RS

Regina Spektor är min drog för tillfället. Kan lyssna på henne om och om igen utan att tröttna. Hennes musik är underbar.
Nu är jag hemma. Kom hem vid halv tre och då stack pappa och jag iväg och åkte skridskor. Var faktiskt riktigt roligt att åka skridskor, men min kondition är ju inte vad den har varit... Vi åkte i alla fall i en halvtimme på Östermalms IP. Sedan åkte vi hem och jag duschade. Åt mellis, en Sandwich Pepparkaka. Har längtat efter den glassen sedan förra helgen så det var FAKTISKT riktigt gott.
Ikväll ska vi bort. Vi ska till våra förra grannar på middag, hummer. Lyxigt värre men jag har ingen aning om hur mycket hummer man ska äta för att det ska räknas som en hel måltid. Får diskutera det med mamma innan vi åker iväg. Ska hyra film också så jag och Gustaf har något att göra. Det var liksom ingenting roligt på TV.
Just nu sitter jag i köket och dricker te. Ska alldeles strax läsa min bok, Igelkottens Elegans. Kan starkt rekommendera den. Väldigt speciell och en del krångliga ord, men den är riktigt mysig.
Alltså, dagens bästa är Regina Spektor, Igelkottens Elegans och att jag är HEMMA.

Äckelpäckel

ÅNGEST, fyfan.
Händelselös dag. Var på stan med pappa och fixade ett nytt mobilt bredband och köpte ett laptopfodral och en t-shirt. Alltid mysigt att vara med pappa. Och imorgon ska jag hem och vara hemma ända till på måndag. HURRA. Kommer att sakna Jennie dock och det är lite tråkigt, men det kan inte hjälpas för jag vill hem. Hem till mamma, pappa, Lillfisken, kaninen och MIN SÄNG. Sängen här är helt värdelös och jag har sovit helt kasst hela veckan.
Längtar efter att skrivas ut härifrån. För ett tag sedan var det min största skräck, men nu vill jag bara härifrån. Känns som att jag inte passar in överhuvudtaget och det är värdelöst. Tar ju bara upp platsen från någon annan och det känns ju inte sådär jätteroligt.
Nu har jag inget mer att skriva...
Och vem fan kom på att man skulle servera skirat smör till maten på en anorexiavdelning?!

Going back

Snart ska jag åka tillbaka till Avdelningen efter en relativt lyckad helg hemma. Känns både sorgligt och skönt att åka tillbaka. Trots att jag vet att jag kommer att längta hem så fort dörren har stängts bakom mig på Avdelningen. Är verkligen konstigt det där, att man både vill och inte vill vara någonstans. Fast jag tror att jag helst vill vara hemma, men utan att det är så mycket folk här hela tiden. Trivs inte med att ha en massa gäster.
Var och såg Kung Caspian och Skeppet Gryningen igår. Den var helt okej, men väldigt olik boken. Skönt var i alla fall att den kändes kortare än sina två timmar. Trodde att jag skulle somna eller något för jag var så trött, men icke. Vet inte om jag skulle rekommendera den, men gillar man äventyrsfilmer så är den inte helt fel. Häxan och Lejonet är helt klart bäst. Fast böckerna är ÄNNU bättre. Läs Narnia och upptäck en ny värld.
Nu ska jag nog fråga pappa om han vill ta en promenad med mig innan jag åker. Måste komma ut en stund eftersom resten av dagen kommer att spenderas inomhus på ett ställe där luften är dålig. Ska verkligen försöka njuta av den här promenadens friska luft, även om den är lite väl frisk nere vid vattnet, haha.

Dopparedan'

