Nej

Jag vill inte ha mitt liv. Orkar inte med mina tankar, mina känslor, min kropp, skolan. Allt bara flyter ihop till ett stort illamående som konstant påminner mig om hur jävligt jag mår. Försöker intala mig själv att det inte är så illa, att det kommer att bli bättre, men jag står fan inte ut. Längtar hela tiden tillbaka till tiden då jag kunde vara självdestruktiv genom att inte äta eller genom att skada mig själv. Då fick smärtan utlopp någonstans. Nu finns den istället bara inom mig och gör timmarna outhärdliga.

Har haft en väldigt "vanlig" vecka. Hanna var på besök här hemma i måndags, åkte till Leo på kvällen och hade det mysigt. Historia på tisdagen och jag höll mig vaken (plusikanten, haha). Försökte plugga på eftermiddagen, men var föga framgångsrik. Bodyattack på tisdagskvällen, älskar det. Svetten rinner, hjärtat klappar och andetagen blir tunga, då vet man att man lever. Samtal på SCÄ på onsdagen, hur det gick vet jag inte. Var både bra och dåligt. Kändes konstigt att gå dit igen efter två veckor nästan helt utan kontakt med dem. Mer pluggförsök under onsdagen. Igår var det examination på kinesiska revolutionen. Skit gick det skulle jag tro. Hem till plugget efter att ha vandrat lite på Söder med Leo. På kvällen drog jag iväg på en timmes box.

Idag hade jag psykologi på förmiddagen. Åkte hemåt efter det, plugg, lunch, plugg. Gick en promenad ute i det gråa vädret. Alldeles strax ska jag börja gå mot tåget för att åka till andra sidan staden för en kväll med Leo. Ska vara med och fira hans mamma som fyller år idag! Lite konstigt eftersom jag aldrig har träffat henne förut, men det blir säkert trevligt. Hoppas att jag orkar vara trevlig och prata. Just nu känner jag mig inte alls särskilt social, vill helst krypa ner i sängen och aldrig mer kliva upp.

Hm, vad mer? Som sagt, mitt liv är skit. Eller, egentligen är det inte mitt liv utan JAG som är skit. Hatar mig själv mer än någonsin. Trots att jag vet att folk faktiskt vill vara med mig, trots att jag har jobbat så mycket med mig själv, så kan jag inte låta bli att avsky den jag är och hur jag ser ut. Äcklas verkligen när jag ställer mig framför spegeln. Ser mina vidriga lår, mina bröst som ständigt växer, min mage som putar ut, avsaknaden av utstickande skelett. Jag hatar det. Förutom mitt utseende så hatar jag att jag inte kan plugga fokuserat, att jag är lat, att jag äter, att jag inte uppskattar mitt liv tillräckligt mycket, att jag är dålig helt enkelt.

Att tillägga är att jag fortfarande känner en stor jävla trötthet som inte vill försvinna. Är så trött, så trött att jag inte vet vad jag ska ta mig till.

Besvikelse

Allting rasar samman inom mig. Jag är förstörd, hemsk, dålig, elak.

Har haft en rörig helg känns det som. Ridning igår. Blev biten av hästen jag skulle rida, AJ. Har alltså ett jättesnyggt märke på baksidan av höften nu. Det gör fortfarande lite ont, speciellt om man råkar komma åt det. Blev rädd för hästen och hämtade en personal som fick hjälpa mig att fixa klart allting. Lektionen gick kast, men det beror mest på att jag är alldeles för snäll när jag rider. Måste lära mig att vara sträng mot hästen. Trots det var det roligt och jag ser fram emot dagridlägret jag ska vara med på under höstlovsveckan.

Hem efter ridningen, dusch, lunch och lite plugg. Skickade in min första Etik och Livsfrågor uppgift och påbörjade nästa. Försökte läsa lite historia också, men somnade, som vanligt. Mådde allmänt dåligt och fasade inför kvällens planer. Jag och Leo skulle nämligen hem till en av hans kompisar. Egentligen var det inget fel på den planen, men jag fasade inför det faktum att jag skulle behöva klä på mig anständiga kläder. Mår verkligen dåligt över hur mina kläder sitter och hur de ser ut på. Ingenting sitter ju längre som jag vill...

