Dreams can come true

FRIHET = att leva (= allting man kan göra när man är fri)

Händelselös

Vad göra idag?
Har inga som helst planer faktiskt. Efter en relativt fullproppad vecka känns det konstigt att inte ha något att göra. Ska väl gå ut på en liten promenad och så ska jag nog ta ut kaninen en stund, men annars nada. Blir väl att läsa boken jag håller på med just nu (Berättelsen om Edgar), göra ett kort till min morbror som fyller år i veckan. Okej, jag hade faktiskt lite att göra, men jag ska ju inte iväg någonstans eller så. Om inte någon hör av sig och vill träffa mig.
Morgonstund har guld i mun.

Gråtoner

Det är så grått.

Frågor om natten

Jag älskade nätter förut.
På nätterna kunde jag leva ifred från världen.
Nu avskyr jag nätterna.
De vill döda mig, förstöra mig.
Att en människa kan ändras så mycket.
Vart tog jag vägen?
Vem är jag nu?

Uppfylld

Yoga är livet.
Bakar bröd.
Städat kaninburen.
Känns som en meningsfull dag.

Heldag

Svar till Anonym: Vi har städning varannan vecka... Som många andra så har vi städerskor som kommer och städar då. Vad jag vet så är det ganska vanligt. Eller? Skulle inte säga att det är "våra" städerskor heller. De jobbar nog åt fler än oss.
Mysig dag med min "storasyster" Jennie. Först lunch vid tolv (som jag nästan missade efter jag fortfarande inte kan klockan). Sedan fick jag vänta en timme på Jennie när hon hade samtal. Gick då runt i affärerna på Götgatan. Blev dock inget köpt men det fördrev tiden lite.
Vid två mötte jag upp Jennie vid SCÄ och vi gick ner till Café Fåtöljen (vi är snart stammisar) på Hornsgatan. Där blev det först en te för mig och en latte för Jennie, men vid fyra bestämde vi oss för att fika också så det blev blåbärspaj och morotskaka. Satt på caféet i fyra timmar. Undrar som cafépersonalen ledsnade på att ha oss sittandes där?
Nu har jag precis ätit middag, blev köpta dumplings eftersom jag är ensam hemma. Ska sätta mig och läsa och dricka te nu och senare ikväll ska jag nog titta på Sex and the City. Till det blir det en rulle Center, mums.
En besvikelse innehöll dagen dock också, men jag vill helst bara se det positiva så jag skiter i det och tänker på hur mysigt och bra jag och Jennie hade det istället.

I vägen

Det är jobbigt när städerskorna är här och man inte har någonting att göra. Jag och pappa flydde fältet för en stund och tog en promenad runt i området. Blev en ganska lång promenad, men det var skönt att komma ut och skönt att slippa städerskorna för en stund. Tyvärr var de kvar när vi kom tillbaka så nu känner jag mig mest i vägen och lat som sitter med datorn i knät medan de städar och fixar.
Om typ en timme ska jag åka in till stan och träffa Jennie för en lunch. Det blir trevligt. Tyvärr blir det en lite tidig lunch, men det kan inte hjälpas. Dessutom ska hon på samtal vid ett så vi kan inte ses så länge heller vilket jag tycker är synd. Funderar på att fråga om jag ska vänta på henne inne i stan tills hennes samtal är slut och så kan vi sätta oss på något café med varsin dricka och snacka lite mer skit.
Annars blir det väl att åka hem och städa kaninburen. Eftersom vi har städning idag så är det trevligt om den också är fräsch. Menmen, nu tror jag att jag ska läsa lite innan jag åker.