Är helt slut nu efter att ha umgåtts med släktingar sedan klockan elva idag. Visst är jag van vid att vara med människor hela dagarna, men det är två helt olika saker att umgås med alla på Avdelningen och med släkten. Har i alla fall sluppit nästan alla kommentarer om mitt förändrade utseende. Några kommentarer om glasögonen och om min frisyrändring, sådana kommentarer som inte gör ont att höra. En kommentar fick jag som gjorde mig ledsen, en sådan där som skulle ha gjort vilken annan människa som helst glad.
Har fått superfina julklappar, skinnhandskar med päls i, ny dator som sagt, produkter från The Body Shop, en bok, en stor mysig kofta... Väldigt speciell kofta, men fin. Jaa, sedan har jag fått en massa mer saker men jag orkar inte räkna upp allt. Känner mig ärligt talat riktigt nöjd med det jag har fått. Kan verkligen inte klaga.
Imorgon kommer det att bli en hektisk morgon eftersom kusinerna och mormor och morfar sover över här. Ingen morgon i lugn och ro alltså. Lite surt eftersom jag älskar lugna morgnar när jag får äta frukost i lugn och ro och läsa en bra bok. Aja, alla andra verkar ju uppskatta att det sover över en massa folk så varför skulle inte jag göra det? Annars ska jag nog titta lite mer på mina julklappar, flytta över saker till nya badrummet från mitt rum och så ska familjen på nya Narniafilmen.
Nu ska jag försöka sova. Har inte varit vaken så här länge på ett bra tag. Känns konstigt men samtidigt skönt. Kommer nog att sova gott, det gillas starkt.

Julafton

Så var det då äntligen julafton. Inte helt fel om man säger så. Har verkligen längtat efter den här dagen. Har hittills hunnit äta frukost och få en julklapp, en MacBook Pro. WOW. Är verkligen en grym dator, med fantastisk bild. Älskar Macs skärmar.
Om ett tag kommer mormor och morfar hit och till lunch blir det dopp i grytan. Sedan blir det lite väntan innan Kalle Anka och sedan kommer farmor, kusinerna på mammas sida, morbror och hans fru och kusinernas mormor hit för julfirande och julbord. Hoppas verkligen att det blir en bra julafton, men jag tror faktiskt att det kan bli det för jag har bestämt mig för att verkligen anstränga mig.
Tänkte gå en promenad nu på förmiddagen som vanligt för att få komma ut lite. Max en halvtimme dock eftersom jag som sagt har bestämt att jag inte får promenera mer än så. Ska verkligen försöka bli fri från den här sjukdomen nu för jag är så trött på att vara sjuk. Jag vill bli frisk och fri. Skitsamma om det leder till ångest, jag SKA klara det.
Åhh, julen är så fin och vi har det så fint här hemma. Granen är pyntad och lyser, pepparkakshuset lyser också. Stjärnorna i fönstren strålar och till och med Gustaf är vaken. Nu är det bara julklappsöppningen som saknas, haha.

Dan' före dopparedan'

Så var det 23e december, dagen för Julafton. Ska hem om några timmar, närmare bestämt klockan halv två efter vilan. Längtar verkligen efter att få komma hem. Saknar familjen, mitt rum, lugnet hemma, det faktum att man KAN gå ut när man vill (även om jag bestämt att jag bara får vara ute och gå en halvtimme om dagen!). Och så längtar jag så klart efter att få fira jul. Den här julen SKA bli bättre än förra. Är nog omöjligt att den blir sämre...
   Veckan har varit som vanligt typ. Varit nere i SCÄ-skolan, haft olika terapier, samtal, pratat med mina gulliga medpatienter, blivit trött på att titta på nyheterna. "Tomten" kom dock och livade uppstämningen igår med julklappar till alla oss patienter. Inte helt fal faktiskt. Tror att det bjöd på gårdagens skratt, i alla fall från personalens sida.
   Var julbord till lunch igår också. Spännande att se hur man skulle plocka ihop maten för att vi en fullständig julmåltid. Tror dock att jag skiter i potatisen imorgon, det var ändå bara en potatis. Istället får det bli lite extra sill och lax. Blir nog ingen skinka till julbordet heller. Det äter jag när vi äter dopp i grytan. Tja, känner mig ganska väl förberedd faktiskt och det känns riktigt bra.
   Hihi och som det barn jag önskar att jag var så ser jag fram emot alla julklappar. Ska bli kul både att få och att ge. Älskar ju att ge bort saker och ger gärna bort saker spontant utan anledning, men ibland är det kul att få också.

Nu ska jag försöka komma på något att göra som får den här förmiddagen att gå lite snabbare.


Felande

Sjukdomslycka.

Dagarna går och nu är julafton ännu en dag närmare.
Jag är fel, passar inte in någonstans. Varken här eller ute i världen.
Önskar att jag var någon annan.


Hemlängtan

Julveckan.

