Sitter ensam

Sitter hemma hos Leo i hans säng. Leo däremot är inte hemma, utan han är iväg och jobbar. Längtar efter att han ska komma hem!

Gårdagen var en lång, men samtidigt kort dag. Sov hos Leo från onsdagen till torsdagen så jag vaknade bredvid honom. Vi klev upp och åt frukost innan jag åkte till skolan för att ha engelsklektion. Var tråkigt som vanligt och jag satt mest och skickade SMS...

När engelskan var slut satte jag mig i huvudkorridoren och läste naturkunskap eftersom jag skulle ha prov idag. Vid halv två började jag gå längs Ringvägen för att komma ut en sväng innan mitt samtal på SCÄ. Samtalet gick väl bra, men jag känner mig så förvirrad över vad som är "rätt". Åkte hem efter samtalet, åt en väldigt sen lunch och pluggade lite till. Vid sex traskade jag bort till Sportlife för en timmes box. Var roligt den här gången också.

Resten av kvällen spenderade jag sittandes vid köksbänken tillsammans med mobilen, datorn, en bok och diverse måltider.

Idag var det som sagt prov och det kändes alldeles för enkelt. Varför känns det som om saker och ting går bra i skolan?! Jag blir nervös. Mötte upp Leo efter provet och vi filade lite på hans labbrapport innan vi åkte till Liljeholmen och handlade. Hem till honom efter det, lite mys och sedan matlagning. Hans mamma var dessutom förbi här en sväng och när Leo åkte till jobbet stannade hon kvar en stund och pratade med mig.

När Leos mamma hade gått hade jag tänkt plugga, men istället tittade jag lite på TV innan jag gick ut på en promenad. Handlade även lite middag innan jag gick hem igen. I övrigt har jag läst, sovit, ätit och tittat klart på en film den här kvällen. Nu väntar jag som sagt bara på att min fina pojke ska komma hem så att jag får krama honom och pussa på honom.

Dessutom, JAG ÄR SÅ JÄVLA TJOCK. Avskyr att känna såhär. Hatar känslan av att jag bara sväller och sväller och att jag inte består av något annat än fett. Varför måste jag gå upp i vikt av att äta?!


Avskyr

Jag avskyr känslan av att jag har gått upp i vikt. Trots att jag vet att jag borde och ska gå upp så vill jag verkligen inte. Det skriker nej i hela mig när jag känner på mina kontrollställen och tycker att jag når sämre idag än vad jag gjorde igår. Förutom att ångesten vaknar till liv blir det även svårare för mig att äta ordentligt och det blir svårare att utmana.

Jag avskyr den här sjukdomen och vad den gör med mig. Den förstör mina tankar och mina känslor, vilka i sin tur förstör hur jag upplever livet. Just nu är jag bara så jävla trött på livet och jag önskar verkligen att det inte var min sjukdom som styrde mig. Önskar verkligen att jag kunde äta vad jag ville när jag ville och att jag kunde välja att ta det lugnt utan att känna mig som den sämsta människan på jorden.


Boring

Tisdag igen. Helgen var både bra och dålig. Leo skulle ha ätit middag hos mig i fredags, men vi flyttade det till söndagen. Istället åkte jag hem till honom och vi åt en supersen middag och åt varsin påse lösgodis.

På lördagen klev vi upp lagom sent, åt frukost och myste innan vi satte oss i varsin del av Leos lägenhet och pluggade. Lite innan sex sprang vi över till hans mamma och åt middag för att sedan återgå till pluggandet. Lite filmtittande innan vi gosade ner oss i sängen. Leo ställde dessutom in middagen hos mig, vilket gjorde mig både arg och besviken.

I söndags klev vi upp så tidigt som klockan nio eftersom jag skulle på box med mamma. Var riktigt roligt och träningsvärken har känts i magen både igår och idag. Efter träningen åkte jag in till stan och lunchade med Hanna. Vi satt lääänge och pratade.