I vilket fall som helst bestämde jag mig för min spetstopp från Abercrombie, mina svarta Kissy och den gröna koftan, också den från Abercrombie. Jättesnygg kombination enligt mig, förutom att jag såg ut som det största fettot i hela världen i kläderna. Vidriga, jävla mage, äckliga fettdallrande lår, släta feta bröstkorg. Åh vad jag hatar att jag inte är benig längre. Bröt ihop totalt en halvtimme innan jag skulle åka hemifrån. Grät hysteriskt medan mamma försökte trösta mig. Fanfanfanfanfan. Kom i alla fall iväg. Träffade Hanna.Z på tunnelbanan, längesedan. Mötte upp Leo för en hastig middag på en grill vid Örnsbergs tunnelbanestation.

Efter vår hastiga middag blev vi upphämtade av Leos kompis. Ut till en annan förort för en lång kväll med Leos polers. Hade trevligt, men blev grymt trött på slutet. Vi beställde taxi vid tvåtiden, första taxin drog innan vi hann ner så vi fick beställa en ny. Kom hem lite innan tre och kröp ner i sängen.

Idag blev det, trots en sen kväll, uppstigning lite efter tio eftersom jag skulle träffa Johanna vid tolv. Ingen frukost hemma så Leo drog iväg och köpte frukost som den gulliga pojkvän han är. Blev frukost strax innan elva och en stund senare drog jag in till staden för lunch. Jag och Johanna drog runt på stan en timme innan vi hittade någonstans att äta. Trots det blev vi inte helt nöjda med vårt val, men eftersom Johanna skulle möta upp några kompisar och plugga var vi tvungna att bestämma oss. Själv skyndade jag hem för att kasta mig iväg igen. Sprang bort till Sportlife för ett pass Zumba. Härligt pass, hängde med bättre den här gången eftersom jag sett de flesta stegen tidigare.

Jaa, efter det har det inte hänt så mycket. Duschat, läst och tagit det lugnt. Allt var ganska bra ända tills det blev dags för middag. Resten av familjen hade bestämt sig för pizza, men eftersom jag är dum i huvudet vägrade jag att äta pizza. Mamma blev ARG och BESVIKEN på mig och jag blev bara så jävla trött. Varför kunde jag inte gå med på att äta pizza?! Istället satte jag mig på mitt rum och tjurade innan jag gick och åt lite rester. Fan för att jag är så jävla dum. Jag hatar att vara jag, hatar att leva. Snälla ta bara bort mig från den här världen!



Nu ska jag försöka få tiden att gå så att jag får gå och lägga mig någon gång.

Det gör ont

Jag hatar känslorna som väller upp inom mig. Tankarna som skriker i huvudet. Det är som om jag drunknar i den strida ström av ord som vrålas ut inom mig. Min egen röst i huvudet upprepar gång på gång det jag inte vill höra, det som får mig att skämmas mer än något annat. Jag är svag, har tappat kontrollen. Hur kan tillåta mig själv att göra såhär?!

Önskar att jag kunde säga att jag vill leva, men det kan jag inte. Visst finns det mycket fint i mitt liv, men smärtan jag känner när jag ser mig själv i spegeln, när jag äter, när jag inte rör på mig, när jag ser siffrorna på vågen, när jag känner hur kontrollen glider mig ur händerna, dränker allting annat. Det jag räknade upp bevisar bara hur förjävla dålig och äcklig jag är. Att jag är värdelös.

Försöker leva utanför mig själv. Låtsas att jag orkar, att det jag gör är det jag vill och önskar. Vill inte svika de som betyder så mycket. Skulle i och för sig inte vara första gången jag gjorde det, men hur skulle jag kunna förklara att jag gjorde det ännu en gång? Dessutom, skulle jag börja om ännu en gång skulle jag inte orka vägen tillbaka. I sådana fall skulle jag skita i livet och låta det släckas ut sakta och plågsamt. Jag skulle i alla fall få vara smal...