Var hemma i helgen, som jag kommer att vara varenda helg från och med nu. Fick besök av Hanna.Z i fredags. i hade temys och skvallrade om vad som händer. I lördags var jag och pappa hos farmor på förmiddagen och på eftermiddagen byggde vi pepparkakshus. Finaste huset vi någonsin byggt! 
   Har upptäckt en ny glass, Sandwich Pepparkaka. Var och åt den med Elin i torsdag när vi fikatränade och har ätit den hela helgen. Allting har faktiskt gått över förväntan, men jag tror att det beror på vilken inställning jag har när jag åker hem. Bestämmer jag mig för att det ska funka så funkar det och tvärtom.
    Ser faktiskt fram emot julen även om det gör mig lite nervös att vi ska ha en massa gäster hemma hos oss under julhelgen. Vet inte riktigt vad jag tycker om det. Kul att träffa släkten men läskigt också eftersom jag inte träffat större delen av släkten sedan innan sommaren och då såg jag helt annorlunda ut. Fast mamma har lovat att hon ska säga till dem att de inte får kommentera hur jag ser ut. Enligt mig ser jag ju hemsk ut och jag vill inte höra att jag fått rundare kinder eller någonting.
   Alldeles strax är det bild. Är min favoritterapi. Inte för att den ger särskilt mycket utan för att det är mysigt att stå och pyssla med något. Har svårt för att ta mig för att göra det här nere på Avdelningen så det är bra att komma dit upp och få en uppgift.

Jag längtar hem.

Snövit

Spegel, spegel på väggen där säg mig vem jag nu är.


Söndag

Så var helgen snart till ända. Har haft det bra här hemma även om det blev mycket sömn igår kväll. Hade egentligen tänkt vara vaken ett tag men somnade i alla fall och sov ända fram till klockan elva på natten då jag klev upp och borstade tänderna innan jag kröp ner i sängen igen.
Idag har det inte hunnit hända så mycket. Ätit frukost och gått en promenad med pappa. Alldeles strax ska jag pappa skjutsa mig till SCÄ för lunch och så. Känns segt att behöva åka tillbaka. Tycker liksom inte att jag behöver vara där längre eftersom jag faktiskt äter hemma nu. Fast det är väl bara jag som inbillar mig.
Ikväll blir det Globens luciatåg med Erica. Ska bli häftigt att för första gången få se det utan att jag själv är medverkande. Hoppas verkligen att det är bra! Kommer att behöva rusa direkt efter middagen för att hinna dit. Måste liksom hinna med tåget som går 17.37 från Mariatorget!
Så ser min dag ut. Känner mig relativt positiv till dagen som det ser ut nu och det känns ju bra. Får se hur veckan utvecklar sig, om det blir en bra vecka eller en dålig. Det vet man aldrig...

At Home

Jahaja... Så var man hemma igen och det känns ovanligt bra faktiskt. Känns som att de värsta destruktiva mönstren inte sitter i väggarna längre och som att den här middagen kommer att gå bra. Blir bara jag och mamma och det ska också bli skönt eftersom mindre folk vid maten är skönare.
Har haft en okej vecka. Visst, det är inte bra och tjock känner jag mig. Väldigt tjock om jag ska vara ärlig, men jag har ändå haft ett ganska bra humör och jag har orkat med allt jag ska. Får se hur nästa vecka blir dock. Som vanligt beror det på hur det blir på tisdag.
Imorgon ska jag gå och lämna tillbaka alla yogaböcker på biblioteket här på Lidingö. De ska vara tillbaka senast på söndag så det är verkligen dags att jag lämnar tillbaka dem om jag inte vill ha dryga böter. Kommer att sakna boken Yogaliv - Åtta Steg Till Ett Liv I Lätthet. Den rekommenderas starkt om man är intresserad av yoga och hur man lever ett yogiskt liv.
Nu ska jag gå och sätta mig och läsa en gammal Narniabok. Älskar verkligen den serien. Dessutom är böckerna så fina med alla bilder. Haha, vet att det är barnböcker men historierna är så bra. Gillar att drömma mig bort i fantasivärldar, om det så är Narnia som Sagan om Ringen.

Pepparkakor

Har bestämt mig för att dricka ett glas glögg och äta pepparkakor på julafton. Eller kanske två glas glögg, ett på eftermiddagen och ett på kvällen... Det återstår att se.