Vita häxan

Har haft en riktigt bra dag idag. Började visserligen med ett tandläkarbesök, men eftersom jag varken har tandläkarskräck eller hade några hål så var det lugnt. Åkte in till stan efter det och spanade lite i affärer innan jag gick till Yogayama för lite hatha innan lunchen. Var ett riktigt bra pass, annorlunda men bra.
Efter yogan åkte jag hem och pappa och jag fixade lunch. Satte en surdeg igår som jag fortsatte med idag. Blandade ihop alla ingredienser och startade "den där maskinen man använder när man blandar deg". Lät den bli klar och satte sedan degan på jäsning och gick ut på en promenad i det fina vädret med pappa. Vi gick en rund och när vi kom tillbaka blev det mer brödbak, en dusch och byte av sängkläder.
Blev alldeles nyss klar med brödet och har inget särskilt för mig för tillfället. Som jag sa så har det varit en härlig dag med sol och många olika sysselsättningar. Älskar sådana här dagar när jag verkligen har något att göra. Det lämnar mindre tid till tankar och mer till att leva. Om en stund är det middag och det känns okej. Sedan blir det väl lita bokläsande innan jag tänker bänka mig framför TVn (om det nu är något på TV). Annars blir det väl mer läsande och sedan nattinatti.
Vad mycket som kan hända på förvånansvärt kort tid. All den tid som jag har slösat bort till ingen nytta för att nu ha kommit förbi nästan alla hinder. Jag fattar inte. Varför? Och ändå, trots alla framsteg, längtar jag tillbaka ibland.

Ljuva hem

Hemma igen och det gör mig så glad att jag går runt och sjunger. Är för tillfället dessutom ensam hemma, vilket jag också uppskattar.
Tisdagar är alltid jobbiga, men när morgonen är passerad brukar de lätta och idag blev den riktigt trevlig fram emot tolv. Jag och Jennie hade bestämt oss för en liten utmaning, att gå ut på café och äta foccacia. Sagt och gjort, vi gick till Café Fåtöljen (efter att ha hämtat ut en hutlöst dyr vaccinspruta) och köpte där varsin foccacia som avnjöts tillsammans med, för min del, vaniljte.
Vi satt och pratade länge på caféet, vilket var mysigt. Är alltid bra att snacka skit med Jennie, vi har jämt något att prata om. Knallade till Slussen vid halv tre och jag åkte till Lidingö Centrum, köpte te och gick sedan och vaccinerade mig med den dyra sprutan. Traskade hem och har inte gjort så mycket mer sedan dess.
Var alldeles nyss och köpte en påse godis på Superstore. Godiset ska ätas upp när jag tittar på 50 First Dates som går på TV ikväll. Tror att den är bra så det ser jag fram emot. Så skönt att få gå och lägga mig när jag vill! Och att jag kan somna i soffan om det skulle vara så...
Alltså, tack Jennie för en fin stund idag och tack Erica för det underbara SMSet du skickade.
Vänner är det viktigaste som finns, så håll i dem du har!
Och jag älskar att vara hemma.

Ericaterapi

JAG HATAR AVDELNINGEN.
VILL ÅKA HEM NUNUNU.
Fast Erica är bra... Ericaterapi är BÄST.

Gamla minnen

Hmm... Har tråkigt och sitter och tittar på gamla bilder.
Känns som att jag så annorlunda när de här bilderna togs.
De är från när Tess var i Stockholm för flera år sedan.

Har varit och hälsat på farfar tillsammans med pappa idag. På hemvägen stannade vi som vanligt till på Systrarna Delselius för lunch. Idag blev det en kyckling- och glasnudelsallad för mig.
Det här är en dålig dag.

Ballongen

Känner mig som en sönderstucken ballong.
Orkar inte riktigt.
Dessutom vet jag inte vad jag ska göra just nu...

