Otrygg

Är det trygghet jag söker?
Eller kärlek?
Eller acceptans?
Eller alltihopa?
Psykologen idag. Sedan hem för frukost. Datortittande i en hel evighet, duschat och läst. Lagade lunch till mig själv. Om bara en liten stund ska jag iväg igen för klippning. Längtar!
Vad händer annars då? Imorgon ska jag träffa Bisse för lunch. Var längesedan jag träffade henne så det ska bli kul. Sedan blir det jobb onsdag, torsdag, fredag. Helgen är tom. Ska väl klämma in några yogapass i veckan också. Och så ska jag beställa min projektbok, den ska vara inlämnad om EN VECKA. Då slipper jag äntligen projektet.

Yogahelg

Blir så glad när någon bryr sig.
Har yogat varje dag den här helgen eftersom jag varit med på en workshop i kundalini. I fredags tyckte jag att passet inte var särskilt bra, men jag tror att det berodde på att jag var helt slut efter att ha jobbat hela veckan och att jag samma dag hade jobbat från åtta till fyra. Ville mest av allt hem, men åkte ju direkt till Yogayama efter jobbet.
I lördags däremot var det mycket bättre. Klev upp tidigt, redan klockan halv sju och åt frukost för att åka in till stan tjugo över sju. Yogade i två timmar. Duschade på Yogayama, vilket är väldigt mysigt eftersom de har en massa superbra produkter som man får ta av. Sedan kom pappa och hämtade mig och vi åkte till farmor för att hälsa på henne och valpen. Pappa blir som ett barn när han är med den där lilla pälsbollen. Vid kvart över ett var jag ganska mycket hungrig och jag och pappa åkte, som vanligt, till Systrarna Delselius för lunch. Nästa gång vi komme rha farmor lovat att bjuda på sjömansgryta och sommarsallad!
Idag var det också uppstigning vid halv sju eftersom passet började åtta idag också. Även idag var passet bra och jag har för andra gången i mitt liv verkligen mediterat! Fast det är väldigt svårt. Mina tankar flyger hit och dit och jag börjar efter ett tag att titta runt fast man ska ha stängda ögon...
Eftersom en som var med på workshopen jobbar på Yogayama fixade hon så att vi andra som var med och läraren kunde gå upp och sitta i Yogayamas café/restaurang och dricka te en stund. Var trevligt att sitta och prata om yoga med andra som också är superengagerade. Frågade även lite vad yoga betydde för dem och så för att kunna ha med det i mitt projektarbete. Det börjar bli klart nu, vilket är dags eftersom det ska lämnas in, inte imorgon, men måndagen efter det.
Jaa, sedan har inte den här dagen bjudit på så mycket. Har läst, lagat lunch... Imorgon blir det psykologbesök samt klippning. Ser verkligen fram emot att få fixa till frisyren!

Vikarien

Jobb, jobb, jobb.
Blir mest bara jobb den här veckan för min del. Har jobbat sedan i måndags och ska jobba både imorgon och på fredag också. Sedan är det helg och den här helgen ska jag vara med på en workshop i kundalini på Yogayama. Ser verkligen fram emot den. Börjar på fredag klockan 17-19. Sedan är den både på lördag och söndag klockan 8-10. Blir tidiga morgnar, men det tror jag att det är värt.
Annars orkar jag inte göra så mycket. Är grymt trött när jag kommer hem från jobbet och vill helst av allt bara gå och lägga mig. Gör dock inte det utan försöker sitta och läsa eller något annat lugnt. Skulle vilja träffa folk, men har som sagt ingen energi i kroppen och det blir istället att jag bara är hemma. Vill man träffa mig i helgen kan man dock höra av sig. Är upptagen på morgonen som sagt, men sedan är jag fri.
Alltså, att jobba på förskolan är faktiskt roligare än vad jag trodde att det skulle vara. Inte för att jag skulle vilja jobba med det hela mitt liv, men det fyller min vardag på ett bra sätt. Förutom den fruktansvärda tröttheten är jobbet riktigt bra. Barnen är för det mesta gulliga. Okej, man blir trött på dem ibland, men ändå. Jag är glad att jag har fått så pass mycket jobb som jag har fått de här veckorna. Var ju väldigt synd att jag blev sjuk förra veckan, men det har jag tagit igen den här veckan och nästa. Vet att jag ska jobba onsdag, torsdag, fredag. Har bestämt att jag INTE ska jobba på måndag för då blir det psykologen och klippning.