Hem imorgon då efter vilan. Blir fyra måltider hemma innan jag ska tillbaka hit på lördag. Känns läskigt men ändå bra. Tror att jag kan klara det. Speciellt med det stöd jag får från min behandlare och från andra här på Avdelningen. Har hittat en annan tjej som också vill ge gärnet MOT anorexin. Hur jävla läskigt det än är. Vi ska fan aldrig mer tillbaka hit igen!
   Annars så ska jag hem igen på lördag, fast efter middagen. På söndag ska jag och Erica kolla på luciatåget i Globen. Första gången jag ska få titta på och inte vara med. Känns superkonstigt, fast det ska bli mysigt med lite luciastämning. Blir nog ingen sådan här.
   Nu ska jag fortsätta med min stickning innan middagen. Sedan blir det mer stickning och inget besök ikväll. Lite trist, men sådant är livet ibland. Får väl prata med Jennie och Elin och titta på julkalendern.

Falskt

Fan, fanfanfanfan.

Det var värre än vad jag trodde. MYCKET värre.
Åh som in i helvete vad jag hatar vissa saker. Så vanliga, så farliga, så lockande.
Har inte gjort någonting idag. Eller, ätit, stickat, tittat ikapp på julkalendern, ätit, pratat med lite olika människor, ätit. Jaa, ätit har jag ju i alla fall gjort men fan vad jag önskar att jag inte hade gjort det.
Invaggar mig själv i någon sorts falsk trygghet, usch.






Och skicka nummer om jag borde ha det. Vill ha tillbaka så många av mina nummer som möjligt på mobilen! Många har visserligen skrivit på Facebook, men om någon har missat det liksom.

Svar och en förfrågan

Svar till Linnea: Jag vet inte om jag kommer stå still på det här schemat eller om jag måste minska ner på det. Har i och för sig tänkt böra med yoga när jag får och då behöver man ju mer energi för att kroppen ska orka med, så jag vet faktiskt inte. Det återstår att se när jag når normalvikt.

Tisdagen blev inte riktigt så hemsk som jag befarade... Eller, tråkig kommer den att bli men det värsta är liksom över nu.

Och om någon som läser min blogg vet att den vill höra av mig och att jag borde ha personens mobilnummer så får man gärna skriva det i kommentarsfältet för jag har blivit av med alla mina nummer på mobilen! Kommer att ta bort kommentarerna med nummer så fort jag har sett dem så att era nummer inte ligger och skräpar här.

Fina människor

Fina människor är bra att ha runt omkring sig.

Tack Ni fina på Avdelningen som lyser upp tillvaron här litegranna i alla fall.
Och massa kärlek till Er som är närmast mig, familj och näranära vänner.


Och jag har ångest, ÅNGEST. Fast den syns inte, den bara finns där. Det pirrar i magen och jag avskyr tisdagar! Fast nu ska jag och Jennie ha massagemys innan det är dags att sova. Bra sätt att avsluta dagen.

Matschema

På förfrågan från Linnea
Frukost: 3 dl yoghurt/fil med 2 dl All-Bran, två smörgåsar med SMÖR och OST, en smörgås med SMÖR och skinka och ett glas juice

Lunch: 100% av den rätt som serveras (läggs upp efter tallriksmodellen typ)
Eftermiddagsmellis: Varierar från dag till dag... Till exempel idag var det en påse Ögonblinks varma choklad och en mjuk smörgås med SMÖR och OST. Annars kan det vara en Magnum glass eller 2 dl yoghurt/fil, 1,5 dl All-Bran och 2 dl bär, med mera.

Middag: 100% av den rätt som serveras
Kvällsmellis: Samma alternativ och variation som på eftermiddagen


Ibland äter jag förmiddagsmellis istället för det två extrasmörgåsarna jag äter på till frukost och då finns det samma alternativ till till eftermiddagen och kvällen. Finns typ massor med alternativ att äta till mellis, men det blir alldeles för mycket att räkna upp.
Annars har dagen gått upp och ner. Började strålande här hemma för att sedan bli ångestladdad efter lunchen på Avdelningen. Har verkligen ingen lust att äta mer just nu, men en glass ska ner innan det är slut på plågan.