Fredag

Spännande och nervös, men hemlig morgon. Klev upp tidigare än vanligt för att hinna duscha, äta frukost och vara i stan till klockan nio. Vid tjugo över nio bar det av hemåt igen. Blev en promenad hem från Ropsten med ett stopp på Superstore för inhandlade av kvällens godispåse samt senaste ELLE. Kom hem och gjorde inget särskilt tills jag kom på att jag kunde jobba med mitt projektarbete. Ska designa en bok om yoga och började med att lägga in de texter jag skrivit. Nästa steg är att sätta in bilder.
Lagade och åt lunch själv för första gången på evigheter. Gick toppen, fast jag misslyckades lite med bulgurn. Den fick inte koka tillräckligt länge i tillräckligt mycket vatten. Hmm. Satte mig och läste min nyinköpta tidning. ELLE är verkligen underbar med alla fina kläder. Måste tillägga att min byxdress till REA-fynd fanns med i tidningen. Blev klar med tidningen och började läsa i min bok istället, The Carrie Dairies. Helt okej, om Carrie Bradshaw innan hon flyttar till New York. Typ när hon går i high school.
Sedan har det inte hänt så mycket mer idag. Om en timme ska jag åka in till stan för att träffa Hanna. Vi ska på Vapiano och äta middag. Kommer att bli mysigt. Vi hade ju tänkt gå dit förra året, men då var vi för unga. Nu däremot får vi gå dit så mycket vi vill!

Drömmar

Drömvärlden är oftast inte så vacker som den framställs.

Usch

Jag känner mig riktigt korkad just nu.
Varför har jag utsatt mig för det här?

Skynda att fynda

Har haft en fin eftermiddag idag också.
Efter lunchen idag tog jag en härlig dusch. Älskar känslan efter jag har duschat, när jag har smort in mig med någon kräm som luktar gott. Känner mig så fräsch då. En stund senare åkte jag i alla fall in till stan för att träffa min fina Jennie. Vi började med en fika på Vetebullen, dammsugare (punschrulle) till mig och en brownie till Jennie. Sedan knallade vi upp på Vetebullens övervåning och ägnade en och en halv timme åt att skvallra och prata.
När vi var nöjda med fikat traskade vi bort till Götgatan för att spana lite i butiker. Först gick vi till The Body Shop, men vi kom ut tomhänta. Sedan fortsatte vi till Monki där Jennie hittade en kappa som från början hade kostat 900 kronor och som hon tittat på förut, men så nu var sänkt till 100 kronor. Ett riktigt fynd alltså.
Nästa butik vi gav oss på var Weekday. Efter lite spanande hittade jag en byxdress, från början hade den kostat 700 kronor men den var också sänkt till 100 kronor. Blev alltså ett fynd för mig också idag. Glad över mitt fynd ställde jag mig i den långa kön till kassan, men fick tyvärr säga hejdå till Jennie där eftersom hon var tvungen att gå tillbaka till Avdelningen för middag.
Själv betalade jag för byxdressen och tog mig sedan hem.
För en stund sedan åt jag och mamma middag och om ett litet tag ska jag gå och titta på TV med henne. Blir bra.
Imorgon ska jag till psykologen och sedan ska jag inte göra så mycket mer. På fredag morgon ska jag iväg på en sak som förhoppningsvis gör mig glad och på kvällen ska jag och Hanna på Vapiano. Längtar alltså till fredag!

Yoga och Fika

Yoga på förmiddagen, från tio till halv tolv. Skön start på dagen.
Om en liten stund ska jag åka in till stan och träffa Jennie för en fika på Vetebullen. Är sååå nervös och vet inte alls hur det kommer att gå. Eller, det kommer att gå bra men det är jobbigt att inte veta vad de har. Alltså kommer det bli jobbigt att välja något att fika. Fast tillsammans kan jag och Jennie klara det.
Har inget mer att skriva för tillfället som jag vill dela med mig av...

Snurrar i min värld

Existerar jag?