Övermannas ständigt av ett fruktansvärd trötthet. Mina ögon faller ihop utan att jag kan göra något åt det. Sitter på lektionerna och sover, missar allt det viktiga. Skäms över att jag inte kan koncentrera mig, över att jag inte lyssnar. Kommer inte att klara mina kurser känns det som. Kan inte plugga, kan inte lyssna på lektionerna, KAN INGENTING. Jag är dålig.

Trötthet

Ojojoj vad trött jag är, men jag har ingen aning om varför. Har gått runt och halvsovit hela dagen, vilket är ganska jobbigt när man har en lektion på tre timmar och en kvart på förmiddagen. Nickade till x-antal gånger innan första rasten. Efter rasten lyckades jag dock hålla mig vaken, även om jag inte riktigt var på alerten. Trist att jag skulle vara så trött eftersom vi har börjat med ett riktigt intressant ämne, nämligen Kinas historia.

I söndags kväll åkte jag i alla fall till Leo lite hastigt efter middagen för att sedan spendera natten och förmiddagen hos honom. Vi tittade på Hitta Nemo och hade det allmänt bra. På måndagsmorgonen sov vi länge och tog det mest bara lugnt. Jag åkte hemåt samtidigt som Leo drog på lektion. Väl hemma pratade jag först med fröken Carlén i telefon innan jag åt lunch. Tänkte plugga efter lunchen, men misslyckades eftersom jag somnade istället.

När jag väl vaknade blev det plugg för hela slanten, Etik och Livsfrågor, innan jag gick ut på en promenad. Segade lite hemma efter promenaden innan det var dags för middag. Avslutade uppgiften jag hade påbörjat tidigare på dagen och ägnade sedan resten av kvällen åt att läsa, sova och prata i telefon. Usch, jag bara sover hela tiden.

Idag har jag som sagt varit en vandrade zoombie (det har känts så i alla fall). Lektion på förmiddagen, plugg och sömn när jag kom hem. Väcktes av att mamma kom hem. Åt lunch, pluggade meeera, blev klar med uppgiften och drog iväg på ett pass Bodyattack. Härligt, strålande skönt var det! Blev på ett sätt lite piggare av passet, men nu har energikurvan vänt igen och jag känner återigen mest för att lägga mig i sängen och aldrig mer kliva upp.

Imorgon är jag ledig, förutom att jag har en hel massa plugga att göra. Ska läsa om Lotusfötter och lite om Kinas historia. Dessutom måste jag verkligen ta tag i städningen av mitt lilla husdjurs bur. Har grymt dåligt samvete över att jag inte har städat hos henne ännu, men som sagt, min energi existerar så gott som inte.

Förutom den förlamande trötthet jag känner har mitt psykiska mående inte heller varit i topp de senaste dagarna. Vet att jag har gått upp en del i vikt och det äcklar mig. Vill inte se ut som jag gör, vill inte se ut som en ung kvinna. Önskar att jag kunde ta bort alla former från min kropp så att den blev smal igen. Blir rädd och äcklad varje gång jag ser mig själv i spegeln. Känner inte riktigt igen den person som stirrar tillbaka på mig. Har jag verkligen ett så runt ansikte? Ser mina ben verkligen ut som två trädstammar? Usch, jag hatar min kropp, inget snack om saken.

Flera dagar

Livet går verkligen upp och ner och det är inte lätt.

Onsdagens etik och livsfrågorkurs verkar intressant, men grymt stressig. Ska ju läsa den kursen på distans och har fått fem STORA uppgifter som ska vara klara till vecka 50. Inte roligt alls, speciellt inte med tanke på att jag dessutom ska hinna skriva en psykologiuppsats samt göra tre eller fyra uppgifter i historia. Nejmen vadå stressad?!

Efter kursen i onsdags mötte jag i alla fall upp Leo efter hans träning och vi åkte hem till honom. Sov där, hade historia på torsdagsförmiddagen och efter lektionen träffade jag Hanna och åt lunch med henne på café Blå Lotus. Verkligen supermysigt café som jag inte har varit på tidigare. Satt och pratade med Hanna i några timmar innan jag åkte hem till Leo igen. Tillbringade eftermiddagen, kvällen och natten hemma hos Leo.