Igår var det återigen slut på helgen och klockan ringde tio i sju. Upp ur sängen för frukost och morgonrutiner, iväg till skolan där det var naturkunskap. Hem efter skolan, lagade lunch, somnade, gick en sväng, tittade på TV och pluggade.

Idag var det uppsatsskrivning på engelskan. Kändes ganska bra och det gör mig nervös eftersom det brukar gå bra när jag säger att det har gått skit. Åkte hem efter skolan, åt lite och försökte sedan plugga. Somnade dock hela tiden vilket gjorde att läsningen gick väldigt långsamt.

Nu på kvällen har jag varit iväg och ridit. Som vanligt var jag inte alls sugen innan och som vanligt frös jag hysteriskt mycket på ditvägen. Väl uppe på hästryggen försvann dock de negativa känslorna och när lektionen var slut kändes det bara tråkigt att gå därifrån.

Ska gå in på Superstore och köpa en rulle Center och sedan blir det raka vägen hem för dusch och middag.


Zumba

Väntar på att dagens träningspass ska börja. Kommer att bli zumba i en timme, vilket jag ser fram emot. Brukar vara roligt att shakea loss lite även om det kommer att bli plågsamt att gå in i träningssalen och att ta av mig jackan eftersom jag fryser löjligt mycket. Efter ett tag kommer jag dock att bli varm och efter passet brukar jag absolut inte frysa.

Tassade upp imorse och försökte göra mig i ordning tyst för att inte störa Leo som fortfarande sov. Skola från kvart i nio till strax efter tolv. Gick till Slussen efter, tunnelbana till Ropsten och promenad hem. Väl hemma åt jag lunch.

Resten av dagen har jag inte gjort många knop, pluggat lite, halvsovit och pratat i telefon.

Nu ska jag som sagt träna och efter passet är det snabbt hem för dusch innan jag åker till Leo igen. Ska försöka klura ut någon mat också...


Yihaaa

Ridningen är slut för idag och jag sitter på en buss på väg till Slussen där jag ska byta till tunnelbana.

Var grymt otaggad på att rida idag, som sagt, men när lektionen var slut kände jag att jag gärna hade suttit kvar på hästryggen ytterligare en timme. Hade Macarena och förutom några krumsprång på grund av rörelser och ljud från läktaren och ett visst fuskande i hörnen (som beror mer på mig än på Maccan) så gick lektionen riktigt bra. Kände mig nöjd med min insats och jag känner att jag har börjat utvecklas sedan jag bytte grupp.

Är nu på väg till Leo nu som sagt. Längtar efter honom hur mycket som helst. Känner mig fånig som få eftersom vi sågs senast i söndags, men det är väl det som är grejen när man är kär, att man alltid vill vara med den man är kär i.


Grått

Dagen har flutit på, grå och likgiltig. Började klockan halv tio med engelska. Pest och pina eftersom jag är kass på ämnet i fråga. Hade lektion till tolv och efter lektionen gick jag till Subways på Hornsgatan och köpte en sub som jag tog med mig till SCÄ. Eftersom Rebecka också var på SCÄ åt vi lunch tillsammans innan vi gick en promenad. Efter promenaden satte vi oss i väntrummet på tredje våningen och pratade innan det var dags för mig att ha läkarsamtal.

Samtalet var snabbt avklarat och en stund senare var jag på väg hem. Väl hemma läste jag naturkunskap och åt mellis. Blev riktigt trött efter en stund och var på väg att somna. Avstod dock från det eftersom jag skulle byta om till ridkläder tjugo minuter senare. Har alltså ridning idag och är för tillfället på väg till den. Känner mig inte alls sugen utan känner mest för att åka till Leo. Ska visserligen dit efter ridningen, men ändå...

Är så himla trött och kall. Stressad över att det kommer att bli mycket i skolan och över att jag inte vet hur det har gått med vikten den här veckan. På något konstigt sätt känns det som att jag har gått ner, men vet att jag inte borde ha gjort det. Hm, får se vad vågen visar...