Eftermiddagen var bra

Har varit en ganska okej dag med tanke på att jag faktiskt är på Avdelningen. Morgonen var väl inte strålande, men eftermiddagen har varit utmärkt. Har kanske fixat en sak som jag skulle bli jätteglad över om den blev fixad (vad säger jag  och har varit i skolan. I skolan hämtade jag ut ett busskort, lämnade tillbaka alla mina skolböcker och hade ett litet religionsprov. Träffade även min handledare i projektarbete och han uppdaterade mig lite om hur det gick för mig och vad han tyckte att jag skulle göra.
Nu är jag tillbaka på Avdelningen och väntar på att det ska gå en halvtimme för då ska jag ha psykologsamtal. Efter det kommer pappa och hämtar mig och så ska jag åka hem. Blir att vara hemma till måndag morgon och det ska, så klart, bli hur skönt som helst. Längtar verkligen efter att få komma hem och känna mig lite normal. Trivs inte här, som jag nu har nämnt några gånger.
Anledningen till att pappa ska hämta mig är att jag ska släpa hem en hel väska med kläder som jag inte orkar ha kvar här längre. Känns så onödigt att ha en massa kläder här som jag aldrig använder men som jag skulle använda om de var hemma. Haha, jag är klädtokig.
Nu ska jag börja på mitt projekt igen. Ska försöka hitta en hemsida där man kan designa egna album...

Tokig

Going crazy?
Jag hatar att vara här.
Vet fan inte vad jag ska ta mig till.
Känner mig instängd, äcklig.
Vill bryta upp dörren och fly så långt bort jag bara kan.
Längtar efter morgondagen.

HEM

Så var jag tillbaka på Avdelningen och det känns HEMSKT. Längtar bara hemhemhem. Vill inte vara här, bland alla sjuka (förlåt). Jag är inte så sjuk längre. Är ju motiverad även om det är tungt ibland.
Fast jag ska på restaurang med Jennie idag. Det är i alla fall bra!
Låt tiden till imorgon rusa fram så att jag får komma hem igen.

Bad ending

Blunda, dröm dig bort, glöm verkligheten.
Det gör så jävla ont.
Låt mig bara få försvinna en stund.
Vad hände?
Allt var ju så bra.
Fan.
Fast kanske det är bättre imorgon igen.
Eller dagen efter det.

Better

Goder morgon!
Har en bättre dag idag än vad jag hade igår. Inte en helt bra dag, men bättre som sagt. Funderar på om jag ska orka ta mig iväg från hemmets lugna vrå och träffa Jennie. Känner mig bara så lat att jag inte har lust att åka någonstans alls, helst inte gå utanför dörren. Trivs väldigt bra för tillfället i min stora lila fåtölj.
Om jag inte åker iväg är planen att jag ska baka bröd. Tror att det får bli Utölimpa idag eftersom jag inte hinner baka surdegsbröd. Annars hade jag tänkt baka Danskt Rågbröd, men det ska stå en dag så jag skulle inte hinna det eftersom jag ska vara tillbaka på SCÄ imorgon. Trist tycker jag. Skulle hellre vara hemma, men antagligen åker jag hem igen någon gång på tisdag så det är ju inte så jättelänge jag skulle vara på Avdelningen i sådana fall.
Om en stund ska jag i alla fall försöka orka ta mig ut för en promenad i slasket. FY vilket väder det är idag. Har verkligen ingen lust att gå ut i det här vädret, men jag vet att jag kommer bli tokig om jag inte går ut och går en sväng. Behöver verkligen den där promenaden.
Vet inte riktigt vad jag ska skriva... Har inte hänt så mycket sedan igår liksom.
Jag bjuder på denna för att jag ser så nöjd ut...

Lite bra dag också

Dagens bästa: ERICA och kundalini.
Var mysigt att träffa Erica för första gången på EN MÅNAD. Helt sjukt att man kan låta det gå så lång tid innan man träffar någon som man verkligen tycker om. Det ska det bli ändring på det nu!