Fredagen innebar ännu en ny kurs, nämligen psykologi B. Verkar intressant, men ack så svårt. Åkte till Kungsholmen efter lektionen och hämtade lite böcker innan jag åkte hem till Leo igen. Somnade på hans säng medan han lagade mat åt oss. På kvällen åkte Leo iväg och tränade. Jag gick en sväng, handlade och lagade mat innan han kom hem igen. Efter middagen drog vi iväg till en av Leos polare och hängde där en stund. Var en lite smått annorlunda upplevelse för mig...

Hade i alla fall trevligt ända till vi kom hem och jag nästan bröt ihop av ångest över att jag hade druckit en flaska Bacardi Breezer och en flaska något annat drinkaktigt. Leo tjatade i alla fall på mig att jag behövde äta något så det slutade med att han gjorde mackor och te åt mig. Fick anstränga mig för att inte börja skaka. Fan, jag har inte haft så mycket ångest på hur länge som helst. Fick dåligt samvete över att jag mådde så dåligt, men aja.

Gick och la oss sent, men sov ändå okej länge på lördagen innan vi var tvungna att kliva upp eftersom jag skulle iväg och rida. Hade en bra ridlektion, trots att det inte gick perfekt. Samma häst, Rudolf, som förra gången och det var bra eftersom jag nu visste lite mer om hur han var. Visst, det hade kunnat gå ännu bättre men han var inte riktigt lika seg som förra veckan i alla fall.

Åkte hem efter ridningen, duschade och åt lunch. Somnade på soffan. Hade tänkt plugga egentligen inte sova... Lyckades i alla fall plugga lite när jag vaknade. Läste och somnade på sängen. Bror min väckte mig och frågade om vi skulle beställa thai till middag. Sagt och gjort, fick dessutom brorsan att gå och hämta maten. Kände mig lat, men orkade knappt resa mig upp ur sängen. Åt framför TVn, också tillsammans med bror min.

Idag har jag haft en riktig skitdag. Mådde okej när jag vaknade, men sedan... Jag har gått upp så jävla mycket i vikt och det är så FULT. Jag skiter i att jag mer ser ut som "en ung kvinna" nu än förut för det är FULT och ÄCKLIGT på mig. Drog i alla fall ut på allting på morgonen och borstade inte tänderna förrän vid halv tolv. Försökte plugga, men misslyckades. Åt lunch, försökte plugga lite till. Till slut bestämde jag mig för att gå på ett pass Zumba. Det var nog det bästa jag kunde göra för efter passet kändes det faktiskt lite bättre. Har lyckats plugga lite sedan jag kom hem och det känns bra.

Ska försöka plugga lite till nu innan jag hoppar in i duschen. Sedan blir det väl middag och ja, sedan är det bara kväll. Imorgon ska jag också plugga, och städa kaninburen.

What to say?!

Goddagens alla.

Nu var det ett tag sedan jag bloggade och inte mycket har hänt. Samtalet med min behandlare i måndags var bra, även om det skiljde sig ganska markant från hur våra samtal brukar låta. För det första kunde jag säga att det var bra när han frågade hur jag mådde och sedan pratade jag mest på om hur fint livet känns JUST NU. Han skällde lite på mig för att jag har slarvat med maten på senaste, men jag ska försöka skärpa mig. Är dock ganska svårt nu när jag har hamnat lite snett. Jag vet dock att jag kan och som ett steg på vägen ska jag baka bröd idag.

Aja, efter samtalet träffade jag i alla fall Johanna och vi gick till NK och köpte te. Blev ett grönt med goji och havtorn och ett svart med svartvinbär. Hoppas att de är goda! Rebecka ringde när vi var på NK och plötsligt fick jag och Johanna sällskap av den tredje musketören. Vi drog runt lite på NK och spanade innan Rebecka sa hejdå. Jag och Johanna gick en sväng på H&M också innan vi bestämde oss för att åka hem till mig och äta middag. Hade mysigt här hemma innan Johanna åkte hemåt.

Igår hade jag min första historia B-lektion och jag tror att den kursen kan bli rolig. Lite nya områden inom historia som jag inte läst förut så det kommer nog att vara givande. Åkte hem efter lektionen och tog det bara lugnt hela eftermiddagen. Sov till och med en liten stund. Lite innan halv sex cyklade jag och mamma iväg till Sportlife för ett pass Bodyattack. Shit vad jobbigt det var! Fast grymt roligt också, pulsen höjdes, andetagen blev tunga och svetten rann. Åh vad jag har saknat det.