Hur det går

Jag fick en förfrågan om att jag skulle uppdatera om hur det går nu...
Enligt mig går det alldeles utmärkt. Äter fem mål om dagen, varav ett mellanmål är extra stort. Började med detta när jag var på Avdelningen, där de har en extra stor frukost istället för förmiddagsmellis. Jag äter istället ett större kvällsmellis, då jag är väldigt förtjust i att äta godis eller choklad på kvällen.
Annars äter jag väl som människor gör mest. Åt pizza igår, för andra gången på två år. Var hur gott som helst. Pizza är en sådan där maträtt som kan vara underbart god om man inte äter det alltför ofta, vilket jag inte har gjort. Kan alltså njuta av att äta en pizza, även om jag inte vågar mig på en hel stor utan nöjer mig med en barnpizza.
Får ångest ibland, men är bättre på att hantera den. Har vissa beteenden kvar och en viss viktfobi, men det är sådant jag jobbar på att få bort med hjälp av min psykolog på SCÄ. Den här veckans mål är att sluta använda decilitermått när jag gör frukost och mellanmål och istället lita på ögonmåttet. Känns hur läskigt som helst, men vill inte vara beroende av decilitermått när jag gör frukost resten av mitt liv.
Om man jämför med hur det var innan jag skrevs in på Avdelningen i höstas och hur det är nu så skulle man nog inte kunna tro att det är samma Rebecka. Vissa skulle kanske säga att det är den gamla Rebecka som har börjat komma tillbaka, men jag föredrar att säga att det är den nya Rebecka som har börjat komma fram. Jag är inte samma person som jag var när jag blev sjuk som jag är nu, enligt mig själv. Jag känner mig annorlunda. Tror till och med att jag har fått bättre självförtroende än vad jag någonsin har haft tidigare.
Hade skolmöte i torsdags och då bestämdes det att jag ska börja skolan igen till hösten, antagligen på komvux. Har en hel del kurser kvar. Avslutade två kurser den här vintern och är snart klar med mitt projektarbete. Sedan har jag ett eller kanske till och med två års studier kvar på komvux, men jag tänker föröska ta det i en lagom takt så att jag inte faller tillbaka till anorexin för att jag inte orkar med.
Istället för att gå i skolan jobbar jag som vikarie på förskolan (dagis). Har hittills bara jobbat på en förskola, men jag trivs där. Barnen är för det mesta söta och maten är bra. Äter lunch tillsammans med barnen, vilket är stressigt men samtidigt skönt eftersom det inte blir något fokus alls på hur jag äter. Är trött på att folk uppmärksammar hur jag äter och är därför nöjd när jag slipper den uppmärksamheten.
Idag har jag varit hos psykologen, gick bra. Efter det samtalet köpte jag frukost på ett litet café som ligger precis vid Mariatorgets tunnelbana. Åkte så fort jag kunde till jobbet och var där ungefär tio över elve (hade sagt att jag skulle komma elva). Fick rast redan halv tolv, då jag åt lunch eftersom barnen redan hade hunnit äta. Sedan har dagen rullat på och nu ska jag alldeles strax duscha. Ska jobba imorgon också. Blir en tidig morgon eftersom jag börjar redan kvart i åtta. Fast ska bara jobba till klockan fyra och det är skönt.
Ikväll ska jag inte göra något särskilt. Äta middag, läsa, äta godis, gå och lägga mig tidigt så att jag orkar med barnens energi imorgon. Är ganska krävande att jobba på förskolan med mycket stå och gå och bära runt på små barn. Fast jag tjänar ju pengar och det är aldrig fel...