SKITDAG

Det här är en skitdag.
Ska i alla fall på kundalini idag och det är i alla fall bra. Ska bli skönt att få gå på yoga och att få tänka på något annat. Att bara vara i yogasalen och fokusera på varje andetag, varje rörelse. Längtar verkligen efter att få sätta mig på yogamattan och börja ujjayi-andas. Ska bli så skönt. Det får verkligen spänningar att släppa och tankarna att lugna sig.
Måste plugga religion också. Har prov på tisdag. Ska till skolan och göra det. Måste lämna tillbaka en massa böcker då också. Ska bli väldigt skönt att bli av med dem. Känns liksom konstigt att ha en massa böcker liggandes överallt som jag inte behöver. De tar bara en massa plats och är i vägen.

Dippdepp

Upp och ner, ner och upp.
Hoppas jag i alla fall...

Paj

Från toppen till botten.
Varför kan ni inte bara vara nöjda?!
Fikade med Jennie idag på Café Fåtöljen. Var hur mysigt som helst. Hällde i mig två koppar vaniljte och avnjöt en härlig bit hallon- och blåbärspaj. Beslutet är fattat, här ska bakas paj hemma.

Yogalove

Wonderful morgon/förmiddag. Klev upp halv nio och åt frukost sedan skjutsade pappa mig in till Östermalm och Yogayama för ett hathapass. Blev en riktig genomkörare. I början kunde jag knappt röra mig på grund av träningsvärken från lördagens pass, men efter ett tag blev det bättre. Efter flera olika asanas blev det lite restorative (typ nedvarvning med hjälp av "bolster"). Var skönt att få skruva lite på ryggen och sedan bara få slappna av i shavasana.
Efter passat traskade jag ut från Yogayama, stärkt både till kropp och i sinnet. Yoga är verkligen livsbejakande. Njuter av varenda asana och tar till mig varje ord yogaläraren säger under passet. U N D E R B A R T. Önskar verkligen att jag kunde få yoga mer än en gång i veckan för det ger mig så mycket. Mitt sinne känns så mycket lugnare efter att pass.
Åkte hem i alla fall och väl hemma var det dags för lunch tillsammans med kära pappa. Var bra med lite påfyllning efter yogan. Sedan har det inte hunnit hända så mycket mer idag. Har satt en bröddeg. Ska bli alicebröd! Hade inte allt jag behövde, men jag hoppas att det blir bra i alla fall. Dessutom ångrar jag att jag inte delade receptet på tre istället för på två. Blir säkert bra, men ändå.
Nu ska jag gå och duscha och sedan blir det fortsatt brödbak.

Positiv

Hemma igen, hemma i min underbara säng. Kom hem för ungefär en timme sedan och har sedan dess sprungit runt och plockat undan grejer jag hade med mig hem. Eftersom hela Avdelningen ska flytta och eftersom jag ska vara mindre där vill jag har mer grejer här hemma än vad jag har där. Känns skönt att ha det undanplockat så jag bara kan ta det lugnt ikväll.
Dagarna på Avdelningen (från måndag klockan tolv till idag klockan kvart över sex) har väl mest ägnats åt att umgås med Jennie. Som vanligt har vi suttit och snackat skit och haft allmänt trevligt. Så trevligt man nu kan ha på Avdelningen. Dessutom har jag varit nere i SCÄ-skolan, sökt jobb (har inte hittat något), pratat med lite olika människor som jobbar på SCÄ och idag var jag och Jennie iväg med en i personalen och restaurangtränade. Dagens restaurang var Angelos och där blev det pasta, delizie för mig.
Resten av veckan vet jag inte vad jag ska göra, men om man vill träffa mig får man JÄTTEGÄRNA höra av sig för då blir jag glad och jag planerar gärna in en träff i min kalender. Blir antagligen lite yoga i alla fall någon av dagarna och så kanske jag och pappa ska åka ut till farmor och sedan åka och kolla på farmors blivande lilla valp.
Känner mig väldigt positiv idag. Inget kan förstöra mitt braiga humör, hah. Speciellt inte anorexin som känns flera mil bort för tillfället. Ser ingen vinst i att vara sjuk längre. Ska se till att bli fri och att få ett liv som går att leva.

