi var i Bridgetown, Barbados huvudstad en dag. Där köpte jag nyårsklänningen 2012 och jag har aldrig varit så nöjd med en nyårsklänning som jag var/är med den. En annan dag var vi i Holetown, en annan stad på Barbados. Även där fanns en massa skojig shopping, men jag införskaffade endast en bikini eftersom jag vill ha grejer till lägenheten när jag flyttar och inte en massa kläder eftersom jag redan har kläder.  Kan i alla fall säga (om ni vill veta) att om jag kunde shoppa i Bridgetown och i Holetown skulle jag ha den perfekta garderoben, snygga vardags- och kvällskläder i Holetown och partykläder i Bridgetown. 

 

Jaa, förutom shopping så åkte vi en rundtur på Barbados med en taxichaufför som guide och vi snorklade med och klappade havssköldpaddor. Åkte ubåt en kväll och jag var iväg och red en förmiddag. Har även spelat lite tennis och dansat, vilket var skojsigt.

 

Nyårsafton var toppen, avslappnade liksom. Middag på hotellet och prat med familjen + ett annat svenskt par som bodde på vårt hotell. Dansade halva natten (nästan iaf) och pratade med trevliga britter.

 

På Barbados nordkust

 

I fredags landade vi åter i kalla Sverige och här är verkligen kallt! Isch, inte alls +29°C och sol och inte kan man gå runt i bara bikini/shorts och linne/sommarklänning. Haha, nejmen så är det här i gamla Svedala (som far min brukar säga). Mysigt att träffa hunden igen och att kila runt på Fotografiska med Hanna i lördags. Fast det var mer sittande i kaféet med varsin temugg än runtkilande på muséet i lördags, hihi.

 

Idag har jag varit hemma så gott som hela dagen. Har varit ute med hunden på en lite längre promenad (ungefär fem kilometer) och på en lite kortare. Var iväg och red nu på kvällen, min första lektion för terminen. Ska även rida imorgon eftersom jag missade terminens allra första lektion förra måndagen (då softade ju jag på Barbados, stackars mig!).

 

Nu blir det massagetiggande och sedan antingen bokläsning eller att se klart filmen The Other Boleyn Girl.


RSS 2.0