Helg

Sitter hemma i sängen. Har varit hos Leo sedan i fredags så det känns lite konstigt att vara hemma. Gick hemifrån runt åtta på morgonen i fredags för att åka till skolan och när lektionen var slut åkte jag hem till Leo istället för hit. Slutade lite tidigare än Leo så jag handlade lite lunch åt oss på vägen från tunnelbanan. Väl hos Leo diskade jag. Precis när jag börjar med maten dök pojkvännen min upp och en stund efter ett var maten klar, kyckling i tandorikryddad matlagningsyoghurt med naan och sallad. Tog det lugnt och pratade efter lunchen innan Leo var tvungen att åka iväg och jobba. Själv gick jag ut på en promenad och när jag kom in igen ringde jag Rebecka för att prata lite om livet. Strax efter åtta ringde Leo och sa åt mig att göra mig i ordning. En stund senare kom han hem, bytte om och så åkte vi hem till hans kompis där vi spenderade resten av kvällen och en stor del av natten. Tror att vi somnade runt fem på morgonen...

Den sena läggningstiden ledde till att vi på lördagen sov länge. Jag hade ätit middag vid åtta och efter det ingenting så när vi åt frukost vid halv ett på dagen var jag ganska rejält hungrig. Tittade en stund på film innan vi gick hem till Leos brorsa. Var där en stund, åkte till Leos pappas grav eftersom han fyllde år i lördags och sedan åkte vi hem igen. På grund av utflykten blev det en extremt sen lunch för mig, 17.20 närmare bestämt. Efter att jag ätit somnade jag och Leo. Vaknade igen strax efter sju och sprang hem till Leos brorsa igen för att äta middag med Leos familj. Blev en trevlig kväll, dock med lite ångest eftersom jag åt dessert. Det var dessutom inte vilken dessert som helst utan det var creme brulee vilket är VÄLDIGT onyttigt.

Idag sov vi lite halvlänge. Klev upp och åt frukost och sedan ville Leo tittade på MMA-gala, vilket vi också gjorde. Haha, börjar bli ganska härdad... Lunch innan jag åkte mot min hemö för att gå på ett pass strip chair. Har aldrig provat det förut. Var helt okej, men jag föredrar zumba.

Nu är jag som sagt hemma och jag saknar att vara med Leo trots att jag sa hejdå för bara lite mer än fyra timmar sedan. Middag nu dock och sedan blir det en lugn söndagskväll med läsning och förhoppningsvis okej läggtid.


Regn, rusk och Stories

Har haft en relativt effektiv dag idag. Vaknade bredvid pojkvännen min, stack ut en tå och sedan två från täckets varma skydd och kände på kylan i resten av lägenheten innan jag slutligen lyckades trassla mig upp ur sängen. Störde Leo som låg kvar i sängvärmen medan jag ordnade frukost och letade efter något jag kunde läsa medan jag åt frukost i min ensamhet. Gav mig ut i regnet strax innan nio, åkte till skolan och hade min första engelska C-lektion. Gick därifrån med en stor ångestklump i magen, fy fan vilken svår kurs!

När lektionen var slut skyndade jag mig till tunnelbanan och åkte till Fridhemsplan för att besöka Kungsholmens Gymnasium. Lånade en bok till naturkunskapen och hämtade mitt busskort där. Fick stå utanför expeditionen i en halvtimme eftersom den var lunchstängd. Som tur var pratade jag med Rebecka i telefon så jag hade i alla fall något att göra.

Vidare på nya äventyr efter skolbesöket. Åkte till Centralen där jag mötte upp Hanna. Ett snabbt besök på Åhléns blev det innan vi rusade över Plattan till Stories i Kulturhuset. Där beställde vi varsin portion vegetariska quesadillas. Satt sedan kvar i några timmar och pratade strunt innan vi åkte hemåt. Jag gick hem från Ropsten över en blåsig Lidingöbro och här hemma har jag ätit mellis, läst, hjälpt till med middagen och ätit middag.