Underbara helg

Har haft ännu en skön helg hemma. Gyozorna som jag och mamma gjorde i fredags blev goda och kvällen bra. Jag satt mest och läste i Elsas mode (som jag för övrigt läste ut idag). Gick iväg och köpte en Centerrulle precis innan affären stängde som jag sedan åt upp medan jag läste.
Igår var jag och mamma på kundalini. En något annorlunda yogaform där även meditation står i fokus. Var ett supermysigt sätt att börja dagen. Efter passet kände jag mig sådär härligt pigg som yoga får mig att känna. Även om det var svårt att orka upp halv nio på morgonen när jag hade varit uppe ganska länge kvällen innan. Vi åkte hem och jag ägnade resten av dagen åt läsning.
Idag har jag lunchat med Astrid på Café Albert. Blev en tomatsoppa med räkor (ja, jag älskar tomatsoppa). Var god, även om den på Systrarna Delselius är godare. Satt kvar en stund efter att vi ätit och pratade lite strunt. Är kul att träffa Astrid eftersom vi har känt varandra så länge. Vi pratade också om att jag kanske ska komma och hälsa på henne på hennes collage i England. Hoppas, att jag kan göra det senare i år!
Åkte hem vid halv tre och tog en liten promenad i halkan när jag varit hemma och lämnat min väska. Var superskönt att komma ut och få röra på mina stackars ben som har världens träningsvärk sedan yogan igår. Kan inte gå normalt längre för att det gör så ont i mina ben.
Imorgon blir det tillbaka till Avdelningen, men kommer antagligen att åka hem igen på onsdag. Eftersom hela Avdelningen ska flytta vill de helst inte att några patienter ska vara där under torsdagen och fredagen så jag väljer ju så klart att vara hemma. Längtar redan till onsdag så att jag ska få åka hem igen. Längtar däremot inte till imorgon lunch då jag ska vara tillbaka på Avdelningen. Det enda bra med att komma tillbaka är att jag får träffa min fina Jennie. Och att jag har psykologsamtal på kvällen.
Ska klippa mig imorgon halv tio. Det längtar jag däremot efter så trots att jag inte vill att den här helgen ska ta slut så vill jag att det ska bli imorgon så att jag får gå till frisören. Älskar att gå till frisören för jag känner mig alltid så fin efter att jag varit där. Dessutom älskar jag huvudmassagen man får där jag klipper mig.
Friheten går snart att nå!

Puss

Hem, hem ljuva hem.
Var hos mormor och morfar i Västerås från onsdag kväll till torsdag kväll. Hela familjen åkte dit när jag kom hem från Avdelningen. I Västerås träffade vi också kusinerna och det blev släktmiddag på onsdagskvällen med mormor, morfar, oss och kusinerna.
På torsdagen tittade jag mest på Solsidan. Sedan åkte vi hem och jag köpte min andra påse godis på mer än ett år!!!! Åt godis både igår och i onsdags. Supergott.
Idag har det inte hänt så mycket. Har mest hjälpt mamma i köket eftersom vi ska ha middag ikväll för våra gamla grannar. De ska komma hit och bada jacuzzi och så ska vi bjuda på mat. Mamma och jag var så ambitiösa så vi bestämde oss för att göra gyoza. Haha, inte helt lätt men vi hoppas på att det blir gott!
Nu ska jag försöka roa mig med min bok, Elsas Mode är det just nu, innan Sven-Åke och Christina kommer!

Fan

Är så arg.

Vägen framåt går och går

Vill försvinna, bort.