Cyklade svettiga hem efter passet, tog en dusch och åt middag. Pratade lite med Rebecka i telefonen, tittade på fotbollen, pratade med Leo, åt mellis och läste. Skön kväll minst sagt. Kändes så skönt att ha tränat och att sedan bara få ta det lugnt. Nöjd_tjej_92!

Idag har jag inte gjort så mycket än. Ätit frukost, plockat undan tvätt, pratat i telefon och läst lite. Ska gå en sväng strax och sedan ska jag baka bröd. Har lektion klockan sex, etik och livsfrågor. Kursen är egentligen på distans, men man måste ju få den presenterad så nu är det en lektion. Låter som en intressant kurs, men jag undrar vad vi kommer att göra.

Because friends and life are so good for the moment


Love

Nu är jag med världens bästa och underbaraste Johanna!

Liv

Ägnade större delen av lördagkvällen åt att vänta. Den som väntar på något gott väntar dock aldrig för länge och vid nio ringde Leo. Var precis på Superstore och köpte Center så efter mitt inköp gick jag till bussen och åkte iväg. Kom till Leo (eller snarare hans brorsa) lite efter tio. Var där en stund innan jag och Leo gick hem till honom. Sov över.

Hade en lugn morgon dagen efter. Vid ett kom Leos småsystrar och en liten stund senare kom även hans brorsa. Blev ett besök på en pizzeria med gigantiska pizzor till lunch. Åkte hem till Leo igen efter lunchen och tittade på Youtubeklipp. Hände väl inte så mycket mer. Leo lagade middag åt oss och sedan tittade vi på film resten av kvällen. Tittade på film och åt godis (även om Leo inte ansåg att Center är godis). Sov över igen.

Idag har jag hunnit vakna hos Leo och ätit frukost dät, åkt hem och duschat samt bytt kläder, pratat med Rebecka och ätit lunch. Är på väg till SCÄ nu för samtal och sedan ska jag umgås med Johanna. Har verkligen haft det bra den här helgen. Ridningen var rolig och tiden hos Leo så fin. Känner mig glad och, faktiskt, ganska nöjd. Vill att livet ska fortsätta vara såhär. Jag börjar känna att det känns värt att leva och det är underbart.

Tänkte bara säga att mina vänner är BÄST.

Äsch



Jag är så trött. Somnade en stund på soffan alldeles nyss. Rebecka ringde dock och väckte mig, men det var bara bra. Hade inte alls tänkt sova, men kunde inte låta bli.

Rudolf med röda mulen

Gårdagen var en lugn dag. Gick en promenad, pratade i telefon (biljetter till Stockholm Horse Show är bokade!) och städade kaninburen. Blev grymt trött vid tre-tiden och satt och halvsov i köket. Mamma tyckte att jag skulle gå och lägga mig, men det tyckte inte jag.

På kvällen åkte hela familjen till Globen och att kolla på NHL-premiären. Var LA Kings - NY Rangers. I Rangers står snyggaste målisen någonsin, Henrik Lundqvist. Han är typ lite för snygg. Mamma och jag tittade mest på honom, men matchen var också ganska spännande. Tyvärr vann Kings... Åkte hem efter matchen. Pratade lite mer i telefon innan jag åt mellis och gick och la mig. Jag har blivit värsta telefonprataren, haha.

Klev upp vid kvart över nio imorse och hade en lugn morgon. Ridning nu på förmiddagen och den gick både bra och dåligt. Min häst, Rudolf, var seg först, men sedan då jävlar. Plötsligt travade han på i en väldig fart och så skulle han bita hästen framför i rumpan. Lite läskigt, men okej, han är häst och min inställning var inte den bästa. Vill dock rida honom nästa vecka igen för att se om jag kan bättre då.

Nu är jag på väg hem. Ska köpa en påse godis till ikväll på hemvägen. Får övertala Leo att han också ska äta godis... Efter inköpet ska jag i alla fall hem för dusch och lunch. Ikväll ska jag hem till Leo och det blir fint.

