Livsnödvändiga vatten

Tänkte till att börja med kommentera en rubrik jag såg på en skvallertidnings omslag när jag var och handlade här om dagen. Kommer inte ihåg den ordagrant, men den löd ungefär "Den nya dieten tillåter inte ens vatten". Läste inte artikeln eller någonting, såg bara tidiningen. Såg även att den tillhörande bilden visade olika magra modeller. Kunde tyvärr inte låta bli att skratta tyst för mig själv samtidigt som jag grät inombords, den nya dieten säger de?! Har de någonsin hört talas om sjukdomen anorexia nervosa? Det är en sjukdom som kan gå så långt att den sjuka inte tillåter sig själv att att dricka vatten på grund av en så stark viktfobi. Synd att de kallar en sjukdom för en diet. Inte för att jag tycker att ordet diet kan förknippas med hälsa, men diet låter ändå hälsosammare än ordet sjukdom. Att kalla det för diet kan ju faktiskt påverka många till att undvika dricka tillräckligt mycket vatten. Fy fan säger jag bara! Fy fan för att man upplyser om att folk som är sjukligt magra kan ha svårt för att till och med dricka vatten, fy fan för att kalla det diet, fy fan för att det ens måste finnas ord som diet, och fy fan för att man kan låta sig drivas så långt att man inte ens tillåter sig vatten. Slutar man dricka tar det inte lång tid för ens blodcirkulation att försämras då blodvolymen minskar och en försämrad blodcirkulation → sämre blodtryck → försämrad hjärtfunktion. I slutändan kan den uttorkning uteslutandet av vätska leder till sluta med att man dör! NYA DIETEN, tjena och hej..!
 
Jag blir bara så jävla arg på allt sådant. Arg för att jag påverkas av det, arg för att andra påverkas av det, arg för att vårt samhälle blir hårdare och hårdare för varje dag som går och tvingar fler och fler att bli slavar inför sitt matintag och sin kropp. Det är så vidrigt att det är så sanningen ser ut idag. Ingen är lyckad och duktig så länge den inte har kontroll över varenda jävla del av sitt liv. Jag märker bara mer och mer att det betraktas riktigt nedlåtande att vara spontan och gå på känsla när det kommer till mat och träning. Ibland kan jag inte låta bli att avsky det informationsflöde vi utsätts för idag. Det är så jävla lätt att bli påverkad!
 
Summasummarum av detta är i alla fall att jag kan bli arg på hur pressen ibland vinklar artiklar och att jag kan bli riktigt jävla arg över att vi idag lever i ett samhälle där sådana vinklar faktiskt fångar läsare! Så, ni som möjligtvis fortfarande kikar in här, fortsätt dricka vatten (och allt annat ni tycker om). Haha.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0