Årsresumé

Januari 2010
Året började uppe i Mora, där Gustaf spelade hockeytunering. Var inte direkt roligt eftersom jag mest bråkade med mamma och pappa om maten. Hade juluppehåll från Dagvården på SCÄ och gjorde allt för att ha gått ner så mycket i vikt som möjligt till när Dagvården skulle börja igen. Den drog igång den 11 januari och jag VILLE INTE DIT. Första veckorna var turbulenta och jag motarbetade behandlingen så mycket jag kunde.
Började med yoga och älskade det.
Februari 2010
Startade februari med time outvecka från Dagvården. Kom dock tillbaka och började då min utslussning. Kommer ihåg att det var jobbigt att komma tillbaka eftersom så mycket hade förändrats då. Fler patienter och en ny personal. Kändes konstigt eftersom vi bara var tre patienter en stor del av tiden som jag gick på Dagvården.
Mars 2010
Skrevs ut den 19 mars, vilken lycka. Var verkligen trött på Dagvården då. Började skolan igen måndagen efter vilket kändes väldigt konstigt. Gick halvtid i skolan, träffade min kontaktperson från Dagvården en gång i veckan och doktor Maria då och då.
April 2010
På påsklovet åkte hela familjen upp till Östersund. Var ganska mysigt men också väldigt jobbigt med maten. Åt inte som jag skulle och slutade med mina antidepressiva eftersom jag glömde dem hemma. Mamma tyckte att det var okej men såhär i efterhand ångrar jag det väldigt mycket.
Mådde verkligen inte bra under april, grät mest hela tiden på kvällarna. Var trött och sliten. I slutet av april började det verkligen gå utför med maten.
Maj 2010
Mådde dåligt, åt dåligt. Var ändå glad eftersom jag och Hanna i slutet av maj skulle åka till London, något vi planerat att göra ända sedan vi gick i åttan. Det blev en UNDERBAR resa med världens UNDERBARASTE vän.
Hade sparat mig för att få äta i London men första dagen bestämde jag mig för att inte äta bra alls. Tvingades dock att äta eftersom jag höll på att trilla ihop samma förmiddag när vi stod i kö för att köpa biljetter till Lejonkungen. Åt alltså halvdant. Varken Elisabeth eller Maria var nöjda när jag kom tillbaka efter resan. Maria hade helst sett att mamma och pappa inte hade låtit mig åka. TUR att de gjorde det för den resan var verkligen bland det bästa jag gjort i hela mitt liv.
Juni 2010
Hade bedömningssamtal till Avdelningen måndagen den 7 juni och blev inlagd den 8e, dagen innan skolavslutningen. Träffade Josefine som jag tillbringade större delen av sommaren med. Vi spelade SingStar, hade permissioner ihop, sov i samma rum, körde hitsnapclap tillsammans.
Träffade min nuvarande psykolog. Den första psykolog som jag träffat som jag faktiskt tyckt varit bra. Avslutade också min kontakt med BUP, vilket jag bara är glad över.
Juli 2010
Var på Avdelningen. Började ha väldigt mycket permissioner eftersom jag egentligen ville skriva ut mig. Ingen annan tyckte att jag skulle göra det så det blev en kompromiss.
Simmade på permissionerna, 500 meter innan frukost. Försökte dämpa ångesten jag fick av maten. Tittade på Sex and the City på kvällarna.
Augusti 2010