Nu tänker jag sätta mig med datorn i knät och titta på det avsnitt av Sveriges Mästerkock jag missade igår. Sedan blir det mellis x 2 innan jag kryper ner i sängen för min välbehövliga skönhetssömn (måste ju försöka se lite bättre ut i alla fall...).

Känner mig riktigt seg och trött och ångrar att jag inte åkte hem till Leo nu på kvällen. Vill krypa ihop i hans famn och känna hans värme.


Skolstart och magvärme

Idag började skolan igen, blandade känslor. På ett sätt är det skönt att veta att jag kommer att kliva upp i tid på morgonen och att jag kommer att ha något att göra på förmiddagarna. Samtidigt kommer känslan av att jag måste prestera tillbaka med all kraft. Måste få MVG, annars är jag dålig. Dessutom avskyr jag att kommer att behöva lägga en massa tid på uppgifter efter skolan, tid som jag hellre skulle ägna åt annat. Aja, tjugo veckor kvar, sedan är jag klar med gymnasiet.

I övrigt somnade jag en timme i soffan på eftermiddagen idag. Sov så gott så gott och missade två telefonsamtal. Åt mellis en stund efter att jag vaknat och sedan fick jag, som vanligt, stressa för att hinna i tid till min bokning på Sportlife. Passet som gällde för mig idag var zumba, vilket är riktigt roligt faktiskt. Även om jag inte riktigt hänger med i alla stegen än.

Nu sitter jag på tunnelbanan på väg till min fina pojke. Där kommer det att bjudas på spagetti och köttfärssås (vilket inte förvånad mig alls, haha) och efter maten blir det antagligen mys framför TVn. Tänkte i och med det här inlägget tala om för alla som fortfarande läser min blogg att jag är SÅ JÄVLA GLAD att jag har träffat Leo och att det blir alldeles varmt inom mig när jag tänker på att han är min. Finare, bättre, snällare och underbarare kille får man leta efter.


Update

Hej! Hur går det för dig nu? hur äter du? vad äter du till frukost och mellanmål tillexempel? har du någon hjälp fortfarande? Är du motiverad?

Vet att det var evigheter sedan jag skrev men igår fick jag lite frågor som jag tänkte besvara.

De senaste veckorna har det inte gått särskilt bra. Har skurit ner mer och mer på maten, vilket har ökat ångesten. Detta har gjort att både min behandlare från Idun och mina föräldrar har ställt krav på mig. Skärper jag mig inte får jag inte gå kvar hos min behandlare och mina föräldrar skulle tvinga mig att flytta hemifrån. Att både mina föräldrar och min behandlare har sagt ifrån har lett till att jag de senaste dagarna har försökt äta bättre, men det känns verkligen skit. Har njutit av kontrollkänslan jag får av att äta för lite och det är jobbigt att överge den tillfredsställelsen bara sådär.

Hur jag äter är väl svårt att säga... Till frukost äter jag i alla fall naturell yoghurt med all-bran och två mackor med skinka (eller en macka med ost och en med skinka) och till det dricker jag en kopp te.
Mellanmålen brukar bli en keso mellanmål eller en risifrutti smoothie eller en risifrutti XL. Ibland händer det även att jag äter en rulle Center till mellis. Är dålig på att variera mellanmålen och tycker att det är jobbigt att äta sådant jag inte vet exakt vad det innehåller kalorimässigt.

Går som sagt fortfarande hos min behandlare från Idun men han har sagt att jag kanske måste börja fundera på något annat alternativ. Får dock inte särskilt mycket hjälp av honom utan jag vet vad jag borde göra och får helt enkelt välja själv att göra "rätt" eller "fel".

Det där med motivation är en svår fråga. Klart att jag vill kunna äta allt, kunna ta det lugnt när jag vill och röra på mig när jag vill, men samtidigt är det så jävla lockande att bara rasa i vikt. Att kunna veta att jag är smal trots att jag själv inte ser det... Men för mina föräldrars skull och för min pojkväns skull ska jag försöka kämpa för att bli friskare i tankarna.

Nu är jag snart framme hos pojkvännen.


RSS 2.0