YogaYam

Idag ska vi till farmor och hälsa på. Och så klart träffa Fia. Haha, längtar efter att få gosa med henne, hon är så himla söt. Jag vill också ha en valp som jag kan mysa med och leka med. Fast i den här familjen funkar ju inte det eftersom alla är allergiska. Det är synd. I och för sig har jag ju mitt lilla monster Deya och hon går ju inte av för hackor hon heller. Hon är ju faktiskt världens bästa kanin.
Ska nog träffa Bisse idag också. Det var ett väldigt bra tag sedan. Har liksom inte blivit av att ses, vilket är synd. Fast jag träffade ju inte så mycket folk överhuvudtaget under förra året så det kanske inte är så konstigt. Har ju precis börjat vara social igen och börjat träffa folk på riktigt.
Var på YogaYam igår med Hanna. Så kul och galet jobbigt. Var alldeles slut efter passet och när jag skulle visa vad vi hade gjort för familjen var det knappt att jag orkade. Har faktiskt ont lite överallt i kroppen idag, men det gör ingenting. Den en och en halva timmen som passet tog var väl värd.

Bilder

Här är alla bilder jag gjort när jag var på Avdelningen den här hösten/vintern. Först gjorde jag i november och sista i januari. Ser nu någon skillnad?

HALLÅ

Hörni, vad vill ni att jag ska blogga om egentligen? Känner mig så tråkig.

Vad blogga om?

Jag tror att min blogg har blivit en tråkblogg. Skriver bara om vad som händer i mitt liv och det är ju inte sådär jätteintressant. Något speciellt folket skulle vilja läsa om? Tänkte det kunde vara kul att veta.

Vaaalp

Dagen igår blev ganska tråkigt, som inlägget jag skrev antydde. Gjorde ingenting särskilt. Var på banken så att jag ska få min lön för när jag jobbar... Köpte te, läste, städade kaninburen. Bara sådana där saker som behöver göras, men som inte är särskilt givande. Yoga hade inte varit helt fel, men var såpass förkyld när jag vaknade att jag inte tyckte att det var någon bra idé.
Idag klev jag upp tidigt, tidigt för att följa med pappa när han åkte ut till Värmdö. Väl där lämnade pappa mig hos farmor och jag hälsade på hennes nya lilla valp. Så himla söt. Skulle vilja stoppa den i väskan och ta med den hem. Fia heter hon och det är en dvärgschnauser. Om jag någonsin skaffar hund så är det en sådan jag ska ha!
Vid nio kom pappa och vi drack lite te och kaffe innan vi åkte hemåt. Pappa lämnade av mig hemma, jag hämtade min väska och stack iväg igen för lunch med Hanna.Z. Vi åt på Nymble (tror jag att det hette). Det låg i alla fall på KTH-området. Var som vanligt trevligt att träffa Hanna och det blir nog fler luncher den här våren. Tycker om att träffa folk som jag känt länge och vet hur jag ska bete mig med.
Nu bakar jag bröd och funderar på om jag ska gå på yoga ikväll eller imorgon förmiddag. Tror att det får bli imorgon förmiddag trots att jag inte tycker om den som leder den practisen. Vill i alla fall komma iväg och är skönt att komma iväg på morgonen. Kvällstiderna krockar ganska mycket med middagen och därför känns det inte så bra att gå på dem. Det passet jag vill gå på idag börjar liksom 19.15 och då skulle middagen precis vara klar typ. Aja, ointressant att läsa om...
På fredag blir det jobb, längtar!
Någon som har något bra filmtips?

Boring

Har tråkigt.

Förkyld

Dumma förkylning, försvinn.
Om den inte har försvunnit till imorgon så kan jag ju inte jobba.
Och det blir absolut ingen yoga idag.

"Fröken vet du?!"