Åkte båt med pappa.
Skrevs ut 23 augusti, samma dag som skolan började. Nya tag alltså. Började i en ny klass också, S3C. Bästa klassen jag någonsin gått i. Maten gick dock åt helvete redan första veckan och jag gick ner massor i vikt. Frågade dock om hjälp och första veckan i september började jag äta lunch med pappa.
September 2010
Fortsatte gå i skolan. Började yoga på Yogayama, vilket var helt underbart. Gick en kurs i Ashtanga yoga. Älskade den kursen, den gav mig nya krafter. Åt lunch med pappa. Bestämde mig för att jag skulle bli fri och jag och pappa bokade en resa till Egypten på höstlovet.
Oktober 2010
Slutade äta i skolan. Samtidigt åt jag mindre och mindre hemma. Hoppade både förmiddags- och eftermiddagsmellis. Vasiliki sjukskrev mig den tredje veckan i oktober eftersom jag vägrade att äta i skolan. Var hemma en vecka med pappa men gick tillbaka till skolan veckan efter. Åt nästan ingenting den veckan eftersom jag fått plats en vecka på Avdelningen. Nu gällde det att bli smal!
Skickade in en ansökan till Mando också. Trodde att jag skulle få svar snabbt...
November 2010
Skrevs för andra gången 2010 in på Avdelningen. Den här gång 1 november, samma dag som jag och pappa skulle ha åkt till Egypten. Trodde att jag bara skulle vara på Avdelningen i en vecka, men den tiden förlängdes eftersom det blev en plats ledig. Ångrade mig direkt efter att jag tackat ja till platsen. Hur kunde jag var det enda jag tänkte!
Hoppade av skolan nästan helt. Läser bara tre kurser, projektarbete, religion A och psykologi A.
December 2010
Ungefär som november fast december. Fler och längre permissioner, som förberedelser inför julen. Var och tittade på Globens luciatåg med Erica. Var jättefint!
Tillbringade mycket tid med min nya rumskompis Jennie, en fin tjej!
Julafton var vi hemma med släkten. Åkte tillbaka till Avdelningen på söndagen. Var hemma till söndagen åkte hem igen på torsdagen, dagen innan nyårsafton. Hade en underbar helg hemma, på väg till det nya året.
Kan konstatera att så gott som hela året har gått åt till behandlingar och till att vara sjuk. 2011 ska det bli ändring!

Årsresumé?

Att göra eller inte göra en årsresumé... Ska jag vara som många andra bloggare? Vet inte om det är så intressant.
Vad tycker ni?
Gjorde nästan ingenting igår. Tittade på TV, åt, läste, bråkade med mamma och pappa. Idag har det inte heller hänt så mycket. Var fortfarande sur imorse, men pratade med mamma. Hon övertalade mig till något jag egentligen inte vill, men jag får väl göra det för hennes och pappas skull. Efter det åkte jag och mamma på yoga och det var hur mysigt som helst. Njöt av hela det en och en halv timme långa yogapasset. Trodde att det bara skulle vara en timme, men läraren tyckte tydligen att det skulle vara längre.
När yogan var slut åkte jag och mamma till Miyabi och åt uddon (udonnudelsoppa med entrecot). Sedan åkte vi hem och jag tog en dusch och nu ska jag försöka läsa ut Igelkottens Elegans så jag slipper släpa med den till SCÄ imorgon.

2011

Hade en lugn nyårsafton igår. Var med mamma och handlade på förmiddagen och åkte längdskidor med pappa efter lunchen. Tog en härligt varm dusch efter skidåkningen innan jag kröp mer i soffan med en stor, härligt filt och tittade på Dear John. En riktig snyftfilm, fast jag tyckte om den. Precis den sortens film jag var sugen på att se. Snyftig utan att vara för seriös.
När filmen var slut fixade jag kvällens efterrätt, mascarponekräm med cantucciniskorpor och riven choklad medan mamma lagade middag. Var bara familjen här hemma, alltså jag, mamma, pappa och Gustaf. Vi åt middag och sedan drog Gustaf iväg och jag, mamma och pappa spelade spel för att hålla oss vakna till tolvslaget. Då skålade vi med champange och tittade på de få fyrverkerier vi lyckades se i snöyran.
Idag har jag och pappa varit och hälsat på farfar på äldreboendet där han bor. Sedan åt vi lunch på Systrarna Delselius innan vi åkte hem och nu sitter jag på mitt rum och har tänt ljus och rökelse. Funderar på om jag orkar åka skridskor idag eller om jag har för mycket träningsverk och nöjer mig med en promenad. Får se...
Imorgon ska jag och mamma på yoga, hatha. Ska bli hur kul som helst eftersom det var ganska längesedan jag yogade senast. Längtar verkligen efter lugnet jag får av yogan och efter känslan av styrka som den också ger mig.
Hoppas alla hade det bra igår och att det här året ska bli ett bra år. Har inga förväntningar, bara förhoppningar.

RSS 2.0