Upp och iväg

God eftermiddag och hej. Hade en allmänt seg dag igår eftersom jag skulle skriva nationellt prov i matte C klockan sjuttonnollnoll. Gick en promenad på förmiddagen, åt lunch och vandrade runt i huset. In till skolan vid tjugo över fyra, var framme tio minuter innan provet skulle börja. Skrev prov och DET GICK SKIT. Ledsen, jag skulle ha pluggat mer, latat mig mindre. Jävla latmask jag är!

Var "klar" med provet vid halv åtta, gick till Slussen, kom hem och åt middag. Min kurskompis, Leo, ringde när han var klar med provet och frågade om jag vill komma hem till honom. Efter en viss tvekan (eftersom jag hade satt på mig pyjamas redan) svarade jag ja och kastade i mig det sista av middagen. Tjugo minuter efter att jag avslutat samtalet var jag alltså på väg till Leo. Vi tog det lugnt, åt glass och tittade på TV.

Imorse hade vi svenska. Sista lektionen den här perioden, nästa vecka börjar nya kurser. Gjorde egentligen ingenting på lektionen, utom att vi fick betyg. Gick med Leo till Slussen när lektionen var slut, ringde Erica och gick hem till henne för en mysig dag tillsammans med henne. Var evigheter sedan jag var hemma hos henne, så det var lite kul att komma dit.

Nu är jag i alla fall hemma och ska snart äta lite innan jag sticker iväg och tränar. Box står på schemat idag och jag är taggad! Att få slåss lite är inte helt fel. Efter det ska jag plocka upp Leo på Torsvikstorg och så ska han komma hem hit. Ska väl äta lite middag och så. Snacka skit, haha.



Vet ni vad som känns konstigt? Jag känner inte för att skriva om sjukdomen längre. Den finns där, men jag gör så mycket annat att jag knappt hinner med den. Vet att jag inte sköter mig fullt ut, men vad fan, jag lever i alla fall.

Fint








Lite av det som gör livet mer värt att leva, trots att jag inte får se ut som jag vill.

Levande?

Ännu en dag i mitt nya, levande liv har förflutit. Började klockan nio med svenska och redovisning av fördjupningsuppgifter. Själv pratade jag om fantasy eftersom jag har flera favoritböcker i den genren. Ganska spännande, tyckte jag, att läsa om det och jag hoppas att det var någorlunda intressant att lyssna på. Var spännande att lyssna på flera av de andra också, men vissa var verkligen hur tråkiga som helst (förlåt till dem). Slutade lite tidigare och promenerade till Slussen med min kurskompis. Satte oss en stund på Medis i solen och pratade om både seriösa och oseriösa saker. Var fint.

Åkte hemåt vid halv två, köpte lunch på Superstore, pratade med Rebecka i telefon (som vanligt, haha). Åt min lunch och försökte sedan läsa lite, men slutade med att jag somnade på sängen istället. Min arm somnade också och när jag vaknade kändes det som om den inte fanns, läskigt.

Åkte in till stan strax efter fyra och träffade Hanna. Vi skulle gå på ett "samtal om kärlek" på Nobelmuséet, men det var fullt så vi gick till Stadsmissionens café i Gamla Stan istället och drack te (Hanna drack kaffe). Pratade om fina saker till klockan sex, då caféet stängde. Gick in till City. Sprang på Gustav från gamla högstadieklassen (har inte träffat honom på flera år). Skitkul att träffa på honom lite spontant sådär. Efter en snabb uppdatering om hans och våra liv gick jag och Hanna vidare till Hollister i Gallerian. Sedan H&M för jag skulle ha ansiktsmasker och slutligen Cos. Köpte "bara" ansiktsmasker och duschvantar. Åkte hemåt och åt middag när jag kom hem.

Dagarna bara flyger iväg! Är uppbokad varenda dag den här veckan och det känns så konstigt. Vissa dagar ska jag till och med göra flera saker. Imorgon är jag visserligen ledig hela dagen, men på kvällen ska jag skriva nationella provet i matte C. Läskigt för jag kan ingenting, men bara jag får G så... På torsdag är det sista svensklektionen och efter det ska jag luncha med Erica. På kvällen ska jag på box och sedan kommer min kurskompis hem till mig. Fredag är ledigt på dagen och på kvällen ska familjen på hockey i Globen! Lördag ridning och kanske utgång (!) på kvällen med några från svenskan. Till sist ska jag träffa Johanna och Rebecka på söndag och ja, sedan är veckan slut.

