Godis?

Fick några frågor i en kommentar:
När du äter godis, hur många gram äter du då (på ett ungefär om du itne väger)? och hur äter du resten av dagen då? Kompenserar du det på något sätt eller kan du spontant bestämma att dagens kvällsmål ska bli godis istället för något annat?

Jag äter 200 gram när jag äter lösgodis. Äter alla varianter, alltså sött, salt, surt och choklad. Tycker att det är värt att ta choklad eftersom jag tycker att chokladbitarna är godast, även om jag tycker att de andra också är supergoda. Men ska jag utsätta mig för att inte veta hur mycket kalorier godiset innehåller väljer att äta alla sorter och ignorera att chokladen gör det mer kaloririkt eftersom det blir godast så.

Kan inte ta godis till kvällsmellis helt spontant, även om det är ett mål. Förut (typ senast) kompenserade jag lite. Åt "nyttigare" mat med mindre kalorier och tog bort ett mellis. Åt alltså godiset och ett till mellis, men en påse lösgodis ska räknas som ett mellanmål och jag måste alltså äta båda de andra mellanmålen om jag väljer att äta lösgodis.

Som sagt ska jag äta alla andra mellanmål och måltider om jag väljer godis, utan att kompensera, och det har jag bestämt mig för att följa.

Har hittat en motivation nu och det som motiverar mig får hålla mig uppe. Jag vill inte förstöra mer genom att hålla mig kvar i något som inte tar mig framåt.

Hade en fin eftermiddag och kväll med Leo igår. Vi var i Liljeholmen och fikade, varsin bit halloncheesecake... Sedan vandrade vi runt lite i gallerian innan vi handlade mat och åkte hem.

Idag har jag träffat Astrid. Vi var på Nationalmuseum och kollade på utställningen Passioner och på en utställning med karikatyrer. Nu är jag hos Leo igen och trivs med att vara här. Känner mig skit egentligen, på grund av ångest, självförakt och tjockkänslor, men Leo räddar mig genom att finnas.

Till middag idag gjorde jag och Leo köttfärsgyoza, duktigt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0