Tjatkärring

Jobbjobbjobb. Har jobbat en del den här veckan känns det som. Jobbade "långdag" i tisdags, 7.30-16.30 (8,5 timmars betald arbetstid alltså). Igår slutade jag sent och idag hade jag öppning (7.30) och det har jag imorgon också. Som tur är slutade jag tre idag och kommer att sluta tre även imorgon. Hellre börja tidigt och sluta tidigt än börja sent och sluta sent. 
 
Aja, var i alla fall en dryg dag på jobbet idag med mycket stojande ungar. Tjatkärring som jag är så har jag tjatat om än det ena, än det andra heeeela långa dagen. När dagen äntligen var slut, efter en intensiv påklädningsstund promenerade jag hem från jobbet, vände hemma i dörren för att ta med hunden ut på promenad. Väl hemma från hundpromenaden blev det kaninbursstädning. Efter det satte jag mig i lugn och ro och åt mellis och när pappa kom hem åkte vi och handlade. Middagen är äten vid det här laget och nu sitter jag mest och segar. Är trött som en pottsork och vi helst av allt bara att jobbdagen imorgon ska vara slut så att jag får ta helg och vara med pojken min.

Om bloggning och annat

Det blir inte av att blogga särskilt mycket nu för tiden. Har inte ork, tid eller lust. Känner väl heller inte att jag har så mycket att skriva. Dagarna går, en efter en, och jag jobbar, är med Leo, träffar kompisar, går ut med hunden, planerar inför flytten och lite annat smått och gott. Dock ingenting som känns så intressant att skriva om i en blogg. Trots att jag har skrivit mycket ointressant här i bloggen under alla dessa år, haha. Fast det kanske mest handlar om att lusten att blogga saknas, så jag kommer ju inte ta bort bloggen, den blir bara en väldigt inaktiv blogg. Fast det gör ju inte så mycket eftersom mitt läsarantal är minimalt.
 
Men ändå, blev ingen bio förra helgen. Varken jag eller Leo orkade riktigt och vi ville hellre honna spendera lite mer tid tillsammans. Bio blir ju inte att man umgås sådär jättemycket, man stirrar ju bara på en stor duk. På söndagen följde jag med pappa till farmor och fyndade, samt umgicks med min farmor. Veckan som gick bestod till stor del av jobb och dåligt humör. Kände mig deprimerad/grinig mest hela tiden. Trivs inte på jobbet och så var det lite annat om trasslade också. Såg Skyfall i fredags istället. Jag tyckte den var tipptopp och Leo tyckte att den var värdelös, vilket inte är särskilt förvånande. Lagade även min första risotto någonsin i fredags och måste säga att resultatet var godkänt även om MYCKET mer övning krävs.
 
Hm, i lördags träffade jag Hanna och vi åt lunch på Flickorna Helin och Voltaire. Mumsigt och mysigt i höstrusket. Sedan blev det en sväng på stan för inköp av längärmade tröjor, almanackssidor och lite annat "nödvändigt" samt en koll på Bruka för att försöka bestämma vilken färg jag vill ha på porslinet. Fanns alldeles för många fina och jag vet inte alls vilket jag vill ha, suck. På kvällen var jag och Leo och spanade in hans storasyster nya lägenhet och åt texmex där tillsammans med resten av "familjen". 
 
Ja, sedan var det bara söndagen kvar av helgen och både jag och Leo kunde konstatera att alla helger går alldeles för fort. Fan, helgen hinner ju knappt börja innan den är slut. Vi var och firade Leos lillasyster på eftermiddagen och på kvällen åkte jag hem för att laga fars dagmiddag tillsammans med Gustaf. Vi bjöd vår far på osso bucco och tyvärr åkte Gustaf tillbaka till Uppsala innan jag hann bjuda på min överraskningsdessert. Far och mor däremot (och jag) lät sig väl smaka på min snabbcheesecake framför Solsidan. 
 
Idag har jag jobbat och varit trött. Blev nästan arg på alarmet imorse för att det lät. Stängde av det och fick sedan tvinga mig upp ur sängen snabbt för att inte somna om och försova mig. Tja, dagen på jobbet flöt väl på och efter jobbet har jag varit iväg och ridit. Underbart att få rida lite och lektionen gick helt okej. Känner att jag börjar förstå mer och mer, att jag lär mig. Hoppas verkligen att jag utvecklas, eftersom jag tror att jag gör det.
 
Nu ska jag alldeles strax rasta vovsan och sedan vetetusan vad jag ska göra. Vill sooova, men känns inte bra att gå och lägga sig redan halv tio, haha.

Määh

Tänk vad livet rusar förbi och vecka efter vecka ser det ungefär likadant ut. Jobbar, har precis påbörjat ett långvik på sex veckor på en förskola. Jobbet är skittråkigt, men jag har en sysselsättning och tjänar pengar. Är nog tur att jag har en sysselsättning eftersom jag är rastlösheten personifierad. Blir tokig på mig själv eftersom jag hela tiden känner ett behov av att sysselsätta mig, uträtta saker. Städa, kratta, jobba, fixa med hunden, gå ut och gå, prata med kaninen. Jaa, jag försöker göra saker hela tiden. Idag har sysselsättningarna dock inte räckt till och jag har suttit i en hel evighet nu på eftermiddagen och först läst och sedan tittat på förra veckans avsnitt av Solsidan som jag missade.
 
Utöver jobbet blir det ridning, träffa Leo, Hanna och Erica och alldeles för lite övningskörning (jag vill ha klarat körkortet NU). Imorgon ska jag följa med pappa till farmor, hon är hemma igen och ska snart flytta hit till Lidingö. Blir nog bra att hon flyttar, nu när hon behöver så mycket hjälp. Fast mest längtar jag ju såklart efter min egen flytt, som inte kommer att ske förrän i slutet av januari/början av februari. Ska bli så roligt att få flytta in, fixa. Någon helg snart ska jag, mamma och pappa kolla på säng och porslin och lite annat. Vill bara få tillträde NU. 
 
Ikväll ska jag och pojken min gå och se Skyfall, senaste James Bond-filmen alltså, på bio. Blir bra det, men är tröttare än trött. Både mamma och pappa har sovit nu på eftermiddagen, men jag har hållt mig vaken. Fan, det räcker med att jag bara har suttit, sova kan jag inte tillåta mig. Till bion blir det godis, gott, ångest. Åt pizza till middag tillsammans med Leo igår. Det funkar med maten, men ja, den upptar fortfarande alldeles för mycket tid. Skit it, jag är normal nu. 
 
Funderar på att ta ut hunden en sväng innan jag äter middag. Efter middagen bär det av in till stan för bio som sagt.

RSS 2.0