Det är konstigt det där, att efter att livet har stått stilla i flera år och varit fixerat vid en enda sak så börjar det plötsligt att handla om annat. Visserligen finns mattankarna konstant där och spökar, jag skulle ljuga om jag sa något annat, men just nu händer det så mycket att jag knappt känner igen mitt liv. Vad hände med den sjuka, deprimerade, isolerade Rebecka som bara levde för att bli smal? Hur kunde hon plötsligt bli social, glad och levande? Jag förstår faktiskt inte, kunde aldrig gissa att det skulle gå så fort att bli så levande.

Slutuppgift

Lyckades fota två bilder till slutuppgiften i foto A igår, så nu är jag klar med det ämnet (tror jag). Hoppas att bilderna jag tog duger. Den ena bilden laddar jag upp i det här inlägget. Tog den när jag var ute och promenerade. Var en härlig promenad, alla löv börjar bli så vackra nu!

På eftermiddagen igår gjorde jag inget särskilt. Rebecka ringde mig när hon var ute och red och vi pratade en lång stund. Fina Rebecka. Efter det ringde min kurskompis och jag åkte hem till honom. Blev en sen middag och filmtittande. Sov över eftersom jag åkte dit så sent och idag på morgonen tog vi det mest lugnt. Åt upp resterna från igår till lunch och åkte till skolan vid tio över tolv. Satt och halvsov hela mattelektionen och lyssnade inte särskilt bra.

Åkte hemåt lite tidigare än vanligt, kom hem och så ringde Rebecka. Pratade med henne, tog en dusch och åt mellis. Sedan dess har det inte hänt så mycket och jag är SÅ trött. Vill bara gå och lägga mig, men det är lite tidigt än skulle man väl kunna säga.

Har egentligen inte så mycket att berätta. Är mest bara trött och less. Vet inte vad jag vill just nu, känner mig förvirrad. Det är svårt att leva, svårare än att vara sjuk. Ofta, ofta längtar jag tillbaka till sjukdomens enkelhet. Då visste jag vad jag skulle göra, var jag orkade och vart jag var på väg. Nu vet jag ingenting och det hatar jag.

Fullt upp igen

Hade en ganska full dag igår också. Ridning på förmiddagen, som vanligt. Blev uteritt med hela gruppen och min häst var först pigg som en mört för att sedan inte reagera på någonting. Red längst bak i ledet från början och då blev det antingen att hästen travade på snedden eller om jag försökte få honom att trava rakt så blev det galopp. Lite spännande, men jobbigt. Fick flytta fram så att jag var bakom ridlärarens häst och då hände ingenting istället. Aja, rida är kul ändå.

Åkte hem, duschade och kastade i mig lunch innan jag åkte till min kurskompis. När jag kom dit gick vi en sväng runt där han bor i det fina vädret innan vi gick och köpte te på Coop. Haha, inget lyx, men det dög. Fortsatte hem till honom och satte oss och pratade och drack te. Lite innan sju gick vi och handlade och sedan gjorde vi middag. Resten av kvällen tog vi det bara lugnt, lyssnade på musik och pratade.

Åkte hem vi tolv, kom hem och åt godis innan jag gick och la mig. Sov inte sådär jättebra, tänkte för mycket. Vaknade vid kvart i åtta första gången och trodde att klockan var typ tio. Låg och halvsov fram till kvart över nio och då kollade jag lite på mobilen och så innan jag klev upp vid kvart i tio.

Sedan dess har jag hunnit med frukost och att räkna matte. Ska städa hos kaninen idag och fota lite till fotokursen också. Bara sista uppgiften kvar och jag vet knappt vad jag ska göra. Vi får liksom göra vad vi vill och det är jobbigt. Har inga idéer, utom en och den är inte tillräckligt stor för att täcka hela slutuppgiften.