Blev en hel vecka med vikariejobb och nästa vecka är lika fullbokad den. Är faktiskt riktigt, riktigt roligt. Måste erkänna att det är roligare och mer givande än vad jag trodde att det skulle vara. Trodde att jag skulle ha ganska långtråkigt, att jag skulle störa mig på barnen och tycka att de var jobbiga mest hela tiden. Fast så är det inte. Kommer istället hem, tömd på energi och berättar glatt om vad barnen har hittat på och vad vi har gjort den dagen. Idag har vi till exempel lekt Draken och Skatten, dansat och rullat boll, något som är mycket svårare än vad man kan tro.
Är nöjd med mina helgplaner också. Imorgon ska jag först försöka sova länge eftersom jag är förkyld. Sedan ska jag äta lunch med Jennie eftersom vi har försökt få in en lunch hela veckan, men eftersom jag har jobbat ha det inte funkat. Blir tyvärr ingen kundalini imorgon eftersom jag känner att jag måste vila för att bli av med min förkylning. Tror att det får bli vinyasa på söndag eftermiddag/kväll istället.
På kvällen imorgon ska jag bjuda några kompisar på middag. Eftersom jag inte vet om de läser min blogg tänker jag inte presentera menyn för kvällen, men jag hoppas att det jag tänker servera blir uppskattat. Ska i alla fall göra något som jag aldrig har gjort förut...
Ikväll tänker jag krypa ner under mitt täcke tillsammans med boken Askungar och en skål med mina favoritgodisar. Har blivit lite av en kvällstradition, en väldigt uppskattad sådan. Tycker aldrig att det är något på TV som är värt att titta på så jag föredrar mina böcker. Är så glad över att jag orkar läsa igen och att jag kan koncentrera mig på det jag läser. Har ju alltid läst mycket så jag har inte insett förrän nu att jag faktiskt knappt orkade läsa när jag var som sjukast. Somnade mest bara hela tiden.
För en "dagisfröken" blir det en hel del lek. Fast jag har inte gett mig på rutschkanan än... När det är såhär blött och snöigt tänker jag INTE sätta mig i någon rutschkana.

Vikarie

Har vikarierat på förskolan sedan i måndags. Jätteroligt, men är helt slut. Vet inte om jag hoppas på att jag får jag imorgon eller inte. Känner väl mest att jag skulle vilja hinna träffa någon och ta en sovmorgon. Kanske gå på yoga... Hade tänkt gå ikväll, men det är jag ALLDELES för trött för. Vill bara vara hemma och ta det lugnt, läsa en bok.
I sommar ska hela familjen till USA, kust till kust. FY FAN vad ROLIGT!

Förbjuden

Full fart framåt.
Tillåter inte ångesten att existera.

Trött

Det snurrar i mitt huvud, jag förstår ingenting.

Fullt fart

Har, som sagt, haft fullt upp idag. Vaknade ganska sent, vet inte varför. Brukar kliva upp senast halv tio, men idag som jag till efter  tio. Var i och för sig väldigt skönt, men blev lite förvånad när jag vaknad och klockan var över tio. Jag hann i alla fall allting som var tänkt så det gjorde ju inget att jag sov lite länge.
Åkte in till stan lite efter tolv, träffade Linnea halv ett vid Svampen och vi gick till Fresco för en lunch tillsammans. För mig blev det en "Quinoa-GIsallad". Vet ej vart GI kom in i bilden, men god var den i alla fall. Känns som att alla sallader med kyckling kallas för GI, haha. Vet knappt vad det innebär och tur är väl det. Var i alla fall nöjd med mitt val eftersom salladen var supergod. Har läst någonstans att Fresco har goda sallader så jag ville prova.
Satt och pratade med Linnea innan vi gick upp till Östermalmstorg där Linnea gick till tunnelbanan och jag gick till Yogayama för lite kundalini. Var roligt som vanligt, men har redan fått träningsvärk. Plus att jag har träningsverk från gårdagens yoga. Måste sprida ut passen bättre under veckorna. Inte tränga ihop allting på två dagar.
Sprang vidare efter yogan och mötte upp Hanna på Östermalmstorg. Vi bestämde oss för att hitta något nytt café så vi gick en sväng runt på Östermalm, utan att hitta något. Till slut gick vi till Wienerkonditoriet där vi köpte DYRT fika och satte oss på deras övervåning och pratade. Var mysigt. Vi satt där till lite innan sju då vi åkte åt var sitt håll. Jag kom hem lagom till middagen och nu bakar jag bröd, vilket kommer ta halva natten känns det som. Är inne på första jäsningen, som tar 45 minuter. Sedan ska brödet delas upp i formar och jäsa ytterligare 45 minuter. Därefter in i ugnen i en timme. Hmm, lite dumt kanske.

Livsnödvändighet

Måste tillägga att jag tror att yoga har blivit nödvändigt i mitt liv. Utan yoga mår jag sämre och känner mig tröttare. Behöver röra på mig, använda kroppen, koncentrerar tankarna. Jag vet inte, men jag behöver yoga. Minst två gånger i veckan, men gärna mer utspritt än vad det varit denna vecka.