Dimrat ljus

Hem, ljuva hem. Älskar att det är tända ljus här hemma och att ljuset är dimrat. Det är skönt när det inte är så himla ljust hela tiden. Jag föredrar mörker framför ljus, i alla fall på vintern. Och jag tycker om att i lugn och ro sitta och prata med mamma och pappa utan att vi har bråkat eller kommer att bråka.
Hade permission tidigare idag också och köpte en superfin kofta från Indiska. Den är lång, färgglad, mjuk och varm och passar utmärkt till min svarta byxdress. Känner mig väldigt nöjd med köpet även om jag tvekade mycket innan jag köpte den. Dessutom köpte jag paketpapper som jag ska slå in julklappar med. Jag älskar Lagerhaus (pappret är därifrån)!
Imorgon ska jag vara hemma fram till lunch. Ikväll ska jag äta kvällsmellis hemma och antagligen sitta och glo på TV. Egentligen skulle jag vilja läsa, men jag tror inte att jag orkar. Ska i alla fall inte titta på Idol för nu är Linnea ute och det suger. Aja, imorgon ska jag i alla fall äta frukost hemma och sedan ska jag och mamma kolla på ett par skor och på garn. Hoppas att jag hittar den sortens garn jag är ute efter. Är ute efter ett mjukt, luddigt garn, gärna lila.
Nu ska jag umgås mer med mina föräldrar. Det gäller att passa på när jag är hemma. I och för sig är det skönt att vara själv också för det är man aldrig på Avdelningen. Eller, ibland är man själv men man vet aldrig om det kommer att komma någon snart.

UT

Var ute för första gången sedan i måndags idag. Var härligt att vara ute, lagomt kallt och fint med mer snö. Som sagt så älskar jag snön och att det snöar. Tittade precis ut genom fönstret och såg att snön bara yt där ute. Stora, vita flingor som gör världen ljus och luddig.
   Har haft det lite bättre än i tisdags de senaste dagarna. Har dock varit svårt att ändra mitt beteende till att sitta ner och att inte stå eller gå hela tiden. Tycker dock att jag har lyckats och känner att jag kanske är på väg att komma någonstans i den här kampen. Ska ju hem ikväll och det ska bli supermysigt. Längtar verkligen efter lugnt hemma. Samtidigt är det läskigt, tänk om det blir bråk. Fast det ska det inte bli har jag bestämt, jag ska klara av det här.
  


Och jag blir mer och mer taggad på att bli en sådan där flummig typ som lever yogaliv. Vill kunna leva i nuet, få självkännedom, utöva ahimsa, äta vegetariskt. Ska bara se till att bli fri först, för annars kommer det aldrig att funka.

Skitobra

Var hemma och bakade pepparkakor i måndagskväll med mamma. Kändes sorgligt att det här är andra julen i rad som jag inte ens vågar smaka på degen eller på någon pepparkaka. Samtidigt var det mysigt att stå i köket med mamma och kavla och trycka pepparkakor med julskivan snurrandes i bakgrunden. Det känns normalt, traditionellt. Trots att mamma tjatade så ville Gustaf inte var med och baka, som vanligt.
   Sedan kom jag ju tillbaka till Avdelningen på tisdagsmorgonen och möttes av ett inte allt för välkommet besked. Värre blev det och resten av tisdagen var SKIT. Var längesedan jag hade så mycket ångest. Inte roligt alls. Skillnaden den här gången var dock att ångesten stärkte min övertygelse om att jag ska ta mig ur den här sjukdomen. Bestämde mig till och med för att satsa ALLT i helgen på mina permissioner och har SMÖR (stor skräck!) på smörgåsarna till frukosten hemma.
   Har väl inte hänt så mycket mer spännande. Längtar efter att få bevisa för mamma och pappa att jag klarar av att vara hemma. I mina tankar ska det leda till att jag får komma hem snabbare än vad det är planerat. Nu känns det som att det är alldeles för lång tid kvar tills jag ska skrivas ut. Det här har gått så mycket snabbare än vad ag trodde och hoppades. Visst, jag tycker att det har gått för snabbt, men nu går det inte att göra något åt det. Även om anorexin skriker STOPP tänker jag inte stanna.

Jag älskar snön.


RSS 2.0