Nästa vecka är sista veckan som jag läser de kurser jag började med på Komvux. Ska alltså börja nya, inte nu på måndag, men måndagen därpå. Ska bli ganska skönt. Det betyder dessutom att jag inte har något plugg till helgen och det är skönt. Inte för att jag har så mycket plugg nu heller, men lite har jag. Fotouppgiften hänger som sagt över mig och det är jobbigt.

Pappa och Gustaf badar i STilla Havet, Santa Monica

Answers

Fick en massa frågor i förra inlägget så jag kan väl svara på dem...

När jag är på stan har jag skitsvårt att äta mellis. Ofta blir det att jag slår ihop när jag kommer hem. Tycker inte om att "bara" äta mellis så då sparar jag det hellre till när jag kommer hem och kan äta det i lugn och ro. De få gånger jag äter på stan blir det antingen en risifrutti eller en glass.

Att dricka vin var egentligen en för stor utmaning eftersom det ledde till att jag åt väldigt lite den lunchen. Vad gäller det andra så vill jag inte äta sådant, men jag gör det för att jag måste lära mig att äta sådant. Att äta det som är förbjudet jobbar jag med väldigt mycket just nu. Jag begränsar mig gärna, men som sagt jag jobbar mycket med det med min behandlare.

Jag tror inte att jag har gått upp allt än. Tycker att jag borde vara det, men skulle tro att vågen visar något annat. Köpte byxorna eftersom de nästan är som leggings, alltså kommer de att passa senare också.

Hoppas att det duger som svar.

Fullproppat

Lördagsmorgon och om en timme ska jag åka till ridningen. Hade en riktigt fullproppad dag igår. Först var jag och skrev prov i skolan, vilket tog femtio minuter. Trodde att det skulle ta längre tid och undrade om jag hade missat något, men jag hoppas inte det. Efter provet ringde jag Linnea samtidigt som jag gick mot Slussen längs Götgatan. Skulle träffa henne klockan ett, men vi ändrade lite så hon var inne i stan till halv tolv. Tolv åt vi lunch på Fåtöljen och sedan satt vi där till halv tre.

Vi skiljdes åt vid T-Centralen och jag ringde Rebecka, som bad mig att vänta i stan på henne. Hon rusade från skolan och så möttes vi upp vid Åhléns för att uträtta lite ärenden. Trevligt att träffa henne lite sådär spontant. Är dålig på att vara så spontan, som många av mina vänner kanske vet. Aja, glad att jag var det i alla fall.

När jag var på väg från skolan på förmiddagen såg jag en reklamskylt för en utställning med Inkaföremål i Bergsrummet på Skeppsholmen. Eftersom jag skulle träffa Hanna på kvällen frågade jag om hon ville kolla på den med mig och när hon ringde efter att hon slutat jobba så bestämde vi att vi skulle gå på den. Sa alltså hejdå till Rebecka vid tjugo i fem och mötte upp Hanna. Vi traskade bort till Skeppsholmen och gick en sväng på muséet. Gratis inträda upp till nitton år, så det var väldigt värt.

Efter museibesöket traskade vi in mot City igen. Funderade på vart vi skulle äta middag och efter en halvtimmes tankeverksamhet slutade det med att vi styrde stegen mot Vapiano (är någon förvånad?!). På vägen dit stannade vi till på Carlings och jag fick tag på ett par svarta KISSY i rätt storlek. Glad, glad, glad! Nu har jag dem alltså och efter min och mammas shopping i torsdags kan jag alltså känna att min höstgarderob börjar likna något igen.

Hade i alla fall en trevlig stund på Vapiano med Hanna. Pratade om livet i stort och hade allmänt mysigt. Vi kom precis innan rusningen, men vi satte oss ändå i "baren" och åt eftersom det är mysigast att sitta där. Åkte hemåt vi nio och sedan hände det inte så mycket mer. Var så trött på min egen röst igår kväll efter att ha pratat hela dagen. Blev alldeles matt bara av att höra den. Jag är inte gjord för att prata så mycket, haha.


Känner mig tjock idag. Vidrigt, avskyvärt tjock. Jag hatar det. Hatar min kropp, hatarhatarhatar. Folk skrattar nog bakom ryggen på mig.

RSS 2.0