Tre dagar

Har haft en vecka då jag åkt fram och tillbaka till SCÄ flera gånger bara för att ha små samtal här och där, suck. Vill ju egentligen slippa hela SCÄ nu, men så kul ska man ju inte ha det och jag tror att jag fortfarande behöver stödet. Hur mycket jag än vill att det ska vara bra och hur mycket jag än vill att den här sjukdomen aldrig hade funnits i mitt liv så är det ju faktiskt så att hela situationen existerar.
Västerås i onsdags för att fira min morbror samt hälsa på mormor och morfar. Mamma och jag åkte till Tullhuset, en affär i Västerås och vi köpte en SUPERFIN tunika åt mig på REA. Ja, kvällen var väl inte sådär jätterolig, men maten var god och chokladtårtan var god så det var ju i alla fall bra. Mamma och jag åkte hem på kvällen och när vi kom hem blev det sängen för mig.
Igår var jag först på bedömningssamtal för Idun. Tyvärr lång väntetid dit så det var ju lite trist för det verkade väldigt bra. Okej, en till behandling, men det kanske är värt det om den gör en fri. Sedan åkte jag hem och gjore inget särskilt innan jag åkte till SCÄ IGEN för psykologsamtal. Efter det skjutsade pappa mig till ICA Maxi i Nacka där jag mötte upp Jennie. Vi shoppade mat och gick hem till henne och lagade den. Väldigt mysigt. Blev en massa prat och så filmtittande.
När jag kom hem (efter att ha letat efter en busshållplats där det gick några bussar i ungefär tjugo minuter) kröp jag ner i sängen mer en skål godis och min dator och tittade på Gosskören. Somnade dock lite efter mitten och vaknade mycket senare och upptäckte att datorn stod i sängen. Hmm, fick halvt sovande, stänga ner den och återgå till sömnen.
Idag har jag varit på yoga, äntligen. Blev vinyasa med Eva. Var underbart, som vanligt. Älskade, härliga yoga som gör mig på bra humör. Kändes verkligen helt rätt att gå på yoga trots att jag inte alls hade lust medan jag åkte dit. Efter yogan åkte jag hem, åt lunch, duschade och följde med pappa och handlade. Ikväll ska jag göra nada och imorgon blir det full fart. Först lunch med Linnea som är i Stockholm, sedan kundalini och sedan ska jag förhoppningsvis träffa Hanna.

1 februari 2011

JAG ÄR UTSKRIVEN FRÅN SCÄ's VÅRDAVDELNING.
Är så himla glad att jag är alldeles flummig. Började ju morgonen med att tidigt åka in till SCÄ för några sista kontroller samt utskrivningssamtal. Efter att benhårt ha sagt att jag ville bli utskriven gick läkaren med på det. Är visserligen inte utskriven från hela SCÄ, men det här är ett steg på vägen. Känns så himla bra och jag vill bara fira, fast jag vet inte hur.
Fick stanna kvar på SCÄ efter samtalet för att säga hejdå till de andra samt vänta på Jennie för att vi skulle ut och luncha. Vid tolv var allting klart och jag och Jennie gick till New Lilla India och åt lunch. Kyckling, fast med olika såser, blev det dagen i ära. Min sista måltid på SCÄ (eller vad man nu ska säga, vi använde lunchkuponger från SCÄ i alla fall).
Jennie var lite sömnig så efter lunchen åkte vi åt var sitt håll. Jag åkte hem. Stannade på vägen för att köpa en godispåse till ikväll. Längtar efter den, haha. Hoppas bara att ingen annan äter upp den innan. Man vet aldrig med min familj...
Ska iväg om en stund igen för psykologsamtal. Sedan ska jag vara hemma hela kvällen och inte göra något särskilt. Imorgon ska familjen åka till Västerås för att fira min morbror. Undrar om jag hinner gå på yoga på förmiddagen i alla fall..?
JAG ÄR SÅ GLAD.

Update

In mot SCÄ om några minuter.
Tidigt, I know, men hellre det än att sova där.
Förhoppningsvis lunch med Jennie på dagen.

RSS 2.0